Gå til innhold
Noe nedetid og ustabilitet mellom 11:40 - 11:55 ×

Dollar

Medlemmer
  • Innlegg

    2 981
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dollar

  1. Takk for innspillene. Kommer til å revurdere pris på 200GB'ere samt "pakkene".

     

    Dette er ikke et salgsforum og det var heller ikke intensjonen å selge "nå", men det gav (til slutt) en pekepin på priser og en positiv overraskelse med hensyn på faktisk etterspørsel etter brukt utstyr.

     

    *

     

    Så til dere som sendte PM, jeg kommer til å begynne å avertere det meste her mot slutten av neste uke, tipper jeg - så hold øye med bruktmarkedet da ;)

  2. Hver gang noen har prøvd seg på en salgsannonse på selve forumet har de fått tråden slettet og en advarsel  :whistle:

    6687297[/snapback]

     

    Det vet da alle, at det gjelder kun vanlige brukere... *ironi*

    6687376[/snapback]

    Vel, jeg har ikke mottat tilbakemeldinger av sorten jeg søkte - inkludert deres, men formålet her var å finne en brukt pris på ting og tang. Noe kan jeg estimere, utfra hva andre annonsører tar men hk/cpu/ram, annet og korta jeg selger er jeg totalt helt blank på. Har ikke tittet innom et bruktmarked e.l. siden AGP var kult :blush:

     

    Tror og håper at loven stadig er ganske lik for oss alle men hvordan folk velger å svare på en tråd kan jeg ikke nødvendigvis forutse - og hadde jeg det gjort så hadde jeg bedt om en stivere pris på endel komponenter her, jeg er tross alt økonom og vil ikke hive penger ut av vinduet ;)

  3. Er en stund siden jeg har rotet så mye med data men har nå endelig fått hugget noen gamle maskiner, og sitter med litt rester ;)

     

    Desverre vet jeg ikke helt hva jeg får for alt sammen, mengden tatt i betraktning så vil jeg heller selge litt billig enn å bruke 2 uker for å bli kvitt hver ting.

    Har kommet med noen prisantydninger her men de kan være helt sprø - kommentarer ønskes :)

     

    Hovedkort + CPU + RAM comboer:

    • Abit BE7-RAID, i845pe, socket478 LAN, RAID, LYD + Intel P4 2.53GHz med 1x512MB DDR-SDRAM (1250,-) Følger og med et Asus P4C800 Deluxe i875P kort her som jeg ikke har brukt/testet på 2 år her ;)

    • Aopen, i815e, socket fcpga, VGA, LYD + Intel P3 ”Coppermine” 600MHz (100FSB) og 512MB PC133 CL2 RAM (500,-)

     

     

    Harddisker (IDE):

    • 14x Western 200GB/8MB (2000JB) (400,-/bud – kvantumsrabatt)

    • 9x Western 120GB/8MB (1200JB) (200,-/bud – kvantumsrabatt)

    • 2x Maxtor 200GB/8MB (Diamondmax 9) (350,-/bud – kvantumsrabatt)

    • Maxtor 120GB/8MB (Diamondmax 9) (200,-)

    • Seagate 120GB/2MB ”stillegående” (200,-)

     

     

    Kontrollerkort (IDE):

    • 2x Promise Ultra100TX (for 4 disker) (150,-)

    • Highpoint RocketRAID404 (for 8 disker, flashet til RR454, RAID0/1/5) (300,-)

     

    Harddisker (SCSI):

    • 3x Western 9.1GB/10000rpm/U160 SCSI (150,-)

    • Fujitsu 36GB/10000rpm/U160 SCSI (500,-)

     

    Kontrollerkort (SCSI):

    • Tekram DC-390U3W kontroller med terminert 68-pins LVD kabel og 50-pin kabel (750,-)

    • Tekram DC-390U/F kontroller med 68-pin SE og 50-pin kabel (150,-)

    • Initio U2W 68-pin LVD kontroller (med terminert LVD kabel) (250,-)

    • Initio U2W 68-pin LVD kontroller (uten kabel) (100,-)

     

    PCI kort:

    • SB Live 5.1 (100,-)

    • SB Live 5.1 Platinium med 5.25-brønnen, uten fjernkontroll ser det ut til ;) (300,-)

    • SB Live 5.1 Platinium med 5.25-brønnen og fjernkontroll (400,-)

