Gå til innhold

Terrasque

Medlemmer
  • Innlegg

    2 313
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Terrasque

  1. Godt kamera, okay pris, skjerm rammer OG ingen bixby? Dette kan fort bli min nye mobil.

     

    Edit:

     

    I tillegg er det jo slik at monokrom-kvalitet havner ganske, ganske langt ned på ønskelisten til folk når de skal beskrive hva de ønsker bedre i mobilkameraer.

    Da er det jaggu bra at de brukes til å forbedre de bildene du tar og legger ut på instabook, da. Når du tar bilde blir det brukt data fra alle fem kameraene.

    • Liker 1
  2. Virke-direktør Ivar Horneland Kristensen utdyper i en pressemelding:

     

    – Alt vi har bedt om, er å konkurrere på like vilkår, og vi er glade for at KrF og de andre partiene i budsjettforhandlingene har forstått dette, sier han.

    – Fjerningen av 350-kronersgrensen skjer ikke et sekund for tidlig. 2018 har vært et svært vanskelig år for handelsnæringen - med omstilling, skjerpet konkurranse fra internasjonale nettselskaper, fallende marginer og et økende antall konkurser. For å klare omstillingen må næringen ha like rammevilkår som de utenlandske konkurrentene, sier han.

     

    Kristensen mener at gjennomslaget innebærer at handelsnæringen i Norge kan konkurrere på like vilkår med Alibaba, Wish og andre utenlandske nettselskaper.

    Siden de vil konkurrere på lik linje og bare vil samfunnet's beste så regner jeg med de ser velkommen en regel om 100-150 kr gebyr på alle sine transaksjoner, samt en lovpålagt krav om at det tar minst to uker fra varen er kjøpt til den blir levert til kunden. Dette vil hjelpe den norske stat, og gi flere arbeidsplasser!

    • Liker 4
  3. Ingen som har noe imot filmen klarer å komme med noen begrunnelse for dette. (begrunnelser som gir mening iallefall.)

    De klager på at den ikke er noen star wars film, fordi de gamle var annerledes.

    Vel. Det er da en ny film? Skulle de gi ut den samme om og om igjen?

     

    De klager på at ei som har bodd alene på en planet siden hun var liten, og som har sloss mot utallige bander, kan sloss?

     

    Filmen får klager på at personen som hadde 1 års erfaring med lyssverd ikke er like flink til å bruke det som noen med 17...

     

    Realistiske karakterer, motiver, etc.

    Ting som de originale filmene var svake på.

    Det blir nå for ødeleggende?

     

    Verst av alt er folk som mener det er feminisme bare fordi ei dame får lov til å gjøre noe.

     

    Var vel heller det at nothing made sense. Prank call'en i begynnelsen hører ikke hjemme i star wars universet, og "there's a fleet killer, we should send our fleet to it. That's a good idea". Og hvordan droppet bombene uten gravitasjon? Og det er bare de første 5 minuttene. Så har vi The Very Slow Chase, hvor ingen av de slemme tenker på "hei, hva hvis et skip eller tre hoppet litt frem og gikk i møte istedet?" For ikke å snakke om å bruke skipet som torpedo... For det første, hvorfor ikke bruke en av de andre skipene som var evakuert og gikk tom for fuel etterhvert, eller enda bedre spørsmål, hvorfor er ikke det standard våpen i universet? Hvem var egentlig han snoke duden, hvor kom han fra, hva var hans motivasjon? Og den casino planeten var en gedigen poengløs "decadence bad, nature good" politisk møl.

     

    Kunne ha fortsatt, men nok tid kastet bort på dette nå

    • Liker 6
  4. Forferdelig så hissige folk var på stakkaren da?

     

    For det første, man skal klare å måle nær topp hastighet med dugelig utstyr koblet rett i ruteren. For det andre, hvorfor snakker alle om snurredisker her? Det er nesten ingen hastighetstester som skriver til disk.. De aller fleste tar i mot data i minne, noterer hvor mye de fikk over hvilket tidsrom, og så kaster vekk de dataene. Og når det gjelder montøren.. Jeg har sett flere som bare sjekker sync hastigheten uten å kjøre noe trafikk over, og i noen tilfeller ikke engang visste forskjell på bits/s og bytes/s! Har sett alt for mye rot der til å ta det for god fisk.

