Gå til innhold

f00b

Medlemmer
  • Innlegg

    382
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av f00b

  1. Høres ut som lumbago (muskelsmerter i korsryggen) og isjias (nerve-/smertestråling). Jeg ønsker ikke å gjøre hypokonder av deg, vel mulig dette er noe forbigående, men jeg ville ihvertfall tatt en tur til legen i håp om å utelukke prolaps.

     

    Muskelsmerter vil vel helst behandles med varme og evt. massasje. Ta deg en tur på apoteket og hør om de har varmeflasker eller andre løsninger du kan bruke for å varmebehandle deg selv.

     

    Er ingen fagperson, men hadde selv noe korsryggsmerter over en periode for et drøyt år siden. Forsvant etter noen runder med varmebehandling hos kiropraktor. Var dog aldri noen isjias involvert.

    Høres logisk ut, har prøvd både masasje og glovarme dusjer uten at det hjelper, tror jeg skal ta meg en liten tur til legen å høre. Takk for svar :)

     

    Flere hundrelapper for å bli frisk? Høres ut som en god deal, for meg..

    Om det er veldig dyrt i byen, kan du jo dra litt lenger ut på landet? Er vel billigere, og man blir vel ikke kasta inn i en 5 minutters behandling, men heller en skikkelig undersøkelse over en times tid.

    Om man blir henvist til fysioterapaut eller kiropraktor så er det gjerne slik at man må gå dit jevnlig over en periode, sånne ting kan etter hva jeg har hørt ta ganske lang tid på seg. Så om hvert besøk koster 500,- så baller det fort på seg, og det er det jeg er redd for.

  2. Hei, har i den siste tiden sliti med ryggsmerter. De har etterhvert blitt mer intense, nå er det noe som plager meg så å si konstant.

     

    Jeg har utsatt å dra til lege med dette da jeg tipper jeg vil bli henvist til kiropraktor/fysioterapeut, og jeg har ikke råd til å betale flere hundrelapper hver gang jeg er der.

     

    Er det noen som vet om det er noen form for frikort eller støtte til sånne ting? Jeg er 23 år og student.

     

     

    Ryggsmertene er forøvri på hver sin side av korsryggen, rett over hoftene. Smertene har utstråling til høyre lysk. Vet ikke om noen har en formening om hva dette kan skyldes?

  3. Jeg var på Egon's å spiste her om dagen, og da fikk jeg smake barbeque-saus for første gang :p

     

    Jeg lurer på, er det mulig å kjøpe samme type saus (eller neste like god) i dagligvarebutikker? Jeg prøvde meg på en her om dagen, men den smakte bare en blanding av ketchup og sennep med litt pepper :(

     

    Jeg tenkte å ha det på kyllingfilét om det har noe å si :p

  4. Takker for svar :)

     

    Det skal fortsatt være sluk der. Vaskemaskiner skal utelukkende stå i rom med dedikert sluk. Punktum.

     

    Men, var det avklart med huseier at du skulle sette vaskemaskinen der, eller er det etter eget påfunn?

     

    Uansett, kontakt huseier og få satt i gang tiltak umiddelbart. Er det kommet fuktighet i vegg/gulv så tørker dette ikke opp av seg selv. Tørkeprosessen må settes i gang ASAP!

    De forrige leietakerene hadde vaskemaskinen der når vi var på visning, og utleieren sa det var der vaskemaskinen skulle stå, pluss at det var det eneste stedet vaskemaskinen kunne stå. Så ja, det var avklart med huseier at det var der den skulle stå.

  5. Hallo.

     

    Jeg har litt hodebry om dagen. Jeg leier en liten leilighet (ganske gammel). Dette var tidligere én stor leilighet, som nå er delt opp i to leiligheter. Alt av hvitevarer måtte leietakeren (jeg) stå for selv.

     

    Det er et eget rom som er beregnet for vaskemaskin, et helt vanlig bøttekott-lignende rom. Problemet her er at dette rommet ikke har noe sluk, og heldig som jeg har vært så har vaskemaskinen min lekket ganske store mengder vann, og i og med at vannet har liggi å trekt inn i både vegger og dørterskelen så er jeg redd dette vil medføre fuktskader.

     

    Jeg er ganske fortvilet, har ikke sagt ifra til utleieren enda, tenkte jeg skulle høre her først.

     

    Det er to ting jeg lurer på, det første er om dette er fuktskader - dørterskelen har utvidet seg, så døren går såvidt igjen. Når jeg kjenner nede på veggen så er den fuktig, selvom det er flere dager siden dette skjedde.

