Gå til innhold

Kablam

Medlemmer
  • Innlegg

    522
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kablam

  1. Jeg har alltid bodd i Norge, det som plager meg litt er at jeg ble født i Iran.

    Mine foreldre bodde lenge i Norge, 20år, før jeg kom til verden. De flyttet hit før den iranske revolusjonen i 79

     

    Grunnen til at jeg ble født i Iran er fordi moren min hadde store problemer med tidligere fødsler hjemme i Norge, hun mistet tre barn som resulterte i at hun aldri tok sjansen med å føde det fjerde barnet i Norge. Etter anbefalinger fra flere leger dro hun til Iran for at jeg skulle bli født.

     

    Mitt spørsmål er da

    regnes jeg som en førstegenerasjons innvandrer eller en andregenerasjons innvandrer/førstegenerasjons nordmann?

    Og vil jeg bli definert som iransk eller norsk, med tanke på mitt fødested?

     

    Hvis du har bodd mesteparten av barndommen og livet i Norge, liker å være med andre nordmenn, aksepterer dem uten å prøve å forandre dem, og føler deg norsk, så er du norsk. Ta gjerne en utdannelse i Norge også for å knytte kontakter og komme inn i arbeidslivet.

     

    Ikke spør på diskusjon.no om du er norsk, politikk-delen er befolket av noen mennesker som mener slike som deg ødelegger Norge, de har ikke så mye de har oppnådd i livet så de synes det er kult og spesielt å "være helt norsk" uten noe mer. 

     

    Det er forresten ikke så viktig hvilket land du tilhører. Tenk heller på de viktige tingene. F.eks. gjør du noe bra med livet ditt? Aksepterer du andre mennesker? Os.v. 

  2. Tingen er at sjølv om ein skulle vere mannleg student som kjem seg ut av huset og kan ringe studenthelsetenesta, so kan ein framleis kjenne det som at ein verkeleg slit, til tross for at det finst folk i verda som har det verre. Skal han ikkje kunne fortelle om sine problem til nokon som lytter? Kor går grensa for at ein skal kunne sei at ein har problem? 

    Selvsagt burde de det! Du tok sitatet ut av kontekst og har neppe lest hele tråden. Jeg gjør mitt beste, jeg er bare et menneske. Les hele tråden.

     

    Jeg har hele tiden argumentert for det samme som deg, og mot denne holdningen fra Løgn:  

    Jeg mener bare at terskelen [for å søke hjelp] ikke bør bli satt lavere. 

     

     

    Tråden er som sagt avsluttet for min del. Om du vil diskutere videre ta det på PM eller lag en ny tråd.

  3. Jesus. Du tok absolutt ingen sjølvkritikk for det du skreiv til fyren, og i tillegg plasserte all skuld for ev. problem denne tråden måtte ha på meg. Og avslutta innlegget ditt med saftig hersketeknikk i tillegg. 

    En mannlig student som kommer seg ut av huset og kan ringe studenthelsetjenesten er ikke en gruppe som jeg vil karakterisere som "virkelig sliter" i dette tilfellet. Jeg snakker om dem som ikke har kommet seg ut av huset på flere år, har droppet ut av videregående skole, eller ungdomsskolen, og aldri hatt mulighet til å oppleve studielivet, få en utdannelse, eller sitter i fengsel, når jeg sier "virkelig sliter".

    Beklager om vi er uenig i det begrepet og bruken min av begrepet "virkelig sliter" såret deg eller noen andre. :)

     

    Men nå er det jo slik at forskning viser at en mannlig student har et bedre utgangspunkt for resten av livet enn dem som dropper ut, så jeg tar ikke feil når jeg bruker ordene bedre utgangspunkt.

     

    Om du vil diskutere dette problemet videre, lag en ny tråd, fordi jeg synes det er vanskelig å stå frem som kvinne i en slik problemstilling som gjelder sårbare menn. Jeg ønsker ikke fler notifications fra denne tråden. Jeg gjør mitt beste, jeg er bare et menneske, jeg kan ikke please alle.

