Gå til innhold

sneak1

Medlemmer
  • Innlegg

    239
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sneak1

  1. Hei.

    Jeg er nå i mitt livs største "knipe". Jeg har i 3 år jobbet 80%, mens jeg har bodd alene og har egen bil. Jeg fikk for litt siden vite at jeg mister jobben, pga nedbemanning.

     

    Jeg har søkt på flere jobber, og fikk en 50% stilling som jeg selvfølgelig må takke ja til. Men da jeg ikke har blitt redusert med 50% har jeg ikke krav på dagpenger. Det siste jeg vil er selvfølgelig og gå til NAV, men det ser ut til at jeg må ha støtte frem til jeg finner noe som kan fylle resterende 50%.

     

    Det jeg lurer på er om jeg kan søke om sosialhjelp, og ha det i en liten periode? 

    jeg har Bare vg1 og vg2, men har jobbet siden jeg gikk på ungdomsskolen og aldri hatt problemer med økonomi før nå. Er 23 år.

  2. Lang vei til major men en stor prestasjon å slå blant annet Imperial allerede. Enormt gøy med NVD gjennom open qual.

     

    Ser nok en gang at Zeves er Norges klart beste IGL.Han er nok hovedgrunnen til at vi i senere tid ser forbedringer i Norsk CS. Han har bidratt i større eller mindre grad til å gi oss 4 spillere på høyt internasjonalt nivå (rain,cromen,rubino,jkaem) samt våre to lovende nasjonale lag (NVD + Phobia).

     

    På tide å gi litt ros der det hører hjemme!

     

    GJ

     

    Er nok i mindre grad når det gjelder de 4 du nevnte der, ja.

  3.  

    Fortnite må være verdens kjedligste spill! Kan ikke skjønne at noen gidder å bruke tid på noe slikt hjerneløst søppel!!

    Enig der. Bare de kunne fjerne den byggedelen hadde det vært ok..

     

    Hver j**** gjøk du møter på bygger ei rønne på null komma niks for å unngå å bli drept. Skulle likt å se hver enkelt av kidsa 1v1 uten å bygge noe som helst.. :hrm:

    Og der forklarte du skillgap'et :)

  4. Kan vel dra ut kontakten til cpu vifta på hovedkortet og se i bios om aio rpm blir riktig.

    Jeg overså en vifte som jeg ikke trodde hadde noe med saken å gjøre. Men de på komplett har altså koblet en kabinett vifte til AIO headern. Så vannkjøling er nå borte. CPU vifte blir fortsatt ikke registrert da (100% sikkert at den er koblet riktig).. Tror det må være en sensor eller header som er gåen. Temperaturene spiker fra 30-55 bare ved åpning av en ny fane i chrome, så noe merkelig er det her. Angrer på at jeg ikke bygde selv nå...

  5. Da kan du like gjerne teste som foreslått i #11. Få vekk alle vifter. Utelukk pgså at cpu vifta lager krøll. Da kan du sannsynligvis ikke gjøre mer for å finne feil.

     

    Edit: glemte at du ikke hadde bygget selv.

    Var det jeg skulle gjort, men kjøpte ferdig rett og slett fordi jeg ikke gadd.. Har ingen annen vifte å prøve med, da jeg solgte gamle pcen ganske kvikt..

  6. Oppdaterte med en gang jeg fikk den. Er ingen ny ennå. Det der hjelper trolig nok ikke, så ser ikke vitsen. Alt funket før, så er redd for at kortet er defekt et sted. Det klarer bare og gi ut strøm virker det som. Har prøvd det meste nå. Koblet ut flere vifter uten hell, resetta CMOS, resetta til default bios. Finner ingenting som tyder på hva som kan være galt. Dette er nok en jobb for komplett. Jeg gidder ikke styre mer med det når PCen er såpass ny.. Det som er spesielt er at under vanlig surfing har temp gått fra 30-40 til 35-55, men holder seg stabilt på 40-45 under spilling. Tenkte å kjøpe ny kjøler, men ser ut som hk kommer først

  7. Det eneste jeg kan komme på å foreslå er å sjekke om det finnes en oppdatert bios og flashe denne, men det kan være fare for at det er noe galt og det feiler slik at du ikke får bootet i det hele tatt.

     

    Du får evt. klarere med selger av hovedkortet om du kan forsøke oppdatering av bios eller bare sende det inn.

    Har oppdatert bios selv, og har siste, så det er ikke problemet.

  8. Hei.

     

    Kjøpte ny pc for et par uker siden(komplett bygd). Den har funket fint. Når jeg kom hjem idag og skrudde på, kom det plutselig opp CPU fan error. Alle vifter går. Forøvrig står det at RPM på AIO Pump er på over 1k. Det rare er at jeg ikke har vannkjøling... 

