Gå til innhold

TKongen

Medlemmer
  • Innlegg

    4 290
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av TKongen

  1. Kan aldrig i världen se för mig att folk köper 7700k, Socket 2011-3, eller Ryzen och i tillägg har 1080 kör i 1080p eller vart fall inte 720p för nyare spel.

    Jeg kjenner folk med kraftig GPU og CPU, men 1080p monitor. I min erfaring så er skjerm helt nederst på listen når folk kjøper PC. For gamere er det jo folk som er ute etter høy frekvens skjermer, og gjerne 1440p. For content creators er de ofte klar over at de trenger en skjerm som reproduserer farger nøyaktig. Likevel vil jeg tro at mange som gjør det mer som hobby ikke har slike skjermer. Og som Steam survey viser så har ikke de fleste slike drøye gamingskjermer heller. Når en skjerm koster 7000 kr pluss så begynner det å bli mye.

     

    Så derfor er det folk som har brukt alle pengene sine på et 1080 f.eks, eller de bruker alle pengene på en Ryzen oppgradering, og så har de ikke mer igjen til skjerm. Så sitter de med en helt ok 1080p monitor, og planlegger å kjøpe ny skjerm senere. Jeg har sett mye folk som gamer på skjermer som ikke står i stil til PCen for å si det slik. Hvordan TN skjermer ol selges rundt 2000 kr forstår jeg ikke når Dell Ultrasharp skjermer er bedre enn alt til den prisen. Generelt er kunnskap om CPU, GPU, SSD, RAM osv langt høyere enn for skjermer. Forståelig da skjermer er mye vanskeligere å finne ut av.

     

    Ikke spesifikt svar til deg lengre

     

    Likevel så er det jo og slik at det sannsynligvis er langt mer enn et par prosent av de som har et 1080 har en 1440p eller 2160p skjerm. Så når en tester i 1080p så synes jeg og 1440p tester bør være med. Og lavere oppløsning enn 1080p synes jeg og blir litt vel drøyt. Samtidig finner jeg det litt ironisk at folk mener at en bør kjøpe Ryzen da flere kjerner er mer fremtidssikkert (enig der). Samtidig som en ikke bør vise 1080p benchmarks, fordi folk har 1440p skjermer, og det er irrelevant om 1080p benchmarks viser hvilken CPU som vil klare seg best i fremtiden. Si du kjøper ny GPU om 2 år til toppmodell, så plutselig er det 1440p du ser forskjellen i CPU, og da er det den CPUen som var best i 1080p benchmarket som gir best fps.

     

    Samtidig er det kanskje lurt å vente litt om gaming er viktig for deg. Vi har jo rimelig mange rapporter om manglende Ryzen optimalisering (naturlig det når de har vært ute av gamet så lenge). Så med litt fikser på SMT, RAM og optimalisering så kan fort forskjellen bli mindre. Hvis forskjellen krymper og ikke blir så stor, så ville jeg sagt Ryzen er et bedre valg. Den gjør det jo bedre i andre oppgaver og multitasking, så å bare ha den muligheten tror jeg er verdt det. Eneste negative er at du må overklokke en 1700 da. For folk som ikke overklokker må de da skaffe seg en 1800X, og den er altfor dyr i forhold til 7700K. (ja, jeg vet den ikke er ment å konkurrere mot 7700K, men det er faktisk den AMD CPUen som kommer nærmest i spillytelse). Og det er faktisk ikke så mange som overklokker. De putter, eller får noen andre til å putte, CPUen i maskinen og så er de ferdige med deg for alltid. Så det er jo og en forskjell på hva som er best produkt for entusiaster og hva som gir salg. 

     

    Ikke at jeg mener Ryzen ikke vil gi salg altså. De har fått med seg mange selskaper til å lage og markedsføre Ryzen baserte maskiner. Som og betyr at de faktisk har tro på at de vil selge bra og. Spesielt til laptop så har de hatt CPU launcher med veldig lite modeller laget basert på de nye CPUene deres. Så bra det er annerledes nå. De trenger (og fortjener) å få inn litt penger for 6 år med hardt arbeid :) De har gjort mange smarte avgjørelser når de laget Ryzen. 

    • Liker 1
  2.  

    Killer network fikk de vel fordi folk klaget på Realtek løsningene om jeg ikke husker feil. Og Realtek er hva de aller aller fleste har.

     

    Du blander nok broadcom og realtek her.

     

    Når det kommer til trådløst så er det som regel broadcom eller intel som er i XPS laptopene, ikke realtek. Realtek blir som regel brukt til kablet. Det mest normale er broadcom aka "Dell wireless", etterfulgt av Intel. Nå selges de og med Killer. Alienware laptopene har i lengre tid blitt solgt med killer. Det er ingen tvil om at intel sine er de beste.

     

    Hehe, det stemmer selvfølgelig. Intel er definitivt best ja, men det er vel dyrere, og viktig å spare penger....

     

    Har ikke coil whine på min XPS 13 9350 :)

  3. Alle cores på 4,1GHz så krasjer den :hm:  Redd for at dette tyder på at Ryzen ikke overklokker veldig bra. Hørte noen rykter for kanskje 1 mnd siden (eller litt mer) om at AMD har initiert prat med Samsung for å levere chips i stedet da GlobalFoundries ikke overclocker noe særlig. Har forsøkt å finne frem til kilde uten at jeg fant det dessverre. 

