Gå til innhold

Samuel T.

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Samuel T.

  1. håper AMD og Intel snart kommer på banen med gode konkurenter til en billigere penge (tviler på intel da men lov å håpe)

     

    Tipper Intel vil fokusere på AI og andre ikke-gamingrelaterte GPU-workloads, men at de også kommer til å slippe kort som er egnet for gaming, selv om de sannsynligvis ikke kommer til å være i nærheten av gamingytelsen til Nvidia.

    Og forhåpentligvis har AMD noe på lur. Kanskje de planlegger å gjenta Ryzen-historien på GPU-markedet?

  2. Om slukkingen av FM var en god eller dårlig ide har jeg ingen sterk formening om. For min del måtte de gjerne stengt både DAB og FM, og ikke innført noen erstatning. Men lyttertallet kommer nok neppe til å gå videre ned. Tvert imot.

     

    Tror du skal lete lenge etter en ny bil som blir solgt i Norge uten DAB, og når du først har DAB, så kommer du nok til å bruke det, uansett hva du måtte mene om det.

    • Liker 3
  3. Fantastisk.

     

    Jeg vil også ha fengselsstraff for å spre informasjon om tåpeligheter som religion og denslags eventyr. Rettighetshavere og regjeringer bør ikke ha enerett på å putte folk i bur for å spre informasjon de ikke vil folk skal høre.

     

    Jeg synes det skal være straffbart å promotere ateisme også, ettersom det medfører tapt inntekt via kollekt for kirkene.

  4. Har vel ikke så stor betydning, da snoking av IP-adressene likevel er ukryptert. Eller er dette starten på ett steg i retning av bedre beskyttelse mot angrep på DNS-servere eller sensur...?

     

    Det er vel mer i retning at dersom jeg f.eks. skulle greie å snoke i nettverkstrafikken din uten at du vet det, vil jeg ikke kunne se hvilke domener du spør DNS om. Så om du da går inn på tvilsomtdomene.com, vil jeg per dags dato isåfall kunne se at PCen din spør DNS om IP-en til tvilsomtdomene.com, mens med kryptering vil jeg ikke ha noen anelse om hva du spør DNS om.

  5. Fiffi måte å kanalisere inntekter på.. :D

     

    Eneste som virkelig duger i lengden er manuell oppdatering av hosts med blokkering (127.0.0.1) av annonsører og annet innhold. Svært effektivt til å sperre innsamling av data til Google/Microsoft og alskens trackere også. JA, det er (spesielt innledningsvis) litt manuelt arbeid, men 100% effektivt, gir økt surfehastighet (litt) og langt mer ryddige websider. Til dags dato har jeg heller ikke kommet over sider hvor det har forhindret funksjonalitet eller blitt "oppdaget". Hosts kan også kjapt kopieres over til nye enheter, deles med andre osv og involverer ingen installasjon eller programmer utenom notepad/vim (Mac har sikkert sin). Fordrer at du vet hvordan du tar eierskap/su på fila men det er raskt lært.

     

    Jeg bruker min egen DNS-server (tnnss.net/188.166.22.5) som peker domenene til kjente reklamenettverk til sin egen web-server, som returnerer en tom side. Så om noen ønsker å bruke den, sure go ahead, så får dere stole på at jeg ikke stalker dere i loggfilene eller plutselig finner ut at jeg ikke vil ha en DNS-server likevel ;p Men denne har bieffekter på f.eks. enkelte butikker på Prisguide hvor linken til butikken sendes via en tracker thingy. Har også hvitlistet adfly - men reklamen som vises der er fremdeles blokkert ;)

  6. Ville det ikke vært mulig for Microsoft å legge hindringer i veien, slik at kryptering av filsystemet ikke er mulig? Eventuelt krever at man logger ut/inn hvis man er innlogget som admin, eller noe?

     

    Dette har pågått litt for lenge uhindret. Selv om dette var en "spøk", er det helt unødvendig at muligheten for å gjøre dette i det hele tatt finnes.

     

    Eneste måten å hindre at dette er mulig er å hindre alle programmer, inkludert Microsoft Office, å lagre og redigere filer på disken. Windows vet nemlig ikke om du skriver om novellen din i et annet program, eller om det er skadevare som krypterer filene dine.

