Gå til innhold

MailMan13

Medlemmer
  • Innlegg

    3 098
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Statussvar skrevet av MailMan13

  1. Hei, jeg ser at du kan mye om it. Jeg har lyst til å blir systemutvikler. Så jeg skulle spørre om mer informasjon om hva forskjellen på disse studiene er?

    It og informasjonssystemer USN

    Anvendt Datateknologi Oslomet

    Informasjonsteknologi HVL 

    Jeg er usikker om jeg består r1 eksamen. Så ville spørre om jeg burde ta Anvendt datateknologi om jeg ikke består. 

    Takk på forhånd.

     

    1. MailMan13

      MailMan13

      Jeg er applikasjonsarkitekt i et fintech-selskap med 30-40 ansatte. Jeg tar ca 10-15 nyutdannede kandidater gjennom et teknisk interjuv i året. Da ser vi stort sett etter backend eller fullstackutvikliere for .NET og Typescript.

      Dersom du ikke ønsker å jobbe direkte med utvikling og programmering kan du se bort fra hva jeg mener.

      Jeg ville anbefalt følgende:

      Førsteprioritet: 

      Gjøre det du kan for å få S2 eller R1-mattematikk på vitnemålet ditt. Da er du kvalifisert for tradisjonelle Informatikk-studier. Det er etter min oppfatning, sidestilt med ingeniør datateknikk, den desidert beste tekniske IT-utdannelsen du kan ta på bachelor nivå. Ville nesten sagt at det er bedre å ta R1 på nytt heller enn å "nedgradere" til informasjonsvitenskap/informasjonsteknologi. Akkurat det er kanskje et litt dramatisk valg, men forskjellen på ingeniør og informatikk vs informasjonsvitenskap er såpass dramatisk at jeg vil si det er et rasjonelt valg.

      Dersom det ikke går:

      Pass på å velge en grad som gis av en en av de store institusjonenes informatikk-avdeling.

      Mange informasjonsvitenskap og informasjonsteknologi-studier gis ofte av sammfunnsfaglige avdelinger, og gir etter min erfaring dårligere grunnlag for teknisk arbeid. Jeg vil spesielt fraråde informasjonsvitenskap på UIB. De som går gjennom den utdannelsen får ikke med seg bagasjen de trenger videre. Vi har faktisk sluttet å invitere folk derfra på interjuv.

      Av de du nevner så ville jeg kanskje sagt Informasjonsteknologi på HVL kan være et bra valg. Jeg kjenner ikke det studieprogrammet spesifikt, men de som tar ingeniørstudiene på HVL leverer ofte godt over snitt på våre tekniske interjuver. 

      De andre utdanningene du nevner kjenner jeg ikke, så ingen kommentar der.

      Må også gi en disclaimer her: Har selv master i Anvendt Informatikk fra 10/15 år tilbake, og det sies at de som rekrutterer alltid leter etter seg selv. Se ikke bort fra at dette er et partsinnlegg.

    2. (Se 1 annet svar til statusoppdateringen)

×
×
  • Opprett ny...