Gå til innhold

Konrad Andree

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Konrad Andree

  1. Jeg tro nok problemet med salget ligge i flere faktorer.

    1. Svak/kort batteri tid.

    2. Lav nytteverdi i forhold til vanlige forbrukere.

    3. Lav nytteverdi i forhold til bedriftskunder.

    4. For mye fokus på idrettsutøverens behov.

    5. Lite brukervennlig.

    6. Dagens marked mindre fokusert på å bruke klokker til daglig.

    7. Høy pris i forhold til det kunde forventer og oppfatter er riktig.

    8. Lav bevissthet hos kunden i forhold til klokkene.

    9. Dårlig/mangelfull markedsføring.

    10. For store begrensninger i forhold til kundens behov for fleksibilitet og kompatibilitet.

    • Liker 2
  2.  

    Trolig ingen smartmobil som gir mer for pengene nei du den påstand er nok lit for drøy. BlackBerry Z3 er 10 ganger bedre og til ca. samme pris.

    Litt forskjell på pris på en ny mobil og en på opphørssalg...

    Blackberry Z3 (ikke Z30) er helt ny kom ut i April/Mai den har en 5 tommers skjærm osv osv. koster 190 dollar ca. kr.1100;-.

  3.  

    Takk for svar! Stemmer at det er mobilen du linket. Slettet en del tråder for ikke lenge siden etter at jeg misset mange meldinger, men nå har det visst skjedd igjen at meldinger ikke kommer. slettet mange tråder igjen nå, så får vi se.

     

    Skal prøve å bytte meldingsapp. Usikker på den oppdateringen, må sjekke. Dvs høre med mannen min som stort sett fikser slikt for meg ;)

     

    takk igjen, tar gjerne i mot flere svar! :)

    Hei, jeg har samme problem som deg :omg: prøvde Googles Hangouts men jeg anbefalle ikke å bruke den, strøm forbruket øker, SMS frafall er det samme og mobilen blir tregere. Problemet er enten i mobilen eller hos teleleverandøren (muligens en kombinasjon). Jeg har installert et app som hette PNF som ser ut til å hjelpe at antall frafall reduseres ved å få mobilen til å sier fra til telesystemet at den er fortsatt koblet til telesystemet. Dette har noe med tidsrammene og -syklusene til mobilen og teleselskapet er ikke optimalisert i forhold til hverandre. Foreløpig så ser det ut som at det fungere brukbart. Håpe dette er til hjelp. :dremel:

  4. Det er klart at Apple slitte for tiden med fallende markedsandeler og at 5C og 5S er et forsøk på å bremse denne utviklingen såpass at neste når neste generasjon iPhone introduseres så har Apple mulighet til å vinne tilbake sin posisjon.

     

    Totalt sett så er verken 5C eller 5S nok til å hindre at konkurrentene ta stadig nye markedsandeler vis ikke Apple gjør noe med pris nivået sitt og sørge for at prisdifferansen mellom disse to er stort nok.

     

    Men, Apple har klart å introdusere to meget viktig ting som skille dem fra de andre. Den nye A7 brikke sett basert på 64 bits teknologi og fingeravtrykksleseren. Disse to er meget viktig og nytt.

     

    Bak del er at Apple igjen har ikke klart å introdusere NFC dette er for svak og vil straffe seg på sikt.

  5. Dette var et steg i riktig retning :) Prisen kan dog ikke øke, den er allerede litt for dyr. Under 5k er den aktuell :)

     

    Samtidig har Apple fått problemer med lekkasjer ved de 2 siste telefonene, de fleste ryktene stemmer på forhånd. Apple har vert flink til dette fram til 4s, litt av magien forsvinner :/

     

    Når det gjelder prisen på iPhone så er den klart for høy i forhold til mobilens egenskaper og kvalitet i sammenligning med konkurrentene. Apple er nødt til å endt'en redusere prisene sine eller forbedre mobilens egenskaper osv. Apple taper markedsandeler!

     

    Når det gjelder lekkasjer så er det klart Apple som ligge bak disse for å øke interessen i marked. Desværer så har de glemt at når produktet lanseres så må alt det andre som utgjør produktet må også inneholde spennende nyheter som kan støtte opp under det som er lekket fra før av.

