Gå til innhold

MartinOlaf

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MartinOlaf

  1. Jeg tror støtdemperne bak må byttes. Jeg fikk en knirkelyd når jeg kjørte her om dagen. Når jeg kom dit jeg skulle tenkte jeg å sjekke hvor det kom fra. Når jeg presset ned bilen bak, knirket det fra støtdemperen høyre bak. Jeg kjørte hjem, og knirkinga var borte.

     

    Hørtes ut som plastknirk. (Har hatt et eksosanlegg som har vært løst og vet hvordan metall mot metall høres ut)

     

    Hva kan det være?

  2. Siden lampa kommer og går som det passer seg, prøvde jeg en bensintilsetning fra Jula. Den har ikke vært der siden. Fikk en stygg ulyd i bilen ved første oppstart. Etter det har motoren gått veldig fint, og ingen varsellampe.

     

    Regner med varsellampa kommer nå som jeg skriver dette. Bank i bordet.

     

    Takk for hjelp. :)

    • Liker 1
  3. Har bensinbil. Fikk varsellampe på EGR og den må nok renses/byttes. Finnes det additiver dere vil anbefale til bruk som en slags rensing? Motorrommet er trangt. Er så å si umulig å få ut EGR-ventilen....

  4. Kjøpte en 95 mod bil i mars. Selger surret veldig mye med å få ettersendt sommerdekkene da han "ikke hadde de tilgjengelig" når jeg hentet bilen. Videre sa han hver uke at han skulle sende de. "Jeg har sendt de" kom det, en gang. "de kom tilbake med lastebilen. noe gikk feil".

     

    Vi avtalte 2000kr i kompensasjon for tullet. Videre skulle jeg få 400 for frakta, da jeg måtte kjøre herfra og bortover til han for å få hentet de.

     

    Jeg spurte om pengene, men han hadde "glemt firmakortet sitt hjemme", så det var umulig.

     

    Jeg har det skriftlig at vi har avtalt kompensasjon på 2000,- og 400,- frakt.

     

    Vurderer å gi han en siste sjanse til å betale (dette skjedde i sommer), med melding om at hvis det taes videre, vil avtalen om 400kr frakt være ugyldig, da det er dyrere å sende med posten enn som så.

     

    Spørsmålet mitt er om avtalen om 2000kr kan bli ugyldig hvis jeg skriver melding til han om at 400,- for frakta kan bli ugyldig?

     

    Videre om dette (hentet direkte fra SMS) kan mistolkes i forbrukerrådet:

     

    "Vess e kjæm innom imårra og henta de. Dekk du frakt + kompensasjon som va avtalt og har det vash så e vi ferdig med bilkjøpet og kan legg det bak oss. Trur vi begge bynn å bi lei?"
    "Altså 2000 + det som posten bille tatt førr frakta."

     

    HAN: "400kr i frakt. Ska årn me d."

     

    Er det mulighet for at han prøver seg på at jeg har fått pengene? Da vil jeg isåfall at han skal vise til uttak på 2400kr, gjort denne datoen eller dagen etter, da jeg hentet dekkene. Kjørte faktisk 62 mil for å hente dekkene, og 62 mil tilbake.

  5. Da er bilen på verksted for å bytte regreim imårra. 4000kr var veldig billig!

     

    Ellers, så bestiller jeg multireima i neste uke. Samt håndbrekkwire og Sikaflex.

     

    Har en kjenning som skal lakkere bilen på verkstedet sitt mot slutten av året. Får kjentmannspris.

     

    Så da er det dette + pussing av rust, bytte vindusheismotor på ene siden og innstallere fjernlås til bilen (har et sett liggende) som gjenstår. Da skal bilen være feilfri, så får vi se hvor lenge det holder :p

     

    Takker for hjelpa alle sammen. Grunnen til at jeg var forvirra var at denne reima på en 96modell hadde tagger på akkurat samme plass. :)

  6. hmm, blir nok ikke noe forskjell i prisen da alt kommer til arbiedet som må gjøres og ikke om selve gjenstanden. Verksted tar vel noen tusen for bytte av reima, sjekka litt på nett og sånn ca 5-6k er vel en vanlig pris. Er en hælvetes jobb, ville aldri styrt med det selv uten utstyr til det. Det skal være tagger på den, om de er slitt ut må den byttes. Hør med litt priser rundt om kring, sverige er et kupp når det kommer til sånne ting. Hvor mye ga du for bilen?

     

    Får den bytta for 3500 hvis jeg bestiller reima via skruvat.no og arbeid derfra. Så det er ingen problem.

    Ga desverre en slant for mye (førstebil), 20000kr inkl årsavg. og omreg. Så får vi se da, har vært gjennom bensintanklekkasje, heng i bakdekk (det fiksa jeg), problemer med levering av sommerdekk. Har en vindusheismotor som er defekt (men har en halv bil stående, hvor den funker). Har også 2 låser som ikke funker, men har dette klart til jeg skal ta fatt på det selv (har også et elektronisk sett som man setter i for fjernlås!)