    • 2x Intel PRO/1000, 1gbit nettverkskort (100,-)

     

     

    Annet:

    • LG 15" LCD skjerm (1 pixel-feil, grønn/hvit) (750,-)

    • Gainward GF3 TI200 AGP, VGA, DVI, TV (200,-)

    • Plextor 48/24/48A CDRW, svart (150,-)

    • Plextor 40/12/40A CDRW, hvit (150,-)

    • 3x Drevrammer med vifte (ha 3 disker i 2 CD-ROM brønner) (75,-)

    • 2x 300W PSU’er (150,-)

    • 2x Delta ~6000rpm 80mm kabinett vifter (50,-)

    • Svarte Chieftec og I&S serverkabinetter (begge fra microplex). Har bilder, men disse er i ”dårlig forfatning” (dvs diverse modifikasjon). Nærmest gies bort i krs området dersom du henter og vil kjøpe noe annet i samme slengen

     

    • Alle priserantydningene er pr stk, kvantrumsrabatt og lignende er aktuelt.

    • Har MASSE tilbehør til alle typer ting, runde IDE kabler (45/90cm), MYE strømsplittere, thumbscrews etc som skal følge med disker/kontrollere.

     

    Edit: Fant et ekstra skjermkort ;)

  4. Litt av poenget med DDR2 var vel at det skulle være billigere, billigere for produsentene altså.

    Der er mange poenger med DDR2, et av dem er bl.a. at det "nok" vil bli billigere å produsere, særlig når teknikkene modnes og volumet øker. Likevel er det verd å merke seg at dersom man ser etter "store" brikker (f.eks 1GB) så er prisforskjellen på DDR og DDR2 bare rundt 200 kroner (fra ca 900 til ca 1100), dette er i tråd med påstanden om at DDR2 særlig er mer kostnadseffektivt etterhvert som størrelsen på brikkene/chippene øker.

     

    Lavere kostnad for produsentene gir muliget for ytterlig priskonkurranse. Situasjonen vi har idag med at mange ikke klarer å tjene penger på DDR1 vil også bidra til å få fler produsenter over på DDR2, foreløpig er der mindre konkurranse og litt bedre marginer (om vanlig logikk gjelder ;)).

  5. Fordi Netburst arkitekturen gjennomgående har bedre ytelse enn P-M arkitekturen (som har endel svakheter, til all-round bruk) og varmeutvikling egentlig ikke bekymrer noen, de fleste bryr seg med om støy.

    Jeg skjønner hvorfor de ikke vil bruke P-M arkitekturen i stasjonære. Det jeg lurer på er hvorfor Intel ikke har utviklet en ny arkitektur? AMDs arkitektur for 64 bit CPUene er vel bedre når det gjelder varme enn netburst. Synes det er rart at Intel med sine kjemperessurser skal ligge tilbake for AMD.

    Fordi det tar ganske lang tid å designe en ny arkitektur, og i 9 av 10 brukeres øyne er det ene like godt som det andre.

     

    Varmeutvikling på CPU (som bare er en komponent av hele maskinen) bryr eller for den sags skyld - vet bare noen få prosent av kundene noe om likevel.

     

    Intel har såvidt jeg vet flere andre arkitekturer de kunne erstattet netburst med, men av hensyn til profittmaksimering så anser det åpenbart netburst som den mest balanserte her og nå. Likevel, de litt teknisk interesserte av oss har naturligvis sett skriften på veggen og vet at dette kommer til å endre seg, men ikke over natta :)

     

    Yonah ser slik jeg ser det (teknisk sett) til å være ytelsemessig gjevnt over god nok til erstatte netburst, med mindre der kommer noen nye northwood-aktige syvmilssteg men vi snakker tidligst i 2006. Skulle jeg tippet så ville jeg tro der kommer en "desktop-platform" i 2006 som bygger på dette, kanskje paralellt med netburst for en periode før den ene kanskje forsvinner.

     

    Hvem som ligger bak hvem kommer ann på hva du måler :)

  6. Intel måtte jo tilbake til forrige generasjon for å utvikle Pentium M.

     

    Hvorfor fortsetter Intel med Netburst arkitekturen (pentium 4) når den avgir så mye varme?

    Fordi Netburst arkitekturen gjennomgående har bedre ytelse enn P-M arkitekturen (som har endel svakheter, til all-round bruk) og varmeutvikling egentlig ikke bekymrer noen, de fleste bryr seg med om støy.

