Gå til innhold

Karlivar2123

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Karlivar2123

  1. Hei,

    Jeg driver et eget AS (Holdingselskap) og førte en post feil i regnskapet. Jeg oppdaget ikke dette når vedtaket om godkjent årsregnskap kom, men når jeg fikk skatteoppgjøret så skjønte jeg det var blitt feil. Dette har medført at jeg skatter altfor mye og det blir helt feil.

    Vedtaket om godkjent årsregnskap mottok jeg i august, og med 3 ukers klagefrist. Den er selvsagt utgått. 
    Skatteoppgjøret kom derimot i forrige uke, og har også 3 ukers klagefrist. Kan jeg klage på Skatteoppgjøret, og da henvise til feil i årsregnskapet?

    Jeg har allerede revidert og sendt inn korrekt årsregnskap. 


    Setter pris på svar. 

  2. Sverre1969 skrev (5 timer siden):

    Lån til selskapet skal ikke med i aksjonærregisteroppgave. Det er ikke egenkapital før det er formalisert slik i generalforsamling, og registrert i Brønnøysundregisteret.

    Takk for svar. Men må det i det hele tatt føres som lån? Kunne jeg eventuelt tatt ut samme beløp som jeg har satt inn skattefritt? Jeg har på en måte ikke tjent penger før jeg tar ut en sum over det jeg har satt inn i selskapet. 

  3. Hei, 

    Opprettet for et par år siden et AS (holdingselskap) ifm. en planlagt investering. Det ble derimot ikke noe veldig av dette, så selskapet har i hovedsak ligget brakk. Jeg har derimot deltatt i flere aksjeemisjoner via type dealflow, folkeinvest etc. den senere tiden. Men siden jeg ikke har noen inntekter i firmaet har jeg derfor løst dette ved å overføre penger fra min private konto til selskapskontoen, for så å derifra kjøpe disse aksjene. 

    Spørsmålet mitt er da om jeg må registrere noe sted at jeg overfører penger til eget AS. Burde dette vært ført som en kapitalforhøyelse eller et lån til selskapet? Årsaken til at jeg tar det opp nå er om dette er noe jeg burde ha oppdatert/informert om i Aksjonærregisteroppgaven (RF-1086)? Av gammel vane sendte jeg den inn uten endringer... Men om jeg har bommet her, så kan jeg sikkert få endret denne. 

     

    Setter pris på tilbakemeldinger, ha en god søndag! :)

  4. Hei,

     

    Kjapt spm angående kreditnota og hvordan det fungerer i praksis.

    Jeg er i en forholdsvis ny jobb og har da et spørsmål. Jeg er en mellommann for min kunde og de som utfører jobben. Så alle fakturaer går gjennom meg for godkjenning og så videresender jeg disse til kunde. Jeg har da hatt en del å utsette på disse fakturaene, og da fått kreditnotaer. Skal jeg da sende min kunde både faktura og kreditnota, så skal han trekke kreditnotaen av originalbeløpet? 

    Det er ok i de situasjoner hvor faktura allerede er betalt, grunnet at da får vi kreditering på neste faktura. Men denne gang er det en av de siste fakturaene vi mottar fra firmaet, og i tilfellet eventuelle tvister, så ønsker ikke jeg at vi har betalt for mye i sluttfasen av prosjektet. Det er snakk om kreditnotaer til over 100 k.

  5. Hei,

     

    Jeg er på jakt etter en stasjonær pc, og har nå kommet over to alternativer. Jeg har ikke veldig inngående kunnskap, men har sett for meg en gamingpc med høyere ytelse som kan vare i noen år. 

