Gå til innhold

Media Sensur

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Media Sensur

  1.  

    På hvilken måte tror du dette blir helseskadelig?

    Grunnen til at jeg først ble skeptisk til disse smartmetrene var først og fremst at det florerer med videoer fra folk som har helseplager fra disse. Fleste av de er i USA og flere har målt og de påstandene som strømselskapene kommer med stemmer overhodet ikke. Altså mye oftere utsending/ stråling og mye kraftigere stråling. Derfor syns jeg det er rart at de setter i gang med et kjempeprosjekt hvor SAMTLIGE målere skal byttes ut UTEN å ha foretatt noe undersøkelse av mulige helseskader.. Vet ikke jeg, men syns det er litt mer enn merkelig.

     

    I tillegg til at om du er siste hus på rekken mot en mottaker og de andre husene ikke kan sende direkte til mottaker så går all kommunikasjon gjennom din måler ifølge kastrup. Så da kan man risikere at måleren sin står å kommunisere kontinuerlig. Ihvertfall i fremtiden hvor det er planen at måleren skal kommunisere med alle andre "smart" enheter i huset for så å sende det tilbake til nettleverandør som igjen skal samles i et felles sentralt register. Om ikke folk begynner å lukte lunten snart så vet ikke jeg.

     

    Her er beviset rett fra monsterets egen munn. Så her har dere det:

    "Felles database

    Konsulentselskapenes anbefaling er at det på sikt etableres en felles database med strømkundenes målerverdier. I utredningen anbefales det også å etablere sentrale behandlingsfunksjoner for å administrere ajourføring av informasjonsinnhold, tilgang til database og AMS-nettverk, samt bearbeiding av felles data."

     

    http://www.nve.no/no/nyhetsarkiv-/nyheter/felles-ikt-losning-i-kraftmarkedet/

     

    Det er det NVE som sier og ikke jeg

    • Liker 3
  2. De sparer jo en hel del penger på å kunne slippe å ha mengder av folk ute i felt for å lese av og sjekke målere...

     

    Du kan vaske klærne dine akkurat når du vil, men i stedet for at du betaler snitt-pris betaler du den faktiske prisen for strømmen du bruker. På den måten kan de fordele lasten mer, ved at folk vil spare penger ved å bruke mer strøm på natta, når den er billig. Dette sparer åpenbart også strømselskapet.

     

    De ser forresten ikke når du vasker klær, hva du ser på tv og når du er hjemme osv, de ser kun strømforbruket...

     

    Planen er faktisk at disse skal snakke med andre smart enheter i huset. Så jo, snart kan de se NØYAKTIG hva du gjør. "Smarte strømmålere kan «snakke» med både systemene hos nettselskapet, men også etter hvert med andre smarte enheter du har hjemme." http://www.smartenergihvaler.no/om-smart-energi-hvaler/

     

    Men, om mange nok begynner å bruke strøm om natta blir jo den også dyr. Når dette koster deg kanskje 800 kr i året å gå over på smartstrøm, så skal det mye til for å spare det inn. Det er ihvertfall det det koster meg. Tror det var 800 kr. første året. Litt over.

    • Liker 3
  3.  

    Dette krever oppsetting av tusenvis av små murhus med mottakerutstyr <..>

    Hvor har du dette fra? Hvilke frekvenser står det at AMS skal bruke?

     

    Jeg spør fordi jeg var sikker på at de skulle bruke det eksisterende mobiltelefonnettet til dette.

     

    Vel, der sa du det. Jeg tviler ikke på at de legger inn en sånn mulighet når de først har sjansen!

    Effektbryteren vil så fall fordyre AMS-boksen en hel del.

     

     

    Murhusene har jeg fra eget øyesyn. Så regnet faktisk med det var samme systemet de kjørte over hele linjen. Så vidt jeg ser kan man koble på forskjellige moduler for kommunikasjon til og fra "smart"meter

     

     

    Communication Modules

    S0 supply Sends 24 V via a 2-wire and pulses by drawing the voltage to 0 V

    at each pulse. Can supply e.g. MULTICAL®.

