Jump to content

Opius11

Medlemmer
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Opius11


 1. Agurk overskrifter allerede!

   

  Ja for dere har jo testet alle spill mus på markedet når dere har testet disse 6.

   

  Min personlige mening, etter å ha eid Logitech G700, R.A.T 7 og R.A.T. 9, Logitech MX518, Razer Deathadder, en eller annen Cooler Master spill mus, en Steel Series jeg ikke husker navnet på lenger, Roccat Tyon og Kone XTD, så er konklusjonen klar. Den beste er uten tvil Roccat XTD (til FPS) og Roccat i sin helhet for kvalitet.

  • Like 1

 2. "Vel, snakk om å ha misoppfattet hva vi som anmeldere driver med. Vi i Tek er selvsagt først og fremst opptatt av å vise den ytelsen dere som forbrukere og potensielle kunder kan vente dere i praksis, «ut av esken»,"

   

  Det er derfor dere tester i åpen rigg?

   

  Eller hvordan dere forteller oss hvor lenge dere kjører hver test?

   

  Eller hvordan dere velger ut spill til testing som 1. har hatt generelt lavere ytelse i DX12 enn DX11 - altså ganske dårlig implementering 2. Som bruker effekter/teknologi som er ment for ett av merkene på markedet, istedenfor å velge spill som er basert på helt åpen standard og ikke "velger" side.

   

  Eller hvordan dere tester minimalt antall med spill.

   

  Og hvorfor i all verden tester dere med spesial tilpasset innstillinger? Ikke kjører kortene på høyeste mulige innstillinger?

   

  Kanskje dere burde gå litt igjennom rutiner på testing, og re-tenke hva dere kan gjøre for å komme med de mest nøytrale og relevante testene til oss forbrukere. Spør gjerne forbrukerne, så kan vi bli enige om hva/hvordan/hvorfor dere skal gjøre tester, så blir det lettere å dobbeltsjekke resultater og finne ut av slik dritt som Asus og MSI holder på med.

  • Like 9

 3.  

  2016 og dere lager saker som dette... Grow up!

   

  Forklar?

  Se svaret til Ziff, veldig godt formulert.

   

  Vil forøvrig legge til at det har i de siste par årene vært noe fokus på jenter/kvinners rolle i dataverden. Både innenfor spill miljøer, men også innenfor ansettelsesforhold i de største IT selskapene.

  Fremstillingen i denne artikkelen fra TEK, finner jeg ganske arkaisk. Forbud - Nei, men å "hjemme" det bak en ingress som "Klar for årets mest politisk ukorrekte artikkel?" for å avvæpne situasjonen... Det er etter min mening rett og slett barnslig. Hence, kommentaren om "grow up!".

   

  For min del handler det om å faktisk ta ett standpunkt om kvinnesyn i vårt samfunn, selv om jeg godt vet at det i det store og det hele ikke vil endre verden. Derfor synes jeg det er totalt unødvendig at en Teknologi side har en slik sak. Halvnakne damer og hovedkort har ingen korrelasjon.

   

  Hvis Tek.no hadde hatt baller nok til å ta ett standpunkt så hadde de latt den samme saken i 2015 vært den siste, i og med de selv påstår å være et Teknologi nettsted med journalistisk integritet, ikke klarer å følge en ganske utvetydig trend i sin egen bransje, så ser jeg det som nødvendig at det blir påpekt.

   

  Forøvrig min siste kommentar om denne saken.

  • Like 4

 4.  

   

  "misogyni, sexisme, homofobi og rasisme" Håper de fortsetter. Så lenge verden snur andre veien når svarte er rasister mot oss, eller damer snakker dritt om at alle mannfolk er ubrukelige og skulle vært utryddet, så kan de faen fitte meg bare tåle det selv.

  Wow! Lurer på hvilken verden du lever i!?! Mulig du burde ta deg en tur bort fra PC skjermen og finne ut hvilket samfunn du lever i... Du høres ut som en liten sint gutt som taster i vei fra gutterommet uten så mye forståelse for hva mennesker er, eller hvordan de bør oppføre seg i samvær med andre.

