Gå til innhold

harold468

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av harold468

  1. Hvis det er slik han har sett virkeligheten, hvem kan da si at han tar feil? Ingen har patent på virkeligheten og ingen lever heller i virkeligheten. Det er en grunn til at det finnes et ord som heter virkelighetsoppfatning. Og det er det alle har. En oppfatning av virkeligheten. En versjon av den. Din virkelighetsoppfatning er annerledes en din egen mors, eller hvilken som helst annens.

    • Liker 1
  2.  

     

    Jeg har det også sånn. Jeg har alltid fått høre at jeg er pen. Mange har blitt forelsket i meg, og veldig ofte har folk brukt ordet nydelig om ansiktet mitt. Det jeg ser i speilet ser ikke engang helt menneskelig ut og det er definitivt ikke pent, heller ganske stygt. Jeg ble mobbet på ungdomsskolen. Det var en annen gutt der som om og om igjen sa at jeg var stygg, og det var da det startet å forandre seg, speilbildet. Jeg på en episode av Oprah Winfrey show for noen år siden, og der var det en veldig pen gutt tilstede. Han syntes selv at han var veldig stygg. Det var en psykiater tilstede og han fikk diagnosen Body Dysmorphic Disorder, Kroppsdysmorfisk Lidelse/forstyrrelse på norsk. Jeg har på grunn av min bipolare lidelse hatt mye med psykiatrien å gjøre. Jeg har nevnt dette med speilbildet mange ganger til fagpersonene, men ingen kunne sette et navn på dette. Det var først da jeg så denne episoden av Oprah Winfrey show at jeg skjønte at jeg led av det samme som denne gutten. Det er tydelig at norske psykologer/psykiatere ikke har samme kjennskap til denne lidelsen som amerikanske. Problemet var bare at det eneste de kunne tilby denne gutten var antidepressiva og psykoterapi. Ingen av disse tingene har hjulpet meg. Snart begynner jeg å bruke medisinsk marijuana som har et stort innhold av Cannabidiol, et cannabinoid som blandt annet har sterkt antipsykotiske egenskaper. I tillegg lager Cannabidiol (CBD) nye og sunne nervebaner i hjernen, som gjør at man tenker og oppfatter annerledes og friskt. Dette er vitenskapelig dokumentert. Så jeg håper dette kan gjøre at jeg ikke hver eneste dag ser det fæle og merkelige ansiktet i speilet.

    Ts her. Takk for svar. Skal se om jeg finner den Oprah episoden.

     

    Føler du også at ansitket ikke tilhører deg, og at du ikke kjenner deg igjen? Eller føler du selv at du bare er stygg, noe du ikke er? :)

     

    Skal sjekke ut diagnosen også :)

     

    Kanskje jeg kommer nærmere et svar.

     

    Anonymous poster hash: 8a14f...ced

    Jeg kjenner ikke igjen ansiktet mitt i speilet i det hele tatt. I speilet har jeg en ganske stor nese med bulk på, mens jeg har blitt fortalt at den er ganske liten og litt buet, buet den veien som hos babyene. Øyenfargen i speilet er skittenblå, mens andre sier at den er azur-blå. Ørene i speilet ser store ut, mens folk sier at de er under middels små. I speilet har jeg store hengende øyelokk sånn som du får hvis du har vært på fylla sammenhengende i 50 år, men når jeg kjenner etter kjenner jeg at de ikke er hengende i det hele tatt. Huden ser ut som den gjør hos en gammel sjømann, og den skal visstnok være bra i virkeligheten. Ansiktsformen i speilet blir litt udefinerbar, men det nærmeste jeg kommer blir hvis en amatør-keramiker prøvde å lage et ansikt av leire og ikke lyktes helt med det.

    Det med speilbildet gjør meg veldig forvirret, for det jeg ser er ikke det andre ser, og når jeg føler ansiktet mitt med ansiktet mitt stemmer det mer med det folk forteller meg. Før jeg våget å tro på det folk som var glad i meg sa om ansiktet mitt kunne jeg ikke skjønne hvordan det gikk an å forandre seg så voldsomt fra bildet av meg selv som femåring. Mamma har fortalt meg at mange sa til henne; så nydelig lita jente du har. Og jeg er gutt. Kunne ikke skjønne hvor radikalt ansiktet hadde forverret seg fra at noen tok meg for å være jente som liten, til å ende opp med dette strengt talt motbydelige fjeset. Nå skjønner jeg i det minste at speilbildet ikke stemmer, men jeg ser fremdeles det samme som før. Speilbildet kan dessuten forandre seg litt også, avhengig av hvilket speil jeg kikker i. Ikke mye, men litt.