    Samsung og GlobalFoundries er jo i samme allianse, sammen med IBM. Så de bruker akkurat den samme prosessen, de jobber sammen om det. IBM driver mye reasearch og har kontakter til mange forskningsmiljø i USA og universiteter. GlobalFoundries var jo en del av AMD, så AMD er kontraktfestet til å kjøpe wafere av GolbalFoundries. Jeg ser derimot ikke at Samsung sine chiper skal være bedre enn GlobalFoundries sine. Da må i så fall Samsung og GlobalFoundries gjøre småforbedringer og optimalisering på sine fabrikker individuelt og samarbeide bare om produksjonsteknikken generelt. Vanskelig å vite, men en skulle tro at når de samarbeidet og lagde samme 14 nm FinFET så samarbeidet de om optimalisering også. Det faktum at AMD har mulighet til å lage begge steder er jo bevis på at det er nesten helt likt eller helt likt. Ellers måtte de gjort endringer for å tilpasse til andre transistorer. Mulig Samsung får det litt bedre til da. Bare er flinkere til å gjøre det riktig. 

     

    Så ikke ut som at 1800X krasjet for min del. Det er ikke sånn det ser ut når en CPU krasjer pga overclock. Ikke min erfaring, i hvertfall.

    For meg så det ut som at de faktisk mistet feeden, siden han som tilsynelatende satt ved PCen og snakket, fortsatte å snakke etter at linken ble brutt.

    Uansett ville jeg ikke lest for mye om det. Uheldig at det stoppet opp, men årsakene kan være mange. Dette var jo ikke akkurat BIOS OC heller, men gjort i deres helt nye, utestede OC program til Windows. Så kan like godt være et problem med HK eller SW ville jeg sagt. Etter å ha sett IEM i helgen så virker det generelt vanskelig å få en helt vanlig PC til å oppføre seg vanlig. Tror ikke AMD er så dumme at de overklokker en CPU til en frekvens de er usikker på om er stabil på en live event. De har nok testet at den chipen klarer 4,1 GHz et par ganger før demoen.

     

    Ellers enig i at det ikke så ut som en CPU krasj pga OC, ikke at jeg har overklokket mye da... Putte ledninger inn i CPU vifte har jeg derimot klart et par ganger, så går vel for det samme :p

  4.  

    Er det egentlig så mange som har behov for 4k skjerm? Er ikke dette bare noe som suger ekstra mye batteri og ser fint ut på papiret slik at de kan ta en syk pris?

     

    Og slow motion er en morsom funksjon det, men hadde det ikke vært bedre å få litt bedre kvalitet på vanlige videoopptak først? Samsung, Apple, Microsoft og LG knuser jo Sony på kamera. Og ofte er det samme kameraet som Sony bruker.

     

    Jeg skal i alle fall ikke ha Sony igjen med det første.

    Knuser faktisk. Ha sagt det før og sier det igjen. Jeg har ennå til gode å se noen ta bedre bilder med en Samsung, Apple eller LG telefon enn jeg klarer å ta med med Xperia.

     

    Kameraappen til Xperia er forsåvidt ikke allverden, men du kan alltids laste ned andre, som gir deg enda flere manuelle muligheter som lang lukkertid etc.

     

    Men problemet er åpenbart brukeren.. Litt på samme måte som at du blir ikke proff-fotograf bare fordi du kjøp deg et systemkamera...

     

    Se innlegget mitt pluss RamGuy. Tviler ikke på at Sony kameraet kan ta veldig gode bilder. Som RamGuy sier derimot så er 95% av bildene auto. Og da teller jo SW og bildebehandlingsbrikke mye. Da er essensielt dette fotografen som skal velge innstillinger og slikt selv. Av det jeg har forstått så vet du litt om kamera, så da vet du nok at du klarer å ta mye bedre bilder når du gjør det selv kontra å la mobilen gjøre det.

     

    Så det er det jeg mener, og sikker andre og mener, når de sier Sony ikke tar like gode bilder. Ikke at kamera og slikt er dårligere. Som du sier selv "Kameraappen til Xperia er forsåvidt ikke allverden, men du kan alltids laste ned andre". Så der har du svaret :)

     

    Jeg vet f.eks ingenting om å ta bilder. Jeg bryr meg ikke i det hele tatt hvor bra kamera er, eneste som har noe å si er hvor gode bilder den tar på auto, og hvor raskt den gjør det. Bruker og hurtigkamera uten å låse opp mye, og da hjelper det ikke å laste ned en annen app.

     

    Og når alle toppmodeller kommer med Sony sensor (S7 var vel og først ute med ny generasjon, før Sony tom), så ser jeg ikke at Sony har en særlig fordel der.

  5. Arab_world.png

    https://no.wikipedia.org/wiki/Arabere

     

    Mange som ikke vet helt hva som kvalifiserer til å være araber, og det er jo litt uklart også. Wikipedia har jo listet opp 3 måter å telle på. Viktigste er uansett at Russland ikke har noen arabere, de grenser ikke til noen arabere, og de grenser ikke til land som grenser til arabere engang. Så hvis du fortsatt mener dette er arabere så troller du.

