Gå til innhold

TitanPixels

Medlemmer
  • Innlegg

    168
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TitanPixels

  1. Som de andre her sier, er det mye du må tenke på mtp. reklamasjonssaker som vil kunne oppstå med disse. På en av de andre bilene som selges fra den leverandøren står det at de tilbyr "after-sales-service for 12 months without manual damage". Hva nå enn dette innebærer i praksis er vanskelig å si uten at du kontakter dem direkte, og spør om det gjelder full dekning av feil/mangler på produktet fra din salgsdato eller deres salgsdato. I tillegg betyr dette at du som selger står ansvarlig for minst 2 års dekning av alle produksjonsfeil/mangler ved produktet, uavhengig av hva leverandøren tilbyr deg. I praksis må du selv dekke alle reklamasjonssaker som vil kunne oppstå, også kanskje får du noe hjelp fra produsenten dersom mangelen er blitt funnet innen 12 måneder. Og igjen - om dette er 12 måneder "after-sales-service" fra leverandørens salgsdato til deg eller din salgsdato er jo ikke godt å si. Med andre ord - det kan godt være du ender opp med å måtte gi ut masse penger fra egen lomme for å dekke leverandørfeil. Dette skal ikke kunden trenge å ta hensyn til, da de kan stille reklamasjonssaker direkte til deg som selger - og derfor må du løse reklamasjonssaken på egen bekostning, uansett hva leverandøren fra Kina sier. 

    Også er det jo selvfølgelig et spørsmål om disse er lovlige å selge i det hele tatt, om de er produsert innenfor visse lovverk for elektiske apparater som skal selges i Norge. Dette kan jeg ingenting om, men det er også noe du mest sannsynlig må ta hensyn til - alt fra ladestøpsel, batteri, elektriske koblinger og motor må sikkert være godkjent på en eller annen måte eller innenfor en eller annen standard. Det er vel ikke så kult å være importør og "den profesjonelle parten" i en transaksjon som førte til at et hus brant ned pga. elektriske feil... Mao. her er det mye du må sette deg inn i før du trykker på bestill-knappen og begynner å lempe ut lekebiler :) 

    • Liker 1
  2. 21 minutes ago, Taurean said:

    Fyf ^^ 14 500 og fremdeles så lytt .. Galematias. Utleier burde skamme seg!

    Ja, jeg mener jo helt klart at jeg burde kunne forvente at leiligheten er i ok stand til denne prisen. Når utleier da sier at støy kun er et problem dersom vi spiller høy musikk, og at vi må være litt forsiktige med å arrangere "party" uten å si ifra til naboene, så er jo dette innenfor hva man kan forvente vil være forstyrrende for naboen. Men når vi hører hans skritt to etasjer ned i stua, og at han snur seg i senga og går på rommet om natta, så mener jeg dette er noe utleier burde sagt veldig tydelig ifra om før vi undertegnet kontrakt. 

    • Liker 1
  3. 3 hours ago, Axefjord said:

    I dette tilfellet nevner du borettslag. Isåfall bruker det da å være en grei standard på bygget, med ihvertfall noe isolasjon mellom leilighetene? Hvilket type bygg er det? Murblokk? 4-mannshus i tre?

    Hvis en har bodd i en god murblokk eller et nyere trehus, så kan det være en er bortskjemt mtp støy. Men å høre naboen snu seg i senga er ikke innafor...

    Det er et borettslag ja, og ikke en typisk utleieleilighet for studenter. Man kunne fint bodd en voksen familie der. Vi betaler 14.500,- i måneden pluss strøm for 76 kvadrat (ca. 55 i hoved-etasje og 21 i under-etasje). Boligen er et mur/betong-bygg, og leiligheten vår fremstår som relativt nyoppusset. Det er vel 4 etasjer i bygget, og vi har de to nederste. 

  4. 5 hours ago, TheDarkSapling - SCM said:

    Ikke vont ment.

    En ting jeg undrer på siden du nevner at du hører at naboen over deg snur seg i senga. Da begynner jeg og tenke. Da har du selv dyrket super hørsel. Det kan være en ting. Har hørt at det går ann å dyrke det, hvis man konsentrerer på det laveste lyden i lang nok tid, til det faktisk blir irriterende. Men, jeg vet ikke, det er du som vet best. ? Dette er bare min hypotese.

