Gå til innhold

marped23

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av marped23

  1.  

    Den gnistrende skjermen var stilig de første dagene, men siden har jeg ikke tenkt på det. Driver du ikke med video/bilderedigering bør ikke dette veie for mye etter min mening. Skjermen på Air'en var mer enn bra nok for meg.

     

    Skjermen på Air'en er bredere og funket bedre på filmtitting. Den føltes også endel lettere og mer portabel selv om vektforskjellen er liten.

     

     

    Dette varierer veldig fra person til person, men MacBook Pro med retinaskjerm har mye bedre fargegjengivelse, innsynsvinkel og tekst blir mye skarpere og mer behagelig for øyet. Min samboer brukte en MacBook Air 13" i 2-3 uker før hun fikk sin MacBook Pro 13" med retinaskjerm og hun merket umiddelbart forskjell og hun driver ingen form for bilde- eller videoredigering. I studiesammenheng så synets hun bedre innsynsvinkel er utrolig kjekt i gruppeoppgaver da alle som sitter rundt faktisk klarer å se skjermen uten at bildet blir helt utvasket og grelt. Hun merker også at det er mye mer behagelig for øynene å se på skjermen over lenger tid.

     

    Hvor sensitiv man er for dette er jo utrolig individuelt. men for meg og samboer som nå har vært bortskjemt med høy pikseltetthet på mobil, nettbrett og PC over en lenger periode så syntes vi det er temmelig grelt å gå tilbake til noe annet, inkludert MacBook Air selv om den ikke har det verste av TN-paneler på markedet.

     

     

    16:10 er utvilsomt å foretrekke på Mac grunnet kontinuerlig statusbar øverst på skjermen og at du får mye bedre areal å jobbe på. 16:9 gir deg riktignok ikke en stort stripe under og over når du ser på TV-serier, men det er vel også det eneste positive det har for seg. Ser du på filmer så får du jo uansett sorte striper og det finnes vel grenser på hvor irriterende disse oppleves? Du vil jo få bedre farger og oppløsning når du ser på multimedia på MacBook Pro også så det burde jo så absolutt veie opp for dette. Ser du på TV- serier i 16:9 så vil du jo kunne ha dock nederst, og statusbar mens du ser på videoen i maksimert vindu, mye greiere om du ønsker å bedre litt "multitasking".

     

    Gode poenger. Jeg er nok litt farget enda av at batteritiden (og varmeutvikling) opplevdes så skuffende.

    M.h.t skjermen så merket jeg som sagt stor forskjell umiddelbart, men ved daglig bruk er det ikke noe jeg tenker på den ene eller andre veien. Men det er som du sier veldig individuelt.

  2. Har hatt begge i 2014 utgave. Solgte min MBA, men savnet etterhvert grensesnittet, pekeplaten og designet så mye at jeg kjøpte en MBPr en måned senere. Var umiddelbart skuffet over dårlig batteritid, men har funnet ut - som andre - at dette var utelukkende p.g.a Chrome. Har tvunget meg selv til å bruke Safari konsekvent de siste dagene, og det har hjulet mye. Nå holder batteriet det Apple lover. (ca 8-9 timer med lett/middels bruk)

     

    Den gnistrende skjermen var stilig de første dagene, men siden har jeg ikke tenkt på det. Driver du ikke med video/bilderedigering bør ikke dette veie for mye etter min mening. Skjermen på Air'en var mer enn bra nok for meg.

     

    Skjermen på Air'en er bredere og funket bedre på filmtitting. Den føltes også endel lettere og mer portabel selv om vektforskjellen er liten.

     

    Skulle jeg velge nå, ville jeg gått for en Macbook Air for mitt bruk, men bruker den mest som en underholdningsmaskin. Surfing, youtube, spotify, film etc. Men bytte nå gjør jeg ikke!

  3. Hei,

     

    Kjøpte en 13" Macbook Pro retina (2014) for en måneds tid siden, men er skuffet over batteritiden. Apple sier 9 timer, men jeg får som regel ikke mer enn 5-6 timer ut av den. Jeg bruker Chrome, og ser endel på youtube, noe jeg skjønner drar ganske mye strøm, men såpass mye? Selv uten særlig flashbruk synes jeg prosentene forsvinner lovlig fort. Er Safari eller andre nettlesere mer strømgjerrig?

     

    Eller går det i spotify, skype, utorrent og en film i ny og ne (VLC).

     

    Apple pleier å være ganske nøkterne mht batteritid, så jeg ble litt skuffet da den ikke holdt lenger. Min tidligere Macbook Air var langt nærmere deres estimat (12 timer).

     

    Noen tips?

     

    For ordens skyld, det er snakk om basismodellen med 128GB SSD, intel Iris 5100 og 8 GB RAM.