     

    Rakettskjold er like gode offensivt som defensivt. USA hadde aldri akseptert rakettskjold mot seg, hvorfor skal Russland og Kina?

    Grenser er grenser. Russland har et par militærbaser i verden, USA har hundrevis. USA kjenner ingen grenser, de går hvor de vil. Russland derimot respekterer grenser, og Kina enda mer.

     

    Fortell meg igjen hvorfor vi må være så fiendtlige mot Russland, men vennlige mot USA, når alt du lister opp om Russland er noe USA gjør, bare 10 ganger verre? Da tenker jeg ikke på troll-argumenter.  

  6. Apple og Samsung lager bildebehandlingbrikken selv, det gjør ikke Sony. SW har og en del å si for alle bildene tatt på auto. Som de fleste er. Du kan ha god sensor, men om telefonen finner feil innstillinger når den skal ta bilde så blir det ikke så bra. Apple og Samsung har begge ganske god kontroll på akkurat det, selv om de bruker Sony sine sensorer.

     

    Pluss at Sony alltid vil ha masse megapiksler da, mens både Samsung og Apple ikke har. 

  7. Din sammenligning blir veldig feil her!  Du har lett for å se deg blind på enkelte ting! Hvordan vet du at Ryzen har de samme problemene som bulldozer, når du sammenligner en overklokket CPU i fra intel i mot ryzen sin standar hastighet? Du har heller ikke fått med deg at DX12 er fremtiden, og at den utnytter flere kjerner bedre enn DX11.

     

    AMD har hele tiden sagt at de designet fra starten av. Så i teorien så bør den ikke vær lik noe de har laget før i arkitektur. Og Ryzen er vel og ekte 8 kjernet i motsetning til det FX 8350 var med noe deling av ressurser. Så slik jeg har forstått det så er det vel ganske sikkert at Ryzen ikke har slike problemer.

  8. Forskjell på Intel og NVidia da. En kan ikke si at Nvidia har sittet og slakket av. Nvidia har gjort det bedre og bedre år etter år mot AMD. Nvidia utnytter gjerne monopolsituasjonen de til tider har skamløst, men du kan ikke si at de ikke gjør det bra. 

     

    Og som RamGuy sier så er CPU markedet litt større enn desktop PCer til gaming. Jeg ville tro laptop gir mer penger inn i kassen. Så vi får vente og se hvor AMD går med Ryzen både til laptop, HPC og server. Intel E serier er jo eksempelvis basert på selskapets Xeon. Samtidig er den "vanlige" serien deres alt ifra 5W CPUer til laptoper opp til 7700K. Så de har sånn sett ingen dedikert arkitektur for gaming, desktop osv. Så siden Intels fokus har vært på Core-Y og Core-M pluss GPU så har også CPUer som 7700K fått de forbedringene som er bra for Core-Y og Core-M, men irrelevante for 7700K. 

     

    Så virker definitivt som AMD sine CPUer er best value i dekstop og gaming segmentet nå. De har definitivt fått til et ekstremt bra produkt her. Det betyr derimot ikke at de kan slå Intel på alt. CPUer til forskjellige produkter er forskjellige av en grunn. Så mer en at de tar ut Intel så ville jeg heller sagt at dette er starten på at AMD kan komme tilbake og klare å konkurrere mot Intel i alle produktkategorier. Viktig at de får et bra fotfeste og litt penger igjen for utviklingen de har gjort så langt, og det tror jeg de vil få. Intel vil utvilsomt klare å svare, men om de skal kutte ut GPU og slik og lage en serie som ikke er basert på Xeon for å konkurrere eller om de skal gjøre noe annet, så tar det litt tid. Ikke noe de kan gjøre over natten. Samtidig har AMD en del jobb for laptop f.eks. APUene deres har for kraftig grafikk, og CPU delen for dårlig. Ryzen er bra på CPU, men har ikke noe grafikk. Så blir spennende å se hvor mye AMD får ut av det i fremtiden. Jeg liker beslutningene AMD har gjort den siste tiden. Virker som om de endelig har bestemt seg for å tjene litt penger, og ikke bare svi av masse penger for å være best i alt (Fury f.eks....). De har og skilt CPU og GPU delen av selskapet igjen. Så virker som om prioriteringene er ganske bra for tiden. 

     

    For er det ikke nettopp det Intel og Nvidia er best på? Finne masse måter å tjene masse penger på produktene sine, mens AMD bruker all tiden på å lage massevis av produkter. Og selv om AMD lager bedre en en av de andre så klarer ofte den andre å selge mye mer likevel. 

  9. AraberRussland.... Vær vennlig å vise andre folk i verden her litt respekt. 

    https://no.wikipedia.org/wiki/Tsjetsjenia

     

    Les dette og fortell meg igjen at disse folkene er arabere. De er vel omtrent like arabiske som vi er.

     

    Ok, så du er enig i at USA er samme greiene som Russland. Burde vi da ikke utvise alle USA soldater permanent fra Norge, og sette opp rakettskjold mot dem? Og bruke masse penger på militæret vårt for å beskytte oss mot de aggressive krigførende amerikanerne som har passivt vannstyre, selv om det siste uttrykket ikke gir mening en gang da.

