Jump to content

waremanu

Medlemmer
 • Content Count

  741
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by waremanu

 1. Bestemte meg for å gå for en Java sertifisering, for å kunne ha noe å vise til - og for selvtilliten. Jeg forsøkte faktisk å ta Java sertifisering, men jeg strøk eksamen. Hadde øvd for den eksamenen, men tydeligvis ikke godt nok. Mye vanskelig i den eksamenen, så man må virkelig kunne Java fullstendig. Skal øve hardt fremover og prøve på nytt. ?
 2. Ønsker å ta ingeniørutdanning senere, men har dessverre ikke generell studiekompetanse grunnet jeg tok fagbrev istedet. Foretrekker nettbasert forkurs ettersom jeg jobber nå. Dessverre ser det ikke ut som jeg har mange alternativer da. Kan bare se NKI sitt nettstudium som har forkurs for ingeniørutdanning tilegnet fagarbeidere. Er det noen som har erfaringer om NKI, eller har tips om andre muligheter?
 3. Ser ut som kabinettet FANTEC SRC-2080X07 passer fint. Men tilhørende rack-kit FANTEC SRC-SR20 tror jeg akkurat ikke passer, ettersom det står på Fantec sin side at den bare støtter 51-86cm. Skulle gjerne hatt 50cm rail-kit. I rackskapet mitt har jeg for øyeblikket dette installert: Chieftec UNC-210TR-B-U3 1 stk Chieftec Sliders 50cm 1 stk BlueWalker PowerWalker UPS 1 stk POWERWALKER RACK MOUNT 1 stk
 4. Disse er perfekte, men finner ingen steder som har noe av dette på lager. Logic Case sliter med levering, og ServerCase har sluttet å levere til Norge, men er uansett tom for Logic Case.
 5. Denne: https://www.servercase.co.uk/shop/server-cases/rackmount/2u-chassis/2u-server-case-w-6x-35-hot-swappable-satasas-drive-bays-+-2-x-525-550mm-deep-silver-sc-2306a-550/
 6. Tenkte 2U, men er ikke en begrensning akkurat. Må ha 6+ 3,5" slots helst
 7. Jeg er har jobbe med brukerstøtte i noen år, men har på fritiden drevet en god del med Java programmering. Kan trygt si jeg valgte feil utdanningsløp da jeg tok fagbrev istedet. Dessverre er det ikke aktuelt å ta en bachelorgrad nå. Drevet mest med Java og Spring Boot, men har prøvd de fleste andre programmeringsspråk. Jeg burde klare å sertifisere meg i Java. Hvilken sertifisering innen Java er mest anerkjent? Noen tips her?
 8. Tilfeldig nok refunderte servercase.co.uk ordren min i dag, og sier de ikke kan skaffe det. Ingen andre som selger noe som passer virker det som. Så gjerne! Tips?
 9. Tenkte mer en løstning for cloud computing
 10. Det er på tide å være klar for skyen. Jeg ser har en fysisk server, og leter etter en mer moderne løsning en VMware ESXi i bunnen. Skal øke antall servere, og planen er å kjøre en hybridløsning etterhvert. OpenStack ser interessant ut, men har ingen erfaring med det. OpenShift virker også interessant, men er litt usikker på hva jeg bør velge. Bruker mest docker-applikasjoner. Har dere noen forslag her?
 11. Hot-swap er et pluss, og 2U er en fin størrelse. men ikke et krav. Hovedkort er ikke nøye for min del.
 12. Hei Jeg leter etter en rackmountable mediaserver som er half-sized (maks. 58 cm dyp for min del), og som har støtte for 3.5" lagring (helst mer enn 5 slots). Det kan godt være bare kabinettet, eller en brukt barebone server. Har lett lengde, blant annet så har ikke bargainhardware noe passende. Noen her som vet om noe?
 13. Hei Jeg leter etter en rackmountable mediaserver som er half-sized (maks. 58 cm dyp for min del), og som har støtte for 3.5" lagring (helst mer enn 5 slots). Det kan godt være bare kabinettet, eller en brukt barebone server. Har lett lengde, blant annet så har ikke bargainhardware noe passende. Noen her som vet om noe?
 14. Men hva er markedspris? Prisen som sist transaksjon gikk for?
 15. Jeg eier aksjer i et selskap, og vurderer å opprette en holdingselskap for å så flytte aksjene ditt. Er det mulig å skattefritt gi bort privateide aksjer til holdingselskap? Altså "gave uten skattemessig kontinuitet" er et alternativ i Aksjonærregisteroppgaven, og jeg ville jo tenkt det burde gå under den.
 16. Jeg har lært meg React litt nå, og det er fantastisk. Valgte å bruke TypeScript til frontend utviklingen ettersom jeg liker å spesifisere objekttype. Backend ble det såklart Spring Boot.
 17. Etter 2 år offline, så åpnet vi serveren på nytt 20. mars 2020. https://spillere.no/threads/lansering-av-ny-server.3372/ Bli med på mc.spillere.no i dag!
 18. Jeg ønsker å lære meg React, og har sett litt på YouTube om React programmering Det ser ut til at en stor andel bruker NodeJS. Bør man bruke NodeJS når man tar i bruk React? Når jeg utvikler foretrekker jeg Java med Spring Boot som backend. Fungerer React bra med Spring Boot? Er det vanlig å bruke REST backend for en React-applikasjon, i stedet for å bruke Thymeleaf/JSP?
 19. Jeg jobber 100% dagtid og må nesten fortsette slikt. Yrkesfaglig utdanning. Men jeg ønsker å ta ingeniørforkurs, men er usikker på om det er mulig på et år uten å møte opp på forelesninger. NKI nettbasert ingeniørforkurs er interessant, men det er litt høy avgift for min del - og over to år istedet. Vurderer derfor å ta ingeniørforkurs på et offentlig universitet over et år, og lese mest mulig hjemme. Noen som vet hvor krevende ingeniørforkurset er, og kanskje kan si noe om hvor vanskelig det er?
 20. Kjøpte en BlueWalker PowerWalker. Trenger den railkit? Kan man ikke bare skru den fast med fire muttere på forsiden? Kan ikke se Komplett selger rails til den.
 21. Har bestilt UPS, denne er selvfølgelig ikke dyp og vil passe fint. Regner med det følger med det jeg trenger for å feste den. Bestilte 90 graders IEC C13 kontakter i tilfelle server kabinettet ikke får plass til strømkabelen.
 22. Rackskapet ønsker jeg å beholde, får heller finne et annet server kabinett med lav dybde. Heldigvis er det åpent kjøp, men har ikke mottatt ennå. Det er veldig få server kabinett under 450mm i dybde da dessverre. Skinnene jeg kjøpte er 50cm, så skinnene skal passe - og de skinnene er for server kabinettet jeg kjøpte. Har et lite håp om at det vil passe akkurat.
×
×
 • Create New...