Gå til innhold

Geitetveiten

Medlemmer
  • Innlegg

    183
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Geitetveiten

  1. Skal erstatte originalradio i min skoda yeti med en ettermarked pioneer radio som jeg har kjøpt på finn. Ser at i ledningsnettet jeg fikk med der er power 12v kabelen tjuvkoblet på memory 12v kabelen slik at det i prinsippet alltid er påkoblet strøm. Han jeg kjøpte det av sa at det gikk på og av med tenningen, men skjønner ikke helt hvordan det går når den ikke er koblet på tenningen slik som alle artikler jeg leser sier jeg må gjøre. Anlegget stått i en Volvo tidligere. Ikke koblet opp i min bil enda. 

    Er det dumt at det er koblet slik? Fordeler/ulemper? 

    IMG_20240107_134811.jpg

  2. Complexity skrev (3 timer siden):

    Hvilken strømleverandør har dere og hvilken bil er det snakk om?

    Noen trenger ikke smart ladeboks for å få lest av bilens forbruk. Du trenger bare å legge bilen inn i appen til strømselskapet så logger den alt forbruket på hjemmelading.

    Jeg har Tesla og bruker Tibber som strømselskap. Selv om jeg lader med stikkontakt blir det registrert så lenge bilen er utenfor huset.

    Screenshot_20220530-143921.png

    Du må selvfølgelig huske å plusse på nettleien.

    Takk, skal sjekke ut dette

  3. Hei, lurer på å kjøpe en elbil, men bor i kollektiv med andre som jeg deler strømregning med. Har aldri eid en elbil, hvordan kan jeg løse dette slik at ikke de andre betaler for at jeg lader bilen? Å lade bilen på ladestasjoner istedenfor hjemme blir dyrere enn å lade hjemme? Strømmåler i stikkontakt og så regne på det? Regne på batterikapasitet på bilen? Fast pris hver gang jeg lader bilen med grunnlag i kapasitet, feks at jeg tar 200kr ekstra fra strømregningen hver gang jeg lader fullt? 

    Noen som har noen gode løsninger på dette? 😅

    • Liker 1
  4. Okei, dette er ganske irriterende. Hver gang jeg spiller musikk og får en varsel(hvis jeg har på varsel lyd) så endrer den varselen hele lydbilde til musikken jeg hører på til samme monotone tone som varsler har, hvis det gir mening. Musikken(eller all lyd som ble spilt før varselen kom, feks fra spill og) blir veldig skarp og uten bass(dype toner?) og høres generelt helt forferdelig ut. Dette kan dog fikses ganske fort og enkelt ved å endre volumet og all lyd blir normal igjen. Men dette må da gjøres hver eneste gang jeg får en varsel eller jeg må ha telefonen på lydløs hele tiden. Bruker jeg Bluetooth hodetelefoner må jeg skru de av og på før problemet blir fikset igjen. Dette har vært et problem siden emui9 kom og siste oppdatering løste det heller ikke. Noen andre som har opplevd det samme?

  5. Var uheldig i går og knuste glasset på baksiden av min mate 10 pro. Det er store sprekker over store deler og på flere steder knuste det såpass at glasset faller av i masse små biter. Har medfølgende deksel på mobilen og den er det eneste som holder igjen mye av glasset. Noen som har noen ideer til hva jeg kan gjøre? Må fjerne dekselet snart for hvis jeg holder på sånn som nå så lekker det små glassbiter ut av dekselet i ny og ne  :hm:

  6. Selv om jeg har hatt mobilen i et år nå så svir det i gjerrigknarkhjertet når jeg ser det tilbudet og tenker på at jeg kjøpte den til full pris :/ Hadde denne telefonen hatt et eplemerket på seg kunne man jo lett solgt den brukt for 5-6k, men nå ser det ikke ut til at den er verdt mer en et par tusenlapper brukt :( Perfekt for de som ønsker seg en da, satser på samme tilbud på 20 pro til neste år!

  7. Dette heter koblet vindu, og gjør at man kan kombinere ekte sprosser (dvs. oppdelingen i småruter) med moderne krav til varmetap (U-verdi). Sprossene er en svakhet mtp. varmetap, derfor har man en hel glassflate i det innerste vinduet. Disse kan åpnes slik du viser på bildet for at man skal kunne holde de rene.

    Takk! Det gir mening, sak løst :)

  8. «Double glasing» på engelsk. Holder varmen inne når de ligger dobbelt ihvertfall... litt eldre design enn moderne vinduer der det er to glassruter i samme ramme. Mulig det går an å åpne innerste eller ytterste laget og ikke få det så varmt, har ikke peiling egentlig...

     

    Redigert: ved nærmere ettersyn ser det ut som firedobbelt glass... doble glass i hver ramme...

    Ja det var derfor de/vi lurte, fordi det er dobbelt glass på begge rammene, så firdobbeldt ja

  9.  

     

    Batteri hos meg har blitt merkbart dårligere på standby og generell bruk virker det som. Venter på face unlock update'en blir godkjent i FF så blir det factory reset tenker eg. :)

    Syntes det virker som om min og har fått dårligere batteritid i det siste. Den siste oppdateringen som har gjort det kanskje?

    Kanskje, hvilke firmware er du på?

    Er på 8.0.0.137

  10. Batteri hos meg har blitt merkbart dårligere på standby og generell bruk virker det som. Venter på face unlock update'en blir godkjent i FF så blir det factory reset tenker eg. :)

     

    Syntes det virker som om min og har fått dårligere batteritid i det siste. Den siste oppdateringen som har gjort det kanskje?

  11. Hei, har en måned ledig i juni/juli og føler det er på tide å utforske Europa. Har tenkt å reise alene og billig, så tenker å benytte meg av couchsurfing og hostels. Har heller ikke planlagt noen rute, men har sett meg ut land jeg har lyst til å besøke og tenker å ta det litt som det kommer. Vil møte andre folk, og eventuelt slenge meg på turer med andre. 

     

    Noen som har erfaringer med couchsurfing, interrail eller anbefaling om "must see" steder? Er forøvrig glad i fjell og natur og har lyst til å oppleve andre ting enn storbyer.

     

    Har også hørt om folk som bruker Tinder til å finne steder å bo, noen som har prøvd det?  :p

×
×
  • Opprett ny...