Gå til innhold

Tannpust

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tannpust

  1. Gavekort skrev (6 minutter siden):

    Det var ille nok til å komme på lista di.

    Vel, det var jo en skandalesak. Om den var berettiget eller ikke var ikke spørsmålet vel. Ingen motsier vel at Trond Giske er et forkastelig type, men det er vel inntakskravet dersom du skal være politiker i dag, uansett hvilken fløy du flagger tilhørighet til. 

    • Liker 2
  2. AndersN skrev (18 minutter siden):

    Jeg fikk bestilt fra NetOnNet, men har ikke fått sendingsbekreftelse enda. Under kjøpshistorikk står det at bestillingen er "Mottatt".  Ser at flere andre her har skrevet at de har fått sendingsbekreftelsen sin allerede. Burde jeg begynne å bli bekymret?

    Hadde veldig rask puls da jeg bestilte, og husker ikke helt hva slags fraktalternativ jeg valgte, men jeg ser nå i ettertid at jeg har betalt 69 kr for det.

    Hmm, krysser fingrene for at din blir sendt asap. Min er allerede under transport nå. Jeg brukte det dyreste alternativet i ren panikk for å bare bli ferdig med bestillingen, men angrer ikke på det. 

  3. Oi! Haha, nei den er heldigvis helt ny. Den gamle har 1000w, men tenkte at ting var litt mer optimalisert nå i disse dager, så tenkte jeg skulle gi meg med å overkille denne gangen, mente at siden forrige maskinen min holdt fra 2012 til 18-nåish uten at jeg måtte overklokke eller bytte ut noe særlig deler så satser jeg på det samme her hehe, så får jeg heller bytte psu dersom det skulle endre seg :)

  4. Takk for knall tilbakemeldinger 🍻 Da er alternativ 2 bestilt. Jeg kommer nok ikke til å overklokke med det første, men med tanke på atforrige maskinen jeg bygget har holdt fra 2012 til nå-ish, så gutser jeg bare på at det holder og bytter eventuelt bare psu dersom jeg skulle ende opp med å overklokke eller at jeg får trøbbel under load 

  5. Hei! Etter omsider å ha sporet opp igjen påloggingsinformasjonen min, kan jeg endelig besøke diskusjon innlogget igjen (hurra!). 

    Tenkte derfor jeg kunne benytte anledningen til å høre litt med dere da gamlemaskinen er overmoden for pensjon og jeg har vært litt ute av "gamet" siden siste PC-bygging (som var i 2012).

    Før første gang i mitt liv ser det ut til at jeg bytter fra Intel til AMD på CPU-fronten så det blir litt spennende, kunne gjerne tenke meg litt forslag til hovedkort og RAM som kan være grei, sammen med resten av bygget mitt. Jeg er også litt småbekymret for at jeg kan ha gått på en smell med valg av strømforsyning, til tross for at jeg har lest flere steder at det i teorien skal være nok, ligger det å gnager i bakhodet at jeg burde ha kjørt en litt kraftigere strømforsyning. Vurderer å bytte til en kraftigere Silent utgave av Corsair, men klarer ikke helt å bestemme meg. 

    • GPU
      • EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA HYBRID GAMING 10GB (Helst skulle jeg ønske å hatt Nvidia sitt originale founders edition, men det rakk jeg ikke, alternativt ASUS sitt, men det fikk jeg ikke leveringsdato på når jeg prøvde å bestille det i okt/nov så endte med å bestille EVGA sitt da jeg har forventet leveringsdato 12.01 på den).
    • CPU
      • AMD Ryzen 9 5900X 3.7GHz Socket AM4 Prosessor
    • Hovedkort
      • Her har jeg ikke helt bestemt meg. Vurderte vel et eller annet ASUS kort, men litt usikker da jeg har hørt om mye trøbbel på de nylig.
      • Ønsker mulighet for WIFI, M.2, støtte for 3200MHz ram+. ATX kort med AM4 standard. 
    • RAM
      • Her er kanskje punktet jeg er mest usikker på da ting ser ut til å ha endret seg siden jeg bygget sist i 2012 og CAS latency var en big deal om jeg ikke husker helt feil, tenker jeg har lyst å ligge på ca 32GB ram og gjerne med en MHz på over 3200MHz da dette visstnok er å foretrekke? Sist jeg bygget var det jo om å ha mye RAM fordelt på mange brikker, usikker hvordan dette har utviklet seg. Tenkte kanskje 4x8GB brikker.

    Allerede kjøpt inn:

    • PSU - Corsair TX650M, 650W PSU
    • Kabinett m/ Vannkjøling - Deepcool Dukase Liquid
    • Lagring -  Samsung 970 EVO SSD M.2 2280 - 1TB

     

    Ønsker såfremt det lar seg gjøre å unngå lys-show og undergrunns-rave i kabinettet og setter veldig pris på noenlunde estetisk rene og sammenhengende deler. Innser at dette kan virke noe ironisk mtp. kabinettet som er valgt, men det lar seg vel gjøre å slå av unødvendig led lys der, kan tåle begrenset med lys, så lenge ikke det tar helt av.

    Har ikke i utgangspunktet noe begrensning på budsjett, men må innrømme at jeg kjenner meg litt gniten på å bruke flerfoldige tusen på hovedkortet, ser at gaminghovedkort ligger på 1500-4000 sånn ca og lurer vel på om det er verdt det å gå i den øvre delen. 

