Gå til innhold

serpaul

Medlemmer
  • Innlegg

    383
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av serpaul

  1. Foreløpig har jeg ikke fått Goggle Assistant til å gjøre noe fornuftig som ikke gjøres bedre og raskere gjennom å åpne en app. Dette har antagelig med at Google konto administratoren fra arbeidsgiver som jeg har lastet ned, hindrer meg i å låse opp telefonen med stemmen eller faktisk også åpne Google Assistant med stemmen. Det blir for mye fikling først å skulle trykke på Google Assistant for så å få Goggle Assistant til å åpne Maps eller Spotify. Det ene unntaket er at jeg kan få lest opp meldinger som kommer inn i Facebook Messenger og på SMS når jeg trykker på en fysisk knapp på hodetelefonene mine fra Sony.

  2. Jo. Vi skrotet omsider faksen for noen år siden og fikk på plass en form for utveksling av sikre meldinger mellom de to systemene. Begge systemene kommuniserer også med andre systemer. Men ikke i tilstrekkelig grad til å forhindre at bilder tas og lagres lokalt på ulike håndholdte enheter, fordi man mangler mulighet for å få bildene fra enheten og inn i fagprogrammet. Papir brukes også fortsatt mye.

  3. Problemet er at nesten alt slikt utstyr svikter i møte med virkeligheten. Det er ikke robust nok. Typisk tar det opp til ett år med testing og feiling bare for å få på plass elektroniske dørlåser på et sykehjem. Elektroniske dørlåser hjemme hos folk har vi ikke i Trondheim i offentlig regi. Det må eventuelt være at noen har slikt selv. Som skal kobles på hjelpetjenestens systemer. Nytt utstyr lar seg sjelden koble på gamle systemer. Det ser man jo også hjemme. De ytterst, ytterst få man kjenner som har kjøpt smarte hjem løsninger, er folksomt er villig til å bruke mye tid på å sette dem opp og vedlikeholde dem.

    • Liker 1
  4. Jeg har dnb appen på både iphone og android. Det oppleves som likt i bruk på begge plattformer. Jeg logger inn første gang med bankid på mobil og etterpå kan jeg bruke fingeravtrykk. Tar kort tid og ser oversikt på saldo innen rimelig tid.

     

    Jeg forstår at folk hater forandringer, men gi det en sjanse. Jeg tror dnb er inne på noe.

     

    DnB godtar ikke Bankid fra Danske Bank. Så jeg måtte pent hjem og hente kodebrikken. Greit nok. Etterpå kan jeg logge på med fingeravtrykk. Noe som erfaringsmessig funker etter noen forsøk. Sony har fingeravtrykksleseren på av-knappen. Genial løsning. Not. Inne i den nye mobilbanken er det bedre oversikt og greit nok. Jeg betaler en regning. Ny funksjonalitet. Veldig bra. Da er fingeravtrykk ikke lenger bra nok. Så jeg må hente kodebrikken. Ikke så bra.

     

    Egentlig rart at bankene ikke godtar hverandres bankid ?

    • Liker 2
  5. Det jeg mente var at i og med at de aller fleste av oss klikker godta på alt, øker sjansen for at vi klikker godta på noe virkelig ille nå som vi blir bedt om å klikke godta på mer. Vi blir sløvet. Det blir som når Office i dag merket en link til et arrangement for Lego og modellbyggere som malicious. Da mister man tiltroen og overser neste advarsel, som kan være reel.

    • Liker 2
  6. X1 Carbon er en ypperlig maskin, men å teste den med i7, 16 GB RAM og 1 TB SSD synes jeg blir litt galt. Lenovo leverer bærbare arbeidsstasjoner med slike spesifikasjoner, pluss egne grafikkort, til samme prisen, og i slike kombinasjoner blir alle delene fornuftige. Slike maskiner veier naturligvis mye mer enn X1 Carbon, som er en nydelig, lett og kjapp maskin på farten, ikke et kraftverk for grafikkintensive oppgaver.

  7. Jeg kan få Google Assistent til å hente opp apper for meg, f.eks gjennom å si Spotify Bjørn Eidsvåg (etter å ha låst opp tlf og etter å ha trykket på Googlemerket og noen ganger etter å ha trykket en gang til å for å få assistenten til å lytte...), men så langt har jeg ikke funnet noen talekombinasjon som får assistenten til å spille en sang på Spotify.

     

    Foreløpig virker bruksområdet på mobil svært, svært begrenset.