    • Liker 1
  7. Noe av årsaken til dette er nok at handelsvirksomhet på nett krever sikker identifisering og kommunikasjon mellom partene. Hadde man skilt nettet i en sikker del og en usikker del ville man kunne få det beste av to verdner. I den sikre delen krever man at alle identifiserer seg fullt ut med resten for å i det hele tatt kunne bruke nettverket. I den usikre delen vil man måtte anta at alle er anonyme eller har falsk identitet.

     

    Den sikre delen vil da eksistere inni den usikre delen som et slags subnett.

     

    Dette eksisterer allerede, til en viss grad; Deep web. Besøker man .onion-adresser via tor, bør man virkelig ikke stole på folk :)

  8. Du må lære å gå før du lærer å løpe, sier nå jeg. Finn deg en tutorial på et programmeringsspråk, prøv deg frem og eksperimenter. Kopier for all del ikke kodene fra en tutorial, men skriv dem inn for hånd, og gjør gjerne egne endringer. Om noen år, når du føler at du mestrer et programmeringsspråk, kan du begynne å eksperimentere med hacking.

     

    Personlig har jeg gode erfaringen med C#. Last da gjerne ned Visual Studio, så vil Visual Studio hjelpe deg godt på vei med forskjellige forslag og forklaringer mens du skriver.

  9. Høres ut som dette er noe som følger med et eller annet program du har for vane å installere på PC-ene dine. Og er det et virus det er snakk om, vil det per definisjon si at alle .EXE-filer inneholder dette viruset. Kan jeg gå utifra at du ikke vet forskjellen på virus, ormer og trojanere? Isåfall går jeg utifra at det er snakk om en trojaner, som betyr at den sannsynligvis ikke sprer seg automagisk, men ved at du selv åpner/installerer noe du tror er legitimt.

  10. Man kan ikke sende hva som helst av filer via MMS, såvidt jeg er klar over. Isåfall er det ingen problem å laste ned meldingen.

    Når det kommer til disse sikkerhetshullene som får mobilen til å krasje, så er det såvidt jeg vet snakk om en vanlig tekstmelding som inneholder noen spesifikke tegn som får mobilen/meldingsappen til å krasje.

  11. tror ikke du har like store problemer som jeg...  :hm: her er det noe orntli galt.

    Hva har du i de andre pci-e spora da? Kan være at et lydkort eller.no tar lanes

     

    Var kind of dette som var mitt problem, viste deg seg; Jeg har samme CPU som deg, mna, og den har bare 16 PCIe-lanes. Èn GPU vil nok ta opp alle 16, og andre PCIe-enheter vil (såvidt jeg har forstått) ta over noen av disse (to i mitt tilfelle, slik at GPUen nå bruker 14, hvis jeg har forstått hvordan det funker riktig).

  12. Ser ikke ut som det er noe galt med BIOS-innstillingene.

     

    Var forøvrig litt klumsete i det jeg skulle montere disken i PC-en og greide å både miste disken i bakken fra lommehøyde, dulte borti hovedkortet med skrujern og miste skruer på hovedkortet. Håper virkelig ikke det er dette som forårsaker flaskehalsen, ettersom det ikke er mye som kan gjøres om det er det som er tilfellet... Får kanskje se om det hjelper å blåse i sporet på hovedkortet og tørke bort evt. støv på strømlederne på disken, når enn jeg orker...

  13. Sånn jeg forsto info på asus siden var m.2 knyttet til pcix 2.0 så får ikke 100% utnyttet 950 pro.

    Jeg har ikke allverdens med kunnskap om de forskjellige PCI-versjonene, men jeg vil anta at den fremdeles burde greie en del høyere hastigheter?

     

    Edit. Har du av alt av strømsparing? Er 250 eller 512gb du har?

    Strøminnstillingene til Windows står stillt inn på høy ytelse; Er ingen andre strømsparingsinnstillinger såvidt jeg er klar over.

    Jeg har 512GB-varianten, som skal greie 2500/1500 MB/s.

  14.  

    :wee: Da må den i såfall være i stand til å skille mellom måke og drone:

     

     

     

    Boeing ser for seg at kanonen for eksempel skal kunne brukes til å vokte ulike offentlige bygninger, og har jobbet for å sikre at kostnadene skal være så lave som mulig slik at det blir enkelt for myndighetene å investere i kanonene.

     

    Måker har vel så skulme hensikter som droner, om ikke verre. Like greit å skyte ned dem også.

×
×
  • Opprett ny...