   

  Lykke til!

   

   

  Skulle til å skrive et ordentlig innlegg, men etter å ha tenkt meg godt om så er det meningsløst. Du sier det ikke er sånn uten noen form for argument. Det betyr bare at du ikke har noen, men er sterkt uenig i hva jeg sier. Nyttesløst å diskutere.

  Du har helt rett, jeg er sterkt uenig i det du sier. Egentlig burde det være selvforklarende hvorfor "misogyni, sexisme, homofobi og rasisme" ikke hører hjemme i et samfunn, noe det virker som du ikke synes, men at jeg ikke har noen argumenter for det, der tar du grundig feil!

   

  At du har andre meninger om hvordan folk oppfører seg, eller er uenig i hvordan samfunnet utvikler seg, er helt i orden for meg, men som sagt, måten du uttrykker deg på er en viktig del av hvordan du og dine meninger blir oppfattet. For de fleste i vårt samfunn så er "misogyni, sexisme, homofobi og rasisme" relatert til å virke nedlatende og diskriminerende ovenfor grupper av mennesker. Vårt samfunn (les: Norge) er bygget på et fundament som sier at alle mennesker i dette samfunnet skal leve et liv uten diskriminering.

  Diskriminering kan også være straffbart i henhold til norsk lov.

   

  Basert på dette så lever de fleste nordmenn innenfor en norm som gjør at vi finner ovenstående uttrykksmåter som veldig lite sympatiske, uønsket og også straffbare. Mest sannsynlig så vil ikke konsekvensene av å ytre seg på denne måten i f.eks et nettforum, eller som i dette tilfellet, på twitch medføre store konsekvenser for yttreren, men du kan jo gå på jobben, eller på skolen, eller ytre deg ansikt til ansikt med noen på denne måten, og se hva som skjer da...

   

  Som sagt, om du har andre samfunnsmeninger enn meg selv, har jeg ikke noe problem med. Det er din sak, og det har du din fulle rett som ett menneske til å ha. Når du derimot yttrer deg om at "misogyni, sexisme, homofobi og rasisme" burde være greit, da får du svar på tiltale.

   

  Igjen, lykke til!

  • Like 4

 5. "misogyni, sexisme, homofobi og rasisme" Håper de fortsetter. Så lenge verden snur andre veien når svarte er rasister mot oss, eller damer snakker dritt om at alle mannfolk er ubrukelige og skulle vært utryddet, så kan de faen fitte meg bare tåle det selv.

   

  Wow! Lurer på hvilken verden du lever i!?! Mulig du burde ta deg en tur bort fra PC skjermen og finne ut hvilket samfunn du lever i... Du høres ut som en liten sint gutt som taster i vei fra gutterommet uten så mye forståelse for hva mennesker er, eller hvordan de bør oppføre seg i samvær med andre.

   

  Lykke til!

  • Like 8

 6.  

  "som er priset til omtrent halvparten", står det i innledningen. 76% = 50% omtrent, hvis resten av verden hadde forholdt seg til matematikken til tek, så lurer jeg på hvordan den hadde sett ut...

   

  Har revidert litt. Dette ble skrivet mens vi kun hadde dollarprisen å forholde oss til.

  Tenkte meg det, ut i fra dollar prisen som jeg hadde i hodet så virket det som rimelig, men når jeg så faktisk pris ;)


 7.  

  Telenor kunder kommer ikke til å få et noe som helst fortrinn før Telenor fikser hastigheten og bygger ut litt fiber. Ikke bare er det jævla dyrt, men rævva er det og.

  Hva har hastighet og pris med ping å gjøre? Lol

  Har hatt altibox fiber 2 år, og er lenge siden jeg har hatt så mye problemer med tilkobling opp mot infrastruktur i Europa.

  Hastigheten er grei, men ping er konstant på vandring, er så forba... irriterende!


 8. Ut i fra debatten som "raser" borte i USA ang, Kotaku med fler, regner med at det er derfor dere skrev en artikkel om dette på hardware, så er det jo ganske lett å se hva spillanmeldere ikke skal gjøre:

   

  1, Ikke si at leserne dine er idioter, osv... Eller at gruppen "spillere" er døde!