     

    Høytaleren må vel være i stand til å spille av sanger, ikke bare finne dem?

  8. Ja, det kan den være: F.eks på bakgrunn av lovpålagte krav - blant annet knyttet til dokumentasjon. Husk at det å ta videregående er en rettighet, og når man snakker om rettigheter blir dokumentasjon særdeles viktig.

     

    Det kan også ligge personvernhensyn som gjør det vanskelig om ikke umulig å bruke standardløsninger som Outlook 365 og Gmail.

     

    Et siste element er hvordan timeplanmodulen skal samhandle med annen funksjonalitet i løsningen, f.eks som nevnt alt statistikk og rapportering.

     

    Men uten å ha sett kravspesifikasjonen på dette området, hatt mulighet til å vurdere om kravspesifikasjonen er fornuftig - er det faktisk umulig å svare ja eller nei på spørsmålet.

     

    Ellers så er Visma i utgangspunktet et såpass Microsoft-basert selskap - at jeg tror de faktisk har vurdert dett.

     

    Personvern og andre hensyn kan veie tungt. Trondheim Kommune er over på G-suite, men jeg ser jo at blant annet vaktbok og timeregistering ikke lar seg samordne med Googles kalenderløsning nettopp av slike hensyn. 

     

    Samtidig sitter lærere og lager timeplan i word og docs rundt om i dag. Så jeg tenker at det må da gå an å finne en løsning mellom det som i bunn og grunn er det samme som mine lærere gjorde på 80-tallet og en best tenkelig optimal løsning? Særlig hvis den optimale løsningen fører til at felles plattform for utdanning stadig må skyves ut i tid...

  9. For øvrig, timeplanlegging er noe helt annet enn en kalender. Timeplanleggeren skal samordne informasjon om læreres arbeidstid og fag, alle rom på skolen og deres beskaffenhet, alle elevene og deres fag, alle fagene med romtype, osv, og automatisk generere optimale løsninger for timeplaner (for hver eneste elev) og romallokasjon. Det har ingenting å gjøre med å plotte inn avtalene sine i google calendar.

     

    Men jeg har fortsatt ikke lest artikkelen, så det er mulig den handler om noe annet.

     

    Det høres veldig ut som hva moderne kontor, ressurs og kalendersystemer som Office 365 forsøker å få til...

     

    Det artikkelen bruker mye tid på er at norsk skole er mer tilpasset hver enkelt elev, og at løsningen Visma opprinnelig valgte, ikke lot seg utvikle til en timeplanmodul som oppfylte kravene i den norske skolen. 

  10. Skoleadministrasjonprogramvare tror jeg i all vesentlighet handler om statistikk, ikke timeplaner. Jeg har sett skjermskudd av en slik programvare, og det handler om å presentere informasjon som gjør rektor i stand til å ta gode avgjørelser om driften. Å sette opp timeplaner, er bare en liten brikke av det.

     

    Artikkelen la veldig vekt på timeplanmodulen. Derfor  spurte jeg om den. Det virket av artikkelen som om det i hovedsak var modulen for timeplan som hadde kræsjet prosjektet. 

  11. Den har nok mer funksjonalitet enn som så. Ganske typisk når 50 ikke it-kyndige småsjefer sine ønsker og drømmer får bidra til kravspesifikasjonen slik det gjerne er i det offentlige. Da passer plutselig ikke hylleløsninger lengre, kravspesifikasjonen blir vag med tanke på det tekniske, og som i alle 'lag fra bunnen av' - prosjekter dukker det opp små og store problemstillinger underveis som kunden eller leverandøren ikke har tenkt på. Til slutt blir det hele fryyyktelig tidkrevende og dyrt.

     

    Moderne kalendersystemer av hyllevaretypen har ganske mye funskjonalitet, da. De kan i stadig større grad brukes som basis for blant annet møter, tildeling av ressurser og prosjektgjennomføring/måloppnåelse. 

  12. Timeline er en god ide, slik virtuelle skrivebord var en god ide, men akkurat som virtuelle skrivebord fremstår Timeline som uferdig og halvbakt. Alt for få programmer støttes. Man kan ikke prioritere mellom hendelser. Hos meg dominerer feks Edge fullstendig og gjør at jeg ikke får sett Office dokumentene jeg leter etter. Det er ingen synk mot Office eller Edge på andre enheter. Og flisene er svære og tar opp alt mor mye plass på skjermen.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...