    Alternativene er som følger: 

     

    https://www.komplett.no/komplett-gamer-premium-powered-by-asus/11167#!tab:info

     

    og merkelig nok en fra Elkjøp:

     

    http://www.elkjop.no/product/data/stasjonar-pc/ACDGB1PEQ034/acer-predator-g3-710-stasjonar-gaming-pc

     

    Har alltid handlet pcer fra komplett før, og da bygd selv. Men er nå en del år siden og har falt litt av hva som er best osv. Men det som gjør at den fra elkjøp frister er da skjermkortet. Kabinettet er dog horribelt. 

     

    Ønsker gjerne noen synspunkter om det lar seg gjøre!

     

     

  6. Har en standard kontrakt fra Huseiernes Landsforbund, og stod forøvrig ikke stort opp slikt som ryddighet og orden i kontrakten. Det siste punktet ditt der Krikkert er da av relevans. Men jeg er helt enig med deg om jeg i det hele tatt burde se dette som min sak, og hvor fornuftig det er å benytte kontraktsforholdet for å løse sosiale problemer. 

     

    Jeg føler dog fremdels at jeg er en mellom-part som skal forsøke å få de til enighet. Jeg ønsker ikke at de andre i kollektivet skal mistrives. Jeg har virkelig forsøkt å unngå å bruke kontrakten som grunnlag, men etter to samtaler hvor jeg har holdt en hyggelig tone ikke har gitt noe utslag. Så begynner jeg da å ikke se så mange andre utveier. 

  7. Hei,

     

    Jeg leier ut rom i et kollektiv. Har den siste tiden fått tilbakemeldinger fra noen av beboerne om at en person ikke bidrar noe til fellesskapet. Er ikke med å vasker, betaler ikke felleskostnader osv.

    Jeg har selv tatt kontakt med han to ganger, og fått inntrykk av at han skal bedre seg. Dette har til nå ikke skjedd. Hvilke rettigheter har jeg som huseier her? Kan jeg sende skriftlig advarsel om oppsigelse dersom det ikke bedrer seg?

     

    Mange vil vel hevde at dette ikke er mitt problem/ansvar osv. Noe jeg er forholdsvis enig i, men leiemarkedet er noe tøft og jeg vil ikke at de andre leietakerne som bor der skal mistrives. Jeg er veldig fornøyd med de, de har bodd der i en lengre periode og tar godt vare på huset. Vil ikke at de skal flytte grunnet mistrivsel.  

  8. Hei,

     

    Dette gjelder AEG, kan sees i link (http://www.whiteaway.no/hvitevarer/vaskemaskin/kombinert-vask-tork-maskin/product/aeg-l77685wd/), og dette er også her den ble kjøpt. 

    I starten vasket den tøyet helt perfekt uten problem. Det som sees av bildene har skjedd med kun de plaggene i vaskemaskinen og uten tørk. Tørk bruker jeg kun til undertøy og håndsklær. 

     

    Vaskemaskinen har et eget program for å fjerne lo, da jeg kjørte dette 3-4 ganger i går så ble alt bedre igjen. Men ser ikke ut som om dette tøyet har klart deg. Det klarer ikke å rengjøre plaggene på nytt. Jeg må derfor bare være flink med å kjøre renseprogrammet ofte.

     

    Kan informer om svaret fra kundeservice:

     

    "Loe i en vask/tørk maskin er normalt, da denne ikke har noe eget  lo filter. 
    Under tørking av klær danner det seg mye lo i maskinen. 
    Det meste av dette blir pumpet ut sammen med vannet, men det vil kunne alltid bli liggende igjen noe. 
    Neste gang noe blir vasket i maskinen, så vil dette kunne sette seg fast på tøyet. 
    Dette er også beskrevet i bruksanvisningen. 
    Vil anbefale å kjøre rense programmet flere ganger etter hverandre."

    Syntes de avskriver seg ansvaret siden det er en vask/tørk maskin.
     

  9. Hei,

     

    Jeg var en idiot og satt meg for å vente på feil fly til Oslo her om dagen. Når jeg skjønte glippen var det for seint. Jeg måtte da ta det flyet jeg ved en feil hadde ventet på. Dette kostet meg kr. 2000. 

