Gå til innhold

hallopådo

Medlemmer
  • Innlegg

    82
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hallopådo

  1. Heisan!

     

    Avslutta vgs for 2 år siden men var ikke klok nok til å sikre at IT avdelinga ga meg admin. rettigheter og ny windows lisens.

     

    Jeg husker brukerpassordet på "gjest" domenet og kan bruke den til å surfe nettet osv og bruke windows programmene, selv om jeg  selv om denne versjonen er "uekte". Det er naturligvis fordi jeg ikke har fornyet den.

     

    Jeg har nå lyst å ta pc'en mer i bruk igjen og ønsker nå å få Admin. rettigheter og installere ny windows.

     

    -Hvilke muligheter har jeg?

     

    Har ikke mulighet til å besøke IT avdelinga på skolen jeg gikk på, og er usikker på om de kan hjelpe etter så mange år...

     

    (pc: Lenovo Windows 7)

     

  2. Jeg får kun godkjent i utlandet som karakter i spansk, VG1 karakteren har ingenting å si. Men dette er sikkert forskjellig fra skole til skole.

    Jeg og mener å ha hørt dette, Om dette gjelder for meg også, så betyr det at jeg kan slappa av på heldagsprøva i spansk. Deilig.

  3. My bad. Du får vel bare "Godkjent i utlandet" på VG2 og karakteren i VG1 blir stående, om jeg ikke tar feil.

     

    Ja jeg har ikke helt forstått om VG1 karakteren blir stående eller om hele spansk faget bare blir godkjent.

    Tror at før når man slapp spansk i USA ble hele faget fritatt og du ikke fikk noen karakter. Men dette har nok endret seg nå som vi må ha fremmedspråk i utlandet.

  4. Har fått svar fra vertsfamilien på mail nå, og var et par ting jeg stusset over. I mailen sto det at jeg skulle dele rom med min vertsbror (15), selv om jeg fikk beskjed av min kontaktperson om at jeg skulle ha mitt eget rom, og det sto i profilen til familien i tillegg. Og det er ikke på mangel av rom det går på, siden de har 7 soverom. Det sto også at jeg skulle gå i 10th grade (sophomore?) sammen med min vertsbror. Det synes jeg også er veldig merkelig, i hvert fall med tanke på at min verts-søster (16) skal bli junior.

     

    Å dele rom er ikke verdens undergang, men blir litt skuffet hvis de mener jeg skal gjøre det nå. Og å være sophomore var ikke noe jeg var forberedt på heller, og det er jeg også ganske negativ til. Skjønner egentlig ikke helt hvorfor jeg skal være det, er jo da nødt til å gå i klasse med de som er 2 år yngre, ikke akkurat det jeg så for meg når jeg tenkte på en high-school opplevelse. Er jo klar over at man har mange fag på tvers av klasser, men det er jo mye av aktiviteter og andre ting som er relatert til trinn, hvis jeg ikke tar feil.

     

    Er det noen som har noe innspill om dette? Skal sende en mail til vertsfamilien, men skulle gjerne hørt noen andre tips først :)

     

    Jeg har ikke noe særlig innspill på dette, men synes situasjonen din hørtes litt kjip ut. Har du sendt mail og snakket med familien innen nå? Jeg ville nok ihvertfall prøvd å forklare situasjonen og fortelle dem hva du hadde sett for deg og ønsker.

  5. Noen som vet eller har noen tanker om hva kjønn har å si når man får vertsfamilie? Velger flest vertsfamilier jenter f.eks?

    Om man skal være vertsfamilie tenker nok mange at de vil ha en snill og rolig jente. At det er et sikrere valg. samtidig som at om det er jenter i huset vil ikke verts-mor-far at utvekslingseleven skal få et altfor godt forhold til døtrene deres osv...

     

    Vet jo at dette er veldig individuelt for hver familie og deres valg, og både gutter og jenter får jo vertsfamilie til slutt. Men om dette likevel har noe å si.

     

    Gutte- og jente miljøet kan jo også være forskjellig. At det er vanskeligere å komme inn i Jente gjenger enn gutte- gjenger eller omvendt. Noen som har noen tanker rundt dette?

  6.  

     

     

    Er nå ferdig med søknaden og kan snart begynne å vente på familie:)

     

    Andre som skal dra i år?

    (Kjedelig med så lite aktivitet:/)

    Hvor har du lyst å gå?