    Det er naboen selv som påstår at han bare snur seg i senga, for meg høres det mer ut som ommøblering, det var slik jeg beskrev det i starten da jeg oppdaget at det var såpass lydt. Jeg har aldri hørt en seng som lager så mye lyd i hele mitt liv, så jeg forstår egentlig ikke at det er mulig at han bare snur seg i senga. Men det bråker såpass mye at jeg kan høre det igjennom støykansellerende hodetelefoner. 

  5. 3 minutes ago, Taurean said:

    Aha, trodde det var snakk om sent på kveld. Jøye meg, også midt på dagen da. Dette mener jeg beboer over må finne seg i. Og hvis han overdriver til utleier, så må du bare be utleier komme bort og høre på nivået du spiller lyden, også må du gjerne be utleier over bruke lydopptaker for å ta opp hvor høy lyden er underfra, så du får det bevist, og ikke blir gjenstand for løgn. For du har naturligvis ingen interesse av å bli kastet ut.

    Av det jeg har skjønt, er ikke naboen over irritert over lydnivået fra oss, han har ikke klaget til utleier som jeg har fått beskjed om. Vi har naturligvis ikke spilt musikk i den delen av leiligheten som er under hans leilighet etter denne hendelsen på dagtid, kun i underetasjen vår (vi har to etasjer). Jeg har heller ikke klaget til utleier enda, men nå begynner dette å gå meg veldig på nervene. Livssituasjonen min har endret seg litt, og jeg kunne godt tenkt meg å heller flytte ut enn å fortsette med dette her. Jeg ser for meg at lydisolering blir en omfattende oppgave. Jeg får nesten høre litt rundt, men jeg kan ikke begripe om dette skal være akseptabelt støynivå i en leilighet, særlig mtp. at utleier ikke har nevnt noe om det. Igjen; hvert minste lille skritt og at han snur seg i sengen omtrent dundrer ned til mitt soverom. Han jeg bor med var en lang tid overbevist om at naboen gikk rundt med tresko, for lyden av at naboen er i live i etasjen over er ikke til å gå glipp av. Det er så markant at vi til tider kan høre det ned til den nederste etasjen vår igjennom headsett, dersom naboen er i stua og holder på med ett eller annet. Men det problematiske her er først og fremst all støyen om natta. 

  6. 2 minutes ago, Taurean said:

    Det beste her ser ut til å være at du ber om et avklarende møte med utleier og nabo over, vær vennlig i tonen. Si at det er greit at det er som det er, og at du lover å være stille etter 23:00, også i helgene, og tar festene et annet sted, men da skal du også heller ikke høre -noen- ting ovenfra etter det samme tidspunktet.

    Tusen takk for godt svar. Jeg har ikke hatt annen dialog med naboen over, enn å ha påpekt at jeg hører alt han foretar seg der oppe, uten at det har nådd igjennom. For å gjøre det klart, så har vi aldri arrangert fest eller noe slikt her, og det informerte vi også utleier om at vi ikke kom til å gjøre. Den éne gangen naboen kom ned og sa ifra, spilte vi musikk i 16-tiden på dagtid, men ellers har vi ikke bråkt noe på nattestid (utenom at naboen tydeligvis har hørt volumet fra TVen min på kvelden, uten at lyden har vært nevneverdig høy, nivå 15 av 100..). Så jeg vil ikke si vi støyer noe nevneverdig opp til han, men gudene vet hva han hører igjennom gulvet mtp. hvor mye jeg hører fra han. 

    Jeg kan ikke se for meg at problemet vil forsvinne med mindre utleier lydisolerer hele leiligheten. Såklart må naboen kunne gå på do på natta - men at han skal gjøre det opptil flere ganger i timen, og at jeg hører at han snur seg i senga, er jo ikke til å leve med. Siden jeg postet innlegget har han vært oppe minst 5 ganger, og jeg hører absolutt alt. Nå skal vi ikke bo her mer enn 6 måneder til, så jeg ser ikke helt for meg at utleier begynner med omfattende lydisolering på så kort tidsperspektiv. Men jeg mener helt klart at utleier har unnlatt å oppgi viktig informasjon ifm. leieforholdet, og at støyen er såpass problematisk at jeg sliter med å sove og ikke klarer å konsentrere meg. Jeg føler også det blir problematisk å måtte gå rundt med ørepropper til alle døgnets tider... Støykansellerende hodetelefoner, slik de 3 jeg har forsøkt å bruke, bør jo være mer enn nok til å få vekk støyen fra at han romsterer der oppe - men det er åpenbart ikke nok. 