    Serial Serial RS-485 or RS-232 communication or current loop with pulse

    inputs, tariff inputs or load control.

    M-Bus Reading via wired M-Bus system.

    TCP/IP Collection of consumption data via TCP/IP communication.

    GSM/GPRS Collection of consumption data via GSM/GPRS communication.

    Supports SMS reading.

    Radio Collection of consumption data via radio-based communication.

     

    Mulig dette kun er ekstrautstyr. Skal sette meg litt mer inn i saken og finne ut av nøyaktige hz og slikt. Har også en kontakt innen trådløs sikkerhet. Skal høre med han hva de kjører av kryptering (om de har). Uansett syns jeg det er helt feil av strømselskapene og fremstille det som vi kommer til å spare kroner på dette byttet. Det er nok helt motsatt av virkeligheten. Da snakker vi tiår fremover og om alle begynne å vaske klærne om natten så blir det dyrt også. Dette mener jeg er lureri fra ende til annen, men skal heller sette meg skikkelig inn i den tekniske delen av saken, må si jeg er skeptisk i utgangspunktet til noe som skal tres ned over hodene våre, som ikke er undersøkt evt. helseskader på forhånd og som gir informasjon om våre rutiner til et fremtidig sentralt register. Syns ikke noe om at noen i nettselskapet skal kunne sitte og følge med når vi drar på ferie osv. Det er informasjon de ikke trenger.

    • Liker 4
  4. Så vidt jeg vet er det eksisterende mobilnett som skal brukes, og der sendes informasjonen kryptert.

     

    Personvernet brytes heller ikke, da nettselskapenes allerede i dag har konsesjon på og lagrer informasjon knyttet til vårt strømforbruk. De store forskjellen er at informasjonen vil være mye detaljert.

     

    For oss kunder er det faktisk en ikke ubetydelig fordel da vi kan i langt større grad styre forbruk basert på løpende endringer i pris. F.eks vaske klær når strømprisen er lavere og bruke alternativ oppvarming på tider av dagen med høyere strømpris. Strømprisen varier faktisk med opp mot 20 % i løpet av døgnet, med timesspot som disse systemene faktisk kan bruke (og som trolig vil bli produkter) er det beregnet at man med smart tilpasning kan spare en 4 - 5 % på strømregningen, noe som faktisk er noen kroner.

     

    Sikkerhet tas ellers svært alvorlig i denne sammenheng. Generelt er sikkerhet noe som vektlegges sterkt i energibransjen, blant annet fordi dårlig sikkerhet har store potensielle økonomiske konskvenser.

    Eh. Så du mener personvernet ikke brytes så lenge de har konsesjon? Så om jeg har konsesjon på å rane noen så er jeg ikke ransmann? Så nå skal strømselskapet bestemme når vi skal vaske klærne våre. Så vi skal vaske klærne kl 2 om natten for da er det billig strøm? Omkring 2-2,5 millioner målere må byttes. Det vil koste over 5 milliarder kroner. Hvem tror du må betale for dette? Det skal gå mange år med å vaske klærne om natten før du har spart inn igjen dette.

     

    http://www.abcnyheter.no/livet/2013/09/10/norske-stroemkunder-vet-ikke-hva-en-smart-stroemmaler-er

     

    "ettbransjen er preget av skuffelse og oppgitthet. Innføringen av AMS gikk ikke som planlagt, og resultatet var dårlig omdømme og høye kostnader fordi teknologien og løsninger for IT-sikkerhet ikke holdt mål. AMS-data brukes kun til å lage faktura til kunder. Nettselskapene har ikke greid å ta i bruk ny teknologi for å utnytte eksisterende nett og sliter nå med utfordringer i distribusjonsnettet forårsaket av nye forbruksmønstre og apparater."