     

    Beklager om du blir såret over dette. Men jeg gidder ikke å engasjere meg i denne tråden lenger. Jeg har også følelser.

     

    Denne tråden er gammel og avsluttet for min del.

  4.  

    Greit nok, men som mannlig student i 20-årene er du mye bedre stilt og har et bedre utgangspunkt enn dem som virkelig sliter.

    Snakker om f.eks. de som har blitt voldtatt som små, droppet ut av skolen, ikke har sjans til å studere, kommer seg ikke ut i matbutikken engang os.v.

     

     

    Litt artig at når ein kar fortalte om sine problem her og korleis han fekk løyst det, so kontrer du med "jamen DINE problem er ikkje so viktige i forhold til andre". Kan det vere at slike reaksjoner faktisk er ein av grunnane til at mannfolk ikkje so lett søker etter hjelp?

     

    Merkelig at du angriper meg av alle mennesker i denne gamle tråden som jeg linket til i en annen tråd. Jeg opprettet tråden, jeg har i et titalls innlegg prøvd å argumentere for hvor viktig det er at menn får snakke om det de ønsker. Har du ikke noe bedre å gjøre? Les gjennom innleggene til Løgn om at menn ikke trenger mer hjelp og siter ham istedet. Choose your battles.

     

     

    Det er ekstremt vanskelig å være kvinne og prøve å engasjere seg i saker menn trenger hjelp til når slike som deg er på ferde. Du vil skremme vekk alle.

     

    Er du enig i alt det andre Løgn har skrevet i tråden om at menn ikke trenger mer hjelp?

     

    Hvorfor er du da her? Bare for å "ta meg" på et eller annet? Ok. Håper du får det bedre med deg selv. Håper dagen din ble litt bedre av dette, håper du føler du oppnådde noe. Håper du følte du gjorde en positiv forandring.

     

    Håper du føler at innlegget ditt var til noen som helst hjelp for menn som faktisk sliter og dem som ønsker å hjelpe dem.

  5.  

     

    Hvorfor skriver du om reproduksjon da? Jeg trodde det handlet om avisartikkelen.

     

    Fint at du har tatt det opp i en annen tråd. Jeg trodde du bare angrep et av temaene i artikkelen for å avvise hele greia.

     

     

    Nei, jeg er veldig engasjert i gutters fremtid, tro det eller ei. Tar det jevnlig opp til diskusjon på mitt universitet og det er mange som er enige i at noe burde gjøres. :) Har dessverre ikke tid til å skrive mer på en god stund men det er mange som tenker på guttene for tiden. 

    • Liker 1
  6. Nå husker jeg en hendelse for 3 år siden. På den tiden prøvde jeg online dating. Det som skjedde var at jeg ble spammet med kjipe/frekke meldinger og rett og slett ble så skuffet at jeg bestemte meg for å ikke åpne appen igjen.

    Derfor, hvis noen ikke svarer, please, ikke bli såret. It's not you - it's something else. ;) 

    (Or, it is you, but then it was never meant to be.)

  7.  

    Eller så kan jo norske 20-årige menn finne seg en kvinne på 50 og bruke kunstig befruktning!

    Verpeperioden til hønsa er over etter førti, som er grunnen til at menn ikke egentlig tenner på kvinner over tredeve, barna hadde historisk sett ikke nok tid da til å vokse opp og bli kjønnsmodne før mora daua.

     

    Nei gi meg en yppig tyveåring heller med struttepupper og fast rompe som kan ta litt trafikk, ikke ei sånn ei med giftig livmor som det bare blir downs-unger av.

     

     

     

    Hvis du er en attraktiv dannet 20-åring selv, så hvorfor har du ikke skaffet deg en allerede? Merkelig. De burde jo stå i kø for den personligheten der!! For en fantastisk personlighet, right there!