  7. 4 minutes ago, del_diablo said:

    Så for å konkludere: Du har klart å anskaffe en leilighet uten reel lydisolasjon.
    Og naboen la merke til det først, og du etterpå.

    Fantastisk.

    Ja? Men dette er jo noe utleier helt klart burde ha visst om og opplevd selv ila. det året de selv bodde her? Da jeg ble fortalt at naboen kunne reagere dersom vi spilte høy musikk ved fest, betyr jo ikke dette at jeg skal høre alle bevegelsene naboen foretar seg på rommet over meg? Her mener jeg jo oppriktig at utleier har prøvd å begrense oppgitt informasjon om støy til betydelig høy musikk og bråk dersom vi fester etc., ikke at vi skulle høre alt naboen gjør. 

    • Liker 3
  8. Hei!

    Jeg begynner mildt sagt å bli ganske fortvilet. Jeg og en venn har leid en leilighet for studie i Bergen, og har vært i denne siden midten av august 2019. Ved visning nevnte utleier at naboen ovenfor kunne være litt "hissig" dersom vi bråkte mye, og at vi derfor måtte være litt forsiktige dersom vi skulle ha fest med høy musikk etc. Det tok ikke lenger enn én uke, før naboen kom ned og klagde på at vi spilte "dundremusikk" på en Onyx 3 høyttaler på ca. halvt volum, så vi syntes dette mildt sagt var spesielt, at han hørte lyden ovenfor oss såpass godt.

    Nå har en tid gått, og jeg holder på å bli gal - jeg hører alle fotstegene til naboen i soverommet over mitt soverom, og naboen mener han ikke kan snu seg i senga engang, før jeg banker opp for at han skal være stille. Det samme gjør han dersom jeg har TV-volumet på mer enn 15 på internhøyttalerne, noe som er relativt lavt. Problemet her er at han er en gammel mann og er oppe og romsterer omtrent en gang i timen igjennom hele natta, og jeg hører all lyden fra at han reiser seg fra senga og går over gulvet. Borettslaget har krav om stilletid etter 11. Det er utrolig forstyrrende, og lyden er merkbar høy. Selv med støykansellerende hodetelefoner greier jeg ikke sitte på rommet og lese uten å høre romsteringen hans (har prøvd med både Bose QC25, Jabra Elite 85H og Sony WF1000XM3 propper). Dette går utover søvnkvaliteten min, og jeg greier ikke konsentrere meg ordentlig når jeg prøver å sitte og lese og gjøre skolearbeid. 

    Casen her, er at jeg mener utleier bevisst har unnlatt å informere om lydproblemet på soverommet, og jeg er ganske sikker på at støyproblemet overstiger det som er lovlig i en bolig. Problemet er at vi, ifølge kontrakten, er bundet til leiligheten her frem til 31.07.2020, og jeg vet ikke om jeg klarer denne støyen veldig mye lenger. Jeg har bodd i leilighet tidligere noen år, men har aldri hatt problemer med støy fra naboene. Ikke noe som er i nærheten av dette i det hele tatt. Hvilke rettigheter har jeg som leietaker? Er dette noe jeg kan reklamere på og få avsluttet denne kontrakten? Kan jeg få redusert leiesum for betydelig lavere standard enn forventet? Vi har tross alt en form for binding. Leietaker har selv bodd her et år, og bør fullt ut være klar over hvor godt man hører naboen over. Derfor mener jeg utleier bevisst har unngått å oppgi denne informasjonen, og jeg håper jeg kan reklamere på en eller annen måte. Alle svar settes pris på. 

    • Liker 1
  9. 1 hour ago, SkyHead said:

    Noen som har en 40-43" å anbefale til rundt 10 000?

