Gå til innhold

Areico

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Areico

  1. Hei er russ i år, har et fint anlegg som skal spille (HØYT) når det er kobla opp :p

     

    men saken er at jeg ikke vet helt hva jeg skal gå etter av batterier, spurt en del de fleste peker vell bare på biltemas agm batterier, og regner med at det kommer til og spille vell og bra.

     

    planen var i tilfellet og skaffe 3 slike agm 95AH, men koster jo en del.

     

     

    lurte på om jeg fikk mere for pengene eventuelt i andre land eller om det er et sted jeg kan importere fra?

     

    vet at i sverige så sparer jeg vell en 1k eller noe rundt der. Er ofte i sverige så er ikke noe problem da jeg har familie der.

     

    men kanskje det er enda mere og hente på nette, eller i polen? :p

     

    ---

     

    ANLEGGET

     

    4x dd vo b2

    4x dd vo m8

    4x dd 515b

     

    1 gladen forsterker tror den ligger på 1800w

     

    og en hifonics 2000.4

  2. Som det nevnes over her, drit i watt, det har lite å si. Grunnen til at jeg tipset om de PA elementene er fordi dette skal spille UT, og da trenger du noe som kan spille HØYT, og følsomheten på disse elemenetene er mye høyere enn på DD subene, som vil si at de kan spille høyere med like mye watt inn enn DD subene.

    Det er kun fordi dette er en russebil og skal spille ut at jeg anbefaler disse, for forslaget til Suit-up er et bedre valg når det kommer til bilstereo, men noe bortkastet i en russebil mener jeg :)

    Okay, er jo ikke noe ekspert, men ser jo poenget her da :D men følsomhet er det hz range da eller? ^^ M8 har jo i tilfellet ganske stor range også så ha hadde de overlappet fint? =D

     

    "cossiemk1" når passer skype for deg, om du hadde tid?

  3. hei og hå, kan slenge inn et svar eller 2 her jeg og.

     

    grunnen til at det er oppgitt så langt mer effekt enn den vil yte er fordi du må gange amperen med spenningen som blir levert. og regnet med litt frafall fra 12v til utgangswatt på forsterker kan du røfflig gange med 10 som cossie nevner.

     

    du har kanskje shippet før og lagt merke til mva og div andre kostnadder som skal legger ut for utstyret du kjøper. bare så du er klar over det, så er det mulig at prisen nesten dobler seg fra hva som er oppgitt.

     

    produsentene reklamerer ofte med at produktene dems leverer langt mer enn i realiteten ved lavere kvalitetsprodukter fordi målgruppen dems ofte er nybegynnere innen bilstereo og tror at watt=lyd, noe som selvfølgelig er helt på trynet i seg selv uten å ta flere faktorer i betraktning.

     

    personlig ville jeg nok gått for 3 av DD515 og koblet dem paralell/serie slik laget kassa så kanskje 2 er synlige og en over. dette vil gi en omtrentlig 2.67ohm last og kreve omtrent 1000w dette får du lett til med ala denne forsterkeren. dette for den lette grunnen at jeg heller vil ha enkelheten i 3 subber på en forsterker jeg er 100% sikker på. de 3 vil dessuten levere mer trykk enn 2 av PA dynabelene (mer masse som blir flyttet på).

     

     

    takk for svar hvertfall! :D litt usikker på hvordan jeg skal sette den 3dje på toppen da? finnes jo i 500w versjon, litt vanskelig og kanskje se for seg da jeg ikke har sagt noe eller vist til noe bilde, men skal være en vegg så og si, men ikke helt opp, da det er en veldig høy minibuss, men diskanter og VO M8 i ørehøyde :) men du hadde ikke hatt noe tid du da, er jo veldig sent men om du ikke skal legge deg kunne vi kanskje tatt en prat på skype =D?

     

    men ville du i tilfellet gått med 2 500w elemter eller 3 300w elementer? og vet ikke helt om det er mulig og ha det siste elementet i tilfellet på toppen, men har jo ikke designet en kasse enda :)

  4. Finner lite der som er noe å ha, og da har jeg kikket på alle opp til 300$. Nærmeste jeg kommer er denne: http://www.sonicelec...ZRX3000.1D.html

     

    hva ville dette kostet i norge da? eller hadde det blitt litt vell dyrt? takk for hjelpen! ville ikke vert mulig og ta liten prat på skype om du har tid da? :) om ikke, så setter jeg uansett stor pris på hjelpen her! :D

     

    men hvorfor står det at de har så mange watt rms om de ikke kan bruke mere enn 1/6? eller er det bare for og ha en god marg?