     

    Det andre jeg lurer på, er om det egentlig er min skyld, i og med at det ikke er noe sluk der som vaskemaskinen skal stå? Er det noen krav iforhold til dette?

     

     

    Håper på gode råd :)

  6. Dette er kanskje ikke riktig underforum å spørre i, men jeg tenkte at leserne i denne delen av forumet kanskje har størst forutsetning til å kunne svare på spørsmålet.

     

    Det jeg lurer på er om det finnes ord som kan beskrive/delvis beskrive følgende:

    - En person som er blottet for selvinnsikt

    - En person som er for godt vant

    - En person som aldri har opplevd nederlag

    - En person som er egoistisk/kynisk

     

    Grunnen til at jeg er ute etter et ord for dette, er fordi jeg forsøker å skrive en setning som definerer personens dårlige egenskap som grunn til en handling han gjør.

     

    Et eksempel:

    "Sjalusi ledet han til å true henne på livet".

     

     

    Om noen bare har ord de assosierer med beskrivelsen ovenfor så tar jeg gjerne imot forslag :)

  7. Jeg leier et gammelt hus sammen med to andre, med en avtale om leie i ett år, vi skal i utgangspunktet skal bo her frem til august 2010.

     

    For 2-3 måneder siden så begynte vi å kjenne hvor dårlig denne leiligheten var isolert, vi var nødt til å fyre i peisen for å holde det noenlunde varmt, panelovnene strakk ikke til. Om ovnen slukket så tok det ikke mange timene før all varmen var ute av hus.

     

    Dette var ikke noe stort problem der og da, men nå som det begynner å bli kaldt ute, er det tilnærmet uutholdelig her. Kjøkkenet og stua holder ca. 4 grader, om vi fyrer i peisen så må vi lukke alle dørene inn til stua, og putte inn vedkubber hvert 20 minutt for å kunne oppholde oss der.

    Vi er nødt til å gå med jakke og sko når vi skal lage mat, og har gitt opp å holde stua/kjøkkenet varmt. Det eneste oppholdsstedet mitt nå er rommet mitt på ca. 7m2, hvor det er såppass lite at jeg klarer meg med en oljeovn. Det samme gjelder de to andre.

     

    I kjelleren har vi vaskemaskinen, der er det minusgrader, så vannledningen inn til vaskemaskinen har fryst, så nå får vi ikke vasket klær. Det har på det kaldeste vært -15 i området, og vannet til vask og dusj har enda ikke fryst - selvom vannet er iskaldt (nesten på frysepunktet når vi bruker kaldtvann)! Så jeg regner med at alt vannet i huset kommer til å fryse om det blir opp mot -20.

     

    Jeg lurer egentlig på om vi har noensomhelst krav som leietakere i dette tilfellet? For min del så virker det ikke som at huset er isolert idetheletatt, isåfall kan det ikke være med annet enn gamle aviser. Huset er gammelt, hvor gammelt aner jeg ikke, men sikkert 20-40 år.

     

     

    Vi er litt usikre på hvordan vi skal ta opp dette med huseier, da det ikke så mye han kan få gjort med dette mens vi bor her. Vi kunne ha prøvd å hinte til billigere husleie, men jeg vil gjerne vite om vi har noen krav her først.

  8. http://www.bsy.as/_hp/produkter.php?kid=9&serie_id=145

     

    Jeg har en drøss med sånne og de er kjempegode, ikke la deg lure av prisen. Mange farger å velge mellom også.

    Takker for svar :)

     

    De var ikke dyre nei :) Men de ser litt "plane" ut. Jeg er egentlig på utkikk etter skjorter som er litt smalere i midjen, slik at de ikke ser så "hengende og slengende" ut når man har de på.

     

    Jeg ser etter noe lignende disse: 1, 2, 3, 4

     

    Hvordan er formen på disse du har fra BSY?

  9. Jeg har designet noen motiver som jeg gjerne har lyst til å få trykt på egne t-shirts, jeg vet at jeg kan sende de inn diverse steder og få t-shirts med påtrykk av eget design, problemet med disse sidene er at jeg ikke er fornøyd med kvaliteten på klærne.

     

    Jeg har prøvd noen av klærne til merket Uzo, som jeg har vært veldig fornøyd med. Trøyene har bra form, god kvalitet, og skrukker seg ikke etter vask.

     

    Er det noen som vet om (hvor) dette er å få tak i?

