Gå til innhold

Convo

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Convo

  1. Jeg er 2 meter høy, og ser nesten bare på det som positivt selv, spesielt i den sammenhengen. Får ofte komplimenter fra jenter for det, men er naturligvis endel potensielle partnere som faller vekk grunnet over en halv meters høydeforskjell. Gjetter på at det ikke er høyden din som er problemet, ville feilsøkt andre steder om jeg var deg :)

    • Liker 1
  2. Takker for svar, får bare snakke med de å gjøre det klart hvor jævlig det har vært å bo her, å håpe de utbedrer det før noen andre flytter inn. Jeg har allerede sagt den opp og flytter ut om 2 uker, skal begynne igjen på studiene til høsten å da funker det ikke å bo her. Så blir hjem til far i sommer, også skal jeg unngå småbarnsfamilier i framtiden.

  3. Bor for tiden i en sokkelleilighet hvor støynivået er helt uutholdelig. Småbarnsfamilie er utleier og bor over. I starten da jeg flyttet inn var det tolerabelt, men grunnet rotte problemer måtte taket rives, og jeg måtte flytte inn på stuen. Etter det ble bygget opp igjen er lydisolasjonen ikke eksisterende, jeg mistenker at de bare har droppet å isolere for å spare penger siden det skal rives igjen seinere(Jeg fikk halv leie da jeg sov på stuen). Sånn som ting er nå kan jeg ikke oppholde meg på rommet mitt mellom 0730 da de står opp til 2300 - 2400 om kvelden da de legger seg, og selv midt på natten blir jeg ofte vekket av at de tramper rundt, natt mat eller noe de skal ha klokken halv 4 om natten.

     

    Har forsøkt å klage flere ganger, men det blir bare bedre i en uke eller to også er det tilbake til samme gamle trampingen. Det er forøvrig flere andre mangler ved hybelen som takhøyde på 195cm på soverommene og i dusjen, men dette visste jeg om da jeg flyttet inn. Taket ble visst bygget ned for å lydisolere skikkelig, så de har nok fått klager før.

     

    Dette har også gått ut over studiene mine hvor jeg har måtte ta ett års pause grunnet bosituasjonen, har ingen steder i leiligheten hvor det er mulig å unnslippe bråket, så får ikke lest eller konsertert meg om noe. Har også vært hos psykolog med depresjon som mest sannsynlig er utløst av alt jeg har måttet lide meg igjennom her.

     

    Vet ikke helt hva jeg er ute etter her, men har jeg rett på noe kompensasjon? Hovedønsket mitt er egentlig at ingen andre skal gå i samme fellen som jeg gjorde, er det ett kontrollorgan jeg kan melde utleier inn for?

  4. Vil anbefale deg å ta både kjemi og biologi, jeg tok begge deler og trivdes veldig godt med det. Fagene er tett knyttet sammen, så vil si det er en fordel å ta begge to. R1 og R2 er egentlig det jeg slet mest med, gikk fra å syntes T matte var kjempe lett til å måtte jobbe masse for å holde følge.

     

    Fysikk 1 er også noe jeg vil anbefale, du må ha matte R1+R2+fysikk 1 for å komme inn på alt av ingeniør utdannelse utenom bio ing. Så ville tatt det også om du kan, syntes det var kjempe gøy selv.

     

    Lykke til!

  5. Du bruker mine skattepenger og skal aldri våge å misbruke dem!

    Dette, og du kommer til å angre om du dropper ut. Er alltid vanskelig å finne motivasjon så tidlig i studiet, det blir bedre etterhvert! Prøv å delta i sosiale ting som studiegrupper og fester, om du ikke er motivert selv, la din ansvarsfølelse til å møte opp ta støtet! Tenk på hva du blir, alt slitet du har gått igjennom på VGS for å komme inn der.

     

    Lykke til!

  6. Vanskelighetsgraden til påbygg syntes jeg er veldig oppskrytt, du klarer deg nok fint sålenge du legger ned litt arbeid i det uansett utgangspunkt.

     

    Gikk selv, som du sikkert forstår yrkesfag + påbygg. Hadde gått studie spes om jeg hadde fått valget igjen. Du får mye bedre tid på fagene, og du lærer mye mer. Store deler av pensum blir utelatt på påbygg grunnet tidsbegrensning. Alle valgfagene du kan ta på 3 år mot 1 år er også en grunn til å velge studie spes. Jus og rettslære valgfagene er vel det som er mest relevant her for deg, ellers har du jo språk, kjemi, biologi, fysikk osv.

