Gå til innhold

Vaskosi

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vaskosi

  1. Hehe, jeg er ikke privatist. Poenget var at jeg aldri hadde klart å få to seksere som privatist, med nettopp muntlig-praktisk og skriftlig eksamen. Jeg er elev. Jeg fikk 6 i standpunkt og 5 på eksamen. Jeg fant resultatet mitt på skolearena.no :)

     

    Skjønte at du ikke var privatist! Bare skjønte ikke helt om alle sine resultater var blitt lagt ut... Rett inn på privatistweb for å sjekke!! Hehe. Gratulerer så mye! Det er jo vanvittig bra! :w00t:

  2. Herlighet. Bare glem det! Jeg har tenkt helt tullete. Poenget mitt var bare egentlig om det var en veldig lett måte å se dette på med en gang, ettersom det blir dumt å begynne å telle i 5 minutter foran sensor. Altså "5 S der, ja da må det være 5S på HSO4, vent, da går det ikke opp mtp oksygen. Okei, prøver 3 S her, 7 S der," osv. Men jeg tenkte feil på 5S2 og 2,5, det er jo motsatt vei. Altså 5S2 gir 10 S. Så må en jo rett og slett bare telle. Tenkte litt for komplisert. Takk for svar uansett :-)

  3. Fordi det må til for å balansere ligningen. Kan vel ikke gi noe bedre svar.

    Hvis du forklarer hvordan du tenker kan vi kanskje hjelpe deg bedre/rette deg der du tenker feil.

     

    Ja, jeg skjønner at likningen må gå opp. Jeg tenker oksidasjonstall. Jeg vet at S øker med 2. Dermed øker S2 med 4. I går ned 5. Bytter disse, det gir da 4 I ned 20 og 5S2 opp 20 (ganger begge med fellesnevner). Det er greit nok, da får jeg 4 fordan I og 5 foran S2O5. Men hva skal da foran SO4? Ettersom halvparten av 5 er 2,5. Men har sett veldig få slike balanseringer med desimaler, altså hvis det skulle vært 2,5 foran SO4. Blir jo bare helt merkelig. Er en eller annen brikke jeg mangler her. Beklager dårlig forklaring, det er slik jeg løser disse likningene og det pleier å gå opp, men akkurat på denne sitter jeg fast. Må jeg rett og slett bare telle oksygen og hydrogen og prøve å få det til å gå opp?

     

    Redigert: Vil gjerne vite hvordan dere går frem for å finne ut dette :-)

  4. Ikke at jeg har erfaring, men det ser ikke ut som en 3'er. Vanskelig å si egentlig, for at føringen/presentasjon og helheten er det du får karakteren for.

     

    Altså at det kaan se ut til å være bedre enn 3? Ja, det er ikke så lett å si. Tror jeg førte inn greit, oppgav kilder og holdt ting ryddig og oversiktlig.. Ærh :hm:

  5. Hei! Håper så inderlig at noen kan hjelpe meg, for jeg er NØDT til å få en 4 på denne eksamenen.. Har jobbet så uendelig mye med kjemi, har aldri hatt det før. Håper noen kan hjelpe meg med å se sånn ca hvor jeg ligger an.. Hadde vært utrolig til hjelp!

     

    Del 1 svar:

    a)C

    b)D

    c)D (tydeligvis feil)

    d)A

    e)B

    f) Så selvfølgelig ikke tabell, så hadde ikke peiling. D, vet at svar er A

    g)A (også idiotisk tullefeil)

    h)D

    i)B

    j)C

    k)D

    l)A

    m)D (feil)

    n)A

    o)B

    p)C

    q)D

    f)B

    s)D

    t)B(feil)

     

    Sånn det ser ut hos meg har jeg altså 15/20 rette på denne delen.