     

    Er også alltid morsomt med folk som ikke ser noe problem med rakettskjold, fordi det er jo bare et skjold, eller hva? Fordi rakettskjold gjør jo ikke noe annet enn å skyte ned potensielle fiendtlige raketter, eller vent nå litt.... De kommer vel kanskje med ganske drøye radarsystemer for å detektere disse rakettene.... Og det kan visst brukes til å overvåke hva som skjer i et annet land... Og siden du skyter raketter mot andre raketter så er det sikkert vanskelig å be "skjoldet" treffe Moskva istedenfor. Det er jo ganske avanserte greier, så tviler dem får det til. Regner med at USA aldri hadde hatt noe imot det om Russland satt opp noe greier nærme USA, f.eks Cuba..... å nei vent nå litt.... Ja Cuba er visst fortsatt isolert den dag i dag ja. Best å ikke spørre for mange spørsmål virker det som. 

  10. Ja, det er krigshandling å ha folk i landet ditt som går til borgerkrig............ Har du engang brukt 1 minutt og sett på hvilke "land" de har sloss mot? Historien her? Det tviler jeg på. 

     

    Og anbefaler deg å sjekke opp USAs kriger i det siste. Den amerikanske folkemoral som du kaller det er 10x så aggressiv. Og det farligste er at USA ikke bryr seg hvor langt vekke det er. Faktisk er folk mer for krig dess mindre de vet om fienden. Norge er og med på utrolig mange krigshandlinger igangsatt av USA. Regner med du husker Libya for litt siden? Ruin og anarki der nå, virkelig bra jobba av NATO. Russerne støtter i det minste folk som har kontroll over landet. Det å tro at vi er så mye bedre enn Russland når det kommer til kriging er faktisk latterlig. "Ja, men vi går til krig for å hjelpe folk sånn at det blir bedre for dem, men Russland bare vil se verden brenne". Folk som tror på det er ikke veldig kritiske til propaganda hvertfall.

     

    Folk som tror at Russland gikk uprovosert inn i Ukraina. Folk som ikke forstår at Krim faktisk var en gave til Ukraina, fordi de uansett var allierte. Krim har i realiteten alltid vært russisk. Det var ingen krig for å ta Krim. Ukraina trakk seg ut og lot Russland få Krim tilbake. Og selvfølgelig var folkeavstemningen rigget, fordi ingen vil vel være en del av Russland? Tenkt det, et sted med nesten bare russere vil være en del av Russland. 

     

    Jeg lurer og på hvem som aggressivt gikk inn mot Ukraina for å få dem over i EU/NATO. For så å skape en enorm direkte NATO-Russland grense. Uten noen form for buffersone som alltid har eksistert. Helt utrolig aggressivt av Russland å ikke bare gi opp alt de har til EU/NATO. De er ikke redde for å bruke militærmakt og sloss, men ikke noe annerledes enn det vi er. Eneste forskjellen er at vi lager et bilde av at vi er helter som sloss for frihet osv. Så da teller det ikke som å krige, mens vi lager et bilde av at Russland har lyst å ekspandere. 

     

     

     

    Ellers er Russland sterke militært. Gå og sjekk ut tallene deres for materiell. De har MYE, men ikke mer enn EU tilsammen. Og langt ifra USA sitt nivå.  De kan definitivt ta ut mange land i Øst-Europa før Vest-Europa får samlet hær og utstyr til å stoppe dem.  De kan lett rulle gjennom Ukraina uten at noen rekker å gjøre noe, men de gjør det ikke. 

  11. Jeg har fått høre sikkert minst 100 ganger at AMD gaming evolved titler ikke finnes. Det var en disclaimer i videoen om at AMD HW kanskje gjorde det ekstra godt i disse ikke-eksisterende AMD titlene, så videoen er åpenbart fake :p

     

    Ellers er det vel bare campere som er interessert i denne testen :p Den er jo utført i AMD sitt demo-rom ser det ut til. Så er ikke så mye kontroll over hva de tester, og de kan ikke få ut resultater i tekstformat osv. Ikke kjøre en lik testrutine for to spill osv. Det er jo en av grunnene til at BF ikke virker å trenge så mye kjerner i benchmarks, da de er single player slik at de vet ting er likt. Det er ikke mange dager til vi får skikkelige teste, februar er heldigvis kort. Så jeg tror ikke det er mer info å hente ut av gamle AMD demo-rom videoer, og jeg tror ikke noen nettsider vil bryte NDA for å leake resultater. Det er flere Ryzen lanseringer som kommer om ikke langt tid, blir som å skyte seg selv i foten.

     

    Heldigvis har hvertfall review nettsider fått mye tid, så vi bør få se noen ganske gode OC tester ol også. De fleste bør ha fått nok tid til å kjøre disse testene. 

  12. De selger versjoner med Intel kortet som standard. Dessverre kan du ikke velge det for hvilken som helt config. Kanskje du kan spør support derimot, må være billigere å bytte før enn etter. Killer network fikk de vel fordi folk klaget på Realtek løsningene om jeg ikke husker feil. Og Realtek er hva de aller aller fleste har. Killer skal liksom være bedre, men jeg har bare hørt om problemer med Killer. Min XPS har Realtek. Har hatt Intel kort i bærbar før som jeg ville sagt var bedre. På desktop derimot har jeg hatt mer problem med mitt Intel kort enn Realtek kortene jeg har hatt. Var en merkelig feil som jeg fant en .exe fil fra en Intel ingeniør på forumet deres som fikset problemet. 