     

    Flaskehalsen kan også ligge på en uplink utenfor huset ditt - har du prøvd å teste på forskjellige tider på døgnet? Og hvis du vil gjøre ting litt mer avansert, prøv å ha gående en traceroute i bakgrunnen når du kjører tester, og se om det er noen pakketap eller latency hopp på veien. Begge kan indikere en overbelastet uplink.

  5. Det er jo urettferdig at noen varer skal være fritatt for toll som vårt postvesen i tillegg må frakte uten å få en krone. Det må folk være enig i?

     

    Ingen som følger reglene og betaler mva har en sjanse mot slike aktører.

     

    Men.. De følger jo reglene?

     

    For det første, når det gjelder toll så er det en lavgrense pga fortollingsgebyret er ganske stivt, og pakker under en viss verdi er rett og slett ikke verdt å fortolle. Derfor er det minimums grense for fortolling. Hvis det gebyret hadde forsvunnet tror jeg de fleste hadde vært positiv til å betale selve 25% tollen.

     

    For posten sin del, så er det etter internasjonale avtaler. Sender du noe til Kina så er det bare norske Posten som får penger for det. Alle de post leddene imellom, inklusiv kina's post, får ikke et øre for å levere den pakken.

    • Liker 2
  6. Dette er fornuftig for både miljøet og norsk næringsliv. Som igjen vil påvirke deg som forbruker.

    Det meste jeg kjøper fra Kina er ting som er ekstremt overpriset her i Norge, eller ikke tilgjengelig i det hele tatt.

     

    F.eks har jeg begynt å eksperimentere med småelektronikk i det siste, og har brukt en del ESP8266 chipset, fordi de er veldig enkle å jobbe med og har innebygd wifi støtte. 20-30 kr per dev board inklusivt frakt. I norge, 200 kr per stk + frakt.

     

    Pluss noen temperatur sensorer, servoer, rele, breadboard, resistorer og oled display, og man begynner å snakke om veldig stor forskjell i pris. Temp sensorene er 10pakke for 40kr med frakt, vs billigste jeg fant i Norge som var en 4pakning for 164kr pluss frakt her i Norge. Mye av det andre har jeg ikke funnet i det hele tatt.

     

    Filter for støvsugeren, billigste her er 200kr + frakt for en 2pakning, eller en 12pakning fra Kina for 100kr inklusiv frakt.

     

    Sikkert veldig fornuftig for norsk næringsliv ja, og det påvirker definitivt meg som forbruker. Men ikke positivt.

  7. Et samfunn i framtiden der "staten" f.eks fratas reelle muligheter til å etterforske svært mange lovbrudd eller hindre en lang rekke lovbrudd vi etter min mening faktisk kollapse.

     

    Du mener sånn som det var før 80-90 tallet? Da politi ikke hadde en magisk dings som gav dem alle svarene og de faktisk måtte ut og etterforske ting?

     

    En av de største problemene jeg set med en bakdør er at det vil bli for lett å bruke det som en krykke istedetfor faktisk politiarbeid. Folk har en tendens til å havne på enkleste løsningen, og hvorfor bruke tid og penger på skikkelig etterforskning når man kan bare overvåke / sjekke så mange telefoner som mulig og dermed finne *noe* straffbart og dermed få tallene opp og det ser ut som du jobber hardt? I praksis, over tid, vil det bety at mens tallene på "løste saker" går opp, vil mengen av løst seriøs kriminalitet gå ned.

     

    En annen ting er jo ting som datalagringsdirektivet. Noen som husker det? Om det ikke ble satt inn på dagen så var Ragnarok løs, og Norge ville bli en frihavn av kiminelle og serie<altmulig>er. Det skjedde aldri, og av en eller annen merkelig grunn så fortsatte samfunnet å fungere. Og i de land det var implementert i, hva ble det brukt til? Søkte litt nå, fant ingen referanse til saker det hjalp å løse mens det var aktivt. Men finner ting som dette og dette. Edit: Fant dette om Danmark.3 saker på fem år, ser det ut som?

