Gå til innhold

Kråppsbyggern

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kråppsbyggern

  1. Om du har klart å benke 170kg, bøye 210kg o.s.v. så BØR du vite nok om trening til å sette opp noe så enkelt som et treningsprogram...

    Med mindre du har downs og bare har dratt og dytta vektene det du har maktet... :mrgreen:

     

    Tja :) Espen bøs aune, norges sterkeste mann f.eks får hjelp med treningsprogram osv.. man trenger ikke ha all verden med kunnskap bare pga gode gener og kontinuerlig trening over tid :)

    Espen har peiling nok, han poster mye på fitnessprat. Hvor du forøvrig er banna ;)

     

    Jeg også har peiling nok. Poenget er: Selv om du har oppnådd det og det betyr ikke det at du ikke trenger hjelp til noe som helst. Nå spurte jeg etter hjelp til RYP og om hvordan folk har satt opp det, da jeg ikke har prøvd det før.

  2. Om du har klart å benke 170kg, bøye 210kg o.s.v. så BØR du vite nok om trening til å sette opp noe så enkelt som et treningsprogram...

    Med mindre du har downs og bare har dratt og dytta vektene det du har maktet... :mrgreen:

     

    Tja :) Espen bøs aune, norges sterkeste mann f.eks får hjelp med treningsprogram osv.. man trenger ikke ha all verden med kunnskap bare pga gode gener og kontinuerlig trening over tid :)

  3. A) Gjer greie for kva fordelar du meiner at Noreg kan ha av ein framleis økonomisk vekst.

     

    Det finst mange fordelar Noreg kan ha av ein framleis økonomisk vekst. Nokon eksempel:

    Effektivisering i offentlig sektor, fremme innovasjon og verdiskaping i næringslivet og sikre ein bærekraftig og inkluderande samfunnsutvikling.

    Ein framleis økonomisk vekst vil sette Noreg enda meir på kartet som ein nasjon med klare mål og som viser til metoder som fungerar for å fremme god økonomi, god levestandard og lav arbeidsledigheit.

    Økonomisk vekst er bra for sysselsettjing, som gjer at lønnsnivået sannsynligvis stiger som gjer at ein kan handle meir i butikken. (såfremt vi ikkje får ein enorm inflasjon)

     

    noen som har noe å tilfooye her? skal helst skrive litt mer enn dette

  4. Bruttonasjonalproduktet seier heller ikkje noko om prisnivået i landet. Om kjøpekraften justerast, vil det gi eit riktigare bilete. For eks. at om ein bigmac koster 10 kr i USA, og dei tjenar 10 kr i timen, medan i Noreg kostar den 100 kr, og vi tjenar 100 kr i timen, så vil vi ha lik andel PPP-justert BNP i forhold til konsumprisindeksen.

     

    Sånn, nå ble det rett? :)

     

    Tusen takk for hjelp, igjen.. setter utrolig pris på det!

  5. Bruttonasjonalproduktet som velferdsmål seier blant anna ingenting om inntektsfordelinga i landet. Kven er det som har mykje, og kven er det som har lite? Noreg er eit eksempel på eit land med relativt lik inntektsfordeling, mens for eksempel Namibia har ein utrolig skjeiv fordeling.

     

    Bruttonasjonalproduktet seier heller ikkje noko om prisnivået i landet, det er fleire som meinar at kjøpekraften burde justerast, slik at om ein bigmac koster 10 kr i USA, og dei tjenar 10 kr i timen, medan i Noreg kostar den 100 kr, og vi tjenar 100 kr i timen, så vil vi haa lik andel kjøpekraft-justert BNP.

    BNP-målet tar heller ikkje høgde for valutafluktuasjoner, slik at det korrekte målet «aldri» blir heilt korrekt uansett.

     

    Bruttonasjonalproduktet seier heller ikkje noko spesifikt om allereide utbygd infrastruktur osv. Eit land kan ha mykje bedre helsetilbud, vegar og skoler enn eit anna med høgare BNP f.eks.

     

    Bruttonasjonalproduktet omfattar ikkje all verdiskaping i samfunnet. I den offentlege statistikken er det berre den verdiskapinga som skjer i bedriftene som blir registrert. Det blir likevel gjort mykje arbeid utanfor bedriftene. Det har vore gjort forsøk på å måle verdien av denne eigenproduksjonen. I ei undersøking for en del år sidan vart det slått fast at verdien av ulike typar arbeid utøfrt heime svarer til 38 prosent av bruttonasjonalproduktet. Dersom vi skulle ta dette talet med i bruttonasjonalproduktet, måtte privat konsum justerast opp tilsvarande.

     

    Bruttonasjonalproduktet fortel heller ikkje noko om kva som blir produsert.

     

    Etter mykje drøfting kan eg konkludere med at å fokusere på bruttonasjonalproduktet som velferdsmål ikkje er noko godt alternativ til å tilsløre den verkelege økonomiske utviklinga.

     

    Tror du dette er ett godt svar om BNP? :)

  6. Gjør greie for hvilke fordeler du mener at Norge kan ha av en fremdeles økonomisk vekst.

     

    Drøft om fokuseringen på bruttonasjonalproduktet som velferdsmål kan bidra til tilsløre den virkelige økonomiske utviklingen.

     

    Gjør greie for utsiktene for verdensøkonomien, økonomien i EU, og økonomien i Norge de nærmeste årene

     

    innspill her noen??? tusen takk

×
×
  • Opprett ny...