  6. Selv om iPhone 5S er ikke noe revolusjonerende ny produkt så tro jeg Apple har brakt på bordet en del nytt/forbedringer som komme til å få konkurrentene til å går inn i tenke boksene sine. Apple er først ute med en 64 bits prosessor noe som er en viktig innovasjon. Så har vi den nye fingeravtrykks sensoren som jeg tro kan være av stor betydning når det gjelder sikkerhet og handel (noe de andre ikke har). OS'en var nok en nødvendighet for at iPhone ikke skulle virke altfor gammel dags i forhold til Android men trenger nok mer arbeid allikavel bra gjort av Apple. Det som er mindre bra er nok mangel på NFC noe Apple må gjøre noe med hvis ikke de skal for problemer her på sikt.

    • Liker 2
  7. Nei nå har jeg vært ute på nette og sett på det jeg kan rundt Jolla og Sailfish og mitt inntrykk er at både mobilen og OS'en er utrolig dårlig i forhold til N9 og MeeGo OS'en. Her må Jolla tenke seg om før de prøve seg med dette. Først må hardwaren (elektronikken) oppgraderes slik at den står i forhold til dagens high end mobiler. Designet må revurderes den er rett og slett stygg og lite elegant. Selve OS'en vel har ingen ting tilfelles (fra en bruker ståsted) med MeeGo. Demo'er som jeg har sett hittil viser hvor lite igjennom tenkt systemet UI'en er.

     

    Nei dette kjøpe jeg ikke. :-)

     

  8. Hei, og takk for tips.

     

    Skal prøve en factory reset ikveld, må bare skrive ned innstallerte apps osv så jeg slipper å styre så mye rundt :)

     

    Men ang. den 4.1.2 updaten så får ikke jeg denne på min telefon uheldigvis. har prøvd via systemet, men den forteller at jeg kjører den nyeste versjonen, så den er nok ikke sluppet i europa enda, eller noe i den duren..

     

    Edit: Kjørte antivirus også, nada niks å finne. Bruker avast!

     

    edit 2: Er på 85% strøm nå, 100% var 8 imorges. Med tanke på at jeg var tom for batteri i 3 tiden igår med akkurat samme utgangspunkt så er det tydelig at noe spiser batteri. Det er ironisk at jeg må bruke strøm for å ikke bruke mer strøm. Wtf.

     

    Hei igjen, Android 4.1.2 må du laste ned direkte fra LG-Norges webside - http://www.lg.com/no/kunde-soette-mobil/lg-Optimus-4X-HD-P880

     

    Husk du må installerer først Usb-Driveren og deretter LG Mobile Support Tool. For å være på den sikre siden kan du gjøre en back-up på telefonen din igjennom PC-Sync som du laste også ned til PC'en din.

     

    Lykke til

    Hilsen Konrad

  9. Hei, det høres nesten ut som en firmware eller hardware feil. Hvis feiel er hardware så må du levere den inn til reperasjon før den utvikle seg til noe være. Hvis det er en firmare feil så kan du prøve å stille mobilen tilbake til sin opprinelig "factory settings". Dette kan gjøres på to måter via menysystemet som erden vannlige måten man gjør dette eller via en dyp reset som er noe mer omfatende men mer grunndig løsning. Husk du risikere å miste data vis du ikke tar backup. En annen alternativ er å oppgradere til Android 4.1.2 som er nå tilgjenglig hos LG. Hvis alt dette ikke føre frem da må du på verksted med mobilen.

     

    P.S. Det kan også ligge en virus eller trojan program i mobilen da må du inn med en virusprogram eller slette helle mobilen (altså inn på verksted).

     

    Håpe dette er til hjelp.

     

    Lykke til,

    Konrad

  10. Spørsmålet er ikke om Google forlange at Google's programvarer skal være en del av operativ systemet Android eller ikke (for det er opp til Google å besteme) men at Google tillate på en troverdig og lettvint måte at andre aktører/konkurrenter for lov til å tilbyr sine konkurrende produkter som alternativ til Google's og så lenge dette ikke brytte ned og ødelegge selve operativsystemet.