  2. Vær transparent

  3. Hvis dere har økonomiske insentiver for å skrive en anmeldelse, stort sett ikke gjør det, eller vær ærlige på hva insentivet er.

   

  Norsk media er mye, mye, mye, bedre enn amerikansk. Når det er sagt så er det et par punkter som kunne gjort det enda bedre:

   

  1. Hvis dere på noe tidspunkt blir diskriminert av enten spillstudio eller utgivere, så må dere ha baller nok til å "name and shame!" Jeg tror lesere og media generelt vil reagere hvis typisk amerikanske taktikker blir gjennomført her i Norge.

  2. Ikke følg strømmen! Tør å prøve ut nye måter å gi karakterer, lag oppfølgings anmeldelser (gjerne for PC spill, hvor online biten ikke funker etter 6 månede, Ref. BF4). Altså tenk nytt! I hvert fall IKKE kopier Kotaku ;)

   

  Anmeldelser vil aldri gjøre alle lesere fornøyd. Krem-eksempel på dette, fra Norge, var Per Haddal i Aftenposten. Når jeg begynte å lese anmeldelsene hans, så hadde han grodd fast i et syn som ikke representerte mitt. Alle, og da mener jeg ALLE action filmene han anmeldte fikk terningkast 1 eller 2, maks 3. Alt som liknet på teater på film, fikk stort sett strålende kritikker. Satt på spissen.

  Både han og jeg endret stil etter hvert, og mang en gang har jeg vært enig med han i kritikker han skrev. Gjennomgående skrev Per Haddal veldig bra, og formidlet godt hva han tenkte om filmen, Dette mener jeg er det viktigste i en anmeldelse. Dere skal gi oss, som lesere en fornemmelse av hvordan spillet er.

   

  Om jeg er enig i anmeldelsen eller ikke, betyr ikke mye!


 9. Gjør en liten oppfølging til forrige post. Har ikke sett så nøye på det jeg satte sammen, men hadde ikke gått for ett hovekort med WIFI på... 59 kr for en USB ting med 300 m/bit.

   

  Har ikke lest tester av hovedkortet, men dette har 2x PCIe x16 lanes for grafikkort, på Z97 chipset. Velger det anyday over masse annet vas (ekstra usb porter, firewire, wifi, osv...). Hvis du oppgraderer i fremtiden til 2 skjermkort så er dette hovedkortet superb.

   

  Har valgt ut et 780ti kort til deg. Koster skjorta, men veldig bra kort med tanke på ytelse! Alternativt (og slik at du kan velge andre, dyrere, komponenter så hadde jeg evt. valgt et AMD R9 290 kort med NON-stock cooler. De kortene starter på 3000. Altså sparer du 2200 kr.


 10. Mange gode svar. Er veldig takknemlig for all hjelp dere har kommet med.

  Har et ganske godt bilde av hva jeg skal sette sammen nå.

  Når noe går galt så kommer jeg tilbake og gir dere skylden. :wee:

   

  2083360.jpg
  Cooler Master CM 690 III (Sort/Transparent)
  Kabinett - Miditower ATX, Micro-ATX 8,7 kg Ikke Medfølgende nettagregat
  Klikk for å skrive...
  699,-
  1 dag siden

  av deg

  2650072.jpg
  Gigabyte GA-Z97X-SLI
  Hovedkort - Formfaktor: ATX Intel Socket 1150 Intel Z97 DDR3
  Klikk for å skrive...
  989,-
  35 min siden

  av deg

  772726.jpg
  Corsair XMS3 Vengeance DDR3 PC12800/1600MHz CL9 2x4GB
  DDR3-minne - Lagringskapasitet: 8GB PC12800/1600MHz 74,88 / kr/GB Antall moduler: 2 stk
  Klikk for å skrive...
  2× 599,-
  sp.gif
  30 min siden