     

     

    Ellers sa Hotel Papa at Dell slipper nytt HK i mars som fikser coil whine problemene, så sikkert lurt å vente til det skjer i så fall, og få bekreftet at det er PC med nytt HK du kjøper.

  13.  

    Håper du har nok hatter og sokker. For du skal få spise en hel del av dem.

    Ikke bare har AMD tatt rotta på Intel generellt men de har offisielt tatt verdensrekord for den raskeste utførte Cinebench R15 uansett prosessor og OC. http://mirror.ninja/5vixv8

     

    Og det sykeste er at jo dette er før prosessoren er tilgjengelig til og med. Tenk hva denne gjør om noen mnd? Når nye steppinger kommer og produksjonsprosessen er ytterligere forbedret. 

     

    Jeg har ikke noe problem med å innrømme at jeg tok feil, hvis det er det du lurer på. Hvis jeg faktisk visste hvordan det kom til å gå hadde jeg vært under NDA. Dette er et diskusjonsforum, folk skriver om hva de tror og mener. Åpenbart har alle ikke alltid rett. 

     

    Jeg vet ikke med deg, men jeg synes ikke sokker smaker så godt. Dessuten er jeg veldig glad for at jeg tok feil. Har heller lyst å spise en kake og feire at AMD klarte det jeg aldri hadde trodd de ville klare. Om du vil bruke tiden din på å være glad over Ryzen eller prøve å få andre til å spise sokker er vel opp til deg   ;)  Jeg vet hvertfall hva jeg skal gjøre.  :fun:

    • Liker 2
  14. Ja, det er veldig sant. Trist at det skal være folk som går inn og ødelegger for ellers fredelige demonstrasjoner. Da blir det plutselig slik at alle blir sett på som voldelige. Universitetet selv mente at noen kom fra utsiden og lagde bråket. 

     

    Synes ellers og det er en forskjell å demonstrere mot noen, og å demonstrere mot at de får snakke. Han hadde blitt invitert av universitetet. Det er jo selvfølgelig lov å si at du ikke vil at noen skal få komme å snakke, men jeg synes nå folk bør få komme å snakke om de har blitt invitert. Og så kan du stille deg utenfor og demonstrere mot det han sier, og si at du er uenig. Snakke med folk som drar for å høre på han. Så får du litt diskusjon. Kjedelig å bare høre på folk du er enig med og da. Og universiteter har jo tradisjonelt vært sted for politiske rebeller. 

  15. Konkurransen på pris er og mye høyere. Siden folk ikke har like mye til overs. Så er nok derfor de vil selge Note 7 i India, da det sånn sett er en gammel modell som de da kan selge der mye billigere. Utviklingskostnader kan de jo bare glemme å få dekket inn uansett. 

     

    Jeg er ellers uenig i at det ikke betyr noe at kun en liten andel har råd til en dyr telefon. Kina har jo overgått USA i iPhone salg. 

    https://www.statista.com/statistics/262157/market-share-held-by-mobile-operating-systems-in-india/

    https://www.statista.com/statistics/262176/market-share-held-by-mobile-operating-systems-in-china/

     

    iOS er altså nesten 10 ganger større i Kina. 

     

    https://www.statista.com/statistics/467163/forecast-of-smartphone-users-in-india/

    https://www.statista.com/statistics/467160/forecast-of-smartphone-users-in-china/

     

    Så Kina er og nære å ha dobbelt så mange som eier en smartelefon.

     

    ~20% av 560 millioner vs ~2% av 290 millioner. Og det er definitivt en rimelig stor forskjell på Apple sin inntjening for de to landene. Jeg tror absolutt det har mye å si. 

     

    Og som du ser når vi utelukker den delen av befolkningen i India som ikke har smarttelefon er vi nede i USA sin befolkning. Så vi snakker om ca 7 millioner iOS enheter. Ikke salg per år, men enheter. Så Note er mer nisjeprodukt, og tross alt et produkt. Så si iOS andelen bare er en andel av det rike markedet. Om vi ganger med 7 som gir iOS 1/8 blant rike, så er det 50 millioner. Så da blir det som å selge telefonen i Tyskland eksempelvis.

  16. Kommer ikke 6- og 4-kjerner 2. mars?

    De sa at de tre lanserte modellene nå, 1700, 1700X og 1800X kommer først, så kommer de lavere modellene på et senere tidspunkt. Tror ikke det finnes en bekreftet dato for dette enda. Ikke så uvanlig at alle CPUer i en serie blir sluppet samme dag, og virker som om AMD har prioritert å få ut sine beste CPUer først. 

  17. Interessant strategi, de har pøst alle ressurser inn i support heller enn salg med andre ord :D

    Er vel kanskje fordi de stort sett har bedriftskunder, og de har litt andre krav. Og at den samme avdelingen gjerne har ansvaret for support av XPS produkter? Du har jo tross alt 1 år support på døren inkludert. Så er vel muligens heller et tilfelle av at de har pøst mye penger inn i bedriftsdelen av selskapet i Norden, men ikke for vanlige forbrukere?

