Gå til innhold

inside_499566

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av inside_499566

  1.  

    "Forutsetningen er at brukeren allerede er innlogget som lokal administrator."

    Er du admin, så er du admin. Hallo! Ikke-sak.

     

    Les litt mer, for det er brukeren du overtar sesjonen fra som må være logget inn som administrator. Den som uriktig logger seg inn, trenger IKKE å ha en bruker en gang

    Hvis du først er inne på Macen min med min brukerkontor, er verden ganske vidåpen for deg på alle nettsteder hvor jeg må logge meg inn. Så jeg går ikke fra den ulåst.

  2.  

    Med den rubrikken trodde jeg dere mente at HomeNet åpner opp for andre operatører på sitt fibernett. Finnes det åpne fibernett i Norge i det hele tatt? I Sverige finnes både http://svenskastadsnat.se/ og http://www.ip-only.se/ som begge tilbyr internet, TV og telefoni med god konkurrense på pris mellom en masse forskjellige tjenesteleverandører.

    Men dette er jo ikke private internettleverandører. Begge er statseide eller statsfinansierte løsninger. Hvorfor skal en privat internettleverandør legge til rette for at andre kan "gratis" ta kunder fra de etter at de har investert opp mot 10.000 kroner per meter for en fibergraving.

    Svenske stadsnät er ikke statseid eller statsfinansierte. De fleste av dem er eid av kommuner eller kraftverk, noen av dem er private.

  3. Dette har ikke noe med ISDN- vs IP-sentraler å gjøre. Det har alt å gjøre med udugelig drift. For eksempel aksesser for fjerndrift som ikke beskyttes godt nok, kanskje med fabrikantens standardpassord. Alle telefonsystemer, både ISDN- og IP-baserte, har sperrelister for hvor man kan ringe. Det er neppe behov for å ringe til Haiti eller Cuba fra Moss tingrett, hvorfor var ikke det sperret slik vanlig praksis tilsier?

  4.  

     

    Hva er grunnene for å beholde FM-radio?

     

    Hundretusenvis som ikke har råd til å kjøpe DAB-radio er en grunn. Det burde vært forbud mot å selge FM-radioer i X-antall år før de stenger nettet.

    At hundretusenvis ikke har råd til å kjøpe en DAB mottaker/konverter i en eller annen form har jeg svært vanskelig for å tro. Men forsåvidt enig i at FM-radioer burde vært faset ut fra salgskanaler noen år i forveien.

    OK, Så er vi hundretusener som ikke gidder å bruke tusenvis av kroner på å få bilen full av ledninger og ræl når vi kan bruke mobiltelefonen til å streame over 30 000 radiokanaler (inkl alle de norske) med mye bedre lydkvalitet.

     

    Forbud mot å selge FM-radioer er en latterlig idé, det er et worldwide standardprodukt som finnes i alle biler, i de fleste mobiltelefoner (ligger på chipsettet, selv om det ikke er enablet i sw), osv.

  5. Dette Nevada-selskapet, har bare advokater og patenter, ingen ingeniører eller produkter. De går til sak mot et California-basert selskap i Tyler, Tx, by som har funnet ut at de kan leve godt på å være vertsskap for høyprofilerte rettsssaker. Hvor mye penger Microsoft, Apple og andre har lagt igjen på byens hoteller og resturanter kan man bare spekulere i. En lokalt valgt dommer og lokale jurymedlemmer har selvsagt ikke noe mot at dette fortsetter. Og du synes ikke noe stinker?

     

    Hadde det enda vært det amerikanske forsvaret som saksøkte, det er i så fall deres penger som er brukt. All "verdiskapning" etterpå er gjort av patentingeniører og advokater.

  6. Utrolig kortsiktig og trist at det offentlige Norge leder an i flyttingen av norske arbeidsplasser til utlandet. Kanskje NSB sparer litt på IT-drift, isolert sett. Nærhet til brukeren og kjennskap til lokale forhold er vanskelig å erstatte med systemer og prosesser. Hvor mye koster det NSB hvis brukerne må gå omveien om en indisk callcenteragent med et langt skript for hver minste filleting?

     

    Men verre: Veldig mange av de som nå kastes ut fra driftsjobber i det offentlige Norge kommer dessverre ikke til å jobbe igjen. Hvor stor er den kostnaden?

    • Liker 5
  7. "Office 365" - hva menes med et? Alt redigeres online? In tilfelle er det et dårlig alternativ. Tregt og mangler en masse funksjoner. Ellers har man kunne lest epost online de siste 15 år....

     

    Hvilken sten har du bodd under de siste årene? Office 365 er Microsofts skytjeneste for Exchange mv og abonnementsordning for Office-applikasjonene. Du kan fortsatt ha Outlook, Word etc på PCen din, i tillegg til å bruke de online.

  8.  

    Hvis alle radiolytterne hadde prøvd å bruke nettradio via 4G så ville det ikke fungert, den teoretiske kapasiteten til 4G er ikke høy nok til individuell strømming for så mange.

     

    Dette er en myte. Mobiloperatørene sier "no problem", men uansett: Hvis man ganske enkelt hadde beholdt FM-nettet som i dag, så kunne alle nisjestasjonene fint streames over 4G. Og veldig snart kommer 5G, da kunne FM-nettet legges ned. I stedet blir vi nødt til å vedlikeholde et kostbart DAB-nett i flere år fremover.

     

    Unnskyldningen er at vi skal få plass til nisjestasjoner. Realiteten er at interessante stasjoner, som Rox i Oslo, blir lagt ned. I stedet får vi ørten versjoner av formatert P4-pjatt.

     

    Drømmen om at DAB+ skal bli utbredt i mobiltelefoner er bare til å riste på hodet av. Gratulerer DAB-mafiaen med at de har fått LG til å lansere en modell, og kanskje en desperat Android-utvikler eller to til kan la seg seg lokke. Men Apple vil ikke sabotere sine egne tjenester, de blokket ganske fort for sitt egen FM-tilbehør til og med. Resten gir flatt f... i vårt særnorske prosjekt, og gidder ikke bruke dyrebar plass og (masse) strøm på en DAB-chip.

×
×
  • Opprett ny...