Jump to content

Rabagast

Medlemmer
 • Content Count

  1190
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

570 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

9554 profile views
 1. Snakker litt om dette kortet her: http://kredittkortpodden.no/1159265/5470396-nordic-choice-mc-sparebank1-cashback-og-en-god-dose-avsporinger
 2. Tradingview er genialt. Her er min vervelenke hvis du ikke har registrert deg enda: https://www.tradingview.com/gopro/?share_your_love=syrtek Trader hovedsaklig formasjoner, men også noe swing/trendtrading. Har ikke en spesifikk tidshorisont, men hver enkelt trade holdes som oftest mellom 1 uke og et par måneder. Noen ganger lengre/kortere.
 3. Hvis du vil bli en god trader/investor kan du ikke belage deg på å bruke andres analyse. Bestem deg for om du vil handle basert på teknisk eller fundamental analyse(eller begge), og gjør analysen selv. Du kan slå markedet over tid. Det er vanskelig, men det er fullt mulig. Effisiente markedet har jeg ingen tro på. Forskjellige analytikere mener forskjellige ting. Det kommer an på hva de vektlegger i analysen sin, og hvordan de vurderer all informasjonen de har tilgjengelig. Husk at de også bare er mennesker, og som alle andre kan de ta feil.
 4. Tror eneste gode alternativet til Nordnet er Pareto. Både nordnet og pareto tilbyr infornt web trader og active trader. Jeg handler aktivt, men daytrader ikke. Til nå har jeg bare brukt nordnet til handler og Tradingview for teknisk analyse.
 5. Høyrentekonto. Nordax gir deg 1,9% rente
 6. Du må jo vurdere selv hva du har lyst til og hva du trenger. Har du egen bolig? Hvis nei, sett pengene på boligsparekonto. Har du en solid bufferkonto? Hvis nei, opprett en høyrentekonto med 1,9% rente og sett pengene der. Har du lyst å kjøpe en utleiebolig? Hvis ja, bruk som EK på neste lån. Skal pengene spares/investeres? Hvis ja, legg pengene på høyrentekonto, fond eller aksjer. Vil du teste andre investeringsmåter? Kjør folkefinansiering av lån gjennom Kredd, Monner, Fundingpartner
 7. Sparebank1 tilbyr fond ja, men har ikke sett utvalget deres. Anbefaler KLP Aksjeglobal Indeks V siden det er det billigste globale indeksfondet med bare 0,18% avgift. Du bør spre innbetalingen for å sikre deg mot svingninger. Dersom du legger alt inn på en gang og kursen går ned 5% har du plutselig et stort papirtap. Om du sprer innbetalingen vil du noen ganger kjøpe på topp, og andre ganger på bunn. På den måten snitter du deg inn i markedet uavhengig av pris. Sjekk "Dollar cost averaging".
 8. Med slike renter ville jeg ikke hastet med nedbetaling. Hvis vi tar utgangspunkt i at du har 600k, og ingen oppsparte midler utenom dette ville jeg personlig plassert pengene slik: Buffer: 200k - Høyt, ja. Men dette er krisekassen din. Sett det på en sparekonto med 2% rente. Fond: 400k - Invester i et billig globalt indeksfond, spre innbetalingen over flere måneder, feks 25000kr i måneden. Når alle pengene er investert fortsetter du sparingen med 5-10k i måneden fra egen lønn. Alternative investeringer: Utleiebolig Folkefinansierte lån (meget interessant investeringsmulighet)
 9. Er ikke noe fasitsvar her, men jeg ville beholdt leiligheten. Du kan bruke denne som pant når du låner til neste bolig.
 10. De fleste selskaper som har slike aksjonærfordeler stiller krav til antall aksjer du må ha for å få fordelene. Du kan heller ikke kjøpe aksjer for 1kr i et selskap, med mindre det er en aksje som koster under 1kr per aksje.
 11. De fleste. De som ikke setter ned renta er vel unntaket heller enn regelen.
 12. Du kan spare inntil 300k. De kan stå der så lenge du vil, men det er verdt å merke seg at bankene setter ned renten når du blir 34år, så da er det ingen attraktiv sparing lengre.
 13. Hvordan ser lånene ut? Om det er noen små lån >5000, betal de ned først å få de ut av verden. Ta kontakt med kreditorer og kom frem til en nedbetalingsplan som funker for alle. Om mulig, se om du kan få samlet alle lånene i samme bank, så blir det lettere å forholde seg til beløpet. Selg unna ting du ikke trenger for å få inn cash og banke ned på lånet. Lev så billig du klarer. Om du bor i en by, gå på Finn.no torget-gratis. Finn lett omsettelige varer som du kan hente gratis og videreselge. Hør med jobben om du kan jobbe overtid, eventuelt finn en ekstrajobb. Noen arbeidsgivere kan gi deg lån, sjekk om din arbeidsgiver har en slik ordning. Det er egentlig ikke noe shortcut her, kun to muligheter. Tjen mer og bruk mindre. Dette klarer du utmerket
 14. Lol. Ikke mer å si om det.
×
×
 • Create New...