Gå til innhold

AlC0

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AlC0

  1. Synes det ikke blir rett å diskutere støynivå på high-end grafikkort. Har man investert såpass mye at man er virkelig interessert i å ha en kraftig maskin til gaming, bør man også investere i vannkjølt GPU, CPU og kanskje chipset.

    Dette har mye med støy å gjøre, men enda mer med lavere temperatuere og ytelse (overklokking).

    Har selv HD 7990 med vannkjøling fra EKWB, og temperaturene sev ved 100% last (eksempelvis ved bruk av BOINC) er aldri over 45 grader på GPU.

     

    Enig med deg. Ler litt for meg selv når et kort beskrives som varmt og bråkete... tenker bare:" hah! den kjøler river jeg rett av, og vannkjølinga mi spiser den varmen uten å øke viftehastigheten engang!" Men igjen, en skikkelig vannkjøling koster 5000, så det er ikke altid man har råd til noe sånt med det første. Men når den først er på plass, så har du skikkelig kjøling til alt du putter i pcen i overskuelig fremtid...

  2.  

    Se for deg et nytt STALKER bare at hele russland, og kanskje europa er "the zone", mmorpg, denne grafikken, og en mengde våpen og customizations som i battlefield :p

    Hehe, husk at for hver greie som skal gjenskapes med slik grafikk må de ta minst et titalls fotografier av tingen i virkeligheten. Så et stort og åpent miljø laget med kun slik grafikk er helt utenkelig enn så lenge. Dette spillet kommer nok også til å kombinere objekter og steder laget som dette med miljøer laget på tradisjonelt vis.

     

    Fra min side er dette ren ønsketenkning, men som nevnt over, flygende nanobotter med kamera kunne kanskje en gang i fremtiden gjøre dette til virkelighet... gotta keep the dream alive!

  3. Fantatisk! Tenk hvordan et nytt STALKER-spill med denne grafikken og atmosfæren kunne ha blitt...sukk.. :) Skal følge nøye med på dette spillet.

     

    Det hadde faktisk vært noe av det kuleste noensinne!

     

    Se for deg et nytt STALKER bare at hele russland, og kanskje europa er "the zone", mmorpg, denne grafikken, og en mengde våpen og customizations som i battlefield :p

  4. Synes dette er en svart dag. Nå skal bedrifter og private aktører få lov av staten å overvåke Norges borgere. Sier litt om hvor retts samfunnet er på vei... Politiet skal også bruke tid og resussjer på å hente data utstyr hjemme hos "vanlige" mennesker. Sier litt om hvordan prioriteringene er. Hvem er det som ender opp med slutt regningen på dette? Jo den vanlige skattebetaler. Hvem er det som er i risiko sonen for å bli tatt for pirat kopiering? Jo stort sett unger og andre som ikke har vett til å sikre seg med VPN eller seedbox. Skammelig! Har Norge virkelig sunket så lavt? Politiet som knapt nok har resusjer til å etterforske vanlige kriminal saker pr dags dato. Men pussig nok så har de resusjer nok til å drive med pc innsamling for private og for ikke å snakke om farts kontroller. For dette er jo penger inn til statskassen. Kvalmt! Av og til så lurer jeg på hvilket hode politikere tenker med. Dette er ett hån mot rettssikkerheten og personværnet i Norge. :innocent:

     

    Helt enig med deg!

     

    Personran, overfallsvoldtekt, trafficking, og generell organisert kriminalitet er ikke så viktig. Det som er viktig er å få tatt disse som laster ned filmer og TV-serier det ikke er mulig å kjøpe uansett. Dette fordi noen feite, fråtsende, pengegriske topper i den amerikanske filmbrasjen skal tyne markedet for så mye penger som overhode mulig, og dermed server løsninger som hører hjemme på søppeldynga, for oss som vil se innholdet.

     

    Nå er det viktig å merke seg at politiet ikke har vært på døra til vanlige folk ennå, så de skal ikke få pepper for prioriteringene sine før de faktisk er der.