    • Liker 1
  8. Det er nok verdens spillegalskap som driver verdien. Asia har mange av dem. Som nevnt over sitter alle og venter på "riktig" tidspunkt for å komme seg ut. Fallet blir brutalt. Uten annet til å beskytte valutaen bortsett fra valutaen selv og dem som ønsker å spekulere i den, er det over og ut for alle som liker bitcoin for hva det er.

     

    Spørsmålet er altså NÅR man bør selge. Jeg har ikke noe svar på det, men som enhver aksjespekulant vet, må man ut før toppen er nådd. Toppen nås ikke før mange nok har blitt nervøse nok, eller at de som er på vei inn tar til vettet. Det siste er nok det viktigste her. Verden har enda mange tullinger som ikke eier bitcoin og som med en viss misunnelse leser nyhetene.

     

    Jeg er en av dem.

     

    Men jeg kjøper ikke bitcoin av den grunn. Risikoen er for høy og den blir høyere i takt med at bitcoin stiger.

     

    Bitcoin er enten digitalt gull eller digitale tulipaner.. Time will show. Rent tenknisk så ligner BTC mer på gull enn tulipaner, da det er sakte og forutsigbar vekst (og etterhvert null vekst). Enten vil det flate ut / justeres ned til riktig nivå etterhvert eller så vil det crashe hardt.

     

    Personlig vil jeg holde på min (egenminede) bitcoin som en kuriositet - unntaket er hvis å selge den vil gjøre en stor endring for meg, som å f.eks kunne kjøpe et solid hus uten å ta opp lån. Frem til da vil jeg beholde den og se hva som skjer.

    • Liker 1
  9. Husker du før i tiden, da man enten måtte til profesjonell fotograf eller måtte ha dyrt kamera, mørkerom og så videre for å kunne ta og fremkalle et bilde? Og nå har alle kamera tilgjengelig og kan skrive ut ganske gode bilder på relativt billige skrivere. Har den nytten en ekstra-verdi?

     

    Bitcoin er en valuta utenom bankene, utenom stater og regjeringer. Istedet for å bli backet av et land's ressurser og/eller diplomati, blir den backet av de kalkulasjonene minerene gjør. Og blir styrt av faste regler, ikke av banker eller regjeringer.

     

    Hva skjer hvis banken sier du plutselig ikke har penger på kontoen, eller stenger kontoen for "fraud suspicions"? Kan ta dager og uker å løse opp i, og i mellomtiden har du ikke penger. Hva skjer hvis staten mener du skylder de penger, du mener annerledes og sender inn klage, bare for å få den ignorert (ingen svar) og de bare tar pengene rett fra kontoen din? Det har faktisk skjedd med min far. Eller hvis den amerikanske regjeringen ikke liker det du gjør, og stenger alle kontoer og kort-tranasksjoner? Det skjedde med WikiLeaks, eneste donasjoner de kunne motta var via bitcoin.

     

    Om du ikke ser verdien for deg personlig er en ting, men det er langt fra det samme som "har ikke verdi"

    • Liker 3
  10. Det lurer jeg også på. Det blir jo ikke laget noe som man kan bruke til noe etterpå, annet enn å bevise Bitcoin-transaksjonen!

     

    Det blir litt som om min eneste oppgave på min arbeidsplass var å føre logg over mitt eget arbeid, som jo er å føre logg over mitt eget arbeid!

     

    Det skaper ingen verdi, og de som ikke ser det er blindet av keiserens nye klær effekten.

    Heller at arbeidet ditt på jobben var å føre logg over alle dine klienter's tranasksjoner, og verifisere de - som i at en tidligere tranasksjon har overført verdier til klienten som han nå prøver å bruke. På en måte slik at klientene kan også verifisere jobben din og være sikker på at du har gjort det riktig - uten å måtte stole på deg.

  11. Verdien av BTC er verdien av arbeidet som blir lagt inn i nettverket? Hva er dette arbeidet? Jeg har ikke peiling, så for meg så er det en haug med datamaskiner som kverner tall - i praksis er det å gjøre energi om til varme. Hvor ligger verdien i dette?

    Med et bi-produkt å ha en distribuert og pålitelig tranaksjonslogg som ikke kan endres. Som faktisk har en ganske stor verdi.