     

    http://smartgrids.no/fire-scenarioer-for-utvikling-av-smartgrid-i-norge/

    • Liker 4
  5. Det florerer av folk som har påståtte helseplager av alt mulig rart.

    Er det pålagt eller vanlig har folk helseplager. F.eks brannvarslere er noe folk angivelig får helseplager av. Å ha WIFI er ca like trygt som å leke russisk rulett i følge mange...

    Og det er opp til deg å bestemme hva som er rart og ikke? Syns man bør ha en smule fornuft og se på f.eks. hvem som tjener på å få utgitt tydeligvis bestillingsverk på at mobilstråling ikke er farlig. Bestillingsverk kaller jeg det når jeg dykker lengre ned i rapporten som FHI påstår viser at mobilstråling ikke er farlig så har de omdefinert en bruker og ikke bruker av mobiltelefon. Så en mobilbruker er en som over 64 år som bruker mobilen en gang i uken eller noe. Rett og slett å holde befolkningen for narr. Her er all wifi bestandig av. Det er en grunn til det. Og den grunnen er ikke FHI sin tydeligvis løgnaktige forsøk på å si at mobilstråling ikke er farlig. Så og et program om en som hadde fått hjernesvulst, helt tilfeldig på tv her og det var jo akkurat innenfor høyre øre sant, der de fleste holder mobilen sin. Ikke et ord om at mobilstråling kunne ha en sammenheng.Nei, på tide folk begynner å bruke fornuften, det er lov å tenke selv mener jeg. No disrespekt

    • Liker 4
  6. Ut fra det jeg kan se informerer de selv om at det er lavere enn strålingen man blir utsatt for ved en vanlig telefonsamtale, over mye kortere tid.

     

    At uvedkommende kan overvåke strømforbruket mitt ser jeg virkelig ikke problemet med...

    Liker så klart ikke overvåking, men strømforbruket er da ganske ubrukelig for andre.

     

    Om hackere kan kutte strømmen spørs på hvordan boksen er laget, men tviler på at det er teknisk mulig å kutte strømmen via måleren.

     

    Så vidt jeg vet sender de enten på WIFI mot eksisterende nett, eller ut på GSM-nettet. Kan ikke se at de skal eller vil bygge ett helt egent, nytt nett for dette. Uansett setter man skjeldent opp nye murhus som du kaller det, men setter opp en ekstra sender og antenne i eksisterende, men det er strengt tatt utenfor temaet.

     

     

    Når det gjelder el/EM-overfølsomme, har enda ingen klart å påvise det i blindtester og plagene er i stor grad styrt av hvor mye måleutstyret deres viser.

     

    Her i mitt område er det murhus overalt. Og det er mottakere for smartstrøm. Så i noen områder gjør de det ihvertfall. Det kan ikke være billig. I tillegg til at dette gir strømselskapene stor mulighet til lettere å kontrollere strømforbruk og strupe strømmen til den enkelte er det latterlig at de skal sitte på informasjon om når jeg, eller du er våken. Når vi bruker vaskemaskinen osv. Dette er informasjon som strømselskapene kan være foruten. Og angående hackere så er det latterlig å koble hele strømnettet sammen med internett. Det kan bare gå en vei, men det vil tiden vise. Syns uansett at det burde vært forsket på mulige helseskader. Og om jeg ønsker å ikke ha en slik strømmåler i mitt hus syns jeg faktisk det er min menneskerett og ikke noe som skal trees ned over hodet mitt. Det er nå min mening.

    • Liker 5
  7.  

    På hvilken måte tror du dette blir helseskadelig?

    Det lurer jeg også på. Hvis du tenker på EM-overfølsomhet, så er det merkelig hvordan folk kun merker dette etter de er blitt gjort oppmerksom på kilden, selv når denne kilden er falsk. Plagene deres er ekte, men det kommer av nocebo, og er ikke noe som faktisk er helseskadelig.