     

    i tilfellet skype: areico1

     

    men som sagt, bare et spørsmål fra min side :)

  5. Når du paralellkobler så blir motstanden halvert, så hvis du kjøper 3 sånne så havner du 3.33ohm ca.

     

    Det står 175A inne på "features & specs" og dette kan du gange med 10 så har du den totale effekten den kan gi ved laveste belastning (1ohm) på den monoforsterkeren. Soundstorm er ikke akkurat kjent for å være noe bra heller, så styr unna det. Samme med fence og boss for å nevne noen.

     

    haha, da så. Teit at det står den gir så masse watt da, ingen som har sagt sikringen er noe jeg skal sjekke ut, men det må jo være lurt! :) kunne du eventuelt linket til noe på http://www.sonicelectronix.com/cat_m12_i23_boss-mono-subwoofer-amps.html Som ikke brenner lommeboka mi, i det minste så lite som mulig uten og kjøpe noe alt for ubrukelig! :D hadde satt utrolig pris på det! :D

     

    sjekka litt og var ikke alle det engang sto noe om sikringen?

  6. 2stk sånne kobles til 4ohm, og det holder med en forsterker som yter rundt 1000w rms i 4ohm, så hvis sikringen til den soundstorm forsterkeren stemmer, så yter den 1750w rms ved 1ohm og ikke mer enn ca 550w rms ved 4ohm, så den blir litt liten med andre ord :)

     

    4 ohms: 1800 watts x 1 chan. | men dette stemmer ikke altså? hva er det jeg skal se etter da, hvor ser jeg sikringen?, og om jeg skulle hatt 3 stykker, ville motstanden bli mindre da? skjønner ikke helt hvorfor motstanden blir mindre da du øker annatall, men det kan jeg nokk søke opp selv :)

     

    btw takk for svar! :D settes stor pris på!!! ^^

  7. quote fra yahoo answers

     

    "any amplifier that will handle a 4 ohm load will also handle a 8 ohm load.it will just make less power.for example, a amplifier that makes 300 watts rms at 4 ohms will only make 150 watts rms at a 8 ohm load."

     

    så da funker det tydligvis, men er dette gunstig da? vil det ikke lønne seg med noe i 4 ohm, eller vil det bli 4ohm om du paralell kobler de? leste noe om det men trodde ikke det?? ;D takker for svar!

  8. Vel, hvis du sier hvilken forsterker som skal drive dette så blir det enklere å anbefale noe... Men det første som slår meg er disse: http://www.dynabel.n...-PA-BASS/PA1550

     

    Men er jo 8 ohm! trenger du ikke noe sykt for og drive disse???!

     

    tenkte http://www.sonicelectronix.com/item_23060_SoundStorm-SSL-EV4.1600.html for de fire (VO M8) men bare og finne noe på http://www.sonicelectronix.com/cat_i23_mono-subwoofer-amps.html

     

    men denna kanskje? http://www.sonicelectronix.com/item_23062_SoundStorm-SSL-EV5000D.html til bassen! :D

  9. Okay, så lurte på hva slags sub vi burde gå for og i tilfellet hvor mange. Men ta i betraktning at man jo skal spille over en lengre periode og ikke bare spille i 15 min :D

     

    bilen: ford transit 2002 mod minibuss. altså god plass bak :)

     

    tenkte og bygge en vegg bak. detta opsettet er ment for og spilling ut BARE. Har allerede komponenetene som skal brukes inne.

     

    tenkte meg

     

    4 x DD VO M8”

    4 x DD VO B2 Bullet tweeter

     

    ---

    Gladen M-line 15 - 15'' | http://www.dynabel.no/Shop/Product/Gladen-M-line-15-15''-subwoofer-STK/AS2422

     

    Digital Designs DD515b 15'' | http://www.dynabel.no/Shop/Product/Digital-Designs-DD515b-15''-subwoofer/DD1141

     

     

    hvilken sub ville passet til dette? fant to stykker på dynabel, jeg likte men vet ikke om de er bra eller ikke :D noen andre innspill hadde også vert fint!

     

    -Martin Stavne

×
×
  • Opprett ny...