    Virker som det er vanskelig å finne "gode" TVer til den prisen i så liten størrelse

    40GX830 (8999,-) fra Panasonic eller 43XG8305 (9999,-) fra Sony. Gode TVer begge to, men Panaen har 50Hz VA-panel og Sonyen har 100Hz IPS-panel. Panaen har samme prosessorer som du fant i fjorårets OLED-TVer, så den skal være veldig bra allround, selv om den er 50Hz. Sonyen, med sin X1-prosessor og 100Hz vil være hakket bedre på bevegelser, og ha bedre innsynsvinkel grunnet IPS. Personlig så hadde jeg valgt Sonyen, som er så og si det beste som finnes tilgjengelig på forbrukermarkedet av 43-tommere. 

  10. 1 minute ago, kim_InnleggNO said:

    Når du kommer opp på det nivået utgjør det svært lite ifølge rtings. 

    Dersom man er litt kresen på bildekvalitet, så legger man merke til det. Sony XG95 har 60 og LG SM90 har 48, like mange som Q70. Personlig hadde jeg aldri blitt fornøyd med så få soner. Nå er 96 dobbelt så mange som 48, men jeg er ikke overbevist over at jeg ikke ville irritert meg grønn av dette selv. 480 er jo 10 ganger så mye som Q70 og SM90, noe som nærmer seg et akseptabelt nivå. 

  11. On 1/30/2020 at 10:25 PM, larsinder said:

    Har ikke de største kravene nei :p Farge og sortnivå er ikke noe jeg tror jeg irriterer meg stort over, så lenge det er på et ok nivå.

    OLED er best på sortnivå og kontrast, og vil være utmerket til film. QLED er mye bedre på lysstyrke og refleksjoner. Begge teknologier gir gode farger, og Q85 vil også ha et greit sortnivå om du ikke er veldig kresen på det. Basert på at du har så store og høye vinduer, ville jeg anbefalt Q85. Vi har selv en B6 OLED hjemme som er ubrukelig på dagtid på sommeren grunnet for mye refleksjoner. Sitter og ser speilbildet av meg selv minst like godt som det jeg prøver å se på. 

  12. 54 minutes ago, Mr_Spock said:

    Da får du lese mitt og ditt innlegg igjen - blir du ikke klokere, kan jeg ikke hjelpe deg.

    Isåfall er vi sikkert enige ?

    Til deg Bonzo: Siden du er vant til 65" Q9F, vil nok alt under en 75" Q70 føles veldig mye kjipere ut (ref kantled kontra direkte-led med sonedimming.). Jeg tror du vil merke forskjell på sortnivået på TVen, for der er du nok ganske godt vant - Q9F har tross alt 480 dimmesoner på bakgrunnsbelysningen. Om du vil ha Samsung igjen, mener jeg at Samsung sa at Q70 har 48 dimmesoner, mens Q85 har 96 (forbehold om at dette kanskje bare gjelder 55" og 65".) Om du ikke er veldig sær på bildekvalitet, tror jeg ikke dette vil ha allverdens betydning - i det minste ikke i dagslys. Det er nok heller i mørket du vil legge merke til mer lysblødning på en Q70 kontra den du allerede har. Når det kommer til Sony XG9505, har den et vanvittig godt bilde. Jeg har sett mye på denne, og "letet" etter lysblødning uten at jeg har funnet mye å klage på her. Når det er sagt, skal den ha 60 dimmesoner i 75" ifølge displayspesifications.com, så det kan fort være at denne vil være merkbar bedre på sortnivå enn Q70 (men jeg har dessverre ikke hatt gleden av å studere denne i mørket, men på rtings.com kan man se film av local-dimmingen). Nå er det verdt å merke seg at 75" og 85" XG9505 har "X-Wide Angle"-filteret, som har fått en del kritikk om at det reduserer kontrastnivået på TVene merkbart kontra 55" og 65" av samme modell. 

    Mange modeller å velge mellom, og mange smådetaljer å ta hensyn til (som ikke for alle er like viktige selvsagt), så det er nesten bare å sitte klar og vente på hvilke super-tilbud som kommer på Black Friday ?.

    • Liker 2
  13. 18 hours ago, Mr_Spock said:

    Kommer an på hvor stor forskjellen er - i både bildekvalitet og størrelse.

