Gå til innhold

NexxZt1337

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NexxZt1337

  1. Kjære deg. Jeg sier dette med all mulig respekt: Bit det i deg. Skoleelevene i Norge har det på ingen som helst måte fælt. At du, og flere av dine jevnaldrende, påstår at lekser er overgrep mot barn, vitner om både uvitenhet, mangel på livserfaring og dårlig evne til å sette ting i perspektiv. Disse evinnelige protestene mot lekser har omsider sluttet å provosere meg, og gjør meg nå bare oppgitt.

     

    Det er ikke slik at lekser påtvinges barn for å berøve fritiden deres og sørge for at de knekker sammen under press. At dere ikke liker å gjøre lekser er greit forståelig, men dere har på ingen måte vondt av det. Gjennom god studieteknikk der jevnt arbeid legges inn som en naturlig del av dagen, der en liten andel av «fritiden» også ofres, unngås de skippertakene du beskriver, og har du faste rutiner på arbeidet ser jeg ingen grunn til at du skal gå rundt med vondt i magen. Faktum er at jo mer arbeid du legger i fagene, såfremt studieteknikken din er god, desto bedre vil du forstå, prestere og mestre, noe som til slutt bare faller i din favør. Din læring og din vilje til innsats er ikke et ansvar som ligger på noen andre enn deg selv.

     

    Dette er helt feil og har ingen som helst rot i virkeligheten. Inntaket til videregående skole kunne ikke interessert seg det grann mindre for hvor mange anmerkninger du fikk på ungdomsskolen. Det eneste som tas i betraktning når du søker er karaktersnittet ditt, hvilket kan forbedres gjennom å gjøre godt arbeid i fagene både på skolen og hjemme.

    Neivel, men det er heller ikke så veldig hyggelig når du får karakterkortet ditt hvor det står du har 20-30 anmerkninger og viser det til foreldrene dine.

    Forresten synes jeg det er flott med så mange svar (selv om de fleste er i mot meg) :)

    Forresten synes jeg det er flott med så mange svar (selv om de fleste er i mot meg) :)

  2. Fun fact for deg, Sander, når du starter videregående skole: Du kommer til å savne ungdomsskolen.

    Fun fact for deg, Sander, når du starter på universitet/høyskole: Du kommer til å savne videregående skole.

    Fun fact for deg, Sander, når du kommer ut i arbeidslivet, så innser du at du hadde det bedre før.

     

     

    Det vil tiden vise :)

    (For å være helt ærlig, tror jeg ikke jeg kommer til å gjøre det ettersom jeg ikke kommer til å søke om studiespeialisering og heller får jobbe halvparten av tiden med noe jeg faktisk har lyst til å lære meg. Fun fact det også)

  3.  

    Og hva med de som har en poet i hjertet, men måtte bruke alt for mye tid på matte og fysikk, og aldri fikk utspring for kreativiteten sin?

     

    Det går begge veier, og det er viktig at alle får prøve alt, slik at de kan ta valg basert på det de føler de er glad i, og ikke nødvendigvis det andre sier de SKAL være glad i.

     

    Til syvende og sist så burde en sivilingeniør-kandidat kunne vise at han/hun behersker å avsette tid til det de ikke mener er så veldig morsomt, men som fremdeles er viktig (og ja, språk er viktig). Som ingeniørstudent bruker jeg også veldig mye tid på å skrive dokumentasjon og avhandlinger, som ikke har den snevreste effekten på hvor bra Android-app jeg lager. Men grunnet det å ha hatt norsk og engelsk på skolen er jeg dritgod på rettskriving (med forbehold om typo), og det kommer blant annet av at jeg har måttet pløye gjennom dikt jeg hadde null interesse av.

    Min mening om dette er at vi får velge hva vi vil jobbe med tidligere enn det er nå. Kanskje i 8. eller 9. klasse.

    Det kan jo være dumt også, hvis man skulle ombestemme seg, men etter min mening hadde det vært bedre

  4. Hvis du oppriktig mener at du stiller spørsmål ved om Norge er et fritt land eller ikke bør du kanskje gjøre litt mer lekser ...

    Ungdom (eller barn, voksne) skal selvfølgelig ikke oppleve for mye stress, men det er også viktig å ikke sy puter under armene deres heller. Jeg har vanskelig for å tro at arbeidsmengden på ungdomsskolen har blitt større nå enn for 10-20 år siden. Dersom noen har tall eller statistikk som viser det motsatte skal jeg selvfølgelig trekke påstanden.

    Skulle tro det var mer!

