Gå til innhold

Geir Braathen

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Geir Braathen

  1. Hei.

     

    Se her:

     

    http://www.nikon.no/no_NO/product/digital-cameras/slr/consumer/d7200#fragment-2

     

    Her står det:

     

    Kompatible objektiver:

    Kompatibelt med AF NIKKOR-objektiver, inkludert G-, E- og D-objektiver (visse begrensninger gjelder for PC-objektiver), og DX-objektiver, AI-P NIKKOR-objektiver og AI-objektiver uten CPU (bare eksponeringskontrollene A og M). IX NIKKOR-objektiver, objektiver for F3AF og objektiver uten AI kan ikke brukes. Den elektroniske avstandsmåleren kan brukes med objektiver som har største blenderåpning f/5,6 eller større (den elektroniske avstandsmåleren støtter det midtre fokuspunktet med objektiver som har største blenderåpening f/8 eller større).

     

    Siden AI-objektiver fungerer burde vel AI-S også fungere siden det kun er Nikon FA og Nikon F4 som ser forskjellen.

     

    Videre står det:

     

     

    Nikon Creative Lighting System:

    Støtter Nikon CLS, innstilling for styringsenhet tilgjengelig som ekstrautstyr

     

    Så man må antagelig kjøpe denne styringsenheten.

     

     

    MVH

     

     

    Geir

  2. Enig med LBe: Hvor ble det av akam.no? Der er ikke så lett å finne foto-relevant stoff lenger. Og akam-siden er ikke så oppdatert med tanke på foto-nyheter som tidligere. I dag har Nikon lansert en ny DSLR og to nye objektiver, og Fujifilm har lansert et nytt objektiv. Ikke et pip om dette på akam. Det virker som om akam er gått i dvale-modus.

     

    MVH

     

    Geir

    • Liker 1
  3. Total mengde lys, helt enig. Men det er ikke det som er poenget. Det som betyr noe i praksis er hvilken kombinasjon du trenger av lukkertid og ISO ved en gitt valgt blenderåpning. Tar du Sony RX 10 og setter f-tallet på 2.8 og et FF-kamera og stiller objektivet inn på f/2.8, og la oss si ISO 200 på begge kameraene, vil du få samme lukkertid på begge kameraene dersom du ønsker samme eksponering av motivet. Ved vanskelige lysforhold, der man trenger å skru ISO opp (la oss si til 3200 eller mer), da vil man sikkert se at det blir vesentlig mer støy fra RX 10 enn fra et full-format-kamera. Under gode lysforhold (f.eks. høylys dag) vil man antagelig ikke se så stor forskjell i bilde-kvalitet.

×
×
  • Opprett ny...