     

    Oppgave 2

    a)

    1) Oksidasjon

    2) skrev propen men glemte vann

    3) glemte propandiol, skrev etansyre og propanol

     

    b)

    1)Riktig

    2)Kondensasjon

    3)Tror feil

     

    c)

    1) Skrev at det var fordi det var syre og salt av syre =buffer

    2) Mer sur løsning vil føre til at mer av syren dannes

    3) Skrev at bufferen ble balansert og sterkere, og at dermed bufferkapasiteten hadde økt (lol)

     

    d)

    1) Riktig

    2) Cr2O7^2- +14H+ +6Fe^3+ --> 2Cr^3+ +6Fe^2+ +7H2O

    Ser at Fe er feil, får jeg null poeng på denne...? Mye er jo rett..?

    3) Riktig

     

    Del 2

    Oppgave 3

     

    a) Riktig

    b) Fikk 0,288 g/l..

    c) Ca^2+ + 2HCl --> CaCl2 + H+

    CaCl2 + H+ --> NH4Cl + Ca^2+

    Buffer ble til ved at NH4Cl ble dannet som den korresponderende syren til NH3.

    d) Det er fordi aminosyrer får forskjellig ladning i en nøytral, baskisk eller sur løsning. Dette varierer med sidegruppen deres, -R. Hvis aminosyren foreligger i sur løsning : -COOH + H2O, basisk : -CO-O^-

    e) Kasein tåler oppvarming, men ikke pH-endring til surt område. Da blir kaseinet skilt ut, og vil dermed løse seg dårlig.

     

    Oppgave 4

    a) Sink vil oksideres til sinkioner. Ved sur løsning av vann vil vann få høyere red.pot og oksidere sink

    b) Aldehyd. Fehlings, Tollens, 2,4 og kromsyre

    c)1) NAD+ og at det kommer en OH-gruppe der O er på furfural (ved dobbeltbindingen til O)

    d) Furfuralkohol: Figur 16

    Furfural: 15

    Durfurylsyre: Figur 17

    e) Reaksjon 1 : oksidasjon

    Reaksjon 2 : reduksjon

    Reaksjon 3: eliminasjon

    (Reaksjon 4: reduksjon og reaksjon 5: eliminasjon)

    Glemte å svare på det siste spørsmålet, så det ikke...

     

     

    Oppgave 5

    a) Skjer en reduksjon og oksidasjon, viste det. Cl oksidert og S redusert. Riktig?

    b) 0,35 mg/L

    c) Topp på 67u representerer molekylionet, ClO2

    51u=fragmention ClO^-

    35u= Cl

    16u= O

    37u= klorisotop 37Cl

    53u= 37ClO

    69u= 37ClO2

    d)feil

    e) feil

     

    Hva tror dere? Helt ærlig... :omg:

  6. Jeg spiser tunfisk nesten hver dag, elsker det! Det jeg gjør er å steke tunfisken i litt olje, hakke opp chili, hvitløk, løk, og salatbønner og steker alt sammen. Bruker det jeg har av grønnsaker, men chili og hvitløk er et must. Bruker også champignon. Det smaker helt fantastisk, kunne spist det hele tiden! Jeg bruker også firstprice i vann, ikke noe problem!

  7. Hei og velkommen til forumet!

    Det er mine tips og håper dei kan hjelpe deg.

     

    1. Ikkje tenk så mye på kg, men heller fett %. Siden du trener styrke, så går du litt opp i vekt. Men det er muskler. Om du veide 52kg for 1 år siden og veier det no, kan det bety, at du har forbrent litt fett og erstatta det med muskler. Og det er vel målet ditt?

     

    2. Om du fortsatt veit at du må ned 2-3kg, så tenk heller kosthold enn trening. Om du skal gå ned i vekt, så må du spise LITT mindre enn du forbrenner.

    Ein normal person forbrenner 2000kcal pr dag. Om han spiser 2000kcal, så holder han same vekt.

    Du, som trener så mye, forbrenner 2500-3000kcal pr dag. Om du spiser 3000kcal pr dag, vel du beholder vekten.