  12. Det er jo egentlig ganske hårreisende at man lage en "valuta", hvis eneste verdi er "trykkekostnadene"!

    Rettelse: Hvis eneste verdi er integriteten. Man kan ikke trykke falske bitcoins, man kan ikke kopiere bitcoins, "trykking" av nye bitcoins har faste og velkjente regler, kontoll av bitcoins er 100% under innehaveren av den private nøkkelen, og kan sendes til hvem som helst i verden, når som helst.

     

    Bitcoin har mange problemer som valuta, men at det ikke har noe verdi er ikke det.

  13.  

     

     

     

    Bitcoin er ikke forankret i noenting. Det er en "valuta" startet ut av ingenting

    Bitcoin er forankret i arbeidet det innebærer å bygge og verifisere blockchain'en - altså transaksjonshistorikken

     

     

    Det er jo egentlig ganske hårreisende at man lage en "valuta", hvis eneste verdi er "trykkekostnadene"!

     

    Nei det er ikke det samme som trykkekostnader. Trykkekostnader kan ikke brukes til noe (så vidt jeg vet ). Blockchainen derimot kan brukes til å verifisere at noe har skjedd og om det har skjedd før, eller etter noe annet. Ta det klassiske eksempelet med at noen holder opp dagens avis og tar et bilde av at de holder den for å bevise sist de var i live. Dette kan forfalskes (photoshop etc.) i dag. Men dersom du legger inn et "bitcoinstempel/vannmerke" vil bildet/transaksjonen/skjøtet etc. bli foreviget, låst og kryptert inn i blockchain og du har et bevis på at det har skjedd og når.

     

     

    Ok, igjen: Er det verdi nok til å stå bak og garantere for milliarder av kroner i Bitcoin???

    Hvor ofte trenger du "å bevise at noe skjedde før eller etter noe annet", og hvor mye hadde du vært villig til å betale for det?

     

    Jeg trodde Bitcoin var keiserens nye klær, men nå har jeg blitt seriøst overbevist.

     

    Markedet mener det er verdi nok i det til å backe opp flere milliarder av kroner. Og som jeg sa så er verdien i arbeidet som blir lagt inn i nettverket. Verdien på en bedrift baseres på arbeidet de ansette legger inn, verdien på et produkt baseres på arbeidet det tar å lage det, verdien på gull og diamanter baseres på arbeidet det tar å utvinne det. Like så med bitcoin. At du ikke ser nytten i arbeidet som legges ned i alle de kalkulasjonene gir markedet en god laban i, dagens finansverden er mer eller mindre bare kalkulasjoner og verifisering av hva som er gjort.

     

     

    "I think there is a world market for maybe five computers."

    -- Thomas Watson, president of IBM, 1943

    • Liker 1
  14. Bitcoin er ikke forankret i noenting. Det er en "valuta" startet ut av ingenting

    Bitcoin er forankret i arbeidet det innebærer å bygge og verifisere blockchain'en - altså transaksjonshistorikken - og det faktum at alle kan stole på at den er riktig og at ingen kan manipulere den er av ganske stor verdi. Så i bunn og grunn er bitcoin forankret i strøm og maskinvare det tar å gjøre de nødvendige kalkulasjonene for å holde blockchainen's integritet.

    • Liker 2
  15. De er jo ikke noe verd før de selges. man må med andre ord ha en kjøper tilgjengelig for å få solgt.

     

    Tja.. Det samme kan man vel egentlig si om gull, penger, tulipaner, og evnen til å fjerte tostemt.  Hvis du har en sekk med penger, men ingen vil gi deg noe for de pengene, kan du likesågodt bruke de til å dekorere veggen eller tenne opp ved.

     

    Som alt annet er verdien det folk mener det er verdt.

    • Liker 1
  16. Priceless - Apple gründer, kongen over hype, kaller Tesla hype!

     

    Steve Wozniak om iPhone X:

     

    "I'd rather wait and watch that one," Wozniak said. "I'm happy with my iPhone 8 — which is the same as the iPhone 7, which is the same as the iPhone 6, to me. For some reason, the iPhone X is going to be the first iPhone I didn't — on day one — upgrade to."

     

    Oh gods, hypeste hypen du noen gang har klart å lest i hele ditt liv! Si meg, vet du engang hvem Woz er?

×
×
  • Opprett ny...