Jump to content

Grimnir

Medlemmer
 • Content Count

  7255
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Grimnir last won the day on June 28 2018

Grimnir had the most liked content!

Community Reputation

4178 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

6544 profile views
 1. Jeg vet ikke, jeg er bare her inne for å diskture... forhåpentligvis for å lære noe. Som sagt: Norge har gjort mye riktig, synes jeg da. Det er få døde som følge av dette, og faktisk så er det vel så langt underdødelighet her i landet. Men det har hatt en pris: hundretusenvis av arbeidsløse og permitterte, bedrifter som har gått konkurs, folk som får psykiske vansker etc. Hva de langvarige konsekvensene vil bli er vanskelig å se. Selvsagt ikke. Men om resultatet av dette blir flere selvmord, mennesker som ikke får hjelp og ender opp med å dø, familier som går i oppløsning, en havarert økonomi, etc, etc... er det da verdt det? Jeg vet ikke, bare tenker høyt. Nei takk og pris ikke, politikerne her har klart å holde hodet sånn noenlunde kaldt.
 2. Hva kan man si: det er farlig å leve. Mennesker dør hele tiden, 160 000 hver eneste dag. Mange av smittsomme sykdommer, andre av livsstil, andre igjen i trafikk, osv, osv, osv. Så hva skal man egentlig gjøre? Husk at for mange maktgale politikere så er denne kinasyken som en gave sendt fra himmelen, det gir de en mulighet til å grafse til seg makt og innføre drakoniske tiltak som i mange tilfeller ikke har noe med smittevern å gjøre. I delstaten Victoria i Australia for eksempel har det gått over stokk og stein hvor Premier Daniel Andrews nærmest har gjort delstaten om til et kommunistdiktatur (litt satt på spissen). Der blir gravide mødre arrestert for å kommentere på Facebook, og journalister arrestert og trakassert for å gjøre jobben sin. Det er all grunn til å være på vakt. Alt jeg sier er at man må passe på at kuren blir verre enn sykdommen. Ja. Og igjen: synes ikke det har blitt håndtert så ille i Norge. Det man vel må se på er hvor mange som blir alvorlig syke og hvor mange som dør. Fortsatt så er dette tallet veeeeeldig lavt her.
 3. "Faktasjekk" via Politfact? Hva er det? Fetteren til faktisk.no?
 4. Takk. Dette er vel da worst-case-scenario om jeg tolket det riktig. Men som jeg har sagt igjen og igjen: jeg er ikke i mot at man gjør tiltak, ei heller at man kanskje overreagerer når man ikke vet hva man har med å gjøre. Men artikkelen var fra mars, og man vet mer nå. Nå vet man at dette slettes ikke var så ille som man hadde fryktet.
 5. Mulig jeg formulerte meg dårlig. Jeg synes at hvert dødsfall som kunne vært unngått er tragisk. Men når man vet at eldre og allerede syke er mer utsatt, da mener jeg bare at man heller bør bruke ressursene på å beskytte disse (gjelder jo selvsagt da for alle sykdommer, ikke kun covid)... og ikke stenge ned alt (om det skulle komme til det igjen da). Ja selvsagt, men om mange blir smittet så betyr det også at mange vil utvikle immunitet. Eller? For at kroppen skal utvikle immunitet så må det jo nødvendigvis også utsettes for sykdommen. Poenget er at det vel ikke bare er utelukkende negativt? Det å bli utsatt for sykdommer gjør faktisk kroppen sterkere for de som ikke for varige skader eller dør av det (i de fleste tilfeller da). De hadde de, og det var sløvt av de. Men man må ikke glemme at også her gikk det hardest ut over de eldre. Italia for eksempel har jo verdens eldste befolkning, og det er ikke tilfeldig at det også er et av landene der det har dødd flest. Det er det: når man forstod helt hva man hadde med å gjøre, da forstår jeg de tiltakene som ble gjort. Og igjen: synes ikke man har håndtert det på en så dårlig måte her, og det er en balansegang. Kunne man gjort ting annerledes? Ja det kunne man sikkert, men man kunne og håndtert ting mye verre. Det er alltid lett å være etterpåklok. EDIT: Ga deg en tommel opp da det faktisk er mulig å diskutere med deg på en sivilisert måte.