  18. Synes det var bra de håndplukket tester akkurat her da. Som å kjøre benchmarks samtidig og slik. Viser hva som er fordelen med deres CPUer vs Intel sine. Og tallene ser unektelig veldig bra og, og selv om det er hos AMD så tror jeg ikke det har vært noe juks her. Eller at det du kjøper vil være annerledes. Vil derimot tro at disse har bra med kjøling, og Linus sa jo at boost nå var aktivert, så de kjører vel på maks automatisk boost-frekvens. Så vi snakker nok om mer strømforbruk enn 95W for tallene hvertfall, men sannsynligvis langt ifra noe strømmonster. 

     

    Tipper det blir krisemøte hos Intel i dag :p 

  19. Enig i at pga publikumet sitt så bør han tenke ekstra over det. Mulig barn synes det er morsomt og ikke voksne, men samtidig så er det jo ikke bare bare å vise barn ting fordi de synes det er morsomt. Det å betale folk 5 USD for å gjøre all slags synes jeg eksempelvis ikke så mye om, og barn bør ikke læres at det er greit, selv om intensjonene hans er harmløse.

     

    Og uenig i at mediene er ute etter han, og det blir litt offerfremstilling, men noen av artiklene har vært ganske drøye. Grensen til å bare angripe han som person fremfor noe annet. Han hadde en video der han kledde seg opp i en (åpenbart) britisk militæruniform og så på en Hitler tale, og sa at det er slik media ser han som, som SATIRE. Og så tok media ut det klippet og mente han hadde nazistinnhold på kanalen sin. Så han lagde en video med en klipp om hvordan media fremstiller han feil, og så ser media det, og klipper likevel ut den delen og later som han lager videoer om Hitler. Latterlig. Det er overlegg. Og det har vært MYE clickbait.

  20. «Jeg vet jo åpenbart det.»

     

    Nei, du gjør åpenbart ikke det. Det handler om å lære seg å holde kjeft når man skal, fremfor å sprade rundt som en altomvitende guru. Akkurat som nå, når du følte behovet for gi en unødvendig gjengivelse av betydningen av TDP, når ingen har deg bedt om det. Kanskje bare for å demonstrere at du kan noe om det?

     

    Spoiler-linken din nedenfor er også full av hull, om vi skal tro din argumentasjon om binning. 6800K har faktisk høyere strømforbruk enn 6900K her, og sistnevnte faller ikke under 140W-strømforbruk. Men uansett så har 6800K, 6900K og 6950X basefrekvenser på 3.0, 3.2 og 3.6 GHz. Og selv når turbohastigheten på 4,0 GHz aktiveres – som vi ikke engang vet – vil aldri alle kjerner klokkes så høyt. Et høyere andel kjerner av 6800K klokkes til 4.0 GHz enn hos 6950X. Relasjonen til frekvenser, og det mellom enkeltkjerner, er noe grafen og testen til Anandtech ikke tar til betraktning. Det er veldig lett å misforstå for de som ikke forstår dette.

     

    Og så har vi problematikken med spesifisering av TDP. TDP-spesifisering er en trappetrinn. Akkurat som årsalder. Så om du er 29 år og har fødselsdag om 1 ukes tid, er du fortsatt bare 29 år. Om Nizzen er 30 år og hadde sin fødselsdag i dag, er han per definisjon 1 år eldre enn deg. Men egentlig er dere begge bare to uker fra å være like gamle. På samme måte kan en TDP spesifisert til 65W ha faktisk TDP godt over dette.'

     

    Den logiske konklusjonen vi da kan trekke er at enten vet du ikke hva du snakker om, eller så gjør du det og forfalsker bevisst fakta for egen vinning. Basert på tidligere innlegg fra deg, velger jeg å tro det første.

     

    "Gir det derimot mening at en 65W TDP CPU og en 95W TDP CPU kommer opp i samme tall i Cinebench f.eks? "

     

    Har du Cinebench-tall fra R5 1500? Er det, det du prøver å fortelle meg her?

    http://www.anandtech.com/show/8774/intel-haswell-low-power-cpu-review-core-i3-4130t-i5-4570s-and-i7-4790s-tested

     

    Her står det ganske tydelig at Intel binner brikkene sine, og utifra hvor godt de kommer ut så blir de plukket ut som en spesifikk modell. Så selv om de lager en type brikker, så blir det mange forskjellige CPUer. 

     

    Jeg vet åpenbart ingenting, men jeg kan linke til nettsider slik at du kan lese selv:

    http://www.tomshardware.com/reviews/intel-core-i7-broadwell-e-6950x-6900k-6850k-6800k,4587.html

     

    "All four Broadwell-E-based models—Core i7-6950X, Core i7-6900K, Core i7-6850K and Core i7-6800K—are derived from a single die configuration composed of ~3.2 billion transistors."

     

    Så i7-6800K er altså en versjon som ikke ble like god som i7-6950X. Det vil si at den har høyere strømforbruk ved like frekvenser som modeller over. Typisk. Intel kan selge en 6900K som en 6800K om det er mer demand for det. Deaktivere to helt fungerende kjerner, og da har du en 6800K som yter ekstra bra til OC. Anandtech testen viser ellers at 6900K har høyere strømforbruk med alle kjerner aktivert. Og alle 4 ligger rundt 140 merket. Som du sier så er TDP trappetrinn, så om den har 143W TDP, så har den fortsatt 140 på papiret. Det er åpenbart og variasjoner fra chip til chip som gjør at tallene vil kunne variere her. F.eks så viser Anandtech sin test høyere forbruk for 6900K enn 6950X.

