Gå til innhold

member_208867

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av member_208867

  1. Jeg likte ikke vinklingen på denne artikkelen, som antyder at Microsoft skal «lure» kunder ved å la dem oppgradere til Windows 10, for deretter å kreve penger for oppdateringer. Det har Microsoft ganske enkelt ikke råd til, fordi det vil skade omdømmet og føre til søksmål. Derfor er dette fullstendig usannsynlig.

     

    Det klart uttalte målet til MS er å få flest mulig forbrukere over på den nyeste plattformen. Å tjene penger på salget av Windows som enkeltstående produkt til forbrukere er en modell som Microsoft er på vei bort fra, de satser på å tjene penger på andre ting. Dessuten er det mye som tyder på at Windows 10 blir den siste store Windows-utgivelsen på lang tid; at dette er en utgave av Windows som vil bli vedlikeholdt og forbedret kontinuerlig i langt større grad enn det vi har sett tidligere. Se for øvrig denne interessante artikkelen som analyserer forskjellene på forretningsmodellene til Apple og Microsoft, og hvodan de vil endre seg i tiden som kommer: http://www.theverge.com/2015/5/5/8550321/apple-watch-microsoft-hololens-us-future-vision-compete

    • Liker 3
  2. Og jeg prøver også igjen: apper, ja, men hva med enheter (som regstrerer de etterlengtede dataene)?

     

    Hvis det er slik at både apper og enheter kan brukes på kryss og tvers er jo det interessant, f.eks. at man kan ha apper til Android og Windows i tillegg til iOS, og at man kan trekke data fra f.eks. FitBit. Jeg antar at vi får mer klarhet i planene til Apple etter hvert, og så skal det bli spennende å se hva utfordrerne har å stille opp med - vi har jo bl.a. Google Fit og Microsoft Health Vault, som likner på HealthKit.

  3. Å bruke teknologi i forskning er selvsagt interessant, men jeg synes at man skal tenke seg om før man knytter seg til løsninger som forutsetter Apple-enheter. Bl.a. er de nokså kostbare i innkjøp. Og med å «knytte seg til Apple-enheter» mener jeg at det kun er data fra Apple-enheter som gir data til HealthKit. Dette er ikke ment som kritikk, bare som et forsøk på å utdype og klargjøre. Apple er ikke alene på dette feltet i dag, og det kommer de ikke til å være videre fremover. Hvis man synes at det er en god ide å bruke slik teknologi i forskning, er det nok lurt å orientere seg grundig først. Skal man bruke «big data», er det en klar begrensning å kun ha tilgang til gruppen som bruker Apple-produkter (men samme problemstilling vil gjelde andre produkert, som FitBit). Skal man kjøpe inn enheter for å bruke i forskning, vil innkjøp av Apple-enheter gjøre et solid innhogg på driftsbudsjettet.

  4.  

    Men er det kun data fra Apple-enheter som går inn i HealthKit og ResearchKit? Hvis det er tilfelle kan det utgjøre store metodologiske utfordringer, bl.a. vil resultatene først og fremst være overførbare til folk som bruker Apple-produkter, med mindre forskere kontrollerer deltakere. Bemidlede Apple-kjøpere er ikke nødvendigvis representative for befolkninger som man ønsker å si noe om. Det spørs om ikke andre løsninger er vel så greie å bruke hvis forskerne f.eks. skal kjøpe inn enheter for å bruke i forskning. For eksempel fungerer FitBit opp mot de fleste smarttelefoner, og er langt rimeligere i innkjøp enn ei Apple Watch. Til sist vil jeg nevnte at det er flere store aktører som er på vei inn i området helse og forskning: Microsoft, Google og Amazon.

    Du så kanskje ikke presentasjonen i går, men Apple Healthkit, som er utviklerplattformen, er Open Source. Dermed skulle det bety at universiteter, helseforetak og forskning kan, og bør, lage applikasjoner som kan brukes på alle plattformer.

     

    Jo, jeg så presentasjonen og har gjort noen undersøkelser i dag, men ble ikke helt klok: Er det bare data fra Apple-enheter som går inn i HealthKit og kan brukes i ResearchKit?

  5. Men er det kun data fra Apple-enheter som går inn i HealthKit og ResearchKit? Hvis det er tilfelle kan det utgjøre store metodologiske utfordringer, bl.a. vil resultatene først og fremst være overførbare til folk som bruker Apple-produkter, med mindre forskere kontrollerer deltakere. Bemidlede Apple-kjøpere er ikke nødvendigvis representative for befolkninger som man ønsker å si noe om. Det spørs om ikke andre løsninger er vel så greie å bruke hvis forskerne f.eks. skal kjøpe inn enheter for å bruke i forskning. For eksempel fungerer FitBit opp mot de fleste smarttelefoner, og er langt rimeligere i innkjøp enn ei Apple Watch. Til sist vil jeg nevnte at det er flere store aktører som er på vei inn i området helse og forskning: Microsoft, Google og Amazon.