  av deg

  2677308.jpg
  Intel Core i5 4690K 3,5GHz Socket 1150 Box
  Prosessor - Socket 1150 Intel Core i5 Gen 4 3,5 GHz Quad Core
  Klikk for å skrive...
  1 659,-
  sp.gif
  28 min siden

  av deg

  984881.jpg
  Seagate Barracuda ST2000DM001 64MB 2TB
  Intern harddisk - 2 000 GB 0,31 / kr/GB 3.5 tommer S-ATA 6Gb/s
  Klikk for å skrive...
  614,-
  sp.gif
  27 min siden

  av deg

  2683849.jpg
  Crucial MX100 2.5" 7mm 512GB
  Solid State Disk (SSD) - 512 GB 2.5 tommer 3,19 / kr/GB 550 MB/s
  Klikk for å skrive...
  1 635,-
  sp.gif
  26 min siden

  av deg

  2185204.jpg
  Corsair RM1000 1000W
  Strømforsyning - 1 000 W 80-plus sertifisering: Gull Modulært Format: ATX
  Klikk for å skrive...
  1 199,-
  sp.gif
  24 min siden

  av deg

  2690446.jpg
  Gigabyte GeForce GTX 780 Ti Windforce 3X HDMI DP 2xDVI 3GB
  Grafikkort (PCI Express) - GeForce GTX 780 Ti Minnetype: GDDR5 Minnekapasitet: 3GB
  Klikk for å skrive...
  5 295,-
  16 min siden

  av deg

  2295405.jpg
  Corsair Hydro H75
  Vannavkjølingssystem - CPU Intern Aktiv kjøling (vifte) Medfølgende vifter: 2 stk
  Klikk for å skrive...
  623,-
  13 min siden

  av deg

  2690124.jpg
  AOC e2460Sh
  PC-skjerm - 24 Tommer 1920x1080 Paneltype: TN LED (lysdiode)
  Klikk for å skrive...
  990,-
  3 min siden

  av deg

  2131265.jpg
  Klikk for å skrive...
  199,-
  3 min siden

  av deg

  1744642.jpg
  Mede8er MED10WFB
  Trådløst nettverkskort - Type kort: USB 300 Mbit/s 2,4 GHz
  Klikk for å skrive...
  59,-
  Totalpris: 15 159,-

  legg merke til 16gb minne.


 11. Veldig mange bra svar i tråden, men vil legge til mine anbefalinger også.

   

  Når du først skal bruke 15k på en PC, så ville jeg ha tenkt litt fremtidsrettet også:

  1. Jeg hadde ikke valgt et z87 chipset hovedkort, gå for det nyeste z97 ved valg av Intel CPU.

  2. Strømforsyning... La oss si du skal oppgradere PC om et par år og du har lyst på noe kraftigere, eller du vil sette inn ett skjermkort til (kanskje du finner et av det du kjøper nå, billig og brukt om 1 år). Jeg ville ha overdimensjonert strømforsyningen, slik at du kan "ta det med deg" videre.

  3. Minne (RAM), spar penger... Finn beste kombinasjon av hastighet og pris. De andre i tråden har gitt deg gode råd :)

  4. SSD - Crucil MX100 i 512gb utgave (ikke i 256 utgave), eller "High end" ssd i 256 utgave. MX100 i 512 koster litt mer, men dobbler plassen med minimal ytelsesreduksjon kontra de raskeste high end SSD'ene uten PCIe form faktor.

  5. Jeg har selv "bare" eid 4 skjermer over en periode på 20 år. Legger du ekstra kroner i skjermen, så kan du fint ha den over mange mange mange år uten at du føler noe som helst behov for oppgradering. Når det er sagt, så sitter jeg selv på gjerdet og venter på neste generasjons skjermer. Min anbefaling, plukk opp en VELDIG rimelig 24", spar penger og se hva som kommer på markedet de neste 6-9 månedene, og hva som skjer med prisene. F.eks: Display Port standard 1.3 er på vei ut i markedet og UHD skjermer (3840×2160) faller i pris som en stein. Asus ROG Swift PG278Q setter en ny standard for spillskjermer, og andre leverandører er på vei ut med liknende skjermer som vil gjøre at prisene faller (Asus koster 7k nå).

