Gå til innhold

gulebøy

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gulebøy

  1. Okapi skrev (16 minutter siden):

    Du skriver speilrefleks, men så nevner du Z50, som er speilløst? Begge er innafor?

    I den prisklassen tenker jeg Fuji er et godt valg. Sony har stort sett modeller som i mine øyne enten er for gamle eller for dårlige, og Canon EOS M og Panasonic/Olympus MFT er litt mer usikre valg akkurat nå. X-E3, X-T30 og X-T200 virker alle som gode valg, alt ettersom hva du foretrekker av egenskaper og ergonomi. Alle tre burde også være relativt greie å finne på bruktmarkedet, om det er aktuelt.

    Fuji har masse bra objektiver, det finnes masse billig manuell optikk (har 7Artisans 55mm f/1,4 selv, sprøtt at den kostet så lite som 1400), og rimelig påfyll fra Viltrox er på vei. Største offeret du gjør med Fuji er vel mangelen på IBIS, men strengt tatt er det bare Panasonic og Olympus som har bra IBIS i den prisklassen.

    Er i hovedsak ute etter speilrefleks ja, ble bare nevnt som et alternativ lengre opp her. Har ikke satt meg godt nok inn i speilløse kameraer, så tenker det er greit å holde seg til det som er litt kjent for meg. ? 

    Tusen takk for tips, de skal sjekkes ut!! Er jo et kjempepluss at det finnes rimelige alternativer hva gjelder objektiver. Har ikke vært så mye borti andre merker enn Nikon og Canon, så skal titte på modellene du nevner ?

     

    • Liker 1
  2. Takk for tilbakemelding ? Kommer for det meste til å bli brukt til portrettfotografering, så blir vel et fast objektiv til å begynne med, 35mm eller 50mm f/1.8 er det jeg ser for meg. Budsjett rundt 3-4.

    Skulle gjerne gått for noe i prisklassen til z50, men det går nok ikke akkurat nå dessverre. Syns ikke det var så mye å velge i av Nikon kameraer i denne prisklassen, derfor jeg begynte å titte litt på andre merker også. 

  3. Hei! 

    Har nylig fått tilbake interessen for fotografering, og har lyst til å oppgradere litt fra mitt første kamera, Nikon d5000. Har vært veldig fornøyd med dette kameraet, men visste vel ikke helt hvor mye som hadde skjedd i fotoverden. Så nå ønsker jeg meg blant annet flere fokuspunkter, bedre muligheter for video og tilkobling med Wi-Fi/Bluetooth. Har sett på den nyere versjonen d5600, men sammenlignet med Canon EOS 800d så kommer den ikke så godt ut i testene jeg har lest/sett. Ønsker ikke å legge mer enn maks 7000 i selve kamerahuset. Det går fint å bytte til et annet merke enn Nikon.

    Noen som har tips eller innspill til hvilke jeg burde sjekke ut? ?

  4. La lommeboka som inneholdt en 1-ukes gammel iPhone 6 på taket av bilen, og presterte å kjøre avgårde. Falt selvfølgelig av i 60-sona. Telefonen har blitt lettere bøyd, hele dekselet bak er bulkete, og kameralinsa er knust. I tillegg er skjermen foran noe gåen, den har fått noen hvite "vannmerker" eller hva jeg skal kalle det. Ikke knust i det hele tatt. Ser ut til at alt fungerer på den, bortsett fra kameralinsa som er knust, men jeg tror hjernen på mobilen fungerer. Hvor mye tror dere noe slikt vil koste å få reparert? Hvem har best priser på slikt? Og blir det så mye at det ikke er noe poeng i å få den reparert?

     

    :hm:

  5. Det er flere her på forumet som har tatt tresemester.

     

    Det kommer selvsagt an på deg som person og utgangspunktet ditt, men i utgangspunktet er jeg skeptisk, nettopp av den grunn at matematikk er et fag som krever mye mengdetrening og tid for å modnes. Jeg tror rett og slett ikke at en gjennomsnittlig person greier å lære pensum i R1+R2 godt nok på så kort tid.

     

    Jeg brukte selv litt over 4 måneder på R1 + R2 og sikkert langt flere timer enn TRES-opplegget og synes det også var for kort. Jeg forsto kanskje 85-90% av pensum, men glemmer mye raskt når jeg ikke har mulighet til å regne, regne, regne. Men det er i hvert fall sånn jeg fungerer.

     

    Når du alt har begynt å vurdere dette nå, så har du jo muligheten til å begynne å regne og forberede deg alt i dag. Det hadde i hvert fall jeg gjort.

     

    Da kan fort TRES bli helt overkommelig.

     

    Er helt enig i det du sier. Jeg syns det høres veldig rart ut å komme gjennom disse fagene, godt forberedt til videre studier.

