Gå til innhold

Annonym183

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Annonym183

  1. Hva menes forresten med at bildene skal være ha like dimensjoner, men vises i 100% størrelse? For at de skal ha like dimensjoner må man jo forminske bildene (altså ikke lenger 100% størrelse)? Selv endret jeg dimensjonene på alle bildene til 1024x768, som var dimensjonene på det minste bildet,og viste de med 100% størrelse i applikasjonen.

     

    Tolket det som at du skulle nedskalere og beskjære bildene i et bilderedigeringprogram (jeg brukte Photoshop).  "Vises i 100% størrelse" betyr vel at css/html- nedskalering ikke var tillatt(?). Slik jeg forstod det hvertfall

  2. Et siste lite spørsmål før jeg tar kvelden: I forberedelsesdelen står det at vi vil få .rar filer. Dette er en filtype jeg har null kjennskap til, og aldri brukt!  :confused:  Er det noen her som vet hva dette er, og som kunne gitt en kjapp liten forklaring? Trenger jeg å laste ned noe spesiell programvare som kan bearbeide denne type filer?

     

    Hadde satt utrolig stor pris på svar!!

     

    .rar filer er vel også komprimerte filer tilsvarende zip filene. Slik jeg tolket forberedelseheftet får vi utdelt to identiske filmapper, en i zip og en i rar. Winrar kan lastes ned gratis og brukes til å åpne rar filen hvis du skal være dobbeltsikker 

  3. Hei, vurderer å gå til innkjøp av M77 feltstøvler og gå de inn før fallskjermjeger-opptaket. Står på nettsidene til forsvaret at det er sterkt anbefalt å møte opp med ferdig inngåtte M77 (kun lov med M77). Men så er spm, Alfa eller Protex. Begge påstår at de leverer til forsvaret, vil begge være godkjent på opptak tror dere (ser nærmest identisk ut på bildene)? Tar også imot tips til innleggs-såler! 

    Takk!

  4. Hei, vurderer å søke fallskjermjegerutdanning til våren og ligger vel greit ann. Føler jeg har kontroll på både styrken og løping/gåing m sekk. Min svake side er svømminga. Testet 400m svømming her om dagen og endte opp på 12:05 som er 5 sek utenfor kravet. Kan ikke å svømme crawl så svømte bryst.

     

    Spørsmålet mitt er som følger: Er det i praksis urealistisk å klare å komme gjennom opptaket med å svømme bryst (der det fortsatt er noe å hente teknikkmessig)? Eller er det bare å bite i det sure eplet og begynne å plaske crawl?

    Står konkret på forsvarets nettsider at det er viktig å være godt under kravet. Noen som vet ca hvor fort man burde svømme 400m under utvilt tilstand, for å i det hele tatt ha noe å gjøre på et slikt opptak?

    Takk

  5. Hei, er i god fysisk form og gjorde det bra på sesjon. Vurderer sterkt å søke fallskjermjeger til våren, men lurer på om jeg vil bestå helsesjekken om jeg søker:

    Har besvimt et par ganger før pga er ikke så tøff med blod og sprøyter. Føler at dette er en tilvenning-sak som jeg kan øve meg på. Jakter elg på høsten og er med på en del av slaktingen. Var åpen om dette på sesjon og legen gjorde ikke dette til en stor sak.

    Lurer derfor på om dette er diskvalifiserende, da jeg vil unngå å legge ned utallige treningstimer, for så bli kastet ut pga helsekrav.

     

    Takker for alle innspill

     

    (Har funnet dette på forsvarets nettsider:

    Nevrologi:

    Epilepsi diskvalifiserer. Alle som har hatt besvimelser eller bevissthetstap uten åpenbar årsak er diskvalifisert.)

  6. Er det noen tekniske fagskoler som kan sammenlignes med den nye brann-fagskolen som vil komme? (og hva er kravene der?) Trenger et ja/nei svar på spørsmålet om du MÅ ha fagbrev for å komme inn på fagskolen pga. må evt. bytte studie før fristen som snart går ut. Noen som vet hvem jeg kan kontakte for å få svar på dette spørsmålet?

  7. Forstår det er kravene i dag ja men hva når fagskolen kommer i 2018 når jeg skal inn. Må du fortsatt ha fast stilling før du kommer inn fagskolen eller kan alle søke seg rett inn med karakterer (som f.eks på politihøgskolen)? Og hvordan kan en som har gått f.eks elektro kunne sammenlignes karaktermessing med en som har gått studiespesialisering?

  8. Hei og godt nyttår!

    Har tenkt nå en stud på å bli brannmann/brannkonstabel og funnet ut at dette er det perfekte yrke for meg. Jeg er en 16 år gammel gutt som går på VG 1 (studiespesialisering) og tenker å bli brannkonstabel i fremtiden. Slik jeg har forstått det må du først bli ansatt i et brannvesen før du kan ta offentlig utdanning/videre kurs og fagbrev er ønskelig men ikke nødvendig. Har hørt rykter om at det skal starte en offentlig fagskole for brannkonstabler i 2018. Men har et par spørsmål som jeg ikke finner svar på og håper noen kan svare sjappest mulig:

     
    1. Vil man måtte ha fagbrev for å komme inn på denne fagskolen? (Holder det med generell studiekompetanse?) Hvis ikke, hva er det beste jeg kan gjøre nå som jeg har startet på studiekompetanse? Må jeg ta fagbrev? Evt. På hvilken måte vil det være mulig å konkurrere om disse plassene da når noen har karakterer i fag andre ikke har?
     
