Gå til innhold

AlexLW

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AlexLW

  1. Jeg kom opp i tysk med en venn; vi har begge 3 i Tysk.

    Problemet vårt er at vi ikke kan tysk, bare enkle setninger som "Jeg heter *navn*". Vi har så langt skrevet ca 6-700 ord på norsk, som vi må oversette til tysk. Vi har tenkt å bruk google translate, men vi lurer på om dere vet om noen gode sider eller om noen vil se over tysken og rette på gramatikken?

     

    Kan gjerne ta imot tips og råd med det samme :)

  2. nei :( jeg skrev bare min mening i oppgave en og oppgave 2. woww, nå husker jeg at jeg hadde sitater fra heftet i oppgave 2 også, som jeg ikke ga :( ohh da ble karakteren min trukket ned til 3er :cry:

     

    Så langt jeg har forstått det, så sjekker de ikke for plagiat med mindre de mistenker at du har brukt en kilde uten å oppgi den, så du får håpe på det beste.

  3. Trykker du på "Other languages" så finner du alle de engelske artiklene på ca 10GB. Går vel over natta om du er desperat nokk!

     

    Men er ikke så viktig om du ikke får brukt det i morgen, alle tentamener og eksamener på VGS går så mye lettere!

     

    Ser den, blir bare litt my styr å må stå opp tidligere for å overføre på minnepenn, pluss min er på 4gb så jeg har ikke nok plass, men setter fortsatt virkelig pris på det!

     

    Gleder meg til VGS!

  4. Hah, kjipern. Har hatt engelsk alle årene på VGS, og der bruker man egne maskiner. Laste ned Wikipedia og bruke det i Offline mode sikret meg sekseren på eksamen i andreklasse, og forhåpentligvis sikrer det meg sekseren på engelsk eksamen på mandag også.

     

    Hvis dere ka bruke minnepinner med kilder på (det må da dere få lov til) fåreslår jeg at dere laster ned wikipedia og installerer det på minnepinnen. Wikipedia for offline modus finner du på Kiwix sine hjemmesider.

     

    Å ha tilgang til ca 4 millioner artikler på eksamen er gull verd. Introduserte dette til resten av klassen min nå rett før norsk eksamen, og fikk masse possitiv tilbakemelding. Så hvis dere kan ha med dere minnepinner (Jeg kunne det på eksamen i 10. klasse) så prøv å få gjort dette.

     

    EDIT: Hvis noen lurer, så er dette lov på eksamen, da læreren min i andreklasse var i tvil og tok det opp med ledelsen, og de ga meg grønt lys.

    Haha dette var fantastisk! Om det bare var litt mindre haha, 18gb er litt for mye akkurat nå, men utrolig fet å vite om til fremtidlige eksamener!

  5. Noen som har en oppskrift på hvordan man skriver kildene korrekt? :)

     

    "3. Bruk av kilder

    Dersom det er aktuelt for elevene å bruke kilder i besvarelsen, må disse oppgis på en etterrettelig måte. Det finnes ulike måter å oppgi kilder på. Det er viktig at kilder som blir brukt til eksamen, oppgis på en slik måte at leseren kan finne fram til dem.

    Eleven skal oppgi forfatter og fullstendig tittel på så vel lærebøker som andre tekster. Dersom eleven bruker utskrift eller sitat fra nettsider, skal eleven oppgi nøyaktig nettadresse og nedlastingsdato.

    Dersom sensor mistenker at en besvarelse inneholder kopiert materiell uten kildehenvisning, kan besvarelsen sendes til plagiatkontroll."

     

    Altsa om det er fra en nettside, kan du bare skriv noe som dette:

     

    Kilder:

    Common Grammar Mistakes: website.com/common-grammar-mistakes

    A list of idioms: idoms.com/a-list-of-idioms

  6. Jeg har brukt ganske langt tid på å skrive tekstene på tentamen, ikke fordi jeg var grundig men fordi jeg klarer rett og slett ikke å fokusere.. "å se der, nye gardiner, for noen fine mønster", "Lurer på hva jonas sitter å spiser på... hmm nøtter, nå ble jeg sulten, får ta meg en matbit" etc. Så jeg lurer på om noen har noen tips/råd om å komme seg i gang fort og bli raskt ferdig? Så jeg heller kan bruke tiden min på å gå igjennom teksten utallige ganger?

  7. Hei!

    Jeg er da en 97'er som har vært så heldig å komme opp i Engelsk. Jublet når jeg fant det ut! Engelsk er mitt desidert beste fag, selv om jeg er stødig i alle de andre fagene også. Driver å skriver et sammendrag av tekstheftet på norsk til mine klassekamerater akkurat nå, så hvis dere her er interessert i det kan jeg sikkert legge det ut når jeg er ferdig. :)

     

    ~Lea

     

    Hadde vært nyttig, gjerne legg det ut når du er ferdig! :)

  8. Har dere tenkt på om dere skal ta A1 eller A2? Synes selv at alternativ A2 virker litt mere interresant enn A1...

     

    Sendte et spørsmål på PM, men er litt utålmodig?

     

    Var du en av de som laget eksamen, eller har du kontakter i Udir? :p

    Det var jo ekstremt hvor bra du skrev innlegget ditt, etter så kort tid! Glad for at en lærer hjelper til her på forumet. Siden er vel ikke helt ukjent for dere lærere? ;)

     

    enig med dette, utrolig bra gjort av deg, Rune69

  9. Har nå snakket med lærerne på skolen og fant en veldig bra ordbok dere kan laste ned; http://www.download.com/WordWeb/3000-2079-10003201.html?part=dl-WordWeb&subj=uo&tag=button

    Den trengte ikke administrator bruker når jeg installerte den i mine dokumenter på min egen ident.

    (mulig dere på installere på mine dokumenter og ikke programfiler). Den har alle ord med definisjoner og også ord som ligner, ord som betyr det samme og litt forskjellig.

  10. Har dere som ikke fikk lov med minnepenn prøvd å ta med teksten der det står at "Alle hjelpemidler er tillatt, bortsett fra Internett og andre verktøy som kan brukes til kommunikasjon" ?

    Om læreren sier nei, kan dere jo bare vise teksten, de kan vell ikke nekte da? Evt. ta det opp med rektoren?

     

    Plus at vi får heftet i morgen, så da har dere mer bevis (står i heftet tror jeg).

×
×
  • Opprett ny...