  5. Men jeg kan gi deg noen tips:

     

    1. Bruk en D5 pumpe, disse er veldig kraftige, og har lang levetid (husk at denne ikke må gå tørr)

    2. Få så mye radiator som mulig inn i PCen, du kan gjerne modde kabinettet om nødvendig

    3. Gå for en raystorm CPU blokk (ikke full copper versjonen, tester viser at du betaler dobbel pris for noen veldig få grader forskjell)

    4. gå for 1/2 x 3/4 tubing, dette gir deg best flow, altså minst motstand/restriksjon i loopen

    5. ikke bland inn fargestoffer i kjøleveska. Bruk kun destillert vann og sølvspiraler (kill koil), fargestoffer kan føre til a ting tetter seg i kjøleblokkene, dersom du vil ha farge så kjøp farga tubing

    6. Husk å skylle radiatoren(e) med varmt vann til det ikke kommer mer gugge ut av dem (noen ganger samler det seg litt "gunk" inni dem under produksjon)

    7. vær veldig nøye når du tar på kjølepasta slik at det blir gjevnt spredd, gjerne med kredittkort, ikke for mye, ikke for lite

    8. husk å kjøpe en tank. koster 300 ca. Dette gjør det lettere å fylle loopen med vann, samt unngå at pumpa går tørr.

     

    Jeg har fire radiatorer jeg skal selge snart. 2 av disse tror jeg skal passe bra i ditt system, og du kan få dem billig. De er 4 cm dype, noe som gjør at jeg tror du får plass til en i toppen og en foran. Jeg bruker dem til å kjøle en overklokka i5-3570k på 4,5 ghz, samt et 770 kort nå. kombinerer du disse med corsair sp120 vifter som du får for ca.100 kroner stykke har du rundt 800 watts kjølekapasitet med viftene på full guffe. Det bråker en del, men burde holde for begge skjermkorta dine og CPU'en. Kobler du disse på hovedkortet og får til noe viftestyring så bråker de bare når du spiller likevel.

     

    Husk at når du sjekker hva du får plass til i toppen, så regn med vifter. Dvs. at dersom du skal få plass til disse radiatorene med vifter må du ha 6,5 cm klaring til nærmeste komponent.

     

    Du skal få mine radiatorer for halv pris om du er interessert. De er gode som nye, jeg bytter dem ut til større radiatorer

     

    Her har du link til dem:

     

    https://www.deal.no/deal/default.asp?page=vare&ProdusentID=5060175583048

     

    Du skal få begge for 1000 kroner inkludert frakt.

     

    Med 4 corsair sp120 performance vifter så kommer det på 400 kroner til pluss frakt ca.

     

    Vannblokkene er det verre med å få billig, disse må du ut med nesten 2000 for, pumpa koster vel 800 ca hos techbay.no. Du trenger ca 2 meter slange, og denne prisen er noen hundrelapper alt ettersom hvor du kjøper, og hva slags merke. Jeg vil anbefale primochill, da jeg har brukt dette selv med gode resultater. vet ikke hvordan andre merker er.

     

    Noe annet du kan gjøre for å spare litt penger, er å vente med å kjøpe CPU blokk til du får råd. Det er skjermkortene dine du trenger dette mest for. Da sparer du for 5-700.

     

    Da har du alt du trenger på plass, og trenger bare å kutte opp to nye biter med slange, kjøpe et par "fittings" og en cpu-blokk og kjøre på.

     

    Så:

     

    mine radiatorer: 1000

    pumpe (D5): 800

    vannblokker (GPU): 1800

    slange (primochill): 200

    tank: 300

    vifter (om du ikke allerede har):400

    fittings: 500

    frakten kommer på ca 100 kroner per butikk du bestiller fra.

     

    sum: 5000

     

    Denne summen blir det dersom du kjøper i Norge. Var jeg deg, ville jeg ikke ofra noen av delene jeg har nevnt her for å spare penger, da dette muligens vil bite deg seinere. Kan være litt å spare på en annen pumpe, men vær forsiktig med hva du velger, det er endel skrot der ute...

     

    Eller så kan du kjøpe delene fra utlandet, men da har du ikke sikkerheten med norsk garanti, butikk å henvende deg i, osv. I tillegg må du betale mva. for import til staten, gebyrer til posten osv. Så er litt mer pes. Riktignok så tar Aquatuning seg av det meste, så jeg ville tatt en liten titt på nettbutikken deres om budsjettet ditt er veldig stramt.