    • Liker 3
  8.  

    Da er det om å gjøre å ikke få barn for norske menn.

    De har seg selv å takke når det blir for sent.

    Er det ikke bare for tyveåringene å finne seg en kar på femti, da?

     

     

    Eller så kan jo norske 20-årige menn finne seg en kvinne på 50 og bruke kunstig befruktning!

     

    Svar: nei, menn på 50 er som regel ikke tiltrekkende for 20-åringer. Blir også ganske kjipt for et barn å vokse opp med en så gammel far at han muligens er senil eller død før barnet flytter hjemmefra.

  9.  

     

    Men saken omhandler ikke bare utdanning, " Siden 90-tallet har antallet barnløse, ensomme menn doblet seg. De er mer utsatt for vold, mer utsatt for rus og langt mer utsatt for selvmord."

     

    Men hvis man er hvit så er det vel ikke vits å ta tak i.

     

     

    Kjenner veldig få menn som har lyst på barn på det tidspunktet kjæresten har det, gjerne når de er et attraktivt ungt par i starten av 20-årene. Da er det om å gjøre å ikke få barn for norske menn.

    De har seg selv å takke når det blir for sent.

  10. Det er veldig dumt og jeg håper det blir forsket mye på de bakenforliggende årsakene og gjort noe med. Jeg tror mye av feilen ligger hos foreldre, og spillavhengighet, og ikke hos skolen.
    Hvis foreldre synes det er morsommere å gjøre lekser med sin rolige datter enn sin mer energifulle sønn så vil de prioritere datteren. Foreldre må ta tak i problemet de og.

  11.  

    Forventet ikke at du tok poenget.

    Kan stave det for deg, om du vil:

    I nedgangstider begår menn selvmord, blir alkoholiserte og havner i fengsel, mens kvinner har andre alternativer som i sum er ca. 1 million ganger bedre.

    Det har sammenheng med at kvinner derfor ikke egentlig trenger å bry seg om ting går til helvetet, så din delegitimering av alt det jeg har ramset opp uten forsøk på å imøtekomme noe som helst med motargumenter, viser bare hvilken intellektuell latskap nettopp ditt kjønn kan hvile seg på.

     

     

     

    Jeg har ikke merket at kvinner i samfunn som virkelig går til helvete har det noe bra? Sist jeg sjekket hadde kvinner i fattige land det ganske crap! Så nei, der tar du feil.

     

    Du kan fortsatt leie ut kjønnsorganet ditt til menn du ikke er tiltrukket av om du tror du får det bedre, da.  :tease: 

     

    Jeg har selv virkelig ikke merket noen fordel med denne muligheten til å leie ut et kjønnsorgan hittil i livet, det høres ut som en ganske kjip løsning!! Ew. Men om du mener det er en bra løsning så har du jo et hull du og.

    • Liker 2
  12. Men, siden du tydeligvis har tenkt å skrive blogg, la meg analysere innlegget ditt.

    1. Du åpner med et billig triks, en hersketeknikk for å overbevise leseren om at du har rett, hvis ikke er leseren på "nivå 1". Mye brukt av religiøse. "Grunnen til at du ikke tror på Jesus er at du enda ikke har sett lyset."

    2. Du har en veldig muntlig tone selv om Norges økonomiske fremtid er et seriøst tema som har vært diskutert i dybden på diskusjon.no flere ganger. De fleste er klar over at vi møter vanskeligheter. "så kom til poenget, sier du", skriver du. Nei, hvordan vet du at vi sier det?

    3. Setningen om at du skriver noe genialt er litt "too much".

    4. Det er mange her inne som har dame. Du går utifra at folk blir alkoholiserte av ingenting. Du stoler ikke på leserens evne til å klare seg.