    Er det noen mulighet for at forsikring dekker dette? Har gjensidige reise +

  10. Hei,

     

    Jeg har nylig kjøpt en bolig på tvangssalg og har et ønske om å flytte inn snarest mulig. Budet ble stadfestet i går (04.07). Det står i dokumentene Overtagelse er senest 3 mnd fra budet sendes tingretten. 

    Da megler skulle forhøre seg med selger fikk hun til svar at han ønsket å leie ut boligen så lenge som mulig, eller vi kunne betale han 30 000 å få den til helgen.

     

    For det første ligger boligen et sted hvor han ikke vil få leid ut til noen turister, og det er vanskelig å leie ut en bolig for noen få mnd. Det er også ikke mulig å få 30 000 i leieinntekter på dette stedet.

    Hvilke rettigheter har han til å holde på slik,og hvilke rettigheter har jeg? Kan han leie ut en bolig som er tvangssolgt, eier ikke banken denne?

     

     

     

  11. Hei,


     


    Jeg er i litt feil kategori her, men fikk ikke noe svar inne på båt. Tenker at noen av dere som har peiling på bilmotorer også har kunnskap om båtmotorer. Jeg har en innebords Yanmar 2qm15 dieselmotor. Satt båten på sjøen i dag, men dum som jeg var glemte jeg å åpne kranen for vanninntaket til motoren. Jeg kjørte da i cirka 5 minutter før motoren stoppet grunnet overoppheting. Åpnet kranen og startet motoren igjen. Temperaturen sank da i løpet av 30 sekunder og kjørte i 30 minutter uten å merke noen problemer.


     


    Jeg lurer egentlig på hvor store konsekvenser det kan ha medført motoren å kjørt uten vannkjøling i denne perioden? Setter pris på svar.


  12. Hei,

     

    Jeg har en innebords Yanmar 2qm15 dieselmotor. Satt båten på sjøen i dag, men dum som jeg var glemte jeg å åpne kranen for vanninntaket til motoren. Jeg kjørte da i cirka 5 minutter før motoren stoppet grunnet overoppheting. Åpnet kranen og startet motoren igjen. Temperaturen sank da i løpet av 30 sekunder og kjørte i 30 minutter uten å merke noen problemer.

     

    Jeg lurer egentlig på hvor store konsekvenser det kan ha medført motoren å kjørt uten vannkjøling i denne perioden? Setter pris på svar.

  13. Hei,

     

    Jeg har en idée om å starte et AS. Jeg ønsker å leie ut personell for enkelte oppdrag, og slike oppdrag kan vare i alt fra noen timer til et par uker. Oppdragene krever ikke noen spesiell kompetanse, så jeg hadde satset på å ha en "pool" av arbeidstakere, slik at når jeg får inn et prosjekt kan jeg sende melding/mail til disse, og de første som svarer blir tilbudt jobben. 

     

     
    Jeg ønsker å være arbeidsgiveren, kun når de er på oppdrag. Dette blir litt som diverse bemanningsbyråer, bare jeg har litt kortere arbeidsperioder. Er det noen lover på dette området?

     

    I denne forbindelse lurer jeg litt generelt på hvilke rettigheter arbeidstakerne vil ha.

     

    1. Med tanke på forsikringer, hvordan kan dette løses? Jeg er vel ansvarlig for arbeidstaker så lenge han/hun har et oppdrag, men har jeg noe ansvar utover dette?

     

    2. Vil forsikringsselskap gå med på en slik avtale som ovenfor, og hva slags avtale er dette?

     

    3. Finnes det noen forsikring som vil gjelde for bedriften generelt, slik at jeg ikke trenger på hver   eneste arbeidstaker. Jeg ser for meg at det kan være litt frafall, personer som bare tar ett oppdrag osv.