     

    En vanlig HP D530 SSF, som den skolemaskinen jeg sitter på nå er bortimot lydløs selv med en 2.8GHz P4 under lokket så hva bryr det da meg om den har et effekttap på 50 watt idle og 100 watt under load (som den kanskje har vært i noen timer av sin levetid).

     

    Prøver å være litt djevlens advokat her, enig i at i 9 av 10 maskiner (jobb/skolemaskiner o.l.) så hadde P-M vært den suverent beste prosessoren å bruke (men jeg hadde gjerne sett HT i den først).

  7. Bare lurte litt på hvor firewire-portene "på kortet" er? Kan ikke se dem på bildet.

    Tipper de er i form av kontakter på PCB'en, hvor det kan kobles til et brakett med litt ekstra porter.

     

    Hva overklokking angår så har jeg aldri hørt at dette brikkesettet skulle være spesielt dårlig egnet, men nå har aldri mitt inntrykk vært at overklokking var det som solgte AOpen kort (har ikke inntrykk av at de skiller seg ut i hverken positiv eller negativ forstand).

     

    I likhet med bK_Coder og MacFan er jeg tilbøyelig til å kalle 4 S-ATA porter nok, de aller, aller fleste vil aldri ha fire disker i maskinen sin likevel :)

  8. Neppe, slike selskaper senker ikke milliarder i produkter uten å vente avkastning, i tilfellet Itanium så er det nok ikke noen tvil om at det enda ikke helt har innfridd helt.

     

    Derimot, hvis utviklingen på Itanium fronten de siste årene, i forhold til konkurrentene fortsetter så ville jeg stille meg mer spørrende til endel andre arkitekturers fremtid. Intel har råd til å ikke tjene penger på Itanium (hvertfall i overskuelig fremtid), de har også råd til å "dumpe" den om de skulle trodd det totalt sett var med lønnsomt men det tror de (åpenbart) ikke.

  9. Må si 840 imponerte stort, leverte langt mer enn hva jeg hadde ventet (synes vanligvis nettsteder er dårlige til å vise effekten av dobbelprosesser/HT maskiner).

     

    Gleder meg til å se AMD's DC prosessorer, disse kan være klokket nærmere enklekjerne utgavene, har hvertfall på papiret en fordel med hypertransport og tatt i betraktning at de ikke har HT (og typisk gjør det dertil svakere i multitasking) muligheten for, relativt sett et enda større boost.

     

    Når det er sagt så skal jeg neppe ha ny maskin før Q1 2006, Yonah :)

  10. Gikk på 2GB RAM for snart 2 år siden, gav rundt 2000 kroner den gangen (PC3200). Må si jeg gliser litt når jeg ser folk er villige til å gi dobbelt så mye for samme mengden et par år senere :)

     

    Personlig tror jeg ikke maskinen vil bli noe raskere i praksis med disse modulene enn de billigste 1GB brikkene man kan snuse opp (som koster ca halvparten).

     

    My 2 cents on overprices (and hyped) memory ;)

  11. jeg mente at det var x2 og ikke +1000MHz, dvs: P4M1,5= P43,0 - P4M 1,8 = P4 3,6

     

     

     

    er det mulig å få kjøpt P4M løst, og bruker den en standard sokkel? så man kan bruke den i en "vanlig" pc i likhet med Athlon XP-M?

    Du sier *2 og datating sier + 1000Mhz...

     

    Hva er rett?

    Ingen av delene. Det kommer ann på oppgaven men "gjennomgående" å ligger det i området der.

     

    PM 1.8 og P4 3.2 er såvidt gjevne (stort sett) at til vanlig bruk merker du ikke forskjell, men på pur ytelse vil jeg likevel tro P4'en stikker av med pokalen i de fleste sammenhenger, ulempen er en mye høyere varmeutvikling.

     

    Hva smerte/tålegrensen på varme angår så tåler PM mer enn en P4 ;)

  12. Tja, sånn rent umiddelbart kan virke ganske unødvendig av Intel å "finne opp kruttet på nytt".

    Enig, det jeg lurer på er hvor likt HT dette egentlig er, Intel har snakket om seriell FSB en stund. Om dette først skal dukke opp i 2007 er det 5-6 år nyere enn HT, da tviler jeg på at de vil ha stort mer til felles enn en seriell natur.