     

    Det er likevel lett å se hvordan TDP kan være lik. Mer kjerner = lavere frekvens for hele serien. 6850K har like mange kjerner som 6800K, men har 200 Mhz høyere frekvens pga bedre binning. Det betyr ikke at du ikke kan få en 6800K som klarer det samme som en 6850K. Tallene er bare for hva du er garantert å minimum få. Om du selv går inn og overklokker derimot kan du få helt andre tall for strømforbruk selvsagt. Og da betyr ikke TDP tallene så veldig mye akkurat. 

     

     

    "Men uansett så har 6800K, 6900K og 6950X basefrekvenser på 3.0, 3.2 og 3.6 GHz"

    Kan være jeg ikke forstår dette heller, men av det jeg har sett hos anandtech og tomshardware så er det:

    6950X: 3.0 GHz, 6900K: 3.2 GHz, 6850K: 3.6 GHz, 6800K: 3.4 GHz

    Så det er vel strengt tatt motsatt av det du skriver. Pluss at det er 6850K som har 3.6 GHz. Det er heller ingen som har en turbo på 4 Ghz. 

    http://www.anandtech.com/show/10337/the-intel-broadwell-e-review-core-i7-6950x-6900k-6850k-and-6800k-tested-up-to-10-cores/10

    Ellers ut ifra testen til Anandtech så er det vel rimelig å anta at de lot CPUene selv regulere boost frekvenser osv under denne testen. Og det er derfor de legger seg fint rundt 140W merket, fordi det er det Intel har beregnet dem for. Er ikke det en del av poenget med TDP? At OEM skal vite at med oppgitte tall så vil CPU legge seg ca rundt det forbruket? 

     

     

    Så med den første testen linket hvor TDP begrensede CPU testes. Begrenset på litt ulike måter, er det ikke rimelig å anta at det samme vil være tilfellet for AMD? Eller bruker AMD TDP tall helt annerledes enn det Intel gjør?

     

    Fordi om en ting er tydelig så har TDP noe å si. Ikke for overklokkere, da er det irrelevant. For systemer en ikke gjør noe med derimot så har det det. I alle 3 artiklene jeg har linket så blir det snakket om. En bruker binning og frekvens til å justere slik at CPUene får den TDPen de har. Samme med boost-frekvenser. Samtidig vil jo en CPU som har mye deaktivert åpenbart lekke litt strøm i delene som er deaktivert.

     

    Hvis folk mener dette er feil, og det er ikke slik CPUer og TDP fungerer, så kom gjerne med argumenter og kilder for at det er feil. Det hjelper ikke bare å si at det er feil, spesielt ikke når argumentasjonen går ut på at høyere CPU modeller mer mer kjerner også har høyere frekvens, når det beviselig er motsatt. 

     

    EDIT:  Se side 27 3.4.1, i PDF for forrige gen så er det også oppgitt at Turbo boost kan pushe CPU over TDP i en kort periode.

    http://www.intel.com/content/www/us/en/processors/core/core-i7-6xxx-lga2011-v3-datasheet-vol-1.html

  21. Jeg er spent på dette med TDP på 95W egentlig, siden AMD er på samme størrelse (14nm) som Intel, men likevel greier å få TDP ned på lille 95W. Kan vi forvente transistorer med svært liten lekkasje? Jeg kan såpass lite om dette, men jeg veit det er andre her inne som kan :)

    Det er "samme størrelse", men det er ikke samme størrelse egentlig. Samsung og TSCM sine tall for transistorer er målt annerledes enn Intel. Intel selv påstår at de er 3 år foran Samsung og TSCM, så må en nok ta det med en klype salt, men likevel, Intel er foran.

     

    Du har og FinFET som har en del å si. Og da tenker jeg ikke på om det er FinFET eller ikke, for åpenbart er begge FinFET. Det er derimot forskjell på hvor mange slike finner du har, og hvordan de er utformet. Fant ingen bilder som illustrerer Samsung eller TSCM sine, men dette er hvertfall Intel sine "finner":

     

    14nmFinfet.png

     

     

    20 nm fra TSCM/Samsung var sannsynligvis ganske dårlig på elektronlekkasje. Mulig en del av grunnen til at SD810 gikk så dårlig. Med nye FinFET versjoner derimot har vel både AMD og Nvidia vist ganske gode forbedringer over 28 nm. Så det er all grunn til å tro at prosessen vil være ganske god på det. Det er nesten 2 år siden Samsungs første 14 nm brikke ble lansert nå, så de har hatt mye tid til å optimalisere brikken opp mot lanseringen av AMDs ny GPuer og CPUer. Som er noe helt annet enn å lage en 5W mobil SoC.

     

    Så om AMD får et faktisk strømforbruk som ikke er langt over oppgitte TDP verdi med de benchmarksene så vil det være veldig bra ytelse/watt, med fordel for Intel på produksjonsteknikk.