     

    PC'en vil bli brukt til alt mulig, men håper å kunne få tid til å spille litt fremover da det har vært litt tørt på det området noen år. Men håpet er jo at den skal ta spill et par år frem i tid også slik min nåværende klarte i mange år. Og ikke minst Flight sim på maks :)

    Alle råd tas imot med stor takk!

  6. Jepp, fikk samme "standardsvar" selv:

     

    Hei, og takk for din mail.

     

    Vi i Svea Finans har dessverre ikke mulighet til å vurdere din klage på fakturaen fra Norwegian.

    Dersom du ønsker å fremme en klage, må vi be deg om å rette din henvendelse til Norwegian. Du kan bruke denne lenken til kontaktskjema hos Norwegian: www.norwegian.com/hjelp-og-kontakt. Norwegian vil håndtere din klagesak videre.

     

    Mvh

  7. Blir spennende dette. Jeg har så langt ikke betalt da jeg har ment å klage inn avgiften til Norwegian first og deretter transportklagenemda. Dessverre gjorde min situasjon at jeg ikke fikk gjort dette før fristen gikk ut så er spent å se på hvordan dette utarter seg. Det er uansett ganske frustrerende at de gjør seg til lags når de allerede hevet prisen tilbake i april i "forventning" av økningen.

  8. Nå kan det se ut som de nok en gang har snudd og har begynt å sende passiv aggressive brev komplett med røde uthevinger:

     

    Utestående betaling for booking: 58***D

     

    i.gif

    Kjære kunde,

    Norske myndigheter har med virkning fra 1. juni innført en avgift på 80 kroner for alle som reiser fra en norsk flyplass. Innenlands i Norge tilkommer også merverdiavgift på 8 kroner. Det er gjort unntak fra Svalbard og barn under to år. 

    Les vedtaket her: https://www.skatteetaten.no/no/Radgiver/Rettskilder/rundskriv-retningslinjer-og-andre-rettskilder/rundskriv/rundskriv-om-innforing-av-flypassasjeravgift/ 

    Norwegian beklager på det sterkeste denne avgiften som vi er nødt til å kreve inn fra våre passasjerer på vegne av den norske staten. Pengene går rett i den norske statskassen og ikke til Norwegian. Myndighetene har gitt avgiften tilbakevirkende kraft ved at den også gjelder for allerede bestilte billetter hvor reisetidspunktet er fra og med 1. juni, og vi må derfor innkreve avgiften for disse reisene.

    Slik betaler du avgiften til staten:

    •    Betal med kort via våre nettsider innen 1. august 2016. All kortbruk er gratis.

    •    Dersom du ikke betaler med kort innen 1. august 2016, får du automatisk tilsendt en faktura. Vi gjør oppmerksom på at dekning av fakturakostnad på 11 NOK vil komme i tillegg.

    En samlet flybransje har jobbet hardt for å unngå at denne avgiften ble innført, og vi må igjen beklage på det sterkeste de ulempene dette måtte medføre for deg som reisende.
     
    Med vennlig hilsen, Norwegian

    __________________________________________________________________________________

     

     

    Ser forsåvidt at det allerede er dukket opp i nyhetsbilde også:

     

    http://www.nettavisen.no/na24/norwegian-krever-fortsatt-avgift-fra-passasjerer/3423239615.html

     

    Hele aspektet blir jo enda litt mer interessant med tanke på at de allerede hadde justert prisene:

    http://www.nettavisen.no/na24/flyseteavgiften-gjr-at-norwegian-og-widere-skrur-opp-prisene/3423201080.html

    • Liker 1
  9. Ja de begynner å få litt pes for dette allerede. Spesielt siden SAS valgte å ikke gjøre det med sine kunder.

     

    http://www.nettavisen.no/na24/advokat-mener-norwegian-ma-ta-avgiftsstyten/3423232670.html

    http://www.nettavisen.no/nyheter/norwegian-krever-flyseteavgift-for-turer-bestilt-fr-1-juni/3423232380.html

     

     

    Dessuten leste jeg jo også det at Norwegian allerede hevet prisene sine i Mars hvor de forklarte at det var for å bake inn flyseteavgiften som skulle komme. 

     

    "Dette skjer, til tross for at Norwegian allerede i mars tok høyde for en prisøkning som skulle kompensere for flyseteavgiften.

    – Billettprisene har blitt justert noe for å ta høyde for at den foreslåtte flypassasjeravgiften innføres, sa kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NRK 9. mars."

    Så det skal bli litt spennende å se hva som faktisk blir utfallet her.

    • Liker 2
  10. Hei xRun og takk for svar.

     

    Ja dette er jo den relativt mye omtalte flyseteavgiften som nå har trådt i kraft. Avgiften går forøvrig ikke til selskapet/flyplass men direkte til staten om jeg har forstått det riktig. Som nevnt har jeg ikke nødvendigvis veldig mye i mot den (har ikke satt meg nok inn i den annet enn det som har stått i media), men jeg reagerer litt på lovligheten rundt innkreving av denne avgiften på flyreiser som allerede er flydd, kjøpt og betalt. Vet du hvor det står noe mer om tidsfristen etc rundt dette?

×
×
  • Opprett ny...