     

    4.  Om en av personene i denne "poolen" er syk, har personen da krav på noen lønn? Jeg vil i teorien bare legge ut oppdrag, og om en person er syk vil h*n ikke svare på oppdraget. Det vil ikke være noen fastlønn, men timebasert. 

  14. Hei,

     

    Jeg leier ut soverom i kollektiv. Jeg leier i hovedsak ut til studenter i skoleåret, og sommermånedene leier jeg ut til feriegjester. Dette er en vinn-vinn, jeg får bedre betalt juni og juli, og de slipper å betale, samtidig som de kan la sine private gjenstander bli værende. 

    Det jeg lurer på er følgende: Har studentene som flytter inn igjen etter sommeren krav på å motta depositumsbeløpet i perioden de ikke har boligen til disposisjon? 

    Da det er 8 studenter som bor der, så vil det være både tiltak og en utgift for meg å avslutte kontoene for å etablere på nytt 2 mnd senere.

    På forhånd, takk for svar!

  15. Hei,

     

    I forbindelse med å søke sommerjobb i en litt vanskelig bransje (oljesektoren) tenker jeg å sende litt diverse mail til bedrifter. I første omgang så formulerer jeg meg litt slik:

     

    Jeg lurer på om dere i XX tenker å ta inn kandidater til eventuelle sommerjobber. Jeg sender gjerne en søkand og diverse papirer hvis dette er ønskelig. 

     

     

    Jeg er noe mer utfyllende enn dette, nevner utdanning osv. Men er det "feil" å ikke sende en åpen søknad med en gang? Dette er for å få litt fortgang i prosessen, slik at jeg slipper å lage mange søknader til bedrifter som overhodet ikke vurderer å ta inn kandidater. 
     

  16. Jeg går ut i fra de også testet bremsevæska? Hva var vanninnholdet?

     

    Edit: Hvis problemet kom av kondens i systemet og de ikke bytta bremsevæska så vil problemet komme tilbake igjen. Gode nyheter for verkstedet, men ikke for deg.

    De byttet ikke bremsevesken og problemet begynner gradvis å komme tilbake igjen. 

    De sa at bremsevæsken var fin når de målte den, men de kunne ikke si noe om hvordan væsken inne i rørene var.

     

    Det var dette jeg fikk beskjed om, og at problemet skulle være løst. Kan jeg forvente at de løser det gratis eller hvertfall med rabatt hvis jeg kontakter samme verksted? Hvis du på forhånd kan fortelle meg at problemet kommer tilbake, da mener jeg at de også burde forutsett dette og har ikke gjort jobben sin skikkelig.

     

    I mitt yrke, som også er håndtverkerbransjen, så hadde jeg tatt som selfølge at jeg fikset opp i problemet gratis hvis jeg hadde gjort en grov feil eller vært uaktsom.

  17. Hei igjen,

     

    Tenkte jeg kunne oppdatere saken etter at problemet er løst. Endte på et verksted for å forhøre meg om problemet. De fant ingen lekkasjer og bremserørene var fine, bremsevæsken var også ok. De luftet bremsene og de ble gode som nye, og prislappen endte på 700 kroner.

     

    De mente at luften hadde kommet gjennom kondens, eller at forrige eier har utført dårlig arbeid.

  18.  

    Er også klar over at det beste er et verksted, men som student ønsker jeg å fikse det selv så sant det er mulig.

    Hvis du har null peiling slik du gir inntrykk av er ikke verksted bare det beste, men det eneste forsvarlige.

     

    Jeg har venner med mer peiling som skal hjelpe, men jeg bor et stykke unna. Av den grunn ønsker jeg å finne ut hva som er galt slik at jeg eventuelt kan få kjøpt delene på forhånd. Har prøvd å forklare over telefon til disse også, som er mekanikere men de syntes det virker veldig rart. Så hadde håpet noen her forstod problemet.

×
×
  • Opprett ny...