Gå til innhold

Storøien

Medlemmer
  • Innlegg

    455
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Storøien

  1. Kan det ha vært tilfeldig?

    Høres veldig merkelig ut om politiet skal overvåke personer over lengre tid der alt man har gjort er å ta av skiltene på en bil.

     

    Neppe tilfeldig. For da han ante dette, fikk han en nær venn som også skulle handle ny bil til å gjøre det samme, ventet en stund med å levere inn skiltene på den gamle bilen.

    Han erfarte det samme! :( 

  2. Jeg kan fortelle bakgrunnen for spørsmålet mitt (da slipper også -X7ENIANL å lure).

     

    En kompis av meg kjøpte seg ny bil, han avskiltet den gamle, men ventet med å levere inn skiltene. Etter en tid var plutselig politiet ute på kontroll omtrent hver eneste gang han var ute å kjørte. De stoppet annen trafikk også så det tok vel en 14 dagers tid før politiet hadde flaks og kunne vinke ham inn. Men all den stund papirene var i orden på nybilen, fikk han kjøre videre etter at politiet hadde ringt opp (sannsynlig vis) Statens Vegvesen.

     

    Da satt Onkel Blå der "med skjegget i postkassa" og min kompis ble ikke lenger utsatt for flere kontroller av overivrige lensmannbetjenter et sted i Trøndelag. Man stiller seg jo spørsmål om prioriteringer ved lensmannskontoret i mannens hjemkommune samtidig. Han ble utsatt for 6-7 kontroller med godt med mannskap inntil han ble vinket inn.

     

    Men de visste jo hver gang han kjørte hjemmefra, så politiet måtte jo ha overvåket ham hele tiden (i lensmannskontorets åpningstid). De kumme ikke ha gått fram slik dere forklarer overfor ved at politiet kontaktet operatøren. Det er det jeg finner underlig at politiet kunne overvåke ham 24/7.

     

    Hvordan er dette i forhold til personvernloven, for eksempel?

    Tøyer Onkel Blå den en tanke over streken?

    Hvilke tekniske resurser må politiet ha tilgjengelig?

  3. Privat kan du legge inn div apper for det. google og apple har innbyegget

     

    Politiet sporer på andre måter som de ikke tregner noen apper for

     

    Er det programmet politiet bruker kommersielt tilgjengelig?

     

    Kan politiet spore vilt og uhemmet eller må de gå til Retten å få en slags tillatelse?

  4. Grunningen sperrer, isolerer og gjør at toppstrøksmalingen sitter bedre. Grunning er matt, noe som også gjør det lettere å påføre tilstrekkelig med maling etterpå.

    Er det lite fuktighet i rommet så kjør på med den malingen.

     

    Edit: nei på mur kan den Ikkje brukes som grunning

     

    Bra svar, da tar jeg lemmen først i alle fall, kanskje finne noe murgrunning for veggene.

  5. Jeg har kjøpt ei bøtte med 10 l maling meget billig: Butinox Interiør, en vannfortynnbar akrylmaling som egner seg til panel og lister, glassfiber, tapet, bygningsplater, puss og betong

    Jeg skal bruke den i et kjellerrom med tre lem og betong vegger.

    Det står også at den kan brukes til mellom- og toppstrøk. I kjellerromet er både lem og vegger ubehandlet.

     

    Hvorfor kan ikke denne malingen også egne til grunning?

  6. Å ta sjansen på at han kommer til å finne seg en profesjonell fotballklubb som arbeidsgiver ved å reise til Norge uten i det hele tatt å avtale prøvespill på forhånd, eller i det hele tatt å kjenne noen med et visst kontaktnett i norsk toppfotball, er i beste fall svært optimistisk. For meg høres det ut som en fryktelig dyr måte å sløse bort tiden sin på.

     

    Du har rett.

    Dessuten betyr det at jeg må engasjere meg personlig mer enn jeg har tid og kapasitet til, som dessuten også kan bli en kostbar fornøyelse, da jeg på garantere for ham under oppholdet.

    Tror denne saken avsluttes her.