  6. Det som er litt synd er at det fremdeles ikke finnes en offisiell Instagram app til WP når man lanserer en slik telefon som denne...

    Det finnes en beta app og en fra Rudy (som skriver kjempebra apper), men allikevel litt for dumt.

     

    Feil: Det finnes offisiell Instagram-app. Den er riktignok i beta, men funker flott: http://www.windowsph...4a-161120b21aea

     

    Ellers finnes det jo flere uoffisielle apper som også funker fint, og den beste er laget av Rudy Huyn: http://www.windowsph...5e-76eb19f7079e

  7. Det som er litt synd er at det fremdeles ikke finnes en offisiell Instagram app til WP når man lanserer en slik telefon som denne...

    Det finnes en beta app og en fra Rudy (som skriver kjempebra apper), men allikevel litt for dumt.

     

    Feil: Det finnes offisiell Instagram-app. Den er riktignok i beta, men funker flott: http://www.windowsphone.com/nb-no/store/app/instagram-beta/3222a126-7f20-4273-ab4a-161120b21aea

     

    Ellers finnes det jo flere uoffisielle apper som også funker fint, og den beste er laget av Rudy Huyn: http://www.windowsphone.com/nb-no/store/app/6tag/7d795cdf-fb1b-4bdf-8f5e-76eb19f7079e

  8. Når det gjelder Skandiabanken, så har det irritert meg også. Sendte de en mail og spurte om det var en app på gang og fikk dette i svar.

     

    Windows brukere kan gå til www.skandiabanken.no/hjem hvor de får de samme nettbanksidene som nås via appen. Bruk de innloggingsmetodene som du kjenner fra før. Dersom markedsandelen for Windows telefoner skulle øke markant vil vi vurdere å lage app for Windows også.

     

    Har ikke testet dette skikkelig, men virker i hvertfall bedre en nettsiden.

     

    SkandiaBanken har jo hatt gode mobiltilpassede nettsider i lange tider. Riktignok har man måttet skrive "m." i stedet for "www." for å komme til dem. Nå er de i ferd med å bli fornyet, og enda bedre...

  9.  

     

    Har veldig lyst på WP igjen, har i dag en Note3, og er forsåvidt fornøyd med den. Det jeg var misfornøyd med på min Lumia 800 (WP7) var at spotify - appen var så dårlig. Er det noen som kan svare meg på om den er bedre på WP8? Synes selve operativsystemet er genialt!

    Spotify på WP8.1 fungerer som den skal.

     

    K.

    Helt perfekt er den ikke. Den hopper tilbake til startskjermen hver gang man veksler mellom apper og tilbake til Spotify, samtidig som den bruker noen sekunder på å ta seg inn igjen (Resuming ...). Om Spotify har stått på pause en liten stund, og man trykker "Play" fra en ekstern enhet (håndfri eller bil, f. eks.) spiller telefonen heller av lokalt lagret musikk på telefonens innebygde musikkspiller - og alltid den alfabetisk første sangen (jeg begynner å bli lei introen til sangen 156 av Mew ...).

     

    Appen er treg, og har ikke samme Metro-designen som OSet for øvrig - og som den gamle Spotify-appen hadde.

    At verken Spotify-appen eller WiMP (som er en flott app, men full av bugs) fungerer særlig godt er det som irriterer meg mest som Windows Phone-bruker. Heldigvis ser det ut til at Spotify akter å holde appen oppdatert fremover, og det ryktes også forbedringer på WiMP-fronten.

  10. Jeg mangler flere vesentlige apper til win-phone, i fare for å virke elitistisk, kan det være de som mener de ikke mangler noe med WP, ikke har særlig store behov på app-fronten?

     

    AtW

    Jeg tror at spørsmålet er todelt:

    1. Hva man er vant til. Kommer man fra en annen plattform, er det alltid noe man vil savne fra den man flytter fra.

    2. Hvilke apper som faktisk finnes, og kvaliteten på dem.

    Oppsummert: Også Windows Phone har unike apper og kvaliteter, men mangler kvaliteten og bredden i apper - men dette bedrer seg stadig.