  6. Mus/Tastatur. Vil ikke valgt en annen mus enn Roccat Kone XTD. Har eid Razer Deathadder, Logitech g700, Mad Catz (Rat 9 og Rat 7), Microsoft (husker ikke modell) spill mus og Roccat. Min Roccat kan ikke sammenliknes med noen av de andre, jeg vil påstå at den er 100% bedre, ikke det at de andre er dårlige, de er bare ikke like bra som Roccat'en. Mus er kanskje ett område som er vanskelig å anbefale, siden "følelsen" av bruk er subjektiv.

  Tastatur... Huff of huff. Har slitt ut så mange at jeg nå er drittlei alt som heter "gaming" tastatur. Har lyst på et gammelt Keytronic mekanisk tastatur, eller enda bedre, ett gammelt Tandberg. De var bygget som tanks, spesielt Tandberg som hadde 3 redundant kommunikasjonsveier for hver tast. Dumme meg! Kvittet meg med begge for mange år siden, når USB tastatur kom for fullt.

  7. Skjermkort. Vel, jeg hadde valgt skjermkort ut i fra hvilken skjerm (Oppløsning) du har tenkt å spille på. Til og med Nvidia 780 (ikke Ti) klarer ikke å holde 144hz hastighet i alle spill på en Asus Rog skjerm med 2560*1440. Det er spesielt her at 2 skjermkort kan gjøre en stor forskjell, med tanke på litt frem i tid og de "nye" oppløsningene vi ser på skjermer. Kjøper du en 24-27" full HD med 144hz skjerm i dag så vil de fleste mid-high end skjermkort (ca. 2000 kr +++) klare denne skjermen med high/ultra settings i spill (generaliserer litt her, men håper du skjønner poenget). Neste generasjon med skjermer, setter disse kortene på prøve, og de billigste vil falle utenfor, altså at du må ned i settings i spillet. Jeg kjøpte selv et nytt kort for 3 uker siden, og valgte et stock (kjølingen) AMD R9 290x, Kraken G10 brakett med en Noctua 92mm vifte (har ikke problemer med VRM temp.) og CPU vannkjøler (Antec 620 kjøpt brukt på Finn). Kostet meg totalt 3650 kr. (fant masse bra tilbud), og er en veldig god kombo på pris/ytelse.

  Alt i Alt, finn ut hva du skal spille, på hvilken skjerm og hvilken kvalitet du ønsker. Når har du lyst til å oppgradere? Skjermkort er etter min mening alltid en avveining mellom pris/ytelse/oppgradering.

   

  8. Bygg selv!!!! Morsomt, lærerikt og ikke vanskelig. Møter du på et problem så spør du i forumet.

   

  Etterord: Tilbehør til PC'en din kan fort koste deg mye (eks: Asus ROG skjerm + Roccat Kone XTD + Mekanisk Gaming Tastatur = ca. 8500 kr! over halve budsjettet ditt), derfor er det viktig at du tenker nøye gjennom hvilken bruk du skal ha og hvilken opplevelse du ønsker fra spillene du skal spille (les. oppløsning/kvalitet). Det er f.eks ikke nødvendig å kjøpe den feteste CPU'en fra Intel for å dra nye spill. Mange CPU'er vil gjøre det, mens skjermkortet kan være flaskehals per dags dato. HUSK: Nvidia er på vei ut med 6gb versjoner av eksisterende kort, kanskje kan du plukke opp en 3gb versjon for en billig penge snart, AMD kommer med det samme.

  Husk også at bra komponenter krever god kjøling! Da møter du på Kjøling/Støy problematikken...

   

  Fortell gjerne mer om hva du vil spille og hvordan bruk PC'en generelt vil ha + hvor du skal ha PC'en (Under skrivebordet, over s., I stuen, på eget rom, etc...)?

   

  :)

  • Like 1

 12. Uten alt for stor teknisk insikt i DDoS angrep, og måten de kan håndteres på (noe efikkan svarte bra på), så stiller jeg et stort spørsmålstegn ved Evrys infrastruktur.