     

    Så, målet ditt bør vere å ligge med 500kcal i underskudd kvar dag. Dvs du mister ca 2kg i månad, som er ein sunn måte å gjere det på.

     

    3. Når det gjelder trening, så trener du egentleg litt for mye.

    Det er 3 deler av treningen:

    - trening

    - kosthold

    - restitusjon

    Pass på at du har alle 3 på plass. Om du mangler ein av disse, vil du ha lite eller ingen framgong. No mangler du restitusjon. Tren litt mindre. 5 gonger i uka skal holde. Få nokk med søvn og du vil merke BEDRE framgong.

     

    Tusen takk for det :-)

     

    1. Ja, det er målet mitt! Skal fokusere på dette.

    2. Jeg MÅ ikke, men jeg vil. Tviler veldig sterkt på at jeg spiser 3000 kcal hver dag. Hvis du ser mitt svar på OlafG sitt innlegg, så tror jeg ikke kostholdet mitt blir noe særlig mer enn 2000 kcal. Kanskje mindre? Skal jeg begynne å telle kalorier på knekkebrød, pålegg og middag?

    3. Jeg tror jeg får nok søvn. 8 timer hver natt? jeg føler meg uthvilt og er ikke sliten. Men hvis kroppen trenger det, vil jeg jo selvsagt trappe ned. Snakket med spinninginstruktøren min, som nevnt i svar til OlafG sitt innlegg, og hun trener styrke 6 ganger i uken. Garantert i tillegg til kondisjon osv. Men hvis det er slik at jeg får MINDRE fremgang fordi jeg trener for mye må jeg jo nesten trappe ned..? Er bare redd for at jeg da går opp i vekt. Tenker på dette hele tiden!

     

    Tusen takk for gode svar og mye hjelp :

  8. 1. Skaff deg oversikt over eget kosthold og gjør eventuelle endringer. Du skriver ikke så mye om hva du spiser, bare at det er "sunt". Det finnes veldig mange syn på hva som er "sunt". Ta en uke hvor du logger ALT du spiser og legg det ut her så kan folk se om det er noe som bør endres.

     

    2. Tren mer tung styrke og mindre kardio. Det er ikke nødvendig å trene seks ganger i uken, det kan fort ende med at du blir sliten og gir opp et evt. opplegg og bare trener for å bedre samvittigheten. Kroppen trenger hvile.

     

    Hovedregelen om du vil stramme opp og miste flesk er at du må bruke mer energi enn hva du tar inn. Det finnes mange måter å gjøre det på, men ville fokusert på mest mulig ren mat og et moderat kaloriunderskudd.

    1. Skaff deg oversikt over eget kosthold og gjør eventuelle endringer. Du skriver ikke så mye om hva du spiser, bare at det er "sunt". Det finnes veldig mange syn på hva som er "sunt". Ta en uke hvor du logger ALT du spiser og legg det ut her så kan folk se om det er noe som bør endres.

     

    2. Tren mer tung styrke og mindre kardio. Det er ikke nødvendig å trene seks ganger i uken, det kan fort ende med at du blir sliten og gir opp et evt. opplegg og bare trener for å bedre samvittigheten. Kroppen trenger hvile.

     

    Hovedregelen om du vil stramme opp og miste flesk er at du må bruke mer energi enn hva du tar inn. Det finnes mange måter å gjøre det på, men ville fokusert på mest mulig ren mat og et moderat kaloriunderskudd.

     

     

    1. Jeg spiser ikke det samme hver uke, eller hver dag. Men det går i de samme tingene. Frokosten er alltid den samme. To knekkebrød med kreolsk kyllingsalat, leverpostei eller makrell i tomat, paprika og agurk, en kopp te, et glass vann og en skål med havrefras og en vaniljeyoughurt 0% fett eller tilsatt sukker.

     

    Lunsj: Knekkebrød med leverpostei og makrell i tomat

     

    Formiddagen: omelett med ost, bacon og tomat, eller egg med champignon, eller salat med salatbønner, tomat, agurk og tunfisk, eller stekt tunfisk med hvitløk og chili.

