Gå til innhold

Kristoffer Solheim

Medlemmer
  • Innlegg

    326
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kristoffer Solheim

  1. Dere mangler informasjonen om at den også kommer i ny farge: Gunmetal Grey (dog bare i Nord Amerika), med blant annet hvit backlight.

     

    Denne setningen gir ikke helt mening:

    "Som før kan maskinen også fåes i de to skjermstørrelsene 12,5 tommer med oppløsninger på enten 2560 x 1440 piksler eller 4K-oppløsning på 3840 x 2160 piksler, og også disse utgavene har altså fått oppgradert innmat."

  2. "GTX 1070 klarer ikke 4K!" sier folk. Ja, hvis "klarer" betyr 100 fps+ og ultra graphics. Men du skal se hvor mye du kan få ut av 1070 eller 1060 med "optimaliserte" innstillinger omkring medium/high. Da klarer de absolutt 4K, eller oppskalert 4K. Ta med dere PC Master Race hattene deres til en annen tråd :)

    • Liker 1
  3. 1070 holder ikke til 4k spilling. Da må alle grafikk innstillinger være på low. Ikke vits med 4k spilling da.

     

    Der tar du feil. 1070 klarer fint 4K 60 FPS med "konsoll" innstillinger, altså medium/high. Og hvis du satser på 30 FPS, kan også ultra duge.

     

    Men det blir samtidig feil å sammenlikne denne med 1070 da terraflops er veldig forskjellig mellom AMD og Nvidia.

    • Liker 3
  4.  

     

    Vi kan ikke si at et produkt for bedrifter ikke er dyrt, fordi det er for bedrifter? Det gir ingen mening. Selvfølgelig blir ting dyrt. Det som ikke er for bedrifter. Og du kan selge ting dyrt til bedrifter også, men i forhold til lignende produkter bedrifter kjøper er ikke iMac Pro dyr. 

     

    Jeg ville ellers heller sagt at folk angriper dette produktet for å være overpriset fordi: Det er fra Apple, det koster minst 50.000 kr. De vet derimot ikke egentlig prisen på et tilsvarende produkt. Likevel er det folk som mener det ikke er veldig dyrt som "forsvarer" produktet.

     

    Du kan ikke si at hvis du som vanlig bruker kjøper dette produktet som har mye du ikke trenger så er det overpriset. Det er ikke. Det er bare ikke ment for deg. Og det har faktisk ingenting å si hvor mange som kjøper det. Prisen er fortsatt helt grei i forhold til hva du får for de som kjøper det til arbeidsoppgaver det er ment for.

     

    I forhold til helt like produkter, altså 5K skjerm, 8 core Xeon og Thunderbolt så er den ikke (veldig) dyr nei. Det har du helt rett i.

     

    MEN! Poenget mitt var at det ikke passet NOEN, eller at det passer en veldig, veldig liten gruppe, og gruppen som jeg ser for meg ville trengt en slik maskin, videoredigeringsfolk og slikt, trenger ikke de dyre tingene som er stappet inn. Som jeg har nevnt, en 5K skjerm og en Xeon prosessor passer ikke bra sammen.

     

    "Prisen er fortsatt helt grei i forhold til hva du får for de som kjøper det til arbeidsoppgaver det er ment for." Hva er det ment for? En Pentium prosessor og en GTX 1080 fungerer sammen de, men hva er poenget med det?

  5. For en proffmaskin er dette _ikke_ dyrt. Selskaper som har bruk for slik maskinvare betaler det det koster. Det er svindyrt for selskaper å leie inn eller ha folk der som fikser og skrur på datamaskiner og derfor er de mest interessert i noe som fungerer.

     

    At HP, Dell etc leverer bedre produkter til en lavere pris er det ikke tvil om, men at iMac Pro er dyr i denne sammenhengen er tull.

    Jo, det er dyrt i forhold til andre (som du sier). Spesielt for de som ikke er bedrifter (som du ikke sier).

     

    Synes det blir litt for mye forsvaring av dette produktet på basis at "det er verdt det for bedrifter". Hvis vi bruker det som argumentasjon hele tiden så blir ingenting dyrt lenger. 

  6. Forsåvidt enig i mye av det dere sier.

     

    Men kombinasjonen med 5K skjerm og Xeon/ECC gir fremdeles ikke mening i mine øyne. Privat eller bedrift.

