Jump to content

Kalsarikannit

Medlemmer
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Kalsarikannit


 1. Erfaringene fra de jeg kjenner som faktisk bor her motsier det du skriver.

  Store tapet er ikke temperaturen, men føret? For noe tøv!

  Gjerne ta en titt på Teslabjørn sine videoer fra testing av hurtiglading, så ser du litt av det jeg snakker.

   

  Hvor langt mener du man må kjøre for å oppnå høy temperatur på batteriet når jeg kjenner to som pendler Tynset-Røros (kjører litt over 60km en vei) og likevel ikke får høy nok temperatur til å lade raskt.

  Har du sett de videoene? Som han sier, kan man få varme i batteriet ved hurtigladeren også, men det er kjappere å kjøre en tur for å varme det opp. Han kjørte vel fra hurtigladeren til rasteplassen på Bergerønningen(ca 7 km) og tilbake for å få det varmt nok til å lade fullt.

  At de du kjenner kjører til Røros uten å få varme er merkelig. Han som har Tesla må iallefall skru av range mode og begynne forvarme bilen sin.

  • Like 6

 2. Tilreisende turister med tesla får seg ofte en overraskelse når de må stå å hurtiglade i flere timer pga lav ladeeffekt.

  Dette er bare tull. Om batteriet er iskaldt, så ja, du får dårligere ladeeffekt, men det tar ikke mange minuttene før det er varmt. Siden du maser om fjellregionen, det var ikke noe problem å lade eller holde effekten av batteriet i -20-30 på Tynset, og heller ikke hurtiglade på Alvdal. 

  Turister på hurtiglader har allerede varmt batteri om de er unverveis ett sted og lader like kjapt som på sommeren. 

   

  Det store tapet på range på vinteren er ikke temperaturen, men føret. Merker kjempeforskjell på snøføre og bar asfalt, og også på vinter vs sommerdekk. Temperaturen har minimalt å si, med mindre man aldri forvarmer.

  • Like 2

 3. Er vel på sin plass å komme med denne linken?

   

  Den videoen er ekstremt viktig i denne saken. 

   

  I Tesla (Model S i det minste) er det ikke airvents for AC i bagasje/3. seterad. Det er airducts som slipper gjennom direkte, men som ikke går gjennom AC-anlegget. Dvs at du må skru av resirkulering av luft og faktisk kjøre bilen i en noenlunde hastighet for å flytte kald luft bak der. De fleste har hunden bak, som regel i bur. I Model 3 er det AC-luft hele veien(såvidt jeg forstår), og det var Model 3 som ble nevnt i denne tweeten. Men har du Model S med hundebur, som meg, ALDRI la hunden ligge igjen i bilen uansett hvor mye kjøling du setter på i klima-anlegget før du går ut. 

  Alt dette er bekreftet i tweets fra Elon Musk tidligere, men orker ikke finne de akkurat nå, fordi kl er over 2 og jeg vil hjem fra jobb. 

  • Like 2

 4.  

  Bruker https://symless.com/synergy der Windows er server og linux er client

  Har sett mange nevne dette etter Logitech lanserte flow. Men at en pc på stå server er jo ikke så veldig optimalt når man bytter ut pc-er ofte og ikke alltid bruker alle. Med mindre man har en som står som dedikert server, noe som et en del dyrere enn mus og tastatur fra logitech.

   

   

  Det er ikke sånn at du må kjøpe en dedikert server. PC hvor mus/keyboard er koblet til settes som server, og den/de andre som klient. Dermed deler du mus/tastatur uansett hvilket utstyr du har og hvordan det er koblet til. 

   

  Logitechs løsning krever at du har trådløst som kan kobles til flere, f.eks. via dongel mot en pc, og bluetooth mot den andre(slik jeg forstår det).


 5. USG er egentlig EdgeRouter i bunn, med Unifi-grensesnitt over, men som ikke er helt ferdigbygget, og delvis "beta". Men har en USG jeg leker litt med av og til for å teste nye builds, og det kommer seg.. Egentlig bare fordi jeg vil ha alle de grønne lampene i Unifi-konsollet :p 

   

  Men som Marius, anbefaler Mikrotik om du liker å bygge opp og ha stålkontroll på trafikken selv. Har brukt det både hjemme og på jobb siden 2010.

  • Like 1

 6. Ubiquiti hadde en gang mesh (zero-handoff) som standard på alle unifi ap'ene, trist de har slutta med det. De har jo kommet med UAP-AC-M/UAP-AC-M-PRO som en slags erstattning, men slike egne produktlinjer kompliserer ting.

   

  Det er vel fortsatt zero-handoff på alle Unifi-APer såvidt jeg vet? 

