Gå til innhold

Lisbeth Grendal

Medlemmer
  • Innlegg

    1 435
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lisbeth Grendal

  1. Ja, liten fugl - men litt overlegen positur med nebbet i sky.

    Men det skyldes nok fotografens posisjon med oppad skrånende kameravinkel.

    Litt forundret over fargene her for disse går i lys og mørk grå mens kjøttmeisens unger likner foreldrene i farge, men noe blekere.

    Har sjøl hyppige besøk på balkongen da de elsker solsikkekjerner.

    En hybrid er nok også mulig for når jeg ser på hordene av spurv hos meg så er det store variasjoner så jeg mistenker krysning av arter med mine, dine og våres barn.

    Men muligheten for at denne blir mer "riktig" med litt mer kontrast og dempet lys er så absolutt til stede for den ser svakt gulaktig ut i det hvite.

    Nevner at jeg konsulterte Gyldendals store fugleguide fra hylla der den står sammen med diverse fuglebøker fra India - og så Store norske leksikon på nett før jeg fullførte kommentaren. Nyansene er små så det er nok bare meg som stussa litt.

    Bildets tekniske kvalitet er det jo ingenting å si på selv om jeg ville gitt et ekstra klikk på skarphet.

     

    Roar

     

    Hei Roar, og tusen takk for hyggelig tilbakemelding, og gode råd fra deg. Jeg har, etter å ha lest din kommentar, slått opp i fuglebøker og vært på nett, og funnet bilder og beskrivelser av kjøttmeiser. Og du har helt rett i at kjøttmeisunger vanligvis ligner sine foreldre i fjærdrakt, men da i en noe blekere utgave. Jeg har tittet mer på disse små, som for tiden boltrer seg rundt her, og de er faktisk mørk og lys grå, og det kan skimtes så vidt det er, et ørlite snev av gult ytterst i fjøra under magen, slik det også synes på bildet mitt. Har forsøkt å følge ditt råd med litt mer kontrast og dempet lys, for å kanskje få fram mer det gule, uten at det gjorde store forskjellen. Men da skal det også sies at jeg nok ikke er så flink med alle andre spaker som sikkert kunne fått dette bedre fram. Hyggelig og morsomt er det i allefall å følge med i denne fugleverden. Ikke alltid like lett å få bra bilde av disse knøtta som sjeldent sitter i ro, og som oftest sitter ustøtt og dirrende med vingene . Men morsomme er de, disse lo-nøstene.

     

    Mvh Lisbeth

  2. Flott bilde av den svært unge og undrende kjøttmeisungen, morsomt å observere når de sitter å hjelpeløst rister på vingene og tigger mat når en av voksne er i nærheten :)

    Mvh Oddmund

     

    Tusen takk til deg også Oddmund, for hyggelig tilbakemelding. Ja, de gjør seg virkelig hjelpeløse når de voksne er i nærheten. Men så er de noen små luringer også. Når de voksne blir borte en stund, greier de fint å finne seg mat selv :D

     

    Mvh Lisbeth

    • Liker 1
  3. Akkurat. Har sett spurvemor sitte på balkongrekkverket mitt og mate etter å ha hentet i forboksene mine.

    Flott plassert i flata med godt lys og ditto skarphet som henter farger og gode detaljer i dun og gap.

     

    Roar

     

    Tusen takk for hyggelig tilbakemelding Roar

     

    Mvh Lisbeth

×
×
  • Opprett ny...