Gå til innhold

Tom Dalhoy

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tom Dalhoy

  1. Ingen kameraer i semi-pro klassen er perfekte. I videoen jeg nevnte, https://www.youtube.com/watch?v=bOM4r1gxsbs, så testet de buffer ved både jpeg og raw. Helt tydelig gikk Nikon i metning før Canon inntil 1.3x crop ble slått på. I tillegg var Canon bedre på følgefokus. Et ikke ubetydelig pluss ved for eksempelvis fluktbilder.

     

    Vedr. TC til de "billige" superzoomene så er jeg enig. De er ikke å anbefale. Men en Sigma 150-500 mm tilsvarer 800 "35-mm" på maks zoom så det burde holde. Hvis kvaliteten på bildene blir gode er det sikkert mulighet for å croppe en del.

     

    Du sier at Nikon fokuserer til 8 mens Canon stopper på 5.6. Den forsto jeg ikke! Men jeg finner vel ut av det. :)

  2. Jeg har akkurat sjekket en video på youtube som tok for seg 70D og D7100. Der framkom akkurat det du nevnte med at bufferet på Nikon veldig raskt gikk i metning.

     

    Jeg heller nå i retning av en 70D med kit-objektivet 18-135 mm. Det ser ut fra tester til å være en grei start. Ikke på topp optisk men til prisen gir det mye. Og så blir det vel en Sigma 150-500 mm samt en TC.

     

    Dessverre er ikke Pentax på høyde når det gjelder utvalget av objektiver, spesielt fra 3. part.

  3. Det er mulig jeg var uklar i min framstilling.

     

    Pentax følger så aboslutt med i tiden mtp. billedkvalitet! Det er ikke der utfordringen ligger. Jeg ville vurdert K3 eller K5IIs hvis jeg hadde kvalitetsoptikk liggende. Dessverre er det ikke slik. På bakgrunn av at det ser ut til å være et større utvalg av brukt men fortsatt god optikk til Canon og Nikon, er det naturlig å tenke i den retningen når jeg antagelig likevel bør bytte hus.

     

    Eller mener du at mitt K20D fortsatt holder mål ift. skarphet, lysstyrke og hurtighet?

  4. Pentax-huset er utstyrt med for dårlig optikk! Når jeg søker etter bedre finner jeg rast ut at utvalget ikke er så bra som for fatning til Canon og Nikon.

    Av den grunn vurderer jeg det slik at det kan være grunnlag for å bytte hus.

     

    To alternativer står øverst; Canon 7D og Nikon D7100.

     

    7D er forholdsvis gammel men ser likevel ut til å score bra. D7100 er litt nyere og kommer bra ut på billedkvalitet. Canon sin 70D ser veldig bra ut men da begynner tusenlappene fort å rase ut ift. en brukt 7D...

     

    Jeg er i utgangspunktet en ren naturfotograf - og da allerhelst fugler. Det betyr zoom eller fast tele på 3-4-500 mm. Innimellom er det og ønskelig å kunne ta opp HD-video.

     

    Hvilket råd vil du gi?

  5. Det er mye å velge mellom og jeg er heller ikke sikker påom Pentax er veien å gå. Kanksje litt som å banne i kirka, men har bl.a. kikket litt på Nikon D7100, Canon D70 og Pentax K3/K5IIs. K3 synes jeg blir for kostbar, men de andre tre er innenfor en akseptabel pris. Mao. er jeg ikke fremmed for å bytte hus og velge objektiver deretter. Pris/kvalitet ser ut til å gå i retning av Nikon D7100 med 18-105 mm som kommer på kr 9500 hos JP. Bl.a. leser jeg at akam.no holder en knapp på dette kameraet. Har sett litt på en 50-500 mm fra Sigma i tillegg og da vil alt ligge på ca. 20 tusen kroner.

     

    Hva tenker gutta nå? :-)

  6. Nå skal jeg ikke undervurdere at det kan være fotografen det er noe feil med, men jeg synes ikke jeg oppnår den skarpheten jeg opplever andre får til med sine bilder. Tamron-zoomen er ikke spesielt lyssterk samtidig som den gir dårlig resultat på annet enn F8 og F11. Dermed oppnår jeg ikke de lukkertidene jeg ønsker uten å gå for høy ISO. Bytte av hus kan være en mulighet. Vet du om det er mulig å bytte inn K20D'n? Eller er det å anse som et tap?

     

    Hvilke objektiver benytter du?

  7. Hei!

     

    Jeg trenger en anbefaling og etter å ha lest list i denne tråden er jeg antagelig på rett plass.

    Mitt oppsett er en K20D med et kit-objektiv 18-55 mm og en Tamron 70-300 mm som "fulgte" med på kjøpet.

    Fotografering har tatt seg opp i det siste og jeg er litt i villrede hva jeg skal gjøre. Tidvis får jeg bra bilder med det utstyret jeg har men generelt er jeg ikke helt fornøyd.

     

    Skal jeg bytte ut min "gamle" K20D eller skal jeg kjøpe nye objektiver? Jeg fotograferer mye rart men allerhelst natur og ikke minst fugler. Jeg ser for meg en zoom fra 18-135 mm eller noe deromkring og et zoomobjektiv til 300 mm eller en fast tele på 300 mm. Alt skal sjølsagt være så lyssterkt og skarpt som mulig, men samtidig til en "fornuftig" pris. Tenker meg og en 2xTC.

    Har du noen betraktniger/anbefalinger? Hvor bør jeg handle?

    Hvis noen er interessert er jeg på Flickr.

    Har kjøpt meg en Canon SX50 som benyttes mye for fuglebilder.

     

    Tom

×
×
  • Opprett ny...