  4. Hei,

     

    Har byttet tannstanga på en Peugeot 307, 2004-modell, men etterpå har ESP/ASR (feil i overskrift) lampa begynt å lyse. Den fungerer når jeg starter opp bilen, da kan jeg slå den av og på men når jeg begynner å kjøre kommer det opp feilmelding i displayet og lampa lyser permanent.

     

    Tyder dette på at en sensor er gåen e.l, eller kan det være noe mer alvorlig?

  5. Hei

     

    Har byttet fra en eldre 500gb harddisk til en Samsung Evo 840 256GB i min HP Envy 14 (1240eo).

     

    Kopierte recovery programmet til HP over på DVD via deres verktøy, byttet disker og kjørte igang. Alt gikk fint, brukte alle 7 diskene men når maskinen restartet for å innstallere videre kom det først opp noe ledetekst om at SSD'en var for liten, og deretter til et HP skjermbilde med "restoration incomplete". Dette var "systemgjenoppretting"

     

    Når jeg prøver "gjenopprett fabrikkinnstillinger" får jeg beskjed at harddisken er mindre enn den som ble levert med maskinen og at jeg ikke kan fortsette.

     

    Noen måte å omgå dette på? Er det noe noe jeg kan fjøre eller må jeg laste ned en iso av win7 og ta det derfra? Det er Home Premium 64 og den finner jeg ikke i norsk utgave.

  6. Hei,

     

    Jeg har en HP Envy 14 (1290eo tror jeg).

     

    La inn recovery programmet på en minnepinne, byttet ut harddisken med en Samsung Evo 840 250 GB SSD og fyrte opp. Jeg har kommet til "systemgjennoppretting" og recoveryprogrammet har formatert SSD'en.

     

    Deretter ba det meg å trykke "fortsett" og ga beskjed at maskinen ville slå seg av og på under installeringsprosessen av win7.

     

    Jeg trykket "fortsett", maskinen startet på nytt og nå er bildet fryst ved startlogoen til HP, viftene går på full guffe og ingenting skjer.

     

    Jeg har gjort samme prosedyren 2 ganger i håp om at jeg gjorde noe feil første gang. USB pinnen bare lyser blått, den blinker ikke og viftene går som sagt for fullt.

     

    Noen som vet hva jeg kan gjøre herfra?

     

  7. Har tenkt litt og vurderer muligens og heller selge min 2 mnd gamle Macbook Air, og heller kjøpe en bærbar windows maskin som kan dra WoW på high/ultra settings. Hvor mye krever egentlig WoW? Må jeg opp i 10-15000,-, eller kan man greie seg med en bærbar til ca halvparten?

     

    Jeg vet man får mer på pengene i en stasjonær, men ved nærmere ettertanke teller plassmangel og portabilitet mer.

     

    WoW på mac'en fungerte heller dårlig :-).

  8. Hei,

     

    Jeg vurderte å kjøpe meg en ny Spill-PC i budsjettklassen (6000-8000), men siden jeg fra før har en eldre PC med både kabinett og SSD som er brukendes (pluss en 500 GB mekanisk), så er det vel kanskje like greit å oppgradere den?

     

    Den er meget utdatert med et ASROCK P43DE hovedkort, Intel Core 2 Duo E8400 prosessor, et Geforce 9800GT skjermkort, Chill CP-700M PSU og

    TRANSCEND 2GB JETRAM DDR2 800 DIMM CL6 minne.

     

     

    Kabinettet heter Antec P183.

     

    Hva bør jeg gjøre? Kjøpe hovedkort, skjermkort, prosessor, RAM og evt ny PSU (pluss operativsystem), eller er det like greit å se etter splitter nytt, og heller dytte inn den ekstra SSD'en der?

     

    Har sjekket litt, og det blir jo fort 5-6000,- uansett.

     

    I første omgang var grunnen at jeg ønsker å spille litt WoW igjen, men ønsker selvsagt at den kan takle litt nyere spill også hvis det blir aktuelt.

  9. Heisann

     

    Jeg har en Samsung Plasma tv som mangler 3,5mm jack utgang (kun optisk og HDMI ARC).

     

    Hva kan jeg gjøre for å kunne bruke hodetelefoner til TV'en?

    Finnes det aktive høyttalere med 3,5mm utgang jeg kan bruke? Jeg har en Arvani Ergosund lydplanke for øyeblikket, men finnes det aktive høyttalere med bluetooth og 3,5mm jack som kan kobles til TV'en via optisk lydkabel så er jeg villig til å bytte.

     

    Jeg har forsterker, men det ønsker jeg ikke å bruke. Synes det er tungvindt.

     

    Jeg er definitivt ikke kresen på lyd.

×
×
  • Opprett ny...