     

    Men spørsmålet var hvorfor min er flat og den andre ikke. Synes det er noe som skurrer, der den er festet er den også flat, så virker nesten som det er slik den skal være.

     

    Vet endel om regreim. Har en uke til intervallen er over....

  7. Noen som vet hvorfor min reg.reim er flat på begge sider (95 mod), mens en 96-mod jeg sjekka hadde tagger? Og hva betyr dette i forhold til det verksted evt må gjøre, hvis jeg bestiller en med tagger? Eller om det er forskjell i pris hvis de beholder den "flate"?

     

    Takker for svar,

  8. Har min førstebil enda jeg.. Opel Tigra 95. Gått 123.000

     

    + Motoren høres frisk ut.

    + Ser fin ut.

    + Bra anlegg i bilen

    + Billige deler

     

    - Rust...

    - Har hatt en ting å fikse hver måned.. Servo, lambdasonde, slakk i hjul etc.

    - Mye lyd fra motorrom og inn.

    - Mye fikseri igjen før den blir bra.

     

    Har hatt noen fine turer med denne bilen. Dette er da "kjærringa mi", hun maser om at oljelampa lyser bare det er sol på den. Det e ho som har hatt litt slarsk i hoftan, men per nu e ho kjørbar. Ho e gla i penga, men da i kjøp nytt :wee:

  9. Har fått godt over bilen, den ser jo ok ut..... til å være 20 år.

    Det med rust, det kan pusses bort mesteparten...

    Bremsewire er rustet bort, det får jeg jo fiksa selv. Bremsene føles ok ut ellers. Motorrommet ser veldig bra ut.

    Kjøre innvendig mottorrens på bilen tidligere, med 3 runder med olje og forskjellig filter. Etter det ble motoren kjempeknall...

    Har også 4 sett felg/hjul som blir vanskelig å kvitte seg med :p

     

    Vet det sikkert er dumt, men jeg har lyst å ta vare på kjærringa, lære meg bil slik at neste gang jeg kjøper, så sjekker jeg alt... for dette kjøpet var en stor bom....

  10. Hei, og hallo! Har endel spørsmål omkring bilen min og reperasjoner jeg kan gjøre selv.

    Siden dette er en førstebil, hvor motoren enda er knakende god, har jeg bestemt meg for å prøve å ta vare på den. Men, dere skjønner vel at en snart 20år gammel opel har endel rust. Og småfeil.

     

    Lås i høyre dør, og bakluke fungerer ikke.

    Vindusheismotoren i høyedøra er ikke fungerende.

    Håndbremswire... Ja, den er ikke fungerende. Har slakket den så ikke bremsen skal ligge på og tæres.

     

    Siden jeg gjerne vil ha en bil som holder noen år, ser jeg at det kommer til å bli kostbart. Men det er heilt greit for min del.

     

    Tenkte å ta alt av rust, og lakkere i annen farge. Har vært borti lakkeringsprosjekter som har gått bra, men også som ikke gikk så veldig bra :wee:Er det noen rustetere dere anbefaler? Eller bare pusse bort til man ikke ser mer? Pussing må til uansett. (Må plastidip på lakk?)

     

    Ellers så tenkte jeg å bytte alt av bremsedeler som slites. Håndbremswire, klosser og skive. Kanskje også Caliper. Noen som vet av noen som selger dette til en rimelig pris, men likevel med kvalitet? Hvis noen også kan gi meg et hint om fremgangsmåte hadde det vært greit.

     

    Ellers er servoslangen gått til helv....e. Finner ikke orginaldel noensteder, men fikk hydraulikkslange montert på. Er bare spent på om det blir EU-godkjent...

     

    Noe spsielt merke dere anbefal mtp høyttalere? Hvis jeg skal inn i døren og bytte lås og vindusheismotor. Har fått tak i delebil, så skærte likegreit av begge dørene og tok med meg :tease:

     

    Reg.Reim må byttes, da det snart er gått 5 år, men bare gått 21000 km. Det skal verksted ha 6k for. Regner med jeg ikke kommer meg unna den.

     

    Ville dere vraka sjiten, eller prøvd å få en ordentlig bil som holder? Til informasjon har den bare gått 122000 km.

     

    I tillegg lekker bilen spylerveske. Tar ca 1-2 uker før det er tomt. Uten bruk av spylerveske :nei:

     

    Ja, og mellompotta er løs og knaker skikkelig når det kjøres. Noen tips til å få festet dette? Eller hva med feste av frontfanger og bakfanger? Det er rustet bort fra karosseriet, så bakfanger holdes fast av 2 skruer... Sveising? Glem det. Fangeren er plast. Har prøvd ruststopp bak fangeren slik at det stopper, men det må tettes med noe, slik at det ikke kommer vann inn og det fortsetter å ruste..

     

    Jeg vet hva dere tenker. Skrap den, men førstebil er førstebil. Man blir jo glad i kjærringa.

     

    Takker for all hjelp, hvis noen viser genuin interesse og hjelper meg skikkelig kan det vanke goder, kanskje gift-cards elns. Er desp på hjelp :green:

     

     

     

     

×
×
  • Opprett ny...