     

    Vet ikke om det er verdt å lese noe av dette da, fordi jeg vet åpenbart ikke hva jeg snakker om. Kanskje noen andre kan være så snille å forklare det riktig i så fall.

  22.  

    USA og Europa har en stor forskjell:

     

    Det finnes reelt mer enn to partier. Og så langt er det ingen som vil samarbeide med høyrepopulistene, da de er altfor ekstreme. Hvis høyrepopulistene vil samarbeide må de før en mer vanlig politikk som vi ser Frp har gjort i Norge. De blir kanskje store, men de kan ikke styre alene. Så vi får nok aldri en Trump i Europa.

     

    F.eks blir exit fra EU sannsynligvis ikke mulig. Kjenner ikke alle de politiske forholdene så godt, men vet hvertfall at i Tyskland så har de 0% for å vinne noe.

     

    Men nå har vel de "høyreekstreme" i Europa blitt mer politisk smarte slik at de kommer i posisjon snart?

     

    Får ikke høyreekstreme får styre noengang!

     

    Høyrepopulister derimot har definitivt blitt smartere, fått mer erfaring. Om de er villig til å gå langt nok så kan de få samarbeid. De konservative i Nederland har vel derimot sagt at de ALDRI vil være i regjering med Wilders. Får se etter valget da. Det er derimot åpenbart at mange i Europa har opplevd mye problemer med innvandring og vil ha stopp. Så endring i politikk vil vi nok likevel få. Husk Høyre og Frp tok inn ekstra syrere pga opposisjonspartiene i Norge.

     

    @VR-katten:

    De har nok oppslutning i Øst-Europeiske land, men der er landskapet helt annerledes. I Vest-Europa derimot så må de enten svelge masse kameler og gå inn i samarbeid (som Frp) eller få over 50%. Det er altså nesten umulig at de får gjennomført partiprogrammet sitt i noe land i Vest-Europa. Det er forskjell på nei til innvandring og å ha så ekstreme folk til å styre landet. Slike partier oppstår når situasjonen folk i er mer eller mindre desperat. Folk som føler seg veldig truet, folk som har mistet jobb osv. Flertallet derimot er langt mer moderate. Bortsett fra ekstraflyktningene vi tok inn i Norge har vi jo relativt streng politikk mot flyktninger. Uten at vi har noe ekstremt styresett av den grunn. Jeg ser på slike reaksjoner som nærmest litt panisk. Plutselig skal alle muslimer ut, ut av EU osv. Det blir 180 grader snuoperasjon. Kan fungere, men risikabelt. Og med den situasjonen de fleste land i EU har i dag så ser jeg ikke hvorfor en så stor risiko for å helomvende landet er nødvendig. Det står ikke så dårlig til. 

  23. Feiler egentlig PDP?

     

    Jeg ser poengene til Polygon artikkelen, og jeg tror ikke det er mange her som er av den oppfatningen av at det var spesielt morsomt. De kan si at han ikke er er flink som komiker, og de skriver jo at han selv har sagt det. Tross alt ble han kjent for å spille spill, ikke å være komiker. 

     

    Men et av poengene til Polygon er at de bruker karakterer til de forskjellige, der karakterene har bygd opp en karakter. Er ikke det samme tilfellet for PDP? Har Polygon sett nok PDP videoer til å bedømme hvilken karakter han har og hvordan publikumet hans reagerer på diverse? Siden de skriver hvor dårlig han er tviler jeg på det. 

     

    De ignorer og helt aldersgruppen PDP sikter seg inn på. Det er ikke akkurat mye voksne, er det vel? Så de har annen humor, har de ikke? 

     

    Så jeg støtter at Disney trakk kontrakt, ser ingen problem med at det kommer reaksjoner i form av artikler som her på gamer.no. Jeg er imot artikler som fremstiller dette helt feil på en manipulerende måte med overlegg. Det må være lov å være imot den slags artikler fra aviser?

  24. Jeg vet jo åpenbart det. TDP er Thermal Design Power. Så altså hvor stor effekt du minst må ha på kjølingen din for at CPUen skal kjøre på oppgitte frekvenser. Så hvis du har mer kjøling vil CPUen kunne kjøre på høyere frekvenser, og alle typer benchmark programmer vil jo belaste CPUen på en slik måte at du kommer over TDP.

     

    TDP gir derimot en pekepinn på ca hvilket strømforbruk produsenten tenker seg at CPUen har. Så når du kjører et heavy benchmark kommer du åpenbart lett over, men det er jo samtidig ikke slik at alle CPUer bruker 200W. Om du har 15W TDP kan du komme opp i 20W-25W f.eks. Gir det derimot mening at en 65W TDP CPU og en 95W TDP CPU kommer opp i samme tall i Cinebench f.eks? Det | Seven | sier gir derimot mening. Altså at den ene vil normalt sett booste frekvensene sine mer, mens den andre under vanlige forhold ikke vil.

     

    Ellers angående 6800K vs 6900K så tror jeg dette er svar nok. Det er grunnleggende fakta at Intel bruker høyere binnede modeller oppover, og alle som har et snev av kunnskap om emnet vet det. Bedre binnet betyr bedre ytelse for likt strømforbruk. Men det er vel ikke akkurat Intel CPUer vi diskuterer her?

     

    Power.png

     

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...