  Unifi er veldig ukomplisert, men du trenger en kontroller, enten på PC eller via CloudKey. Hele Unifi-linjen begynner å komme seg UI-messig, og for min del mangler bare en skikkelig ptp-vpn i USG uten å måtte sette opp IPSEC i json-filer før det er alt jeg trenger. 

  • Like 1

 7.  

  Noen her som har testet eller har mulighet til å teste Overwatch - 1440p - 144 fps.

  Undrer på om hvor mye man må ofre i instillingene for å stabilt holde 144 fps her.

   

  Finner selvfølgelig benchmarks av spillet, men ingen som sier, "dette må til for å holde 144 fps i 1440p"..

  Og deretter hvilket kort er da det beste kjøpet.

   

  Er så idiotisk å sitte med 144hz skjerm med G-sync og ikke utnytte den.

  Alle kan si "bare kjøp 1080", men det er også noe som heter penger. 6000,- + er mye penger uansett hvordan man ser på det.

   

  Noen som har mulighet til å teste?

  Lurer litt på det samme selv.

   

  Testet nå med mitt 970, må ned på low settings for å få stabilt 150FPS :p (PG279Q skjerm)

   

  Men overwatch ser overaskende pent ut selv på lave instillinger

   

   

  Kjør uansett OW på low settings, siden det er mer buskas og forstyrrende elementer(og flere plasser folk kan gjemme sentries/turrets etc) på høyere, uten at det egentlig ser noe bedre ut. 

  Bruker GTX970 på min PG279Q også. Holder i massevis. 


 8. Har du kurvet? Hvordan blir det ispill hvor du ikke kan justere fov? Har fov en større effekt for å få ting til å se "riktig" ut?

   

  Jeg har kurvet 34". Alle som aldri har sittet på en tror at kurven er så voldsom at du omtrent blir sittende inne i en halvsirkel, noe som selvfølgelig er feil.

   

  Når skjermen er så bred, er det bare behagelig med den lille kurven, siden den ellers ville virket ekstremt bred. Istedet får du høyere FOV, uten at den føles som en låvedør.

  Nå har jeg aldri spilt på en 21:9-skjerm som ikke har kurve, så vet ikke om det ser mer "riktig ut", men må si jeg er ekstremt fornøyd med min, og kurven er noe jeg aldri tenker over. Det som kan nevnes er at i Doom fikk jeg ganske tunnel-effekt med så høy FOV, men det er det eneste spillet jeg har merket noe sånt.

   

  I spill hvor du ikke kan justere FOV, kjører jeg som regel bare 16:9 med to sorte kanter på hver side(dvs det blir som en 27")

  • Like 4

 9. Som vanlig i sånne saker, syns jeg TEK.NO kan skrive det som er iflg forskriftene(ikke det NRK sitt sentralbord eller andre media sier). Det ikke er lov å kreve at du skal ta med TVen ut og betale for plombering etc. Henviser til Forskrift om fjernsynsmottagere, §9: "Dersom NRK ønsker det, skal det også være adgang til å plombere mottaker og/eller antenneinntak.".

   

  Hvor mye penger som kastes ut vinduet for å plombere bare fordi alle fortsetter å si at du må hit og dit for å plombere, er utrolig.. Det er bare å si opp, og om NRK vil komme plombere, får de gjøre det.

   

  Jeg måtte krangle på mail noen ganger før de ga opp og sa opp lisensen for meg.. Ingen har kommet og plombert ennå, men det må de bare gjøre.

   

  https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1980-10-23-8798

  • Like 4

 10. Pris er også veldig relativt... Mange tester tar ikke hensyn til pris. For noen er det mye, for andre lett overkommelig. Men den er lettere å sette i forhold til andre produkter.

   

  Enig. Kan trekke i pris om den er mye dyrere enn like produkter, uten at den er noe mye bedre, men å trekke for pris bare fordi noen vil tenke "det er dyrt for en skjerm", er helt feil. Da kan man like greit trekke ned fordi "man må ha dyr pc for å utnytte den i spill" osv osv

 11. Jeg tror nok at vi med stor sikkerhet kan si at Retinoled blir den beste OLED forbedringen på 10 år. Jeg like veldig godt gode skjermer, så hvis Apple kommer med retinoled så blir det et garantert kjøp fra min side hvertfall.

   

  Du vet at retina kun har med PPI å gjøre?

  Iphone4 hadde 326PPI som den første med retina. Det er bare marketing for så høy opppløsning at du ikke ser individuelle pixlene.

   

  iPhone 6S Plus har 401. F.eks S7 Edge har 534PPI, så du har allerede "retina" der..

   

  Er glad i skjermen på iPhoner, men folk må slutte tro retina er en spesiell teknologi.

  • Like 1

 12. Det eneste vi ser er at det ene ikonet på skjermen er borte.

  Gjetter at det er fordi

  A) Google adopterer det de fleste launchere allerede gjør, nemlig at ett trykk på Home-knappen når man allerede står der, åpner app-drawer.