  11. Å ta patent for bruktsalg i seg selv er rett og slett for dumt, men å ta patent for en teknisk løsning som gjør det enklere rent teknisk å selge gammle apper er helt i orden for min del. Men når mann selge noe til noen så eier mann det mann har kjøpt ikke leie. Hvis produsentene menner at de kun leier sine app til folk/kunden så for de slutte med å sier at de selger men istenden kalle det for å leie istendenfor. Her tro jeg noen forbruker jurister burde ta en nærmere titt på praksisen her. Kanskje noen politikere også burde engasjeres her.

     

    Beste ønsker til alle. Konrad

  12. Løsningen fra Mcash er nok interesant men jeg ser flere svakheter. For det første sikerhet det sies svært lite hvordan data/informasjonen som ligge i mobilen og selve overføringen skal kunne beskyttes mot hakere. En annen problem er hva skjer vis mobilen blir borte og uvedkommende har den og pinkoden din. Uten mobil så har du ingen mulighet til å varsle banken/kortselskpene før du for låne en annen mobil eller komme til en fastlinje (telefon) hvis du i det helle tatt huske telefonnummeret til banken/kortselskapet.

     

    Som en siste kommentar så synes jeg at det er ikke riktig at jeg som kunde må betale et gebyr (ut over salgsprisen på varene) for å få lov til å bruke mine egene penger, da er det bedre å bruke kort eller kontanter som i dag. En slik tjeneste som dette må ikke føre til økte kostnader for kundene, redusert sikkerthet, mindre kontroll over forbrket eller en mer kompliserte bruke opplevelse.

     

    Mvh. til alle sammen.

    • Liker 1
  13. Hei,

     

    At fuktindikatoren(e) er utløst er ingen bevis på at mobilen er skadet den kun indikere at fuktighetsnivået var over et vis grennseverdi uten at det nødvendigvis betyr at mobilen er skadet for det. Det er selgeren/verkstedet som må bevise at mobilen er faktisk skadet av fuktighet og at skden/feilen ikke skyldes andre årsaker.

     

    Å klage på at du er ikke enig i verkstedets og selgerens konklusjon er din rett og har hendt føre frem til et positiv resultat for kunden (etter mye massing og aviser osv.). Det du må da gjøre siden du har åpnet mobilen er å få en uavhengig verksted til dokumentere at fuktighet er ikke årsaken til skaden/feilen. Dette legge ved klagen til selgeren og kopi til forbrukeombudet. Husk dette kan koste men du har anledning til å kreve erstatning fra selgeren. Du må også huske å levere en kopi av kviteringen for at de faktisk eier mobilen og at verkstedet kan eventuelt få dekket reperasjonen direkte fra importøren.

     

    Skulle alt går i feil retning eller ønsker å repere mobilen selv så tro jeg at du klare det nok hvis du huske å regngjøre den grundig og lode kondensatoren på plass. Den hvite pulveren er endten salt eller rester fra produksjonen. At du fant kun en forsvindende lite mengde styyke min tro på at mobilen er ikke fukskadet men at kondensatoren som du fant delvis ikke loddet/montert er den faktiske hovedårsak til feilen og at fuktigheten har kun bidrat til å fremheve dette.

     

    Det er etter min menning at Delta Service er alfor ofte involvert i slike sake der de komme med dårlig dokumentert konklusjoner. Jeg har selv hatt inn utstyr som har ligget flere dager i sjøvann som etter regngjøring og kontroll har fungert bra etter på i flere år og da snake vi om utstyr i millionklassen.

     

    Håpe dette var til hjelp lykke videre.

     

    Mvh. Konrad

    • Liker 2
  14. I og med det kom en hvit flamme, gnister og så et smell kan tie på at det er enten en kondensator eller batteri som har kortsluttet. Dette heldigvis ikke daglidagse ting men ikke uhørt. Jeg har selv observert slike skader, problemet her er at under de rette omstendigheter så kan dette føre til større skader på indirekte vis både på matriell og mennesker. Her må Samsung undersøke telefonen grunndig før de sier noe mer. Men de har ikke mye tid på seg.

×
×
  • Opprett ny...