    Så svaret på spørsmålet ditt er at jeg ikke kjenner meg igjen, og at jeg i samme slengen er kjempestygg. Fantastisk! Kun på grunn av den drittsekken som fortalte meg hvor stygg jeg var hver dag i 3 år på ungdomsskolen. Mange, mange år av livet rett i dass på grunn av ord sagt mange nok ganger.

  3. Man kan faktisk si at jordkloden ligger for døden, og alt liv som er her dør om ikke en kur kommer i tide. Og kuren er ikke noe enklere eller vanskeligere en at mengden klimagasser blir kraftig redusert i løpet av 25 år. Dette har FN's klimapanel kommet fram til i sin siste rapport. Fortsetter utslippene i samme stil utover disse 25 årene vil det bli for varmt her til at noe liv vil kunne overleve særlig lenge (det er da snakk om noen hundre år før alt dør). Det man må huske på er at hele jorden med alt som er på den inkludert atmosfæren er ett eneste økosystem. Blir for mange elementer borte fra dette økosystemet dør det. Det blir som et korthus som raser sammen.

    Hadde det vært FN's klimapanel som bestemte, hadde det ikke vært noe problem. Men det er ikke FN's klimapanel som bestemmer. Det er det makthaverne i hvert enkelt land som gjør. Pr dags dato er viljen til å redusere utslippene nesten ikke tilstedeværende. De fleste land er villige til å gjøre litt, og resten er ikke villige til å redusere i det hele tatt. USA står for 36% prosent av alle miljøgassutslipp på verdensbasis og er ikke villig til å redusere utslippene noe. Og da kan du tenke deg selv!

  4. Vil Moder Jord være i stand til å redde seg selv fra den menneskeskapte globale oppvarmingen? Eller vil utslippene fortsatt være for store innen tidsfristen på 25 år er gått, slik at alt liv etterhvert på jorda dør ut?

  5. Jeg tror ingen som har svart på denne tråden har skjønt poenget. Det handler om følelser, og følelser alene. Ikke om det har en evolusjonær hensikt eller ikke. Det handler her heller ikke om hvem som skal bestemme hva som er rett eller galt. Det handler bare om å vite om det er naturlig og riktig eller ikke. Og det er det som sagt kun den

    homofile selv som kan gjøre siden han hun har

    følelsene det handler. Og for de som sier at det ikke er viktig å vite om det er rett eller galt, så er det også feil. Hvis en homofil gutt/jente har blitt

    fortalt gjentatte ganger at det er noe galt med

    ham/henne, altså legningen, kan du være sikker

    på at dette vil plage ham/henne, noen ganger til et punkt hvor man lurer på om man er nødt til å

    "vende om", uansett hvor godt det føltes å være forelsket. Legningen kan faktisk bli en belastning, og dette utelukkende på grunn av andre menneskers manglende forståelse. Jeg avslutter med dette.

  6. Kom akkurat på noe. De aller fleste har en mening om homofili. Noen mener det er naturlig og riktig, andre mener at det er unaturlig og galt. Hvem har rett? Plutselig skjønte jeg det. Spør den som vet det. Den som vet det har naturlig nok svaret. Og den som vet svaret er den homofile selv. Det er kun han/henne som vet hvordan det føles. Alle andre har meninger basert på observasjoner og kan da umulig vite, men kun tro.

    Dett er kun den homofile selv som sitter på svaret.

  7. Har noen gjort samme oppdagelse som meg? Gud i bibelen ser ut til å ha samme personlige karakteristika som Adolf Hitler. Jeg synes de virker forbløffende like. Mange kristne tror Gud er bare god og full av kjærlighet. Og dette er basert på som står om han i bibelen, mener de. Det blir liksom ganske latterlig. Da kan de enten ikke ha lest hele bibelen, eller så er de veldig selektive i måten de vil lese denne skrekk-boka på. Det slo meg først i går kveld at Gud/Vårherre og Adolf Hitler er så like i forhold til holdninger og mål at de like gjerne kunne vært en og samme.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...