    • Liker 1
  11. Bra artikkel! Har ikke prøvd WP selv, men synes det ser bra ut. Har Android som jobbtelefon og iPhone privat og er vant til dette, selv om jeg hater Androiden (mest pga bluetooth bugs, den liker ikke bilene jeg kjører). Skal vel kjøpe ny jobbtelefon om ikke lenge, og til mitt bruk så holder det med en telefon som kan sende meldinger, ringe og lett surfing. Satser på å overtale sjefen til å kjøpe en billig WP telefon sånn at jeg får prøvd det.

    Jeg har vært veldig fornøyd med stabiliteten og kvaliteten på tilkobling og øverføring av lyd via bluetooth på min Nokia lumia 920. Aldri noe krøll med tilkobling i bilen min (Kia cee'd 2013). Det er faktisk ganske herlig når man slipper å tenke for mye på slike ting.

  12. Nok en gang en balansert anmeldelse av Windows Phone, som jeg som bruker og fan kjenner meg igjen i - sågar fra an garva iPhone-bruker.

     

    Tre tilbakemeldinger:

    1. SkandiaBanken har meget gode mobiltilpassede nettsider, som gjør at jeg ikke ser behovet for en egen app: m.skandiabanken.no. De har til og med nettopp lansert en ny versjon av nettsidene, som har gjort dem enda bedre.

    2. Du er glad i sette opp startskjermen på en god måte. Har du fått med deg muligheten for å lage mapper? Det gjøres på samme måte som i iOS, ved å holde en flis over en annen.

    3. Det er jo alltid en avveining om man anmelder selve operativsystemet eller økosystemet rundt, men dette synes jeg at du får frem på en nyansert måte.

     

    Vel blåst, så krysser vi fingrene for at Windows Phone, og senere Windows 10 på mobiltelefoner kan fortsette å være en verdig utfordrer til iOS og Android.

    • Liker 9
  13. Gratulerer med nok en velbalanser og nyansert artikkel som jeg synes reflekterer mine egne erfaringer med Windows og Windows Phone godt. Jeg synes at de var mange passende og gode kommentarer fra andre brukere her, som jeg håper at du tar deg tid til å lese. For øvrig vil jeg kommentere at «Universal apps» som for alvor blir implementert med lansering av Windows 10 kan komme til å hjelpe på betydelig for app-utviklingen i Windows økosystemet, siden utviklere da kan utvikle apper for mange typer enheter samtidig (desktop, nettbrett, Xbox, telefoner, smart-dubbeditter). Heldigvis ser det ut til at Windows tenker langsiktig og strategisk, også når det gjelder telefonsatsningen. jeg er klar over at du konsentrerer deg om Windows her-og-nå, men her er anbefalt lesning om hva som venter i fremtida: http://winsupersite.com/windows-10/windows-10-most-audacious-release-history-platform

    • Liker 3
  14. "de heller bør satse på å levere programvaren sin til andre plattformer."

     

    Interessant tanke. Tenk om MS hadde levert apper til både Android og IOS i et mye større omfang enn de gjør nå. De har jo tross alt både kunnskapen og ressursene som skal til.

    Det er jo nettopp dette som er Microsoft sin strategi: i tillegg til å utvikle egne plattformer for sine tjenester vi de være sterkest mulig til stede på andre plattformer der kunder/brukere er (med andre ord for tiden på iOS og Android). Et kjapt søk på iTunes og Google Play viser at apper som OneDrive, Microsoft Office, OneNote, Photosynth, Bing Search, SmartGlass, Remote Desktop, Xbox Music, Lync og mer til. Et godt eksempel på prioriteringen til Microsoft er at Office kommer i berøringsvennlig versjon til både iOS og Android før dem kommer til Windows (som for tiden har ekvivalenten Windows RT). Dette innebærer ikke at Microsoft ikke prioriterer utvikling av sine egne plattformer Windows og Windows Phone, men at de har stukket fingeren i jorda og forstått at de må levere tjenestene sine der brukerne til enhver tid befinner seg. Office, for eksempel, er big business for MS.

  15.  

     

    Jeg liker Windows Phone som et mobil OS, men det er ganske irriterende at det utelukker meg fra nesten alt som er av applikasjoner.

    Av nysgjerrighet: Hvilke apper er det savner?

    Jeg kan nevne det jeg husker jeg savnet:

    -lokale apper for transportjenester buss, taxi mm

    -app som måler antall sendte sms, ringeminutter og data (datatrafikken ble forøvrig målt på wp)

    -dårlig facebookapp

    -dårlig funksjonalitet i apper generelt

    -dårlig utvalg av norske apper,

    -mattilbudapper

    -mobilbankapper

    Lista er egentlig veldig lang... man vet ikke man savner dem før man har hatt dem...