     

    De selger den til folk med ALTFOR spesielle behov. Eller så valgte de Xeon så de kan selge den for mer, noe som nesten virker mer sansynlig. For filmredigering har de nesten puttet på 2000$ med ingenting, som er mye mer enn en vanlig Apple-skatt er. Det værste er at folk fremdeles kommer til å kjøpe det til videored...

     

    "så hvis man vil ha en iMac som privatperson kan man heller kjøpe den." Ikke enig. Mange som liker iMac/Mac som vil ha mer kraft enn 4 kjerner og AMD 280(?), men som samtidig ikke trenger Xeon.

  7. Nei, sammenlikningen mellom Tesla og Leaf var ikke den beste, men du sier mye rart her.

     

    Det at du tar opp diskusjoner fra et "bedriftperspektiv" er kult det, men ikke spesielt nyttig for noen av oss. Jeg er fullstendig klar over at bedrifter kjøper mye rart av mange grunner, men det blir noe helt annet fra en privatkunde, som er det jeg snakker om. 

     

    ECC minne er bra fordi det ikke gir så mye feil og passer til 24/7 operasjoner sier du? Ja, kult det, men hvem i huleste kjøper en iMac til 50.000 for å kjøre som en server???? Jeg tenker i alle fall at en typisk bruker av 8+ kjerner All In One er noen som bruker krevende programmer og såkalt "content production" (Hva ellers skal du med 5K skjermen?). Her har ECC og Xeon lite å si. 

     

    De putt altså dyr maskinvare i et produkt som ikke (nødvendigvis) trenger slik dyr maskinvare. Så en 3100$ PC ER sammenliknbar til 5000$ iMac, gitt denne brukergruppen som jeg tror er målgruppen her (ekskludert bedriftsvariabler).

  8. Det er helt riktig at man kan sammenlikne på forskjellige måter, men en kan jo spørre hva som er poenget å kjøpe en Tesla fremfor Leaf. Apple velger dyr maskinvare som HAR visse fordeler, men du må betale mye for det. Xeon, ECC, Thunderbolt, alle er bra, nyttige og dyre teknologier, men du skal være en ganske spesiell bruker hvis du faktisk tar nytte av disse funksjonene, i hvert fall i forhold til prisen du betaler (samt mangelen på oppgradering).

     

    Kjøp gjerne en Tesla, men hvis du bare skal kjøre fram og tilbake fra jobb, så kunne du kjøpt en Leaf til halve prisen. 

  9. Det kan diskuteres ut i det meningsløse.. det som er et faktum er følgende (følg med nå):

     

    Iphone og mac brukere er alle utrolig happy med sine produkter og det syntes jeg er fantastisk fint...De vet forresten ikke hva de går glipp av, dvs de er happy og uvitende (ikke dumme). Det blir litt som de aller fleste som bodde i sovjetunionen.. glade og uvitende... :-) Satt på spissen dette selvfølgelig. mangfold er bra og Steve Jobs har tross alt veldig mye av æren for vår mobile teknologi. Det jeg ikke liker med apple produkter, det er at apple skal bestemme hvordan jeg skal bruke produktene. jeg liker å tilpasse min pc og mobil, det er ikke så lett med mac og iphone. Sist vil jeg si som flere her, idiotisk å si at noe er apple eller iphone killer.. hallo, det er jo som å si at en svømmer knuser en stuper (satt på spissen her også ) takk :-)  

     

    Jeg vil ikke si at OSX er for de "uvitende" på noen som helst måte. Det er like mye frihet på windows og OSX. Det at du ikke ser det viser kanskje at du selv bor i soviet? ;)

     

    iOS kanskje, men de begrensningene har også en del fordeler. App Store gjør at du får tak i alt på ett sted med trygghet. Microsoft prøver nå det samme med Windows Store, men har så langt ikke lykkes. Bare se på alle "Google Chrome" appene som dukket opp etter Windows S ble annonsert.

  10. Må langt om lenge henge meg på de som klager på Tek.no.

     

    "Dette er nok mye takket være syvende generasjon Intel-prosessor, også kjent som Kaby Lake."

     

    Det er ikke syvende generasjon Intel prosessor, men syvende generasjon Intel core prosessor. Dette burde en redaksjon med fokus på teknikk og hardware ha kontroll på...

     

    -ED-

     

    Håper du er sarkastisk, ellers er du en skikkelig pirkeleif.

×
×
  • Opprett ny...