     

    CPU vifta er koblet til riktig (CPU Fan og ikke CHA Fan f eks), alle de andre også. 

     

    Hva i alle dager er dette? 

    har prøvd og satt rpm greiene på ignore, da booter pcen. Men det burde ikke være slik.. Det står at jeg har ingen registrerte vifter, verken i BIOS eller HW. 

     

    tldr; Får cpu error, viser at jeg har vannkjøling (noe jeg ikke har), alle vifter surrer å går, alt er koblet riktig

  9.  

     

    1.4-1.45 er det som anbefales max med god kjøling. 

     

    1800x og threadripper 1950x kjøres her på ca 1,4v -1.42 med køstom vannkjøling :)

     

    "alle" Ryzen virker å kjøre på ca samme spenning, da det er "samme" brikke  :thumbup:

    Aha. Trodde det var noe forskjell på X brikkene og de uten. Men per idag har jeg en helt "meh" kjøler, som fulgte med pcen. Når jeg hadde clocket min til 3,9hz med 1.38v MENS jeg streamet på ganske heavy preset, gikk aldri tempen over 75. Kan jeg ta det helt med ro, eller burde jeg sikte meg inn på en noe lavere temp mens jeg streamer? Ellers uten stream er temp alt mellom 50-70, spørs hva jeg gjør :) Takk for svar!

     

     

    Hvis det er den loaden der som er max, så er det ingen fare :)

     

    Rendrer du derimot, blir det nok en god del varmere. Under 75grader er helt fint ja.

     

    Ok, så da forstår jeg det slik at jeg trygt kan fortsette med overclocken jeg har. Jeg rendrer ikke noen ting, bare streamer. Det er det mest "heavy'e" jeg gjør. Tror du jeg kunne skrudd opp til 4hz på 1,38v? Beklager mas!

  10. 1.4-1.45 er det som anbefales max med god kjøling. 

     

    1800x og threadripper 1950x kjøres her på ca 1,4v -1.42 med køstom vannkjøling :)

     

    "alle" Ryzen virker å kjøre på ca samme spenning, da det er "samme" brikke  :thumbup:

    Aha. Trodde det var noe forskjell på X brikkene og de uten. Men per idag har jeg en helt "meh" kjøler, som fulgte med pcen. Når jeg hadde clocket min til 3,9hz med 1.38v MENS jeg streamet på ganske heavy preset, gikk aldri tempen over 75. Kan jeg ta det helt med ro, eller burde jeg sikte meg inn på en noe lavere temp mens jeg streamer? Ellers uten stream er temp alt mellom 50-70, spørs hva jeg gjør :) Takk for svar!

  11. Hei.

     

    Jeg er forholdsvis ny til overclocking, så er mulig jeg har gjort noe feil eller forstått noe feil.

     

    Ut av boksen sitten 1600x'en på 1,375v, noe jeg har forstått faktisk er litt høyt til at den kjører på 3,6hz. 

     

    Jeg overclocket min til 3,9hz på 1,385v og hadde det helt stabilt, dog noe høy temperatur(?kanskje). Temperaturen jeg snakker om er mellom 70-75, som regel under 75 mens jeg streamer og spiller. Så vet ikke om det kan beregnes som veldig høyt, hadde vært fint og i tillegg fått svar på det :)

    Det jeg hovedsaklig lurer på er, kunne jeg skrudd volten ned og fortsatt hatt den clocket til 3,9? Jeg vet AMD anbefaler max 1,45v og jeg kommer ikke til å gå så høy noen sinne tror jeg. Hadde vært gøy og fått den til 4hz stabilt, men er litt usikker på hvor jeg burde starte på volten, og hvor jeg egentlig skal gå fra.

     

    Jeg bruker Ryzen master til og oc.

     

    Takker for svar, og beklager for kanskje dumme spm :)

  12.  

     

    Hvilket program bruker du til å lese av temperatur? Ryzen Master er det beste for Ryzen. Står noe som dette her. Slike ting som videoredigering og slikt vil jo belaste CPU mer enn spill, og varme CPU mer. Så under spilling burde max temps holde seg under 70C helst.

    Bruker Ryzen master / HWMonitor. HWMonitor vise riktige temp'er nå i forhold til før, da de viste 20 over. 70 ja.. okei. Vi får se hva jeg får til med ny kjøler. I mellomtiden tok jeg av klokkingen :)

     

     

    Jo, men siden du streamer samtidig som du spiller, så er ikke 75C så ille. Ny og bedre kjøler kan lønne seg uansett da.

     

    Ok. Kan nevne at uten og streame holder den seg på 55-60 mens jeg spiller =)

×
×
  • Opprett ny...