     

    rettelse: du kan spare endel på fittings dersom du kjøper barbs i steden for compression fittings. Jeg sverger til sistnevnte, men du får nok barbs med slangeklemmer for halve prisen. Da kan du spare 250 kr til ca.

  6. du kan starte med det kabinettet du har, selv om det ikke er optimalt for vannkjøling, grunnet for liten plass til radiatorer. Med vedlikehold så mener jeg at du må skifte ut vannet i blant, kanskje bytte ut deler, rense vannblokker om det blir dårligere flow i loopen og du merker høyere temperaturer osv. Jeg handler stort sett delene mine fra tyskland eller USA da jeg sparer mye penger på det. De to utenlandske aktørene jeg kjøper fra er aquatuning.no (tysk side) og perfomance-pcs.com (amerikansk side), men det hender jeg handler hos Digital impuls også, jeg bor på sørlandet, så er innover i blant, eller får tinga i posten.

     

    Jeg ligger bak i studiene mine og er midt i en eksamensperiode akkurat nå, så har dessverre ikke tid til å hjelpe deg for øyeblikket. Men som sagt, dersom du leser den guiden jeg linka deg til, så finner du alle svarene du trenger. Det er massevis av tester på nettet på disse tingene så du finner greit ut av alt selv. Noen av grunnene til at du bør gjøre din egen research, er at det er veldig mye som kommer an på smak rundt dette. Avveininger som hvor mye plass du har i kabinettet, hvor mye støy du er villig til å leve med, hva slags resultater du forventer av loopen din, hvor mye penger du er villig til å bruke, hvordan kosmetisk utseendet du vil ha inni pcen osv. Dette må tilpasses mot hverandre, og dermed får du ikke den perfekte vannkjølinga som passer for deg, om noen andre skal bygge den. En annen ting er at du blir neppe 100% fornøyd ved første forsøk, og det er alltid et og annet du ønsker å endre litt på. Da er det greit å kunne gjøre det selv, hvis ikke svir du fort av jævlig mye penger.

  7. Hei!

     

    Jeg holder på med dette, og har følgende anbefaling til deg: Dersom du vil begynne med vannkjøling bør du være interessert i å ha dette som en liten hobby. Når du begynner, så er det alltids litt små endringer du vil gjøre for å optimalisere... Dersom du skal betale noen for å gjøre dette med pc'en din bør du være forberedt på at det vil koste. Det er ikke så vanskelig, men krever som sagt litt innsatts fra din egen side.

     

    Her er et godt sted å begynne: http://www.tomshardware.co.uk/forum/277130-29-read-first-watercooling-sticky

     

    Fordeler med custom vannkjøling:

     

    1. helt andre temperaturer enn hva du får på luft, for eksempel vil gjerne CPU og GPU ligge på rundt 40-50 grader. GPU på luft ligger fort på 80+ under load (dersom du ikke overklokker systemet).

     

    2. kontroll på viftehastighet og dermed støy

     

    3. mye rom for overklokking

     

    Ulemper:

     

    1. Det koster en god slump penger, men dersom du gjør leksa de, sjekker opp hva du trenger selv, og bygger selv, så kommer du godt i gang for budsjettet ditt på 4000.

     

    2. Det er mye mer innvikla enn å bare benytte seg av det som følger med av luftkjøling

     

    3. Det krever litt vedlikehold

     

    Ting du bør være spesielt oppmerksom på dersom du bygger selv:

     

    1. pumpa må aldri gå tørr! les deg godt opp på pumper, dette er hjerte i systemet. veldig viktig

     

    2. prøv å finne radiatorer med lav fpi (fins per inch) da dette gir deg et mer stillegående system. (om det er viktig for deg)

     

    3. sjekk tester av de forskjellige komponentene på nettet for å få mest mulig for pengene

     

    Digital impuls er en bra butikk, jeg handler der i blant, og jeg har full tro på at de vil kunne hjelpe deg med alt du trenger. De er stort sett fornuftige på prisen, men var jeg deg ville jeg bedt om et prisestimat før jeg satte hele jobben til dem. Er viktig å vite på forhånd om det er rom i budsjettet.

     

    Håper dette var informativt nok. Vannkjølingsmiljøet i Norge virker til å være lite, så jeg håper så mange som mulig vil begynne med dette!

     

    Lykke til :)

×
×
  • Opprett ny...