  10. Hallo, jeg sitter med en repetiv og tidkrevende oppgave forran meg som må gjøres i Excel.

     

    Det går ut på at jeg har to kolonner (B: Tall / C: Nummer) og (E: Tall / F: Nummer). Tallene som er i kolonne B er i kronologisk rekkefølge, mens tallene i kolonne E er i usortert rekkefølge.

    Tallene i kolonne E skal legges på samme rad som det samme tallet i kolonne B.

     

    Dette er et uendelig prosjekt å gjøre manuelt, så jeg hadde håpet noen kanskje kunne ha hjulpet meg med en makro for å gjøre denne jobben.

     

    Jeg har lagt ved to bilder for å illustrere hvordan dette skal gjøres i Excel:

    Link - Bilde 1 (Original) - Dette er hva jeg har som utgangspunkt.

    Link - Bilde 2 (Konvertert) - Dette er slik jeg ønsker at det skal bli.

     

     

    Er veldig takknemlig for all hjelp jeg kan få :)

  11. Kommunen har bl.a behov for slike type folk, og pleier å utlyse lærlinge stillinger. Men som sagt dette er lærlingstillinger, å jobbe innen IT uten noen annen form for it utdannelse enn et år med it fra vgs er nok desverre vanskelig om ikke umulig.

     

    Hvor pleier de å utlyse?

    Har sett kommuner utlyse stillinger på finn.no, men dette er somregel fulltidsstillinger. Ellers står det på hjemmesidene deres.

  12. Har en Mazda 323, 2000 modell.

     

    I dag når jeg startet bilen og hadde begynt å kjøre, la jeg merke til at følgende lys var tent (ABS, TCS, TCS OFF, (!)).

     

    Jeg stoppet bilen, slo av tenningen, startet bilen igjen, og lysene slukket. Men etter å ha kjørt i et par minutter så begynner plutselig de samme lysene å lyse igjen. Jeg merker ingenting til noe som kan være feil når jeg kjører.

     

     

    Noen her som har vært borti noe lignendende? Eller noen som har noen tips?

  13. Hallo.

     

    Var veldig usikker på hvor jeg skulle poste denne.

     

     

    Men la oss si at jeg har lyst til å lage en dings med et display (som på en kalkulator), som piper en gang etter 30 sekunder, og to ganger etter 1 minutt. Første gang den piper skal det stå 30 i displayet, andre gangen skal det stå 60 i displayet.

     

    Først og fremst så vil jeg tro at jeg må få tak i et lite kretskort. Men herifra er jeg blank. Hvordan gjør man egentlig dette? Og hvordan programmeres chipen? Gjøres det vha. data, isåfall hvordan får man overført programmeringen over til chip'en?

     

    Tipper man muligens må ha en slags minne-enhet for å få programmert den vha. dataen, men jeg klarer ikke å forestille meg hvordan man ellers skal få programmert den.

     

     

    Hadde satt pris på en kort innføring :)

  14. Det spiller altså ingen rolle om det er tante, onkel, bestefar, bestemor, sønn, datter, mamma, bror, søster eller andre slektninger/venner. Det betyr mye mer hvilken interesse/kompetanse den har som du skal anbefale noe til...

    Sant, tenkte at det var en selvfølge at det var ganske lavt nivå - men det er jo ingen selvfølge :)

     

    Men nivået er altså veldig lavt, hun har kun brukt PC til nettsurfing og kabal tidligere. Men jeg har iallefall noen tips om programmer som er verdt et forsøk, så jeg skal teste ut de forskjellige og se hva jeg synes selv :)

     

    Takker for tips, bare å komme med flere forslag om dere mener det er noe mer som bør tilføyes :)

  15. Jeg er ute etter et bildebehandlings-program som er enkelt å bruke, samtidig som man har greit med funksjonalitet.

     

    Gjerne et program man kan stille kontrast, ta utskjæringer, endre størrelse, noen fiffige effekter, og muligens sånn at man kan lage fotoalbum.

     

     

    Jeg synes ikke Photoshop er enkelt nok å bruke. Noen som har noen tips til et passende enkelt program?

  16. Hallo!

     

    Det hender jeg ser biler som har en reflekterende folie på vinduene på bilen, det ser ut som om vinduet er litt orange/gult når man ser det utenifra. Når du sitter inne i bilen så virker det solskjermende, uten at det er noe mørkere. Ofte er det sånn at det er gult/blått øverst på frontruten, så blir det klarere jo lenger ned på frontruta man ser.

     

    Er det noen som vet hvor man kan få tak i dette? Evt. hvor mye det koster?

×
×
  • Opprett ny...