    5. Du bruker en tegning fra en populær nettserie, forøvrig laget av en kvinne, en med livmor. Det er ikke noe feil i det, men det er liksom toppen av kaka etter posten du skrev om kvinner etterpå.

    • Liker 1
  13. - Med hilsen, en kvinne som kan leie ut kjønnsorganet sitt på finn.no og livmora si for "den rette" .

     

    - Med hilsen, en negativ og også ondskapsfull douchebag og kvinnehater! Tror ikke det hadde vært noe håp for Norge om alle beboere var som deg. Heldigvis er de færreste slik.  :wee:

     

    Ps. Du kan nok også leie ut rumpen din på gaysir om du tror det er noen fordel?

    • Liker 2
  14. Denne problemstillingen gjelder kanskje mer relasjoner enn samliv, hehe. Det er mange som lurer på: "hva kan jeg gjøre om jeg er alene og vil møte andre mennesker og ha det gøy sammen"? Jeg har laget en liste over ting man kan gjøre alene i Oslo!

    Jeg ønsker at folk poster ideer under, så kan jeg legge dem til i hovedinnlegget! Gjerne for andre byer også.
    (og spørsmål og annen diskusjon rundt temaet enn kun ideer er også kjekt!)


    -Ferskingkurs i friluftsliv, 16-30 år https://ung.dntoslo.no/aktiviteter/838174/
    -Kajakk-kurs 16-30, obs mange alternative dager https://ung.dntoslo.no/aktiviteter/839564/
    -Klatrekurs 13-30 https://ung.dntoslo.no/aktiviteter/837224/
    -Tirsdagsklatring 13-30: https://ung.dntoslo.no/tirsdagsklatring/

     

    -Student? Alle idrettslagene ved OSI.

    Ellers:

    -Badmington, nybegynnerkurs 18+ : http://vabadminton.org/senior/
    -Tennis: http://oslotk.no/

    -Kampsport f.eks. http://oslokarateklubb.no 

    http://www.frontlineacademy.no/ http://www.oslofightcenter.no/
    (obs, finn en klubb der du trives sosialt, prøv gjerne ulike, de kan være veldig ulike.)

    -Oslo Fallskjermklubb: (er visstnok glade i sosiale ting) http://www.fallskjerm.no/

     

    -Brettspill og kortspill, hver torsdag på SubScene: http://www.subscene.no/index.php/events/event/subspill/

     

    UTLANDET med nordmenn, skandinaver, og kanskje flere nasjonaliteter og:
    -Surfeleir. Passer best for 18-30. Mange skandinavere, kursene er på engelsk: http://www.lapoint.no/
    -Gruppereiser for unge 18-30 til mange eksotiske strøk: (obs, kjenner ingen som har prøvd dette): https://www.adventureno.no/
    Reisekalender: https://www.adventureno.no/reisekalender/?s=2235

     

    • Liker 6
  15. En "cuck"? Er det et ord for en som lar seg overtale til ting han ikke vil? 

    Det store spørsmålet er egentlig: vet du 100% sikkert at det var dette som var grunnen til at det tok slutt? 

    Hvis det var det, så er det jo bra du har lært å ikke miste din egen personlighet og interesser i et forhold.  :) Dessverre vet jeg ikke noen bra plan for å ikke glemme dette neste gang du havner i et forhold. Man kan jo bli litt blind av kjærlighet. Det er viktig at du tar vare på deg selv i neste forhold og, og ikke glemmer deg selv. Kanskje skriv en lapp til deg selv nå, som du kan lese i neste forhold du er i, i tilfelle du går i samme fella igjen.
     

  16.  

    Når jeg leser noen av tingene menn skriver i denne tråden, må jeg bare si at jeg blir oppgitt.