     

     

    Om du ser på denne videoen kan man tydelig se på cellenivå hva som skjer når man blir utsatt for stråling av såkalt "smart" strøm. Igjen, ikke fra Norge, men her har strømselskapene bare utelatt å undersøke for samtlige målere skal byttes ut. Ikke bare koster det oss tusenvis av kr. pr snute, men de utgir informasjon på websidene sine som skulle tilsi at man skal spare ved å bruke "smart"strøm. Noe som er fullstendig feil, vi, forbrukere må betale for all utbytting av utstyr. Det er snakk om milliarder av kr. bare i Norge.

    Når man ser videoen er det ikke rart det er mange som får beskjed om at dette er helt ufarlig og ligger med hodet på andre siden av veggen fra måleren som opplever skader på helsen over tid..

    • Liker 4
  8. På hvilken måte tror du dette blir helseskadelig?

    Grunnen til at jeg først ble skeptisk til disse smartmetrene var først og fremst at det florerer med videoer fra folk som har helseplager fra disse. Fleste av de er i USA og flere har målt og de påstandene som strømselskapene kommer med stemmer overhodet ikke. Altså mye oftere utsending/ stråling og mye kraftigere stråling. Derfor syns jeg det er rart at de setter i gang med et kjempeprosjekt hvor SAMTLIGE målere skal byttes ut UTEN å ha foretatt noe undersøkelse av mulige helseskader.. Vet ikke jeg, men syns det er litt mer enn merkelig.

    • Liker 4
  9. Hei.

    Ønsker få tilbakemelding hva andre syns om såkalt smartstrøm (ams). Litt om AMS: "Innen 1. januar 2019 skal strømkunder i Norge ha tatt i bruk AMS. AMS innebærer at alle husstander får en såkalt ”smart måler” som registrer strømforbruket på timebasis og sender automatisk informasjonen om forbruket til nettselskapet." (kilde: NVE)

     

    AMS målerne sender informasjon om forbrukermønsteret ditt trådløst (ukryptert?) tilbake til mottakerstasjoner. Dette krever oppsetting av tusenvis av små murhus med mottakerutstyr samt utbytting av samtlige målere. Det er vi som forbrukere må ta regningen for installering og drifting av alt dette utstyret. Personlig mener jeg disse målerne er potensielt helseskadelige. I min korrespondanse med nettselskapet har det kommet frem at det ikke er foretatt undersøkelser om helseskader i forkant. Jeg mener selskapene bryter personvernet. Slike "smart"målere skal fremtidig kommunisere med andre smartenheter og jeg mener dette er et grovt overtramp av våre rettigheter til å leve trygt og uten å bli overvåket kontinuerlig i våre egne hjem.

     

    Håper andre har synspunkt på disse målerne og evt. måter vi kan kreve tilbake våre liv som frie selvstendige mennesker i våre egne hjem.

    Her er også litt informasjon om ams

     

    En liten oppdatering. Ikke nok med at "smart"strømmmen skal kobles opp mot andre smartenheter i fremtiden så har NVE også tenkt at det bør opprettes et sentralt register. Så der har dere det. Full spionering fra ditt hus, på all din aktivitet skal bli samlet i et sentralt felles register. Det er jo bare nydelig. Og om du klager så slår de av strømmen. Deilig.

     

     

    "Felles database
    Konsulentselskapenes anbefaling er at det på sikt etableres en felles database med strømkundenes målerverdier. I utredningen anbefales det også å etablere sentrale behandlingsfunksjoner for å administrere ajourføring av informasjonsinnhold, tilgang til database og AMS-nettverk, samt bearbeiding av felles data."

     

    http://www.nve.no/no/nyhetsarkiv-/nyheter/felles-ikt-losning-i-kraftmarkedet/

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...