Gå til innhold

tvebry

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tvebry

  1. Hei!

    Dette er kanskje et dumt spørsmål, men jeg spør allikevel. (Har vokst opp på "landet", så vet svært lite om trafikken i Oslo).

     

    Hvordan er trafikken UT av Oslo en vanlig mandags morgen rundt klokken åtte? Å komme INN vet jeg kan ta tid, men jeg skal altså UT. Er det rushtrafikk UT av byen også? Jeg skal i skolesammenheng reise fra Oslo (Gamle Oslo-området) til Gardermoen klokken åtte, og må vite omtrentlig hvor langt tid jeg vil komme til å bruke.

     

    Takker for svar på forhånd!

    Brynjar

     

  2. Hei!

     

    Nå til høsten begynner jeg på folkehøyskole, og surfing er en av aktivitetene. Jeg har aldri surfet før, og har ikke noe forhold til surfeutstyr, så trenger litt hjelp rundt kjøp av våtdrakt. Den skal brukes i Lofoten, så må være en isolert (min. 6mm tykkelse) våtdrakt til vinterbruk med integrert hette. Jeg trenger også sko og hansker.

     

    Er det noen der ute som kan hjelpe meg å finne en varm våtdrakt. Jeg er forberedt på å legge en del penger i drakten, rundt 3-4k. Jeg er 186cm og veier 72 kilo.

     

    Brynjar

  3. Hei!

     

    Var usikker på hvilken kategori jeg skulle putte spørsmålet mitt i, så jeg prøver her.

     

    Har et spørsmål angående Google+ sin autolagring og Picasa.

    På Google+-kontoen min har jeg rundt 5000 bilder. Har overført ca. 2000 av disse bildene fra mobilen og til PC'n min med kabel. Når jeg gjør det, legges alle bildene inn på PC'n, men ikke i noe system. Bare en mappe med bilder. Jeg vil ha bildene sortert, uten å måtte sortere alle bilder 1 og 1, og legge de i undermapper etter dato selv.

     

    På Google+-kontoen min ligger alle bildene sortert etter dato. Spørsmålet mitt er: Finnes det en måte å laste ned bildene fra Google+ og rett inn i Picasa, slik at de blir i rekkefølge etter dato? Har prøvd Google Takeaway, men det blir samme problemet. EN mappe full av usorterte bilder.

     

    Håper dere skjønner hva jeg mener!

     

    Brynjar

  4. Pass på å gjøre tekstene sentrale. Ikke sleng dem inn på slutten fordi oppgaven sier du trenger tre tekster. Og velg tre viktige tekster som gjør at du kan trekke inn sammenligninger mellom de ulike religionene. Tenk over hvorfor de har valgt akkurat religionene jødedom, kristendom og islam. Tips: Samtlige har opphav i Jerusalem. Spør deg selv om til hviken grad alle tre kan være ulike tolkninger av samme religion. Dette kan også være en god problemstilling. Lykke til! :)

     

    Forresten, er det 3. klasse VGS det er snakk om?

     

    Tusen takk for svar! :) Skal ta med meg det videre.

     

    Ja, det er 3.klasse VGS det er snakk om :)

  5. Hei!

     

    I dag kom jeg opp i religion muntlig. Jeg har gjort meg noen tanker selv om hvordan jeg kan disponere oppgaven, men trenger litt innspill fra andre om hva jeg skal ha med.

    Emnet jeg trakk er "Hellige tekster"

    Oppgaven:

     

    I alle verdensreligioner er hellige tekster viktige. Sammenlign tekstenes betydning i jødedom, islam og kristendom. I svaret ditt skal du både gjøre rede for de sentrale tekstene i hver av religionene, hvordan de forholder seg til det sentrale budskapet i religionen og hvordan de blir brukt.

     

    Slik jeg har startet oppgaven, tar jeg for meg religionene hver for seg (jødedommen, islam og kristendommen), snakker kort om hver av religionene. Så snakker jeg om verdier i hver av religionene, for til slutt å velge en tekst og se hvilke religionstrekk som finnes i teksten. Eksempel på en tekst kan være Den Barmhjertige Samaritan (Kristendommen)

     

    Takker for svar på forhånd.

  6. God morgen!

     

    Jeg er på utkikk etter et ND-filter til kameraet mitt (Nikon D200) i str. 72mm fordi jeg har et 18-200m glass.

     

    Jeg er på utkikk etter det et svært billig ND-filter, fordi jeg ikke vil legge så mye penger i den type filter til mitt bruk. Jeg har lett rundt om kring på Ebay, og funnet et til 20 $.

     

    Vet noen andre om nettsider fra eks. Kina som selger kamerautstyr latterlig billig? Jeg bryr meg ikke om det er fake eller ikke, så lenge filteret holdet igjen litt lys.

  7. Alle kameraene jeg har nevnt vil gå greit til ski. Greie kit-zoomer for NEX og µ-4/3 har jeg allerede nevnt.

     

    Tilsvarende 35mm på Nikon D200:

     

    For NEX: Sigma DN 30mm f/2.8 (rimelig) eller Sony 24mm f/1.8 (dyr). Det finnes ingen 35mm for NEX enda; men tror den kommer snart.

     

    For µ-4/3: Sigma DN 19mm f/2.8, Panasonic 20mm f/1.7 eller Panasonic 25mm f/1.4

     

    Tilsvarende 50mm på Nikon D200:

     

    For NEX: Sony 50mm f/1.8

     

    Edit tok ikke med Nikon 1 da det er dårlig utvalg i fast-optikk.

     

    For µ-4/3: Olympus 45mm f/1.8

     

    Tusen takk for raske svar. Nå tar jeg med NEX (6'ern) i de kameraene jeg vurderer.

  8. Ettersom du ikke har tenkt å ta med D200, så regner jeg med at det ikke er fotolinja du skal begynne på.

     

    Hva slags sport har du tenkt å fotografere?

     

    Har du tenkt noe på hva slags optikk du trenger?

     

    Jeg kommer hovedsaklig til å fotografere ski, men etter å ha tenkt litt har jeg funnet ut at det ikke er så viktig å ta med i vurderingen om det er bra til sportsfotografering.

     

    Jeg tror jeg kommer til å trenge et zoom-objektiv og et fast (50mm eller 35mm).

  9. Hei!

     

    Skal gå til innkjøp av et nytt kamera, siden jeg nå har fått plass på folkehøgskole i Lofoten. Det blir litt i tungeste laget å drasse med deg et Nikon D200 hit og dit.

    Jeg er på utkikk etter et kompakt systemkamera i Nikon 1 V2, Sony NEX 5N og Lumix G3-gjengen. (Trenger ikke være et av de tre sistnevnte. Det er bare for at dere skal få et hint av hva jeg er på utkikk etter). Problemet er at jeg ikke vet så mye om kompakte systemkamera til at jeg kan finne ut hva som er best for meg, og mitt bruk.

     

    Noen av kravene er at kameraet må være i størrelse slik at jeg lett kan ta det med på skiturer og fjellturer. Utskiftbar optikk er er fordel. Jeg kommer til å ta mange bilder av natur, og mennesker, men også sportsbilder.

     

    Takker på forhånd!

     

    Brynjar

×
×
  • Opprett ny...