     

    Jeg støtter ikke innvandring spesielt mye da jeg stemmer høyre, men jeg ville heller ikke tatt på visse folk her inne med en pinne engang. Spesielt Misantropen og VR-katten. Tror du kvinner ødelegger Europa fordi de ikke vil være fødemaskiner for de douchy onde piss-genene dine, Misantropen? Ok. Ha et fint liv med det tankesettet, du får nok mange venner på den måten.

     

    Du hadde sikkert fått litt fler kids om du var snillere og mindre dømmende. Ingen vil ha en mann som ser ned på kvinner som livsledsager eller far til sine døtre, med mindre de er selvdestruktive.

    Det er litt som å være et mobbeoffer som er stuck med sin mobber til evig tid. 

     

    Om flest menn har dødd i krig i historien? Ja, men flest menn har også startet disse krigene. Finnes gode muligheter for å leve uten å starte krig. Krig er et så komplekst tema at man kan ikke bare si "flest menn dør i krig, derfor burde kvinner gjøre blabalbla som tjenere for menn".

     

    Man kan jo like gjerne si "flest russere døde under andre verdenskrig, derfor burde alle menn og kvinner gi opp sin individualitet og gjøre som russere sier, og få barn med russere, russere kan jo kanskje forsvare oss i en ny krig!".

     

    Om noen vil rapportere meg for dette innlegget så sier jeg bare: It was worth it.  :wee: 

     

    Jeg kommer forøvrig ikke tilbake til denne tråden, selv om noen skulle svare på dette innlegget. Folk som ikke støtter individets egne valg til å få null barn eller ett barn, er ikke verdt tiden min.

     

     

    • Liker 4
  17. Her var det mange gode svar fra menn, føler nesten ikke jeg har noe å bidra med fra et kvinnelig synspunkt.  :wee: 

    Først kan vi jo se litt på dette med å være positiv. Hva er egentlig å være positiv? Jeg ser på positiv som:

    -Man ser etter løsninger, ikke problemer.
    -Man leter etter positive sider i partneren, livet og forholdet, ikke negative.
    -Man legger seg ikke ned og dør ved første motgang eller om partner trenger hjelp
    -Man er nysgjerrig på å prøve nye ting. (som igjen kanskje kan bli det beste man har prøvd?)
     

    Kjenner du deg igjen? I så fall er du mer positiv enn du tror. Det siste punktet mangler det litt på fordi du lister ikke opp noen interesser du har bortsett fra å få dame og barn. Men livet er jo mye mer enn det, hva skal du ellers fylle dagene med når barna har kommet over bleiestadiet? Hva skal du ta med barna på av aktiviteter? Skal dere bare sitte og se i veggen mens du "tar vare på dem"? Hvis du ikke vil vise dine kjære noe, lære dem noe, og ta dem med på fine opplevelser vet jeg ikke hvor godt du egentlig tar vare på dem.
    Det er ikke bare damer som trenger en positiv mann, dine barn vil også trenge en positiv pappa som kan introdusere dem til verden! 
     

    Jeg synes du må tenke på hva du vil ha ut av livet. Vi kan potensielt leve ganske lenge og det er viktig å ha noe å gjøre! :)

    (edit: leste nettopp at du kunne tenke deg å begynne på noe aktivitet. Se der - da er du jo snart i gang! :) Dette går rette veien.)

    Sprudlende er ikke nødvendigvis så viktig. Er det egentlig så mange sprudlende gutter? De er attraktive uten å være sprudlende også. :) Det er lov å være seriøs og nedfor iblant, det viser jo bare at man har følelser og kritisk sans.


    Anyway her er det noen forslag til ting du kan prøve om du er helt tom for ideer, dette er ikke med tanke på å gjøre deg mer attraktiv men med tanke på at du burde oppleve litt nye impulser:
    https://ung.dntoslo.no/aktiviteter/839567/
    http://www.lapoint.no/surfcamp/portugal/
    https://ung.dntoslo.no/aktiviteter/837225/

    Studere er også en idé om det er mulig og ønskelig.

×
×
  • Opprett ny...