 6. Det samme gjelder også med vanlig influensa og andre lungesykdommer. Noen blir kjempesyke, andre merker nesten ingenting. Eldre, de med nedsatt immunforsvar og underliggende sykdommer vil alltid være mer utsatt for å få varige skader og dø... men det gjelder nå for stort sett alle sykdommer da. Poenget var vel at man ikke må ta de innrapporterte tallene som en absolutt fasit.
 7. Har jeg påstått noe annet? Det er hovedsaklig eldre, de med nedsatt immunforsvar og de med underliggende årsaker som dør som følge av covid... eller komplikasjoner da om man skal bedrive flisespikkeri. Tar jeg feil? Tar WHO feil når de sier at de aller fleste blir friske? Jeg har generelt et godt inntrykk av deg og måten du debatterer på Baranladion selv om jeg ikke alltid er enig i alt. Men akkurat her mistet jeg litt respekten. Jeg har da ikke gitt uttrykk for at det er greit at folk blir syke og dør? Nei det gjør ikke jeg heller, og som sagt så har jeg forståelse for at man reagerte som man gjorde i mars. Ja jeg kan til og med være enig i det. Det skal og være sagt at jeg ikke synes at Norge har gjort så mye feil, og vi har jo mer eller mindre gått tilbake til normalen nå. Andre steder har de innført mye mer drakoniske tiltak, for eksempel i delstaten Victoria i Australia som nesten er omgjort til et kommunist-diktatur. Så alt i alt: politikerne her på berget har ikke gjort det så ille synes jeg. Ja nettopp, og det er den generelle oppfatningen blant folk også har jeg inntrykk av. Mange ser nå at det faktisk går bra, og at selv om det fortsatt dør mennesker av covid så er det langt i fra så ille som fryktet. Mener jeg at man skal slutte å vaske hendene, være hjemme når man er syk, passe på hvor man hoster, etc? Nei absolutt ikke. Men jeg synes ikke man skal begynne med noen ny nedstengning igjen.
 8. Takk. Har du lest den? Kunne du pekt meg til hva side det står på at 2 millioner ville vært døde?
 9. Jeg mente: har du en lenke? Jeg er oppriktig interessert i å lese analysen.
 10. Viruset fører ikke til "haugevis av dødsfall". Gatene flyter ikke over av lik. Hvordan vet vi dette? Jo vi kan se til Sverige som har hatt de minst inngripende tiltakene. Ja mennesker har dødd der også, men det har hovedsaklig vært eldre og syke. Friske mennesker som har dødd kan man nesten telle på en hånd. Er klar over at det er unntak, men de fleste har ikke noe å frykte. Man har ingen garanti for noe når det kommer til sykdommer, men man kan ikke drive og få full panikk hver gang det kommer en ny sykdom. Det at man stengte ned hele landet i mange måneder får også alvorlige konsekvenser. Ikke bare for økonomien til folk, men også for psyken til mange. Fra WHO sine egne sider: Dette er ikke noen ny spanskesyke.
 11. Dette er ikke noe annet enn trolling og forsøpling av tråden, noe jeg ikke har tenkt å være en del av.
 12. Hvorfor er det barnslig? Jeg har ikke sagt et ord om at det i mars var galt å reagere som man gjorde, man visste ikke helt hva man hadde med å gjøre. Men nå som tiden har gått og man har lært mer, da ser man jo at dette slettes ikke er noen ny spanskesyke. Ja mennesker får senskader og folk dør, det er utrolig trist... men fakta er faktisk at de aller fleste klarer seg helt fint. Ja mange har faktisk hatt covid uten å engang vite det.
 13. Folk dør av hjerte-kar sykdommer: stenger man ned alle burgersjapper for at folk ikke skal spise usunt? Går staten inn og bestemmer hva hver enkelt skal spise? Folk dør av kreft forårsaket av en usunn livsstil: går staten inn og detaljstyrer alt der? Folk dør i hopetall av influensa, tuberkulose og andre smittsomme sykdommer. Sperrer man ned hele landet av den grunnen? Folk dør i hopetall i trafikken hvert år: forbyr man bilkjøring? Stenger man alle veiene? Hvem er det nå som er latterlig
×
×
 • Create New...