  7. UDI innvilger ikke arbeidstillatelse til fotballspillere fra utenfor EU/EØS før spilleren faktisk har fått kontrakt med en klubb i de to øverste herredivisjonene i Norge. Innreisevisum vil jeg tro han får innvilget dersom en av disse klubbene er interessert i å få ham på prøvespill. Beste første steg er antageligvis å gjøre som andre fotballagenter, sende forespørsler til alle disse klubbene om et prøvespill. Om spilleren ikke har en spesielt imponerende CV og du ikke har noe kontaktnett i norsk toppfotball, tror jeg uansett dere ligger dårlig an.

     

    Jo, hun sa så hun på UDI også.

     

    Men hun sa også noe mer: At det gikk an å søke turistvisum, så han kunne komme hit i første omgang og se etter en klub sjøl. Men det sa hun kanskje bare for å være hyggelig?

  8.  

     

    Prøv dbPowerAmp; den spør flere kilder og burde treffe bedre.

     

    Takk for tips! Virker ikke dum, og fungerer mye bedre på albumart også. Men når man skal konvertere til mp3, så er høyeste kvalitet estimert til 240kbps. Akkurat her er Windows Media Player bedre, da man kan sette kvalitet opp til 320kbps. Vet ikke hvor stor betydning det nødvendigvis har? Men en annen ting: er det ikke mulig å velge hvor de konverterte filene skal lagres? Fant ikke ut av det i farta. De blir lagret i standard musikk-mappa som følger med Windows. Men jeg skulle gjerne hatt de på ekstern harddisk...

     

    Jeg tror ikke du vil høre noe forskjell. Jeg selv ripper alltid til FLAC, da er jeg sikret null kvalitetstap. Og så konverterer jeg til MP3 i etterkant. FLAC støtter metadata, forøvrig.

     

     

    Jeg pleier konvertere til .wav og kan høre forskjell.

  9. Jeg har fått en henvendelse fra en ung fotballspiler fra Ghana som pt spiller på et lag fra Tyrkia om å være behjelpelig med å skaffe ham visum slik at han kan komme til Norge for å spille fotball her.

    Jeg ser for meg at det ikke bare er å sende ham en invitasjon for å komme til Norge, jeg mistenker at her ligger det mange byråkratiske labyrinter man må komme helberget igjennom, og kanskje er det en personlig risiko å ta.

    Men noen afrikanere spiller jo i norsk liga.

    Er det noen her som vet hvordan det er mulig for en ghanadier å få arbeidstillatelse her på berget?

  10. Jeg har hatt digital postkasse et års tid. På denne tiden har jeg kun mottatt ett brev på denne måten, alle de andre får jeg på epost eller som gammeldags, papirbasert post enda jeg oppfordrer mine forbindelser til å bruke digital postkasse. De som digipost egentlig ble laget for, de offentlige etater, sliter med å ta det i bruk.

    Hvorfor?

    For at digital postkasse er for tungvint å bruke eller rett og slett for at det ikke er bruk for det?

    Digital postkasse, en flopp?

    • Liker 1
  11.  

    Er det et trådløst nettverk?

     

    Nei og ja. De fleste bruker kablet nett, men første vi oppdaget problemet på kjørte trådløst. Har testet både kablet og trådløst på den maskinen, samt kablet og trådløst på min egen. Win 7 skriver aldri ut, Win 10 skriver ut.

     

    Da tror jeg at det er sånn hos deg at skriverdriveren ligger i nettverket og ikke på hver og en maskin som bruker skriveren. Driveren/programmet ble lagt til på én av maskinene, og hvis det er slik jeg tror, så må du bruke denne maskinen til å gjøre endringer, til å slette driveren/programvaren. Jeg er samtidig veldig usikker på dette, har lite erfaring, men mener det var slik her hos meg. Driveren/programmet ble satt opp på ei maskin, og så legger det seg automatisk til ved å koble andre maskiner til nettverket. Tror det kan forklare at printeren kommer tilbake etter å være slettet.

    Vet ikke om dette kan løse noe, og ta det - som sagt - med en klype salt.

×
×
  • Opprett ny...