Gå til innhold

HilRam

Medlemmer
  • Innlegg

    3 013
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HilRam

  1. Jeg hadde faktisk forventet at denne generasjonens "X500" XT -kort ville være like bra som forrige generasjons "X600"-kort. Så hvis dette kortet hadde hatt tilsvarende ytelse som et X5600 XT fra 2 år siden, så hadde det vært "på pari". 

    Nå viser det seg at dette kortet i mange sammenhenger yter dårligere enn et 5500 XT 8GB, som hadde en utsalgspris ca 50% lavere enn dette kortet har i dag. 

    Dette er en katastrofe omdømmemessig. Hvis AMD hadde behov for å lansere kortet akkurat slik det er, burde det kommet som et "6400" -kort. 

    Noen små tweaks kunne gjort at dette kortet hadde fortjent en 6500 XT-benevnelse:

    • Minne opp fra 4 til 6 GB
    • Minnebuss opp fra 64bit til 96bit
    • PCIe -lanes opp fra 4 stk til 8 stk.

    Dette ville selvsagt gjort kortet noe dyrere, kanskje 15-20%.

    Men det hadde vært riktig i forhold til egen merkevare. 

    Det vi har endt opp med er jo en katastrofe, spesielt siden et rimelig grafikkort typisk er det man dytter i en 2-3 år gammel PC, som da gjerne bare har PCIe v3, og ikke PCIe v4.

    • Hjerte 1
  2. Rune Øygard rir igjen.

    Muligens inspirert av at Viggo Kristiansen får sin sak prøvd på nytt så kommer Rune Øygard nå frem med krav om gjenopptagelse av sin sak.

    For de som ikke syntes Øygard gjorde en pinlig nok figur i første og andre akt, mht. bortforklaringer på den ene sex-chattemeldingen etter den andre, så kan de nå glede seg over et uventet ekstranummer.

    Her blir det liv Rai Rai!

    • Liker 1
  3. Bli med å lage "Drittsekk United" - et Dream Team av spillere med dårlig oppførsel på / utenfor banen.

    Mine første to nominerte, i en i 4-3-3 formasjon:

     

    ? (Keeper)

    ? - Pepe - Sergio Ramos -  ?

    ?  -  ?  - ?

    ? -  ? - ?

     

     

    Mine to nominerte har utmerket seg med notorisk mangel på fair play, dirty tricks når dommeren ikke ser, og skuespill når dommeren ser.

    • Liker 1
  4. 10 hours ago, Snikpellik said:

    Ser ut som dette er i orden nå.

    Ingen overgangssum, men siden United etter sigende har betalt halve lønna hans under låneoppholdet i Inter vil det spare klubben rundt 30 milioner pund de neste to årene som er det som egentlig gjenstår av kontrakten i United.

    EDIT: Litt sein der ja. Hvis det er sånn at United har betalt hele lønna hans i Inter, noe jeg egentlig tviler litt på siden den inkluderer mange klausuler, er det ekstra mye penger spart!

    Jeg har lest at United har betalt £200,000 pr. uke den tiden han har vært i Inter frem til nå, og Inter har betalt £170,000 /uke. Jeg vil faktisk gi Sanchez ros nå, vi kunne ha endt opp i en Mesut Özil-situasjon der han bare satt og surnet på benken og hevet full lønn (£370,000 / uke).

  5.  

    Det at Jadon Sancho annonseres som Manchester Uniteds nye nummer 7 har jeg etter meget god deduksjon fra "The United Stand" der de samstiller indisier og tidligere erfaring med profilerte spillere, der draktnummer annonseres på sammenfallende dato med draktnummer, i dette tilfellet nummer 7.

    Det at Alexis Sanchez skriver under for Inter Milan på torsdag, er noe jeg har fra united.no, der de siterer den italienske avisen "Corriere dello Serra".

  6. On 7/27/2020 at 2:12 AM, .berZerk said:

    Selvfølgelig, nivået er hevet betraktelig og det er stor kamp om europa liga plassene, alle kan slå alle bortsett fra liverpool city.

    Norwich slo Man City og rykket ned. Watford slo Liverpool og rykket ned. Jeg tror vi trygt kan si at alle kan slå alle - uten forbehold.

    • Liker 1
  7. Her i huset har det ikke vært noen problemer med årets sesong. Jeg tror jeg berger meg på to ting:

     

     

    1) Ser HBO gjennom Get-Dekoder, og får nok der betydelig bedre bitrate enn de som strømmer gjennom HBO-appen. Skulle være interessant å vite hva hhv Get og Canal Digital leverer til sine dekodere vs HBO-Nordic direktestrømming. Jeg ser ingen "compression-artifacts".

    2) Ser på Panasonic Plasma som var "last off production line" før de la ned. Har foretatt "enkel" kalibrering, passer på gamma-kurve, og ser i mørkt rom.

  8. Siden Viaplay vant så klart så spekulerer jeg i at man har kjørt spørreundersøkelsen i Bergen, og så endt opp med respondenter som vil se på Paradise Hotel og Ex on the beach? Der kan jo bare Viaplay hjelpe deg.... ;-) 

     

    Spøk til side så har jeg erfaring med HBO Nordic, Netflix, Viaplay, Amazon Prime, TV2 Sumo, og NRK + NRK Super. 

     

    I dag har vi bare Netflix som vi dedikert betaler for, HBO som uansett er inkludert "bonus" i Get-bredbåndspakka, og NRK-tilbudet som vi får "gratis" - dvs jeg tvinges uansett til å betale kr 247,- /mnd for NRK.. 