    Kan tåle en del lavere kvalitet på bilde hvis det er mye større. Samtidig er det lite å hente på en økning fra 75" til 82".

    Men hadde uten tvil valgt en 82" med bra bilde, foran en 65" med perfekt bilde.

    Jeg får det ikke til å stemme at man skal velge et større og dårligere bilde fremfor en litt mindre TV med supert bilde. Nå er jo spørsmålet hva du mener med "en del lavere kvalitet", men de færreste har "behov" for noe større enn en 65/75-tommer, så å absolutt skulle ha 7 tommer ekstra i en 82", som konsekvent vil bety at du får et betydelig kjipere bilde, er helt meningsløst i mine øyne. Da skal du se mye "vanlig" kjip TV før det er verdt det altså. Jo større TVen blir, jo mer avansert bør den være. Så å ofre bildekvalitet for størrelse er i mine øyne helt feil. 

  14. 2 hours ago, Skabbetuss said:

    Hei, noen som har erfaring med Samsung ue65ru7105 (2019 modell) Eller evt noen av de andre tvene i samme serie men annen tommer?


    https://www.elkjop.no/product/tv-og-bilde/tv/22887/samsung-65-4k-uhd-smart-tv-ue65ru7105-2019#ProductSpecificationTab

    Hvordan er bildet i fotballsendinger? Smooth eller Hakkete ved panorering?

    Ikke beregnet for fotball i det hele tatt. Nesten den "dårligste" Samsung-tven du får tak i i 65". 

    Ikke for å gjøre det for avansert, men Samsung rangerer TVene sine etter sin egen "Picture Quality Index", der de aller kjipeste 4K-modellene har 1300PQI. Det er typisk 6-serier som havner på dette nivået, og i mine øyne er bildet så dødskjipt at jeg heller ville sett en film på OLED-skjermen på mobilen istedenfor. 7105 fra Samsung har 1400PQI, og er altså nesten like dårlig. Du må opp på 74-serien, med 2000PQI, før vi kan begynne å snakke om noe som vil være "greit" til fotball, uten at ballen blir som en lang stripe som går over skjermen / hakkete. 

    • Liker 1
  15. 25 minutes ago, Megaoctane said:

    Spørsmål litt på siden....

    The Mandalorian - lastet ned HDR versjon. Hvilket bilde innstillinger ser dere HDR på? "HDR standard" eller "HDR Kino"?

     

    PS! The mandalorian var rå!

    De fleste pleier å foretrekke "standard", men da er ofte bildet mye blåere enn "HDR Kino(/film)". Kino/filmmoduset til TVen pleier derimot å være mye mer fargekorrekt, og er ofte det man tar utgangspunkt i når man kalibrerer. Husk at om du bruker kino/film-moduset pleier TVen å skru av bevegelsesbehandlingen, så du må kanskje inn på innstillinger og aktivere "motion"-kontrollen igjen om du vil ha et jevnere bilde enn 24bps. 

    • Liker 1
  16. 1 hour ago, Bonzo42 said:

    Skal handle meg TV på Black Friday og har satt opp budsjett på så nærme 20K som mulig.
    Ser da at jeg kan velge i "middelklasse" 82" som UE82RU8005 og 82UM7600 eller mer high-end 75".

    Passe vanlig stue, noe vinduer, ser film/serier, har lyd (så det er uviktig nå).

    Hva vil gi best titteopplevelse, stor skjerm av grei kvalitet eller litt mindre skjerm av bedre kvalitet?

     

    Helt enig med barezell og Mala, alltid kvalitet fremfor kvantitet (i denne forbindelse tommer ?). På en såpass stor TV er det viktig med god bildebehandling, hvis ikke vil du nok bli skuffet over hakkete bevegelser / etterslep og "dårlig" oppskalering. Dersom 75" Q70 igjen kommer til til 19.990,- eller en tilsvarende modell, er det et mye bedre valg enn en 82UM7600. 

    • Liker 1
  17. Sist gang jeg skulle kjøpe TV, for rundt et år siden, klarte jeg ikke å finne en troverdig kilde som beviste at 100 Hz var bedre enn 50 Hz for TV titting. Hvis man ikke skal spille og ha "native fps", er det virkelig fordel med 100 Hz?

