Gå til innhold

MiSP

Medlemmer
  • Innlegg

    4 847
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MiSP

  1. Er ute etter hjulblokker, altså kileformede objekter av fortrinnsvis billig sort som plasseres foran/bak hjul for å sørge for at bilen ikke ruller under reparasjon. Har ikke funnet på biltema eller Clas Ohlson, mulig fordi jeg ikke aner hva det egentlig heter.

     

    Kan noen peke meg i riktig retning?

     

    (Jeg vet at jeg kan bruke en hel rekke ting til dette formålet, men jeg har ikke egnet treverk, murstein e.l. liggende.)

  2. Har solgt mitt gamle 5.1-anlegg grunnet plassmangel og er på jakt etter vanlige sterohøyttalere til PC. Jeg har gode hodetelefoner som jeg bruker mye av tiden, så jeg ønsker ikke å spandere mye, helst ikke over 1000 kr. Jeg er helt grønn i lydmarkedet og lurer på om noen har noen tips til hva det beste man kan få under denne prisen er.

     

    Angående størrelse, jo mindre jo bedre, men jeg har ikke noe fast grense.

  3. Skjerp dere, Tek! Infografikken er jo nærmest ren reklame for Kaspersky. Undersøkelsen slik den er presentert her viser ikke at generell hukommelse blir dårligere, den viser bare at man ikke husker konkrete ting (som telefonnummer) som direkte overlates til digitale hjelpemidler (kontaktlister osv.). Ikke akkurat solid vitenskap dette her, og noe dere bør holde dere for god for å være talerør for.

    • Liker 7
  4. Hvis dere skal hevde at det ene er bedre enn det andre, så må dere gjentatte ganger (på samme system) fjerne kjølepastaen, smøre/klatte på nytt, måle igjen, og så videre, mange ganger for begge metodene. Så kan dere bruke statistikk for å se etter en eventuell statistisk signifikant forskjell. Det kan fint hende dere vil se en forskjell i et par grader eller mer fra test til test på én og samme smøremetode.

     

    Riktignok er ikke Tek.no et vitenskapelig nettsted, men dette er egentlig ganske grunnleggende, så 1) dere kan fint gjenta forsøket noen ganger og oppgi helt nødvendig informasjon om hvordan tallene varierer innad i én metode, og 2) dere kan ikke hevde det er en forskjell når dere ikke vet om den skyldes tilfeldigheter eller ikke.

    • Liker 6
  5. En nummerert variant som Wikipedia har er arbeidskrevende å lage manuelt, ettersom de skal sorteres også. Når man har referert til 24 forskjellige kilder og må dytte inn en kilde nr. 2 må alle de andre endres.

     

    Nå holder jeg på med doktorgrad selv og har all forståelse og respekt for å gjøre sitering etter alle kunstens regler. Men når jeg leser artikler som denne på nett, så finnes jeg ikke interessert i om litteraturlister av Wikipedia-typen[1][2] er alfabetisk sortert eller ikke. Jeg er interessert i å se hvilken kilde ulike påstander er tatt fra for å kunne se nærmere på bakgrunnen for påstanden, og når det står [2] etter en setning, så går jeg til kilden merket nr. 2, og bryr meg lite om hovedforfatters etternavn begynner på A eller Z.

     

    Det eneste jeg er ute etter er å kunne gå en påstand nærmere i sømmene uten å måtte lese gjennom samtlige artikler og kilder i litteraturlisten. Om det er umulig for meg fordi dere vil gjøre det enten alfabetisk eller ikke i det hele tatt, så kommer formaliteter i veien for lesernes muligheter til kildekritikk, og det håper jeg du er enig i blir feil fokus. :)

     

    Bare litt konstruktiv kritkk her altså.

  6. Jeg snuser litt på ownCloud. Ønsker å sette dette opp på en VPS, men ønsker også redundans eller backup (slik at ikke alt forsvinner om maskinen som kjører VPS-en streiker). Trenger i utgangspunktet ikke mer enn 5-10 GB diskplass.

     

    Det er et hav av VPS-tilbydere der ute, og jeg har inntrykk av at man bør holde seg unna noen av dem. Er det noen som kan anbefale noen gode og rimelige alternativer innenfor disse rammene? Fortrinnsvis noe norsk, men det ikke et krav.

  7. Sindre, kan du kommentere på lydkvalitet på HF-3.0? Vurderer kjøp, men det er veldig avhengig av hvordan lyden oppleves, og det er alltid greit å høre flere erfaringer.

     

    Finn Jarle, du nevner DT 770 i et innlegg lenger oppe, men du kommer ikke med en sammenligning av lydkvalitet. Jeg digger beyerne mine og synes de leverer flott lyd og virkelig klarer å plassere meg inne i selve musikken, i lydrommet på en måte. jeg opplever at de gir meg rom til å puste, og rom til å oppleve musikken rundt meg. Jeg har prøvd annet som snarere gjør meg til en passiv "tilskuer" til musikken, og det var ikke noe kjekt å lytte på. Hvordan er HF-3.0 her, gitt at du har en god kilde? Gir de deg "pusterom" og trekker deg inn i musikken på samme måte? Har du god romfølelse når du hører på musikk i disse proppene? Er det anstrengende å lytte på over lang tid?

  8. Nei, vent. Tror ikke det går på Android. Usikker på om det finnes DAC til Android, men ikke sitér meg på det.

     

    Søkte på Google og fant flere DAC-er som funker fint til Android 4.1.1+ via USB OTG. Søkte litt mer og det ser ut som at Android stort sett funker fint med lyd via USB, men ikke nødvendigvis med spesifikke DAC-er. Android 5 skal støtte USB Audio ut av boksen.

×
×
  • Opprett ny...