  13. Lese Lese..  :love:

     

     

    Likte at Xeon lå øverst på lista.....  :dribble:

    De ligger nok øverst på prislista og :tease:

    Tror faktisk en engineering sample A64-DC, om du fikk fatt i ville vært langt dyrere ;)

     

    Det som blir spennende å se er Pentium D vs "vanlig" A64-DC. De sikreste antagelsene er at:

     

    - AMD løsningen blir raskest (om ikke vanlige A64'er blir ~2GHz mens 2.4GHz o.l. blir FX'er).

    - Intel løsningen blir først tilgjengelig.

    - Intel løsningen blir rimeligst, AMD har ikke fabrikasjonskapasitet til å begynne å levere dobbelt så store kjerner til ca samme prisen.

  14. Tror vel de fleste her (kanskje også meg?) har bomma litt på poenget her ;)

     

    Husker når ATX standarden kom, da hadde vi 20 watt prosessorer og passivt kjølte skjermkort. Vi hadde 2X AGP og svært klumpete hovedkort som skulle romme masse gamle legacy standarder.

     

    BTX gir muligheten for fysisk mindre, og enklere-å-kjøle maskiner. Samme om du har en Prescott, en A64, en P-M, et innebygget skjermkort eller en/to 6800 Ultra kort så vil det blir enklere å kjøle det, og kreve færre vifter. Hovedkortene kan også gjøres fysisk mindre og mer praktiske.

     

    En suverene majoritet av alle maskiner som selges blir solgt som komplette maskiner. Disse får skjeldent noen oppgradering (isåfall oftes litt ram eller en ekstra disk) så at man trenger nytt kabinett vil for de fleste kunder være et non-issue.

     

    My 2 cents :)

  15. Ytelsemessig snakker vi ikke om noen store forskjeller på de maskinene der, "problemet" med begge, til videoredigerting er treig harddisk og lite RAM.

     

    Der disse virkelig skiller seg er strømforbruket på prosessorene. Pentium M maskinen har i praksis (og på papir) mye bedre batterilevetid, den blir ikke glovarm å ha i fanget og viften vil vanligvis stå stille. Synes du dette verd 1300 kroner så go for it. Jeg ville ikke nølt et sekund hvertfall :)

  16. Etter at Mac mini kom på markedet blir Shuttle XPC omtrent som en dinosaur i sammenligning, nei nå må Shuttle snart få ut fingeren og komme med en SFF-boks i vesentlig mindre størrelse som fortrinnsvis har ekstern strømforsyning, med god integrert grafikk (Radeon X300 eller bedre) og lyd, bruker 2.5" harddisk, slim DVD-brenner og som benytter prosessorer som ikke krever så ekstremt med kjøling (maks 1 vifte!). Det er dette folk vil ha nå, og ikke disse svære og bråkete boksene som nevnt her sammenlignet med Mac mini.

    Ganske så enig.

     

    Jeg tror ikke den innebygde grafikkløsningen er så avhengig av 3D-ytelse, GMA900 bør holde, men DVI, TV-ut, Azalia og noe kjølig prosesseringsmulighet, helst P-M (eller LV-A64) bør være med.

  17. For å uttype dette med (pris-)oppdatering litt, prisguiden har noen times forsinkelse. Hvis f.eks butikk X sender oss en prisliste hver dag kl 24 og bestemmer seg kl 12 for å kjøre ut tilbud på en vare så kan det ta 12t før vi får en ny liste som reflekterer dette, så teknisk sett er det ikke real-time priser vi har (det hadde blitt litt vanskelig med såpass mange butikker og priser).

     

    Dessverre er ikke "alle" butikker med i prisguiden men jeg tør påstå det er såpass mange at prisguiden gir en svært god pekepinne. Jeg vil tro de fleste produktene ikke er å finne billigere her til lands, enn hos den billigste forhandleren i prisguiden.

     

    De produktene dere savner, post dem her. Vi har og en tipse funksjon i prisguiden :)

     

    Mvh,

    Andreas Grimsby

    Prisguiden

  18. - SCSI disker trenger ikke være 15 000 rpm, men per dags dato er det ingenting annet enn SCSI (og FC) som leveres med det.

    - SCSI disker leveres ikke i 120GB størrelser.

     

    At det står SCSI i device manager skyldes at Windows kategoriserer disker på endel tredjeparts SATA/RAID kontrollere som "SCSI devices".

×
×
  • Opprett ny...