Gå til innhold

oglabar

Medlemmer
  • Innlegg

    206
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av oglabar

  1. Nei, endret forventet inntekt fra oppdrag som selvstendig næringsdrivende. Er snakk om et vedlig belapt beløp siden jeg mistet hovedinntekten min. Prøvd å nå Skatteetaten flere dager uten å lykkes. Så lønnsdelen er forventet inntekt også? Står et sted at de henter tallene fra et sted. Lønn registreres vel?
  2. Jo da, men er det å ha tid de neste dagene de får timene de holder åpent. Men skal prøve få det til. Men kikket kjapt på FB, tror ikke de svarer på spørsmål der?
  3. Hei! Jeg stusser over en del ting med skattemeldinger for i år. Jeg har jobbet som selvstendig næringsdrivende de siste årene i hovedsak. Nylig mistet jeg hovedinntekten min, så jeg nedjusterte forventet skatt. Da så jeg skatteprosenten stige med 5 prosent. Da jeg eksperimenterte med å øke og senke inntekten, steg prosenten ytterligere. Jeg lurer også på om det er riktig at lønnsinntekt (tar noe arbeid med normal lønn også) skal skattes likt som arbeidet som selvstendig næringsdrivende? Jeg har en veldig lav årsinntekt i år, så synes det virker urimelig mye nå. Lurer også på om lønnsjobb også skal føres opp med forventet inntekt, eller registreres det automatisk?
  4. Hva skal det bety? Kan du oversette? Alltid noen som ikke vil være konstruktive i en diskusjon. Men hyggelige, dere andre.
  5. Noe annet er at jeg ble nødt til å starte enkeltpersonforetak. Men skal undersøke litt med folk i samme bransje. Uansett er ikke jobber som den ringevikarjobben noe som er i nærheten av noe man kan leve av. Det er også tapt tid som kunne gått til jobbsøking.
  6. Jo, men poenget er jo at det ikke akkurat er et valg å være frilanser, det tror jeg gjelder for veldig mange. Det er ikke bare å trylle frem en fast ansettelse for alle. Jeg gjør det kun fordi alternativet er å ikke ha jobb. Dette gjelder mange bransjer. Det er ingenting jeg vil mer enn å ha en kjedelig 8-4-jobb. Det er kanskje et foreldet bilde av at alle frilansere er grundere som går for drømmen sin. Jeg er jo med på spleiselaget når en med 2 mill i årslønn skal ha dagpenger. Sosialstøtte ja, når sparepengene og alt man eier er brukt opp. Forsikring og pensjonsordning er en luksus ikke alle har råd til. Så jeg forstår det som at det ikke finnes noen muligheter? Det er ikke at jeg ikke søker jobber. Men kan jo bruke nåværende vikarjobb som eksempel. Med reiseutgifter, skatt og ubetalte pauser sitter jeg igjen med litt over 400 kr på fem timer pluss nærmere to timer reisevei til sammen. Dette er en ringevikarjobb. Dette burde være en politisk sak, og jeg vet at frilansere i andre land har mye bedre vern.
  7. Jeg prøver å finne frem til informasjon om dagpenger som frilanser. Leser at det er mulig å få, men samtidig at det ikke er mulig for selvstendig næringsdrivende, hva stemmer? Jeg har enkeltpersonforetak og har jobbet som oversetter i flere år, men bransjen opplever fullstendig jobbtørke om dagen. Jeg skal ikke skrive for mye om hva jeg mener om lovgivning rundt dette, men mener det er selvsagt jeg burde ha rett på dette som skattebetaler. Jeg hadde tatt en fulltidsjobb om det fantes i min bransje, frilans er ikke førstevalget. Og jeg bidrar med skatt til andre som mottar dagpenger. Trenger virkelig å finne ut av dette.
  8. Situasjonen er: I slutten av juni ble det levert en lapp i postkassen om at beboerne må ta bilde av sykler for å vise at de tilhører beboerne. Dum som jeg var glemte jeg å sende bilde. Men det sto ingen advarsel om at syklene ville kastes om de ikke ble fotografert og sendt inn. Nå ser jeg at sykkelen min er borte og antar at utleier har kastet den. Før jeg tar kontakt med dem, hva er rettighetene mine her?
×
×
  • Opprett ny...