     

    Du mener hvilken stat jeg vil til?

     

    Jeg har ikke gjort noen statvalg eller noe sånt. Håper vel på og komme til kysten, gjerne med et litt varmt klima. Hadde ikke takka nei for Florida, Arizona, California, Texas osv...

    men tror også Alaska ville være en opplevelse for den del. Kult å havne i et klima litt ulikt Norge, tenker jeg.

    USA har jo flere interessante steder, men først og fremst vil jeg jo få tildelt en fin familie!

    Forhold til familien kan være den viktigst. Vi har hatt flere norske utvekslingsstudenter hos oss her i USA. Det som kan være vanskelig for norske utvekslingsstudenter er strengere regler generellt. Ønsker du å gå på fester og drikke/ ha mye sex så kan de strengere mer konservativte amerikansk foreldrene skape mye konflikt. Det kan ta tid å lære disse reglene og må respekteres hvis du ikke ønsker å reise tilbake til Norge

     

    Jeg anbefale også å vise nysgjerrighet og interesse til det nye og prøve å ikke klage på det du mener er dumt med hvordan ting gjøres. Vi alle mener vi bor i det beste landet i verden og ønsker å vise utlendinger, selv om vi vet lite hvor godt utlendingen har det hjemme. Både nordmenn og amerikanere mener de har overlegne samfunn

     

     

    Det er fint å høre synspunkter og råd fra en som faktisk bor i USA :)

     

    Har også hørt fra tidligere utvekslingstudenter som reiser til statene, at det ofte er lite frihet der borte og man kan bli lei av å spørre familien om å kjøre dem til venner, aktiviteter osv...

    Skal prøve å ha et åpent sinn, prøve nye ting og lære om deres kultur. Jeg tror også at jeg vil respektere deres synspunkter med mindre regler og slikt blir altfor sært; da må jeg heller ta det opp med familien og prøve å finne en løsning:)

  7.  

    Er nå ferdig med søknaden og kan snart begynne å vente på familie:)

     

    Andre som skal dra i år?

    (Kjedelig med så lite aktivitet:/)

    Hvor har du lyst å gå?

     

     

    Du mener hvilken stat jeg vil til?

     

    Jeg har ikke gjort noen statvalg eller noe sånt. Håper vel på og komme til kysten, gjerne med et litt varmt klima. Hadde ikke takka nei for Florida, Arizona, California, Texas osv...

    men tror også Alaska ville være en opplevelse for den del. Kult å havne i et klima litt ulikt Norge, tenker jeg.

    USA har jo flere interessante steder, men først og fremst vil jeg jo få tildelt en fin familie!

  8. Hva er det egentlig å tjene på å reise på utveksling, bortsett ifra språk og en ny opplevelse?

     

    Det er mye man tjener på et skoleår i et fremmed land. Du lærer selvfølgelig språket flytende og får mange nye opplevelser som du sier. I tillegg lærer du også mye om seg selv og hvordan du takler og reagerer på ulike situasjoner. Du får nye venner, blir kjent med en ny familie, blir tilpasningsdyktig og ser verden fra et litt annet perspektiv.

    Til framtidige jobber vil også et år i Utlandet ta seg bra ut på CV-en.

    Tenker du på å dra til USA er det også mulig å ta Bil lappen billig.

     

     

    Dette er bare kort oppsummert :D

  9. Skal på intervju med Explorius neste mandag, og Speak skulle ringe meg ang. intervju neste uke :w00t:

     

    Er litt stressa for student letter. Har ikke begynt på det enda, er så vanskelig å begynne å skrive. Tror nok det beste er å bare komme i gang, og å være ærlig slik at jeg kan få en best mulig familie :)

    Har du tenkt å starte på det nå? Må du ikke vente til du får vite hva du skal ha med og sånn(interesser, egenskaper osv...)?

  10. Takk for svar! :D

     

    Men nå var det ikke spesifikt bil lappen jeg egentlig ville ha svar på. Dette finner jeg mye om på nettet:)

    Det var også om det var andre muligheter som f.eks dykker lappen eller andre førerkort som lett- lappen eller traktor- lappen for den del. Eller kurs i bre-klatring, haha(noen som skjønner hva jeg mener). Vil høre forslag til ting som er billigere og også greit å få til i USA under utvekslingsåret. :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...