Gå til innhold

hvasadesade

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hvasadesade

  1. Den typen vidvinkel man setter utenpå et annet objektiv (det innebygde) gir ofte ganske mye redusert skarphet og bildekvalitet. Det kan være gøy og tilføre fotograferingen noe nytt, men jeg ville ikke betalt så veldig mye for det. I din situasjon ville jeg antagelig hatt en smertegrense på rundt 3-500 kr for noe sånt.

     

    PS. Hvis du har et stillestående motiv, f.eks et landskap eller innendørsfoto eller en bakgård, og har et kamerastativ så kan du oppnå det samme som vidvinkel på en annen måte. Nemlig å ta flere bilder med stativet på samme sted, men kameraet rettet ulike veier. Bildene kan limes sammen med programvare i etterkant til å bli et ultravidvinkel-bilde. Til og med 360 grader er mulig.

    Takk for svar, og et ekstremt kult tips!! Det skal absolutt prøves ut!

     

    Ja, jeg så på noe billig greier på ebay til 500kr. funker vel for litt testing. Ser at kvaliteten kan forvinne litt, men gøy, med litt nye linser.

  2. Jo .. Du får det nok ikke like lite som de småmaskinene. Iallfall ikke hvis du skal forsøke å ta hensyn til støy også. Skal du altså dra denne frem og tilbake på flyet mellom Værnes og Oslo Lufthavn? Og hva med skjerm, skal du ha 1 skjerm på Østlandet og 1 i TrHeim kanskje? Grunnen til at at man ikke får bygd like smått selv er at ved selvbygde maskiner benyttes standariserte deler, slik at du i fremtiden enkelt kan bytte ut disse. Ved å kjøpe en slik minimaskin så er løsningene spesialtilpassede, slik at hvis noe ryker er det værre å gjøre noe selv, eller det er værre å oppgradere maskinvaren selv.

     

    Hvis du skal dra denne frem og tilbake mye så kan du nok like så godt kjøpe en laptop eller en slik "steam machine" - men hvis du er villig til å dra på en litt større kasse så skulle man jo klart å lage et ITX system som ikke er sååå digert. Hva er målene for håndbagasje? Det er vel det vi må forholde oss til her da.

     

    Det jeg tenkte her var å bygge i Jonsbo (Cooltek) C2

    http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?289507-Cooltek-C2

    Da er vi på 270*200*204mm (H*W*D)

    Det er jo ikke stort, men fortsatt større ..

    Kanskje innsett at det kan være lurt å oppgradere til ett ITX kabinett, eller noe i den duren. Er snakk om frakt to ganger i året. Både Cooltek og coolmaster ser bra ut! Vurderer å uppe prisen til max 15k, men usikker på om det gir noe mer siden jeg allikevel ikke gamer veldig mye.. Gamer som sagt nesten kun i ferier, ellers er det programmering og skole det går i. Litt overkill?

  3. Hei, jeg skal kjøpe meg stasjonær PC til bruk av gaming(CS:GO, wow ++) og programmering. Er ganske grønn på hardwear, og noe av det viktigste er at den ikke er for stor. Jeg vil ta den med hjem til jul og sommer, da jeg studerer ved NTNU, men bor på Østlandet. 

    Hva tror folk om:
     http://www.multicom.no/asrock-m8-gaming-pc-intel/cat-p/c100583/p10629537

    Er det bare en god bærbar uten skjerm og tastatur, eller sparker den litt ifra? Er det like greit å kjøpe en multicom bærbar? hørt at de bråker helt ekstremt og at man slipper dette med en stasjonær.

    Noen bedre alternativer i dette segmentet, små gaming pc'er?

  4. Ifølge forhåndssensurrapporten så må:

    "I en fullgod løsning må ekstremalpunktene i endepunktene av definisjonsmengden tas

    med."

     

    Har dere lært om det? Synes det høres veldig rart ut! Dette er jo ikke ekstremalpunkter? (særlig hvis de har en lavere funksjonsverdi enn ekstremalpunktene). Lærerne på skolen min sa vi ikke skulle gjøre dette på eksamen, da de også syntes dette hørtes rart ut. Dette sa de før eksamen. Rart eller hva?

     

    Du må se på hvordan klammeform det er rundt grenseverdiene. hvis det står [x,y], så skal disse verdiene medregnes i det definerte området, altså "til og med" disse verdiene. Står det <x,y>, skal ikke disse verdiene være med.

  5. Åja, jeg tenkte slik:

     

    eln|y| = |y| = e3x^2+c = e3x^2*ec

     

    Siden både e3x^2 og ec (dvs c) alltid er positive, kan man skrive |y| = y = ce3x^2

     

    y(0)=2, så ce0 = c = 2

     

    2e3x^2

     

    Vet ikke om det er riktig.

     

    Det er riktig, men for å føre litt pirkete, må man vel sette C(merket) når du splitter e^3x^2 og e^c, slik at når du løser opp absoluttverdien til y får du +-e^c(merket), som du endrer til bare C. men det er vel med andre ord korrekt.

  6. Sierpinski-oppgaven var ganske knotete, den gikk fint da jeg så at a1 i tallfølgen med omkretser startet på figur 2. Greia er at du ender opp med null areal og uendelig omkrets.

     

    Hva var den nest siste om igjen?

     

    ah, for følte jeg skrev mer enn hva jeg regnet rent matematisk.. og det føltes ikke helt riktig :p

     

    nest siste var den om det rektangelet inne i sirkelen, hvor vi skulle vise forskjellige ting rundt omkrets og arealet.

×
×
  • Opprett ny...