     

     

    Oppsummert: 

    Amazon Prime skjønte jeg ingenting av - det var nesten ikke innhold tilgjengelig i norsk region. Det som verre var var at det var klin umulig å finne noen offisiell side for som ga meg oversikt over innhold for min region - Norge (eller Norden?) Hverken hva som er tilgjengelig i Norge nå - eller hva som kommer til Norge - er mulig å finne ut av. Jeg hadde vært villig til å tegne meg for Prime utelukkende for å se "The Expanse" - men som sagt er det bingo-lotto om det overhode blir tilgjengelig her på berget. 

     

     

    TV2 Sumo syntes jeg var dyrt i forhold til innhold som var tilgjengelig. Må punge ut med så mye for å få tilgang til mer enn "minimum". 

     

    Viaplay - en jevnt over god opplevelse, fint med nordisk produsert innhold. Har man først Netflix så ligger det litt langt inne å legge denne på toppen. Kommer kanskje tilbake når vi får mer tid til å se på TV. 

     

    HBO - usikker på om vi hadde hatt det hvis vi ikke fikk det uansett som del av GET. Synes bildekvalitet er for varierende. Noe "killer" innhold som Game of Thrones, True Detective mm. 

     

    Netflix - sikker vinner. Stort utvalg for store og små. Gode, egenproduserte serier. Kommer å lide av at Disney trekker alt innhold fra 2019/2020.

     

    NRK - en god tjeneste, men dæven så dyrt. Provoserer at jeg ikke kan avbestille og spare meg den utgiften. 

    • Liker 1
  9. Etter å ha lest denne artikkelen vil jeg i hvertfall holde meg langt unna "GPS for barn", hvis det er den holdningen daglig leder har til personværnsbeskyttelse. Datatilsynet hverken "hyler eller skriker" men gjør en heltemodig innsats for å få selskaper til å tette igjen slik at ikke alt av personopplysninger flyter rundt. 

    Da hadde jeg mye mer sans for responsen til daglig leder i Gator, som innrømmer feil og retter seg deretter. Det virker mye mer betryggende. Likevel - når junior skal få sin første mobil så blir det nok en "dum" telefon til kr 199,- som går på 2G-nettet.

    • Liker 6
  10.  

    Kan jeg spørre hva slags pristilbud du har fått på den Creek Evolution forsterkeren?

    Var en som kontaktet meg på hifisentralen som sa han hadde planer om å legge den ut for 16-17k.

     

    Jeg snakket med Lyric i Torggata i Oslo som importerer Creek til Norge, å  A50, lillebroren, hadde kommet på ca 15k med DAC og RIAA kort. 

     

    Lillebror A50 kan bare ikke sammenlignes med storebror Creek Evolution. Ikke noe dårlig produkt, men likevel...

  11. Jeg vurderer ny forsterker. Kanskje ett longshot å høre her, men skader ikke. 

    Har noen innlegg ute på det samme på hifisentralen også.

    Har fått tilbud om en brukt Creek Evolution A100 med DAC og RIAA trin/add-ons.

    Men ser at Soundgarden har tilbud på Hegel H160 som jeg må si frister mye, den har DAC, men mangler platespillerforsterker, det er ikke noe krise siden jeg har en ekstern i dag.

    Men hadde vært fint med færre bokser med tanke på WAF. 

     

    Jeg spiller på ProAc Response D18, disse krever litt power, men har hørt de på lillebroren til A100, A50 før, å det fungerte. 

     

    Noen som har erfaring med dette?

    Kan jeg spørre hva slags pristilbud du har fått på den Creek Evolution forsterkeren?

  12. Frister den 49" philips 49PUS7100 til 6000 som har 4k,3d og ambient light på elkjøp. Er det et veldig godt kjøp eller er det bare noe gammel modell de vil bli kvitt? Lurer på om man skal slå til eller vente på noe bedre.

    Jeg var inne på Elkjøp og så meg om kring. Denne TV'en skilte seg ut med å ha et veldig godt bilde. Jeg tenkte da, at skulle jeg kjøpt en TV her, så ville det bli denne.

  13. Hvis du har moderniseringsbehov nå, men ikke kan bruke så mye som 9000 ++ umiddelbart, så er det bedre for deg å begynne med å oppgradere det som er de største flaskehalsene i din PC, og så etter hvert som du får mer penger gå i gang med å bytte resten.

     

    Hvis du bytter skjermkort, strømforsyning og investerer i en SSD, så kan jeg love deg opplevd dobbel ytelse, til en tredjedel av prisen av de forslagene som har kommet inn så langt.

     

    Se her:

    https://prisguiden.no/produkt/nvidia-geforce-gtx-950-238813

    Supert skjermkort til fra kr 1690,-

    Kjøp så en SSD til rundt tusenlappen, og en strømforsyning til rundt 600,-

     

    1700 + 1000 + 600 = 3300,- som igjen betyr at dette har du råd til nå. Så, når du får mer penger, og føler at du vil ha enda bedre ytelse),så bytter du bare hovedkort, minne og CPU også.

     

    Faktum er at akkurat for League of Legensd så burde den CPU'en du har funke greit, men det KAN jo hende du utvider din spillhorisont litt etter hvert.

     

    ;-)

     

     

    EDIT: My bad, misset den delen av første post der det står at hovedkort og minne er ødelagt. Uansett, det skjermkortet jeg har linket til bør holde til hva det skal være, med mindre du har UHD skjerm eller krav om 120hz el l.

×
×
  • Opprett ny...