Jump to content

Nidar2

Medlemmer
 • Content Count

  2938
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1012 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, men det forutsetter den store dyre, støyende, lite værbestandige, enorme ladekladden (trafo). Det er ikke noe nytt i forhold til den gamle Zoe. Det eneste som er nytt med nye Zoe er at den hurtiglades som andre biler. Skal man lade på vanlig stikkontakt er det fortsatt store utfordringer med Zoe. Den nye ladekladden til Zoe er så lite populær at den nå har blitt valgfri slik at man får prisavslag på ny bil om man dropper den.
 2. Ja, og når endelig bilen blir mer aktuell når den endelig kan hurtiglades ender de opp med å servere en ladekoloss av en trafo til de med IT-nett hjemme. Snakk om å trå feil gang på gang. Men når det er sagt er Norge et av få land som ikke har 400V
 3. Siste generasjons Zoe er som tidligere biler og kan IKKE lades som alle andre bilmerker. Du MÅ ha trafo (400V) Alternativt kan Zoe lades med transportabel trafo (enorm ladekladd) som er svært tung og som støyer og heller ikke tåler vær og vind.
 4. Power har tilbud på PANASONIC 55" OLED TX-55GZ960E for kr. 10.000 Dette er vel et relativt godt tilbud
 5. Jeg tror jeg brukte to Huawei (med og uten 4G-tale) og muligens Samsung. Sist jeg hadde ICE (tror det var Mate 10 Pro) som normalt sto på dette sim-kortet da, fungerte helt perfekt (dog litt treg data men streaming osv. var aldri problematisk). Jeg ble faktisk veldig overrasket over hvor knirkefritt det gikk da jeg har hatt ICE tidligere med et svært dårlig resultat. Her jeg bor er det relativt god dekning hvor ICE har flere basestasjoner i nærheten, men også på bygda fungerte det bra, og fikk bedre fart der i ICE sitt nett. Problemene meldte seg først når man enten ikke hadde god nok dekning og det måtte bytte til Telia, eller når 4G-tale ikke var aktivert så tale gikk over Telias nett. Selv i dag hører jeg om tilfeller hvor folk har full dekning på mobilen men motparten får beskjed om at telefonen er avslått. Jeg var veldig plaget av dette helt til 4G-tale kom inn i bildet.
 6. Jeg hadde ikke problemer med at telefonen hoppet av ICE-nettet når telefonen støttet 4G-tale hos ICE. Når jeg brukte telefon som ikke støttet 4G-tale i deres eget nett ble den mer ustabil og hoppet av og på deres eget nett titt og ofte. Forøvirg har jeg ingen svar på det du spør etter.
 7. strøm inkl. oppvarming og varmtvann 12000 renovasjon 3700 vann/kloakk 5000 kabeltv 6000 bredbånd 6000 møbler/hvitevarer, minst 12000
 8. Ok, jeg har endel rutere i boden men vet ikke helt hva jeg skal se etter når det kommer til betegnelse på denne funksjonen/måleren i grensesnittet. Har du noen forslag til hva dette blir kalt på norsk/engelsk? (vet jeg har en gammel D-link, Jensen og Asus)
 9. Hvordan kan jeg måle hvor mye datatrafikk som går gjennom Altiboxen? Vi har den nye løsningen i blokka hvor vi bor men leverandøren vil ikke fortelle meg hvor mye datatrafikk jeg bruker. På de fleste enhetene (mobil, pc osv) kan vi se hvor mye trafikk som har gått med, men feks. chromecast og andre strømmeenheter forteller oss ikke hvor mye vi bruker.
 10. En løsning kan være å dele nett fra pc (om det er pc du har installert Nordvpn på) slik at chromecast kobler seg til dette trådløse nettet og ikke det vanlige nettet. Har ikke testet selv og aner ikke om det virker.
 11. Man har avsluttet forsøk med malariamedisin men valgt og fortsette med ebolamedisin og hivmedisin. Finnes noen statistikk over hvordan HIV-medisinerte takler dette viruset? Jeg vil tro det er en smal sak og finne ut av om dødsfall eller sykdom er over/under-representert for HIV-medisinerte.
 12. Trist lesning og håper behandling osv. går så bra som mulig! Nå er ikke dette en direkte kommentar til TS men noe folk flest bør tenke igjennom når man blir rammet av alvorlig sykdom. Bør man informere de nærmeste? Man kan føle seg forpliktet til å gjennomgå behandling, ta hensyn til familien osv. selv om man egentlig ønsker gjøre noe annet. Istedet for å flytte hjem ønsker man å bo i sin egen leilighet, kanskje dra på en lengre reise, få behandling utenlands, lindre sine plager i land hvor man enklere kan gjøre dette enn i Norge. Kanskje kan man involvere en venn istedet for dra foreldre inn i dette, og lage en plan dersom man velger utradisjonelle veier. Man kan ha lengre tid igjen enn forespeilet, eller kortere - lag en plan. Mange lever i usikkerhet med alvorlig sykdom, noen frykter demens, slag osv. Usikkerhet med forskjellig utfall er et viktig stikkord. De fleste har behov for å involvere andre slik at man ikke står alene. Man kan lage en fremtidsfullmakt som i detalj styrer hvem som skal ordne hva i alt fra økonomi, til daglig hjelp og begravelse. Dette kan være en venn, nabo, familiemedlem. Testamente kan være nødvendig om man ikke ønsker følge den tradisjonelle arverekkefølgen.
×
×
 • Create New...