     

    En venn av meg studerer ved dataingeniør-linja, her var det helt enormt mange TRES-studenter som strøk på eksamen til jul.. Han tok opp eksamen i R1 og R2 før han begynte der, og har vært så heldig å få låne bøkene hans, så idag begynte jeg lesingen. Må si at det tar en stund å repetere R1 igjen, mye av det er helt glemt.

     

    Jeg kommer uansett til å lese mye på matematikken fremover, så får jeg se om jeg føler meg trygg nok på stoffet til at jeg evt. kan gå TRES-veien. Akkurat nå frister det ikke så veldig, i og med at så mange stryker på eksamen..

  6. Jeg tar realfag ganske lett, men må jobbe jevnlig med matematikken for å få det til. Har hørt at matematikken på ingeniørstudiene er "helt umulig" for å sitere noen bekjente, mens moren min tok det veldig lett, selv om hun nesten strøk på videregående. Jeg har ikke hatt noe fysikk tidligere, men jeg syns det høres spennende ut. Ellers kan jeg si at jeg har studert 1 år på bioingeniør-linjen, hvor det var utrolig mye kjemi. Dette har jeg ikke hatt før, men det gikk greit, og jeg jobbet godt med stoffet. Flere av de som hadde kjemi fra videregående strøk.

     

    Lurer på om jeg kanskje skal velge TRES-ordningen, da det sparer meg et helt år..

  7. Jeg kjenner ikke til denne TRES-ordningen men regner med det er noe lignende Y-veien der man kombinerer vidergående og ing. studiet.

     

    Har selv tatt forkurs(ettårig da jeg ikke har stud.K) og må si at jeg hadde virkelig hatt det vanskelig om jeg skulle kombinert det med andre fag i tillegg. Er nok helt fint mulig, men en god start er det nok ikke. Mye arbeid kan jeg også tenke meg det blir.

     

    Ville heller satset på å ta forkurs og forberede deg godt for så å gå over til studier. I fritiden 6mnd+ kvelder på forkurs ville jeg jobbet alt jeg maktet og orket slik at jeg slapp å ta opp særlig studielån, dette dreper lønna etter endt utdanning. Har ikke studielån nå og er veldig happy med det!

     

    Evt ville jeg tatt ett slik sommerkurs som noen skoler tilbyr, der søker du deg inn på linjen(elektro, maskin osv) så tar du forkurs fordelt over 2? sommere mellom første semester og tredje. Muligens du også må gå på skole siste sommer, litt usikker.

     

    Det er riktig, videregående kombineres med høgskolestudiene. Jeg har alltid likt realfag, men lurer på om TRES blir litt vel intenst.

     

    Har ikke hørt om noen høgskoler som fører kun sommerkurs, men TRES-ordningen begynner jo om sommeren før de andre studentene har begynt på skolen, og strekker seg over hele 1. studieår. Når du begynner i 2.klasse har du tatt igjen studentene som allerede hadde realfag i ryggen fra videregående.

     

    Lurer på om jeg kanskje skulle prøvd meg på et halvårig forkurs istedetfor..

     

    Ingen som har erfaringer med TRES-ordningen her? Vil gjerne høre hvordan dere opplevde det! :hmm::)

  8. Hei!

     

    Snuser litt på ingeniørutdanning om dagen. Er to år siden jeg gikk ut av videregående, da med helt OK karakterer (litt over 4 i snitt). Jeg gikk studiespesialiserende (tidligere allmen), med realfaglig fordypningsfag. Problemet mitt er at jeg på det tidspunktet ikke hadde noen planer om å bli ingeniør, og derfor har jeg heller ikke de fagene en trenger for å starte på en ingeniørutdanning (R1+R2 og Fys1). Fagene jeg hadde var IT1+2, matte S1+S2, Bio1 og TeknoX1. Det er jo en helt ubrukelig kombinasjon, og hadde jeg hatt noe mellom øra på dette tidspunktet, hadde jeg nok valgt litt annerledes.

     

    Uansett, som dere ser behøver jeg enten å gå ettårig/halvårig forkurs, eller så er det mulighet for å gå TRES-ordningen. Her i Østfold får ikke studenter med generell studiekompetanse søke på vanlig, ettårig forkurs- de tilbyr dog et halvårig realfagskurs for de som kun mangler R2+Fys1. Det er forsåvidt greit, bare kjedelig med et halvt år uten å gjøre noenting.

     

    Er det noen av dere som har erfaring med TRES-ordningen? Hvordan opplevde du det? Gikk det greit å studere høgskole-fagene, samtidig som du leste pensum fra videregående? Positive/negative sider ved studiet?

     

    Her er det bare å komme med innspill, veldig greit å høre alles erfaringer med dette! ?

×
×
  • Opprett ny...