     

    Middag: Her varierer det mye. Spiser laks, sei eller torsk på mandager og onsdager, som oftest med poteter og ris. Dette er kanskje ikke så bra? Ellers går det i mye forskjellig, vil egentlig si at det er en ganske sunn kost til å være student. Tunfisksalat, chili con carne, kylling med linser, tomatsuppe, alt mulig egentlig.. Lager det meste fra bånn av. Prøver å styrke unna for mye pasta og ris.

     

    2. Men jeg blir så stressa av å ikke trene! Føler at jeg må trene hver dag for å oppnå de resultatene jeg vil.. Men skal begynne å trene mer styrke. Trente i går 4x4 repitisjoner på hvert apparat i studioet, med så høy styrke at jeg så vidt klarer den fjerde.

     

    Tusen takk for gode råd! Vet ikke om dette høres bra ut jeg. Bør vel kanskje trappe litt ned på treningen. Men jeg snakket med min spinninginstruktør, og hun trener styrke 6 ganger i uken og sa at det ikke var noe problem å trene hver dag. Jeg føler meg ikke sliten, og jeg får minst 8 timer søvn hver natt! Går det ikke greit da?

  9. Hei! :) Jeg er en jente på 19, snart 20 år, som begynte å trene for fult i februar. Har alltid "trent" men ikke hver dag slik som jeg gjør nå. Har trent håndball i flere år, ridning, og hadde en periode hvor jeg også trente en del på senter, men denne perioden varte ikke noe særlig lenge. Har altså vært litt opp og ned.

     

    Jeg er 164 cm og veier 54 kg. Jeg har to venninner som også har lyst til å gå litt ned i vekt, samtidig å stramme opp. Dessverre har det seg slik at hver gang jeg nevner at jeg vil ned i vekt og stramme opp, får jeg tilbake "ja men du trenger det ikke". Jeg vet at jeg er normal, men det er ingen som forstår at jeg faktisk ikke er 100 % lykkelig i kroppen min akkurat nå. Jeg er IKKE et mulig spiseforrstyrrelses-offer, har en far som er kokk og er kjempeglad i mat. Men jeg er veldig kroppsfiksert og har lyst til å være fornøyd med meg selv. Dette vel alle? :)

     

    Jeg trener hver dag, minst 6 ganger i uken. Mandag går det i stryketrening i 45 min etterfulgt av spinning i 45 minutt. Tirsdag er spinning, onsdag trener jeg stryke, torsdag trener jeg spinning, fredag trener jeg intensiv spinning, lørdag trener jeg spinning og søndag trener jeg spinning. Har merket litt resultater og muskler og er fornøyd med det. Vet at jeg trener for mye spinning og har tenkt til å erstatte et par timer med jogging og legge inn en ekstra styrkeøkt til. Jeg har lyst til å stramme opp kroppen og bli kvitt litt flesk her og der. Jeg klarer ikke å se hvordan jeg selv ser ut, så det nytter ikke når andre sier til meg at jeg ikke trenger det. Jeg har dager hvor jeg er veldig fornøyd med meg selv, andre dager ikke. Jeg er ikke dum og vet at jeg ikke trenger å miste 10 kg. Men jeg vet at det går fint an for meg uten å bli sykelig tynn å miste 3-4 kg. Så mitt spørsmål til dere som har skikkelig peiling på dette er: hvordan, eventuelt med hvilken trening, vil jeg oppnå best effekt? Hvor lang tid vil det ta? Bør jeg forsette med det jeg holder på med?

     

    Spiser sunt, unner meg litt godteri i helgene, men det er ikke mye. Drikker ikke brus. Spiser fisk to ganger i uken. Har vurdert lavkarbo men da fikk jeg bare kjeft. Håper noen der ute forstår meg! Elsker å trene og trives veldig godt med dette, men føler alt tar så lang tiiiiid..... :nei2:

×
×
  • Opprett ny...