     

    Mange leverandører mener selv (eks Panasonic) at hertz "ikke lenger har noe å si", og Panasonic bruker for eksempel 50Hz på sine LED-modeller. Panasonic er regnet for å være veldig gode modeller til bl.a. film, men de skal også takle bevegelser mtp. sport veldig godt. Jeg har sammenlignet disse modellene masse, og kan nå si meg enig i at det ikke er største forskjellen ved vanlig TV-materiale på en god 50hz-modell og en god 100hz-modell. Men side om side, ser jeg klar forskjell på en 50Hz LG/Samsung/Panasonic kontra en XG8577/8596 fra Sony, som har 100Hz, på bevegelse-patterns. Nå er jo Sony veldig gode på bevegelser, så det kan jo ha noe med prosessoren i TVen å gjøre også. Men selv GX800-serien til Panasonic, som bruker fjordårets OLED-prosessor i årets LED-TVer, klarer ikke å levere like jevnt bilde som Sony sine 100Hz-modeller.. 

  18. Det var en EU-modell jeg linket til: https://www.prisjakt.no/product.php?p=5082414

    Hvis du leser på Sonys sider: https://www.sony.no/electronics/tv-er/xg8505-series/specifications

    Ser du også at modellene er omtalt side om side med Native 100 Hz.

    Sony pleier alltid å omtale "samme TV, forskjellig design" under samme modellnavn med de fire første tegnene, i dette tilfellet er XG8505, XG8577, XG8588, og XG8596 alle sammen "XG85"

     

    Det er ingen TV som bruker strømnettets frekvens for et klokkesignal, verken spenning eller frekvens er helt stabilt og låst 220 V / 50 Hz... I stedet blir spenningen likerettet og en oscillator eller pulsgenerator lager en firkantbølge som driver elektronikken (vesentlig høyere frekvens enn 50 Hz).

     

    Grunnen til at europeiske elektronikkforretninger og TV-leverandører omtaler TV-er som 50 Hz eller 100 Hz er fordi kringkastingsstandarden for TV i EU (PAL) var originalt definert til 50 Hz interpolert, og for å beholde bakoverkompatibilitet med eldre mottakere har man ikke endret dette siden man startet kringkasting. Panelene er definitivt i stand til å vise 60 Hz eller 120 Hz, med en gang man kobler inn en konsoll eller PC er dette vanlig, på samme måte vil mange TV-er også endre oppdateringshastigheten til 48 Hz om det kobles til en Blu-Ray spiller (de som ikke klarer dette får 3:2-pulldown-artifakter fordi TV-ens panel er 60 Hz). Her er en gammel test av en Sony TV ment for EU som feilet 2:2 pulldown.

     

    Og du selger TV-er?

     

    Jeg mener nå at det er den forklaringen jeg har fått på at det er forskjellen på 50/60 og 100/120Hz på europeiske kontra amerikanske modeller, men da er det vel mer avansert enn det. Men isåfall er tilsynelatende også XG8505 100Hz, og forskjellen på den kontra de øvrige modellene er at den har "800Hz motionflow" kontra "1000Hz motionflow" (hvor mye bedre bildebehandling prosessoren kan utføre på bevegelser). Har hørt om feilene du nevner, der panelene kjører feil hertz i forhold til innholdet, men at det ikke skal være utbredt nå. 

  19. Den har 120Hz panel i likhet med de aller fleste mid-range+ modeller: https://www.displayspecifications.com/en/model/b36717bd

     

    For det første: i Norge er de ikke 120Hz, men 100Hz. Den nettsiden representerer modeller på det amerikanske strømnettet på 60Hz, mens vårt strømnett går på 50Hz. Derav er de norske modellene 50 eller 100 Hz. 

     

    XG8577 og XG8596 har 100Hz, det er det ingen tvil om. Men 8505 har, ifølge Prisjakt sin "info"-side 50Hz. Den modellen finnes ikke på displayspesifications.com, så prisjakt blir ved den mest "legit" siden å søke opp det på. Det er faktum at XG8096 og XG8196 er 50Hz, så jeg ville ikke betvilt at også XG8505 er 50Hz. Som jeg sa ovenfor, må du mest sannsynlig opp på XG8577 og XG8596 for å få skikkelig 100Hz panel. 

×
×
  • Opprett ny...