Gå til innhold

Palken

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Palken

  1. Det går fint å kjøre systemet i RAID 1 og boote fra en av diskene derso den andre ryker. Verktøyet heter MDADM (MD ADMin) som brukes for å konfigurere raid på linux. Det kan være litt kranglete å få maskinen til å boote dersom den ene ryker, du trenger da å installere grub på begge diskenes MBR etter du har satt opp raidet. Den enkleste og minst smertefulle måten å få systemet i RAID1 er å gjøre det under installasjonen, det lar seg dog gjøre selv om du allerede har installert, men kan være litt mer smertefullt. Merk her at du fortsatt må installere grub etter installasjonen, gjerne test at dette fungerer ved å ta ut en disk etter tur å boote.

     

    Når det gjelder oppsett så er google ett godt verktøy, dersom du aldri har lekt deg noe særlig med linux og RAID før så anbefaler jeg at du lager noen små partisjoner på en desktop maskin og leker deg litt med MDADM og Linux RAID, f.eks simulerere disk feil, sjekke hvordan det gjenbygger seg osv :)

  2. En ting du kan gjøre er jo å scanne hjemmenettverket ditt og se om den har endret ip. En annen ting er å logge deg på med ssh å kjøre top å la denne stå på mens du starter twonkeymedia serveren og se hva som skjer, NSLU har ganske dårlige specs så kan være den kneler, har aldri kjørt twonkeymedia selv så aner ikke hvor tungt det er.

  3. Du kan bruke GCALDaemon som er en liten java daemon som sitter mellom KOrganizer og google calendar. Jeg har ennå ikke fått tid til å installere og teste denne selv.

     

    Du finner prosjektets hjemmeside på Sourceforge og en fin tutorial her. Du kan også ta ett lite søk via repoene til distroen din først for å sjekke om den er der :)

     

    Si ifra hvis du prøver den ut da og tilbakemelding på hvordan den funker ;)

  4. Pidgin støtter veldig mange protokoller.

     

    Hentet fra siden deres:

     

    Pidgin is a multi-protocol Instant Messaging client that allows you to use all of your IM accounts at once.

     

    Pidgin can work with:

     

    * AIM

    * Bonjour

    * Gadu-Gadu

    * Google Talk

    * Groupwise

    * ICQ

     

    * IRC

    * MSN

    * MySpaceIM

    * QQ

    * SILC

     

    * SIMPLE

    * Sametime

    * XMPP

    * Yahoo!

    * Zephyr

     

    Så msn er bare en av de mange protokollene den støtter :)

  5. Mulighetene er grenseløse ;)

     

    Men ja, det ser ut som den maskinen skal klare å dra Ubuntu helt fint. Du bør kanskje ta en titt på de øverste trådene her, mye god informasjon der :)

     

    Du vet foresten av Ubuntu er en såkalt live-cd det vil si at du kan starte opp maskinen med Ubuntu UTEN at den rører noe som er på harddisken, på denne måten kan du teste at alt fungerer og hvis du er fornøyd, kan du ta skrittet å faktisk installere.

  6. Heisann, høres ut som en fantastisk idè dette :)

     

    Jeg er litt usikker hvor dere har tenkt og ta denne wiki'en, men ett felles samlepunkt for programmering generelt er ikke dumt. Jeg er nysgjerrig på om det går å få til at man kan anbefale bøker, verktøy (IDE etc) relatert til forskjellige språk. Kunne også godt tenkt meg at wikien kunne dekket en del av verktøyene som ofte er brukt i programmeringssammenheng som editorer, svn, kompilatorer osv. Hadde også vært digg om det senere kunne vært plass til f.eks Linux, Mac og windows programmering og de forskjellige verktøyene der.(Tenker her IKKE på noen flamewar, men hva som er gode verktøy og slikt)

     

    Kommer kanskje til å skrive litt i den wiki'en når jeg lærer litt mer og ikke har eksamener å tenke på.

  7. Jeg prøvde å gjøre det du nevnte uten hell. Har engelsk Vista så vet ikke helt hva du mener, men tror pagefiles er det samme som "sidevekslingsfil" og at skygekopier kan være det samme som snapshots. Jeg googlet hvertfall disse for å finne ut hvordan jeg skrudde de av.

     

    Dessverre så hjalp det ikke meg å skru de av.

  8. Heisann. Jeg sliter veldig med å krympe vista partisjonen på laptopen min til en tilfredstillende størrelse.

     

    Jeg har en standard installasjon som fulgte med min thinkpad, det ligger inne en del thinkvantage programmer som fulgte med pluss en trial version av office 07 som jeg nå har slettet. Jeg har med andre ord veldig lite programvare på maskinen. Når jeg prøver å krympe vista partisjonen vil den bare krympes med ca 37GB. allikevel så viser diskprogrammene at jeg har 85GB ledig av 105 på denne partisjonen. Jeg lurer da på om vista virkelig trenger ca 68GB for å fungere?

     

    Jeg har tatt diskopprydding og defragmentert uten at dette endret seg. I tillegg har jeg som nevnt i begynnelsen slette trial av office 07 og prøvd å slått av snapshots og pagefiles, men selv da vil ikke vista la meg krympe partisjonen noe mer.

     

    Noen som har noen idè om hvordan jeg kan krympe denne partisjonen ned i alle fall litt mer?

  9. Den nye harddisken har ingen jumper.. åpnet opp å sjekket og fant ingen jumper.

     

    Når jeg booter kommer det alltid en liten

     

    detecting drives...

    Raid None

     

    Ch0 Maxtor - something

     

    Gikk for sikkerhetsskyld inn på RAID instillingene og der sto det

     

    Serial_ch0 Maxtor

    Serial_ch1 No Drive.

     

    Har sjekket skikkelig hva som sto på hovedkortet og det er et K8T neo. Under sto det MS-6702 ver 1.0

  10. Heisann. Har nylig kjøpt en Western Digital Caviar SE16 500GB SATA2, 16MB 7200RPM fra Datakjeden

     

    Prøvde først å koble denne til den andre sata kontakten på hovedkortet, men oppdaget for at bios ikke fant disken. Har nå prøvd å bytte både strømkabel og sata kabel på begge diskene og hver gang finner bios den gamle sata disken men ikke den nye. Noen som vet hva problemet kan være?

     

    Hovedkort er MSI k8T neo 2.

×
×
  • Opprett ny...