     

    Det er fint at det er konkurranse mellom flere operativsystemer for mobiltelefoner - det gagner brukerne på sikt. Hva folk liker varierer, og det er jo helt greit. Tendensen er imidlertid at folk liker best det de er vant til, enten det er Android, iOS eller Windows Phone, og det å venne seg til noe nytt tar tid. Jeg tror nok at de fleste - uansett hvilket operativsystem de kommer fra - kommer til å savne noe til å begynne med. I førstningen er det nok mye lettere å merke til hva som ikke finnes eller fungerer, enn å oppdage fordelene med noe nytt.

     

    Når det er sagt er jo WP mye yngre enn Android og iOS. Operativsystemet er generelt godt etter min oppfatningen, og utfordringene ligger mest i fleroppgavekjøring. Med videre oppdateringer fremover kommer nok selve operativsystemet til å være på høyde med iOS og Android.

     

    Når de gjelder apper blir jo situasjonen stadig bedre. Neste alle "de store" appene er på plass. Utfordringene består mest i få relativt små utviklere til å prioritere WP (f.eks. norske banker, aviser, matkjeder osv.). Her ligger mye av utfordringen til Microsoft; å få flest mulig tjenester (dvs. apper) til systemet (samt bedre kvaliteten på eksisterende apper).

     

    Nå vet jeg ikke når sist du testet WP, men når det gjelder app-utfordringene du beskriver:

    • Facebook-appen har blitt mye bedre og jeg kan ikke se at de står noe tilbake for f.eks. Android.
    • Datasensorappen er utmerket for måling av datatrafikk, men jeg kjenner heller ikke til måling av SMS og taletid (men hvorfor ikke bare feste hjemmesida til mobiloperatøren til startskjermen?)
    • Funksjonaliteten i appene er ikke alltid på høyde med iOS og Android, men kommer seg stadig (ett eksempel er Endomondo-appen som har hatt en stødig, positiv utvikling.)
    • Det finnes i alle fall en god mattilbud-app: http://www.windowsphone.com/nb-no/store/app/mattilbud/25120edd-48dc-4765-bb34-518de76a3f9f
    • Mobilbankapper finnes til flere av de største bankene: DNB, Sparebank1-gruppen, Nordea, Danske bank. Ellers har vel de fleste banker utmerkede nettsider som like gjerne kan brukes? Jeg er f.eks. kunde i Skandiabanken og ser ikke behov for app utover nettsidene.

    For øvrig kan jeg nevne en del funksjoner i WP som jeg liker veldig godt: Office Lens med integrasjon til OneNote, Office-integrasjon generelt, Office Remote, OneDrive-løsningen, svært god bilde- og videoredigering, fotoappene, HERE-navigasjon (som også har velfungerende trafikkinformasjon gjennom Transit).

  16. Jeg vet ikke hva slags agenda Robert Schoble har, men for i det minste å balansere artikkelen noe kunne det jo ha vært nevnt at det ikke er NOE som tyder på at Microsoft har tenkt å gå vekk fra WP. Tvert om tyder alt på at de tenker langsiktig og er innstilt på at det kommer til å ta tid på å opparbeide seg markedsandeler. Kombinasjonen av å kutte NokiaX-serien (med Android) og kjøre hyppige oppdateringer og forbedringer til WP understøtter dette inntrykket.

    • Liker 3
  17. Her var det mye å sette fingeren på, og det er helt åpenbart at artikkelforfatteren ikke helt har peiling på verken Microsoft eller Windows Phone. Dette er lavmål. I det minste kunne forfatteren ha brukt en halvtime på å researche før publisering. Har ikke Tek-nettverket redaktører? For interesserte er det nok langt nyttigere å hva mer seriøse og kunnskapsrike journalister skriver: Allaboutmicrosoft.com, Winsupersite.com.

    • Liker 4
  18. Takk for en grundig, god, nyansert og passelig subjektiv anmeldelse. Du har klart å fremheve både styrker og svakheter ved operativsystemet og telefonen på en forbilledlig måte. To tips: For det første har det nylig kommet en offisiell filutforsker (som jeg personlig ikke ser helt behovet for): http://www.windowsphone.com/nb-no/store/app/filer/762e837f-461d-4847-8399-3526f54fc25e. For det andre kan man ganske enkelt gjør flere av flisene transparente hvis man ønsker, f.eks. med dette verktøyet: http://www.windowsphone.com/nb-no/store/app/transparency-tiles/f4125e62-a88b-4f7d-b8f6-3cd60069f105

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...