   

  eller

   

  B) Google vil at vi skal bruke searchbar mer, så de fjerner appdrawer så man må søke etter de som ikke ligger på homescreen.

   

  Uansett tviler jeg ekstremt på at Android nå skal tvinge alle til å ha alle appene på en eller annen skjerm slik iOS har. Evnt, kanskje det kommer en egen skjerm/widget med vertikal scroll for alle appene du ikke vil ha på en av homescreene.


 13. Nå skummet jeg bare gjennom artikkelen, men såvidt jeg kan se nevnes det ikke noe om hvilke disker som står hvor. Alle punktene han påpeker er fullstendig likegyldig så lenge de forskjellige diskene er fordelt over alle servere i alle rack. Vibrasjoner vil det finnes uansett, og alle disker vil utsettes for det(og med fulle rack: like mye), temperaturer, miljø, workloads er likegyldig så lenge data spres over alle disker og servere likt. Om diskene er kjøpt på Costco eller fra importør spiller også null rolle så lenge det er samme produksjonsnummer.

   

  Enig i at man skal være skeptisk til sånne metoder siden det alltid vil være bias og enkeltforskjeller, men leser ikke noe i posten til Tweaktown som gjør denne artikkelen til en dårlig pekepinn.


 14. det er lenge siden jeg har lest rykter om snapdragon 820 i nye Nexus, Qualcomm har vel sagt at det ikke kommer enheter med den før neste år. skal være snapdragon 808 på X og 810 på P som er mer "riktige" rykter iflg det jeg har lest (er litt over gjenomsnittet interesert i disse). uansett ikke lenge før man får fasit :p

   

  Yepp! Er vel gode to måneder siden Qualcomm gikk ut og sa det, pluss at Huawei Nexus har vært ryktet med "den nye" 810 ca like lenge.


 15. Har du prøvd fremgangsmåten? Den virker nemlig ikke. Nrk krever attest på plombering for å avslutte lisensen, også om man henviser til forskriften.

   

  Man kan selvsagt være uenig i NRK sin tolkning, men da må man gå til retten, for de praktiserer ikke reglene sånn som du sier.

  Jeg sa opp på denne måten ja. Måtte sitere forskriften 5 ganger før de til slutt ga opp, men ja.

  Hadde de tatt meg til retten, so be it. Jeg kommer aldri til å godta å måtte betale for å SLIPPE å være noens kunde. Da bruker jeg heller tid og energi på å kjempe mot de i rettsystemet.

   

  Jeg har egentlig ikke noe imot NRK eller lisensen, bortsett fra at jeg aldri bruker noen av tjenestene fra de, og derfor ikke vil betale for det. Den dagen jeg vil se på NRK eller høre på P3, skal jeg med glede betale. Men denne modellen er så gammeldags og forferdelig at det er på trynet. Få NRK på skatteseddelen! Kanskje de har råd til OL til og med.

   

  Bortsett fra kravet om at apparatet må settes bort og ikke brukes som du selv skriver i innlegget

   

  Poenget her er at du skal stille apparatet tilgjengelig for plombering om NRK ønsker det. Med andre ord, de kan komme plombere den. De kan ikke kreve at du skal betale for å gjøre det.


 16. Ønsker at tek.no i slike saker informerer riktig.

  Det er ikke noe krav å plombere selv for å slippe NRK-lisens når man ikke bruker TV-delen. Det står klart i Forskrift om fjernsynsmottagere §9:

  "Når mottaker ikke lenger er i bruk, må skriftlig melding sendes NRK straks og før ny termin begynner. I motsatt fall må avgift betales på forskriftsmessig måte.

  Det gis ikke refusjon for innbetalt kringkastingsavgift.

  Ønsker en fortsatt å beholde fjernsynsmottakeren, må det i meldingen gis erklæring om at den er satt bort og ikke vil bli tatt i bruk igjen før NRK er underrettet om dette, se § 6.

  Dersom NRK ønsker det, skal det også være adgang til å plombere mottaker og/eller antenneinntak."

   

  Det tullet med at du må ta med TVen til Elkjøp og betale en tusenlapp for å plombere, er det bare å droppe. Om NRK vil, kan de komme plombere TVen(for sin egen regning). Ut over det, har de ingen krav til at noe må gjøres om du sier opp lisensen.


 17.  

   

  Den eneste måten å få musikk over i klokken på, er via Googles «Play Music». Du trenger med andre ord et abonnement på Play Music til 99 kroner per måned

   

  Men er det Android/Google sin feil? Er ikke det bare fordi Spotify/WiMP/etc ikke har fått ut fingeren og laget støtte til Android Wear? Eller har de faktisk låst den til å kun støtte musikk via Play?

×
×
 • Create New...