    Men så lærer vi ikke akkurat mye av leksene heller. Det blir som om vi får de bare for å gjøre noe, ikke for å lære. Det ville heller vært en mye bedre ide å ha en time lenger skoledag, hvor vi får gjøre oppgaver og vi faktisk kan få hjelp av en lærer i stedet for å ha lekser.

  5. Dette er vanlig for svært mange. Det kalles overtid.

     

     

     

    Er ikke storefri 30 minutter alene? 10 minutter fordelt mellom de andre timene?

     

     

     

    Uansett virker 4 timer med lekser hver eneste dag helt ekstremt, med mindre man går etter 6 i alle fag. Tipper jeg brukte kanskje 15 minutter i snitt, inkludert lesing til prøve. Og det er ikke så lenge siden jeg gikk på skole.

     

    Her tipper jeg det er noen som bruker worst case som fasit på hvor lenge man bruker på lekser.

    Storefri er 35 min med mat.

    Vi får vel omtrent lekser hver eneste time, som til sammen faktisk kan ta så lang tid som 4 timer, hvis du skal gjøre de ordentlig. De fleste dager tar leksene rundt 2 timer, men kan ganske fort komme opp i 4!

    • Liker 1
  6. Å si at lekser er overgrep er en enorm overdrivelse. Med en slik overskrift vil man automatisk ikke bli tatt seriøst med en gang. Selvfølgelig skal barn få lov til å være barn (ungdom/voksne/hva som helst), men jeg har vanskelig for å tro at noen lider noen særlig stor nød.

    Det er kanskje en overdrivelse, men også noe sant. Å føle det presset med lekser over seg absolutt hele tiden er ingen god følelse! Det får deg til nesten å tro om Norge er et fritt land.

    Det høres sikkert helt hemma ut, men det er sånn det føles.

    • Liker 1
  7. Om du sitter med lekser i 4 timer er det du som gjør noe galt.

     

    Snu heller på flisa, slik som jeg alltid gjør på skolen; Spørr deg selv, "hva må jeg kunne?" Så lærer du det, og driter i leksene.

    Nå har det seg sånn at lærerne sjekker om du har gjort leksene dine. Og hvis du ikke har gjort de, får du anmerkning. Siden jeg går i tiende klasse nå, så må jeg rett og slett gjøre leksene mine. Hvis jeg får for mange anmerkninger (6-7) går jeg ned i ordenskarakteren som teller VELDIG MYE når jeg skal søke på videregående skole. Så det går desverre ikke :/

    • Liker 1
  8. Hei, jeg heter Sander og er 15 år. I dag leste jeg en artikkel på Dagbladet sin nettside. Tittelen var 'Lekser er overgrep mot barn'.

    Før dere leser videre vil jeg gjerne at dere leser artikkelen.

     

    Etter å ha lest artikkelen, tenkte jeg automatisk 'Yes! Er det endelig noen som faktisk har skjønt hvordan vi elever på skolen har det?' For hvordan vi elever på skolen har det er langt i fra det de fleste voksne tror.

    En hel skoledag på min skole varer i 6-7 timer, med friminutt på til sammen 40 min. For oss elever er dette ganske hardt, og det håper jeg mange innser. Det er ikke "bare lek" som en av kommentarene i artikkelen jeg skrev om mente. På ungdomsskolen er det seriøst arbeid hele tiden. ...En hel skoledag går greit å gjennomføre, men vi får også lekser etterpå.

    Problemet med disse leksene er at vi sitter med de opptil 4 timer en dag etter skolen. Til sammen med både skolen og lekser kan dette da komme opp i 11 timers jobbing hver dag, noe som er mye mer enn de fleste voksnes arbeidsdager. Dette er etter min og andres mening overgrep mot barn. Det er et alt for stort press på oss, som man har 24 timer i døgnet. Hvis du har en lekse, har du en vond magefølelse helt til du faktisk klarer å få gjort den. Og når du først blir ferdig er det sent om kvelden og skole morgenen etterpå, og flere lekser i vente. Presset slutter ikke!

    "Det er da en selvfølge at barn skal ha lekser!" Sier de fleste. Som svar vil jeg bare si, hva ville din reaksjon ha vært hvis sjefen din plutselig ga deg masse arbeid som du skulle gjøre etter arbeidsdagen?

    Beklager hvis dette var dårlig skrevet, men det er sent og jeg er trøtt siden jeg hadde mye lekser i dag...

     

    Tenk dere om. Få slutt på de j***a leksene.

    (Dumme kommentarer vil bli svart på)

×
×
  • Opprett ny...