    2. Hvordan er utdanningsløpet for meg: tenker å tjenestegjøre førstegangstjenesten som brannkonstabel etter endt videregående. Kan jeg søke meg rett inn på fagskolen etter forsvaret og endt studiekompetanse?
     
    Takker for kjappest mulig svar da dette kan ha stor innvirkning på om jeg må bytte studieretning i år.
    Alle svar settes pris på!
     

     

  9. Takk for svar! Du sier at utdanningsveien er rettet mot lederutdanning på høgskole, hva er dette? En spesiell linje alle gjennom? (beklager dumt spørsmål) Noen som vet om den nye utdanningen krever klasse C + kode 160 før du søker, eller om dette er pensum som brannkonstabel (som ved f.eks. politihøgskolen)?

     

    Har nå sett på ulike veier for å bli brannkonstabel:

    1: Brannvernsoldat ved luftforsvaret

    2: Årsstudium i yrkes-dykking ved Høgskolen i Bergen

    Har aldri dykket før, med oksygentank (?) altså, men begge deler høres svært interessant ut. Hvilken retning vil gjøre meg mest attraktiv for utdanningen som brannkonstabel og ved en fast ansettelse på en brannstasjon?

  10. Etter grundigere søk har jeg hørt rykter på nettet om at så lenge du ikke kjører lastebiler med kjøre/hviletid og sender inn en søknad av et slag så kan du ta klasse C i førstegangstjeneste i en alder av 19 år. Kan noen bekrefte dette? Som Herr Brun nevnte skal det kunne gå an å øvelseskjøre/ha kjøretimer som 19 åring i forsvaret og siden ta oppkjøring og teoriprøve i det sivile. Noen som har erfaring med dette? Er dette noe forsvaret i det heletatt praktiserer?

     

     

     

    Det jobbes med å lage ei utdanning for brannkonstabel i regi av norges brannskole, denne utdanninga blir på fagskule nivå, noke som betyr at du må ha bestått vgs for å kunne søke, og då fortrinnsvis ha eit fagbrev.

    Men per i dag er all eller i alle fall det meste av utdaninga som brannmann basert på stasjonsopplæring slik at ein søker jobb fyrst, og deretter blir lært opp og sendt på kurs etter at ein har blitt ansatt.

    Noen som har mer info om om denne nye danningen? (Hvor lang tid til snakker vi? 2-3 år eller 10-20?) 

  11. Takk for svar! Har lyst til å ta førstegangstjenesten fortest mulig så jeg kommer meg bort fra teorien et år. Men hva kan man gjør når brannstasjonen forventer at du er 21 år (krever klasse C etter 3 mnd. ansettelse), du går studiespesialisering og vil fortest mulig ut i jobb/utdanning som er relatert til brannmann-yrket? Er det noen muligheter som brannmann i forsvaret som varer i 2-3 år etter endt førstegangstjeneste? Vil jeg få støtte fra forsvaret for å ta klasse C hvis jeg jobber hos dem, eller er det kun støtte i førstegangstjenesten?

  12. Unnskyld avbrytelsen, men kaster inn noen spørsmål angående brannvernssoldat i luftforsvaret:

     

    1: Ifølge lovdatas foreskrift om førerkort m.m §3-1. er minstealderen for lastebil, klasse C er 21 år, mens på nettsidene deres (som nevnt i posten over) står det at det er mange som tar relevante kurs som førerkort klasse C (E)i førstegangstjenesten som brannvernsoldat. Hvordan er det mulig å ta lastebillappen som 19 åring i forsvaret mens minstealderen er 21 år? Kontaktet forsvaret direkte men fikk ingen tydelig svar.
     
    2: Hvis jeg tar lastebillappen som 19 åring i forsvaret, vil jeg da kunne kjøre lastebil i det sivile som 19 åring etter endt førstegangstjeneste? Eller må jeg vente til jeg blir 21 år før jeg får gyldig bevis i denne klassen? Eller er brannkonstabel en gråsone mellom sivil sjåfør og yrkessjåfør med unntak angående alderskravet? 
     
    3: Hvordan er det tenkt at det skal være mulig å bli brannkonstabel i det sivile? Først brannvernsoldat i luftforsvaret, så en dødtid uten verken jobb eller utdanning på 2 år før man kan ta klasse C og kode 160. Og etter alt dette har du nødt til å få fast stilling før utdanningen engang kan starte! Er det jeg som har misforstått eller er dette eneste vei å gå?
     
    Hilsen en meget forvirret videregående-elev
  13. Takk for mange gode sider her på i tråden! Ber dere være kritisk til kildene strenge sensorer kan trekke ned hvis dårlige kilder:

    (Udir.no, eksamensveiledning engelsk 2015)

     

    3 Bruk av kilder

    Eleven skal oppgi forfatter og fullstendig tittel på alle kilder som er brukt. Dersom eleven bruker utskrift eller sitat fra nettsider, skal han/hun oppgi nøyaktig nettadresse og nedlastingsdato. ...

     

    3.1 Bruk av kilder i Engelsk

    Sensor skal både vurdere måten kildene er brukt på og om kildene er etterrettelig oppgitt i elevens besvarelse. Besvarelser som i sin helhet viser seg å være kopi av tidligere publisert materiell, vil bli vurdert til laveste karakter.

    Se hele veiledning her

×
×
  • Opprett ny...