   

  DDoS angrep blir utført hver eneste dag og i stor grad ser ikke vi sluttbrukere så mye til dette.

  Jeg leier en Mumble server i Frankfurt og var i prat med hosteren grunnet pakke tap på serveren deres. Jeg fikk beskjed om at de ble angrepet daglig, og at de var på vei til å implementere løsninger for å rette opp dette. Tjenesten har vært stabil etter at de ble ferdige med oppgraderingene.

   

  Kan jo være at det ikke blir gjenomført DDoS angrep mot de lenger, men tviler sterkt på dette.

   

  Min mening er at Evry har blitt for dominerende i markedet i Norge, og kutter hjørner i innfrastrukturen for å være kostnadseffektive. Dette er jo andre gang på kort tid at de har hatt STORE problemer med løsningen de selger til DNB, men siden DNB ikke skifter leverandør så har de vel ikke lyst til å betale så mye for de tekniske løsningene heller. Det henger vel sammen på en måte...

   

  Tror uansett ikke dette er siste gangen vi ser Evry havner i stooooore problemer.


 13. Helt enig med hva dere sier!

  Håper det kommer oppdaterte tester når 3dje parts programvare er klar til å brukes.

  Når det er sagt så var det vel det samme som skjedde med wrt54 i sin tid også, alt var ikke fryd og gammen med en gang den kom ut.

  I mellomtiden kan dere lese en mer dyptgående test på smallnetbuilder.com --> WAN - LAN 631 Mbps


 14. Alt angående e-sport i Norge er håndterbart, men det ligger noen utfordringer i veien.

   

  Norge er generelt sett veldig gode på å utvikle idretts-utøvere og organisasjoner på veldig høyt nivå. Vi har gjort dette gjennom bidrag fra samfunnet og en sentralisert økonomisk styring (Norsk Tipping). Bak mange av våre største idretts mennesker ligger det uttalige timer fra ildsjeler bak, som bygger opp et lokalt miljø for at andre skal blomstre.

   

  Denne ildsjelkraften finner vi også igjen innen e-sport i Norge og det er mange som jobber hardt og mye for å skape muligheter for andre. Vi har også resultater og vise til, hvor lille Norge har hatt og har utøvere i verdenstoppen i e-sport.

   

  For at vi skal kunne ta dette til neste nivå, så må de som har betalte jobber innenfor e-sport i Norge (ikke utøvere, men organisatorer) begynne å skjønne at vi må lage en bredere organisasjon, paraply organisasjon, som jobber for e-sporten. Vi konkurrerer jo om sponsorkroner på lik linje som andre idretter og som er veldig mye bedre organisert.

  Første steg er å ta e-sporten inn i varmen som en idrett og få midler på lik linje som andre idretter fra Norsk Tipping.

   

  Det er derfor e-sport modellen fra utlandet med masse forskjellige private ligaer, arrangementer, osv. ikke passer oss. Vi må skape disse mulighetene innenfor de rammer som eksisterer i Norge. Jeg er også overbevist om at mer åpenhet og ikke lukkede ligaer med bare noen få lag på toppen, vil være med på å fremskaffe talenter i et mye høyere tempo og på lik linje som vi gjør i andre idretter.

   

  I bakgrunnen så har vi flotte ordninger som offentlige institusjoner i dette landet, som villig stiller opp for å støtte nytekning. Kommuner har allerede vist seg å være venn med oss "datanerder" (gjennom støtte til LANs), NRK har vært villige til å vise e-sport på TV.

  Det eneste vi trenger å gjøre er å titte til hvordan andre idretter organiserer seg, og hvordan deres utøvere OPPFØRER seg (med unntak av fyllekjøreren Northug), så har vi grunnlaget for å bli verdens beste e-sport land på lik linje med at vi er verdensmestere i alt annet også!

   

  Og, ja!, e-sport er idrett, men da må utøverne begynne og oppføre seg slik også. (Drikk "YT" fra Tine og ikke Redbull, så har vi plutselig en stor sponsor bak oss også!)

   

  Hilsen Opius11

  • Like 1
×
×
 • Create New...