Jump to content

Gomby

Medlemmer
 • Content Count

  334
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

130 :)

About Gomby

 • Birthday June 13

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 5,865 er døde i Sverige. Med en befolkning på 10,4 millioner, så utgjør det 0.06%. Jøss, detta viruset er farlig? Vi er over den verste bølgen, så selvfølgelig går dødstallene ned. At det er på grunn av behandlingsform gir ikke mening, siden det også er langt færre som blir innlagt. Historisk sett så blir virus blir sjeldent farligere ved mutering, men snarere mildere.
 2. Og hva er poenget ditt? Sånn at jeg slipper å tolke det frem selv. Det er mye som kan skje, men det er til syvende og sist bare spekulasjon og neppe noe fornuftig argument for å håndtere realiteten I DAG.
 3. Og suksess har det vært. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/7Kl3E4/sverige-har-mindre-smitte-enn-norge-en-god-nyhet https://www.aftenposten.no/verden/i/EWdVdo/sverige-fra-koronaversting-til-topp-ti-i-europa https://www.dn.no/helse/anders-tegnell/koronaviruset/merkel/who-ekspert-mener-verden-ma-lare-av-sveriges-koronastrategi/2-1-866233 https://www.aftenbladet.no/utenriks/i/JJ1paR/koronasmitten-ker-men-ikke-i-sverige Dødsfall nede mot 0: Og det uten lockdown og totalitære tiltak.
 4. Utenom Sverige da, selvsagt. De ga ikke etter for hysteriet. Politikerne tror det er alvorlig, men det betyr ikke at det er det. Det er bare spekulasjon.
 5. Altså det er jo tilfellet i nesten alle studier de har foretatt på senskader.. Men et kjapt Google-søk gir meg dette: Kilde Artikkelen ser ut til å pushe narrativet om at Covid-19 kan være farlig, men skitt au. Var bare for å demonstrere at så og si alle studier som forsker på senskader finner kun merkbare senskader hos en liten del av dem. Er derfor man trenger forskning for å i det hele tatt kunne si noe om senskader. De fleste får det ikke eller merker det ikke. Senskader som er så milde at de fleste ikke merker det er etter min mening ikke hva jeg vil betrakte som "farlig". News flash: De aller fleste sykdommer medfører mer eller mindre merkbare senskader for deler av befolkningen. Covid-19 er ikke noe unik i den sammenheng, men så klart, alt blåses ut av proporsjoner når det gjelder denne sykdommen. https://forskning.no/bakterier-sykdommer-virus/covid-19-kan-gi-plager-lenge-etter-infeksjonen-er-ferdig-men-senskader-etter-infeksjoner-er-slett-ikke-noe-nytt/1741100
 6. I de fleste tilfellene er ikke senskadene merkbare en gang, og hadde ikke blitt oppdaget hadde det ikke vært for fysiologiske undersøkelser.
 7. 1%, worst-case. Antakelig mye lavere. Når et virus er såpass ufarlig at en må begynne å henge seg opp i senskader for å opprettholde dette skremselsnarrativet, da vet man at noe er feil.
 8. WHO anslår 0.5%-1.0% dødsrate: Kilde: https://www.who.int/news-room/commentaries/detail/estimating-mortality-from-covid-19 Jeg er nok forresten ikke den eneste som hadde satt pris på om du satt det bildet i spoiler eller noe.
 9. Ok, men du skjønte hva jeg mente. For >99% av befolkningen er det ufarlig. Influensa er også farlig for noen, men kaller vi det en farlig sykdom? Nei.
 10. Og? Hvorfor er det så vanskelig for folk å forholde seg til statistikk?
 11. JA. Smittetallene har gått opp, men dødstallene (som jo er de som betyr mest) er så og si nede ved null. Sykehusene har mer enn nok kapasitet til at vi kan begynne å åpne opp. Folk er livredde corona, man det er det ingen grunn til. Det er ikke en farlig sykdom.
 12. Du trenger bare å forholde deg til hva jeg sier og adressere det, i stedet for å tillegge meg meninger jeg ikke har. Er ikke så komplisert. Tiltakene har vært radikale, og var basert på hysteri snarere enn sunn fornuft. Sverige holdt hodet kaldt og gikk for den fornuftige løsningen. Men det blir stor ståhei hver gang jeg nevner det, så kanskje vi bare skal la den ligge for å ikke spore av diskusjonen. Skal jeg forresten fortelle deg en annen universell verdi? Patriotisme, altså kjærlighet til ens eget land. Globalisme er en nymotens greie som faktisk er et direkte angrep på patriotisme.
 13. Jeg har aldri sagt at det er feil med nye impulser, og jeg nevnte heller ikke innvandring. Så jeg ser ikke hvordan det er relevant for diskusjonen. Det å være konservativ handler bare om å holde seg til det som har tålt tidens tann, og forsvare det man har bygget opp. Det er egentlig det som er essensen. Nå til dags er samfunnet under angrep av blant annet politisk korrekthet, identitetspolitikk, offermentalitet, globalisme og klimaalarmisme. I tillegg også totalitær utnyttelse av koronasituasjonen. Hadde det ikke vært for de konservative hadde slikt fått fritt spillerom, og samfunnet hadde rakna sammen for lengst. Så vær glad for de konservative. Selvfølgelig. Og?
 14. Kanskje boka "Radical Honesty" av Brad Blanton kunne vært noe. Har ikke lest boka selv, men har hørt mye bra om den. Å fortelle sannheten uten å tråkke folk på tærne er på mange måter en kunst.
×
×
 • Create New...