     

    Ville kun valgt samferdsel + påbygg om du vil "ta den lette veien", om du vil utnytte disse årene til å tilegne deg mest mulig kunnskap velger du studie spes.

     

    Lykke til!

    • Liker 1
  7. Det ville vært en verden som for det første hadde vært mye mer teknologisk avansert. Bare tenk på alle de ekstra århundrene med forskning vi hadde fått, uten alle de religiøse fanatikerne som drepte alt som ikke delte samme illusjoner som de selv.

     

    En verden uten folk som tilber noe som det ikke eksisterer bevis for at finnes i det hele tatt, de kunne brukt tiden sin på noe produktivt istedet. Som å hjelpe andre i nød.

     

    Det du sier om mindre hevn er jo helt feil, har du hatt historie på skolen noen gang? Hva med alle de tusenvis av krigene og konfliktene som har startet på grunn av religiøse forskjeller?

     

    Religion er en gammeldags måte å kontrollere folkemengder på, fantes ingen bedre måte å få slutt på tyveri, mord og andre forbrytelser enn å si at du brenner i helvete om du gjør det. Ingen bedre og gratis måte å få folket til å arbeide for deg enn å love belønning i det neste livet eller himmelen. Sett at befolkningen din er totalt uten utdannelse og tilgang til alternativ kunnskap som bøker selvfølgelig. Ser absolutt ingen grunn til å være det i dagens verden.

     

    Selv om jeg, i ett sekund underholder ideen om at det finnes en gud, forstår jeg ikke hvordan det går an å tilbe noe som bare sitter "der oppe" å ser på alle de lidelsene som mange mennesker har gått igjennom. Hvor ufattelig ondskapsfull må du være for å vite at det skjer, ha makten til å stoppe det, men ikke gjøre noe med det?

  8. At en jente er flatbrystet har ingenting å si for min del om det hjelper. Typen du hadde var jo mest sannsynlig klar over det allerede, han trodde sikkert det var noe annet som var gale mellom dere. Jeg ville også som tidligere ble sagt ventet noen år til, du vokser ennå.

     

    Og om du absolutt føler at implantater er noe du må ha, pass på at du ikke gjør de for store, det er ikke sexy i det hele tatt.

  9. Er 0 logikk i det, men fikk svar fra HiB at jeg må søke med studiekompetansen min fra VGS. Forkurs dekker realfags kravene, men ingen av karakterene derfra virker inn på snittet. Det er en "helsefaglig utdanning" ikke ingeniør som du sier.

     

    De burde kalle det "Bio-teknikker" eller hva som helst annet enn ingeniør, misvisende så det holder imo.

  10. Jeg dekker alt av krav, har både R1, R2, kjemi 1, biologi 1, fysikk 1. Problemet er at for alle andre ingeniørutdannelser overskriver forkurs hele VGS vitnemålet. Ut i fra det som står på HiB sine sider gjør det plutselig ikke det for bioingeniør noe jeg tok som en selvfølge.

     

    Som sagt så er karakterene mine på VG1 og VG2 ikke like gode, derfor er jeg i fare sonen når det kommer til poengkravet om disse regnes med. Mens på alle andre ingeniør kurs hadde jeg kun søkt med forkurs, og derfor vært garantert å komme inn. Om jeg forstår dette rett da, derfor jeg spør.

     

    Ringte samordna opptak men de hadde ingen anelse og sa jeg måtte ringe HiB som naturligvis stengte kl 14.

  11. Hei folkens!

     

    Jeg antok helt fram til nå at forkurs naturligvis kvalifiserer til bioingeniør, men nylig leste jeg på blant annet en høyskole sin side at forkurs IKKE kvalifiserer til denne utdanningen. Stemmer dette?

     

    Jeg har generell studiekompetanse utenom, men karakterene fra VG1 og VG2 drar meg kraftig ned. Fra ca 3,5 i snitt på VG1 og 2, til 5+ i snitt på VG3 og forkurs. Hvordan finner jeg ut hvor mange poeng jeg har om forkurs ikke erstatter videregående vitnemålet?

     

    Virker helt sløvt at forkurs til ingeniør ikke kvalifiserer til en INGENIØR utdanning men....

     

    "Bestått forkurs gir adgang til opptak til bachelorutdanning i ingeniørfag i egen kvote. Forkurset kvalifiserer imidlertid ikke for opptak til bioingeniørutdanning."

    Kilde - http://www.hib.no/avd_ai/data/forkurs.htm

     

    Takker for svar!

×
×
  • Opprett ny...