Gå til innhold

ctryi

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ctryi

  1. Hadde ikke dere arbeidskrav?? Vi har det i år. Så at konteeksamen høst 2011 hadde kun to oppgaver. Jeg regner med at det bare blir to oppgaver i år også i motsetning til de andre årene hvor det var tre oppgaver (nei, har ikke hatt forelesning i org). Ja, fasan for et pensum. Hvor mange sider er det vanlig å skrive på org-eksamen? Skrev 11,5 s i Bedriften (da skrev jeg non stop, guu for noen 3t korte timer det var!) og fikk en meget god karakter, men Bedriften virker nå plutselig noe lettere enn org når jeg ser på pensumet... Forbrukeratferd er desidert det kjekkeste faget jeg har hatt til nå! Koser meg med consumer of behaviour, jeg hahaha galen.

     

     

    edit: skulle quote innlegget til ehs5

  2. Flere markedsføringsstudenter her? Hvordan ligger dere an i f.eks Makro og forbrukeratferd? Hvilke n fag har deres lagt mest vekt på? Om jeg kan si det på den måten. Ifjor la jeg mye vekt på finans fordi det var det faget jeg slet mest med. Er bare utrolig glad for at jeg er ferdig med finans1. Leser nå i organisasjonsatferd og ledelse som virkelig er ork og lidelse (Bedriften var ikke så gale, allikevel...). Gjesper flere ganger, men prøver å minne meg selv på at dette faget er fullt overkommelig.

  3. Jeg er også på utkikk etter studieguiden! Veldig vanskelig å finne den.

     

     

    Ang. Akademika: Hvis jeg ikke tar feil, så har de sluttet å selge studieguider der også. BI har vel gjort det slik at det er ikke mulig å få tak i studieguider (nye, ubrukte) på nett eller andre plasser uten å være nettstudent.

     

     

    Var på Akademika i går og kjøpte studieguide for Organisasjonsatferd og ledelse, og Statistikk så de har ikke sluttet med det helt nei.

    Ah, butikk da? Det er ikke Akademika her hvor jeg bor, men jeg tenkte på Akademika.no når jeg skrev innlegget. Fant bare noen hjelpere der, men ikke studieguider.

  4. Hei. Er det noen som vet om det er mulig å få tak i studieguiden for Organisasjonsatferd og Ledelse(ORG 3402) uten å være nettstudent? Tenkte det kunne være greit å gå igjennom hovedtrekkene i faget før forelesningene starter opp i januar

    Jeg er også på utkikk etter studieguiden! Veldig vanskelig å finne den.

     

     

    Ang. Akademika: Hvis jeg ikke tar feil, så har de sluttet å selge studieguider der også. BI har vel gjort det slik at det er ikke mulig å få tak i studieguider (nye, ubrukte) på nett eller andre plasser uten å være nettstudent.

     

     

    Er det noen her som har (2.semester-bøker):

     

    - Hjelper til moderne makroøkonomi av Steigum

    - Hjelper til statistikk

    - Studieguide i Forbrukeratferd

    - Studieguide i org. og ledelse

     

    Gi lyd!Takk:)

  5. Oppg. 15 Vår 2011

     

    I tabellen nedenfor er oppgitt kostnads- og inntektstall for en gitt periode for bedriften Red Sails AS. Bedriften selger sitt produkt i et marked hvor den selv er en tung markedsaktør. Innenfor den aktuelle perioden er en produksjon på 6 000 enheter maksimal produksjon.

     

     

    (... tabell her, tallene blir ikke riktig plassert hvis jeg kopierte)

     

    Faste kostnader er kr 5 000 000 per periode.

     

     

    Vinningsoptimal mengde er ved 2 500 enheter.

    DB = (3500 – 1000) * 2 500 = 6 250 000

    Faste kostnader = 5 000 000

    Overskudd = 1 250 000

     

     

    HVOR har de fått 3500 fra?

  6. mushi: Det gikk tydeligvis an i følge en diskusjon på Aspiris facebookside. Siterer fra siden hvor en annen spurte om akkurat samme oppgave (10): " Du må finne overskuddsannuiteten, og velge den levetiden med høyest OA.

    OA er det samme som PMT på kalkulator for det gitte året. Da velger du PV = nåverdien for den levetiden du skal regne ut, i/y er vel det samme, også endrer du N for hver levetid." "For å finne OV ved hjelp av kalkulator gjør du følgende:

    -Nåverdi = PV

    Levetid = N

    Avkastningskrav = I/Y

    CPT PMT"

     

     

    Jeg klarer meg fint med formlene, dog mer tidskrevende

  7.  

    Du har glemt FV=Future Value. Regner med at denne skal stå på null. Funker det da?

     

    Niks, må være jeg som har tullet det til. Hvordan hadde du gjort det?

     

     

    Industribedriften Meyers Verksted AS planlegger å kjøpe en ny maskin for kr 800 000.

    Maskinen har en teknisk levetid på 4 år. Du får følgende opplysninger om prosjektet:

    Netto kontantstrøm de enkelte år antas å bli henholdsvis kr 400 000, kr 320 000, kr 260 000 og

    kr 150 000. Maskinens utrangeringsverdi ved utløpet av de enkelte år antas å bli henholdsvis

    kr 560 000, kr 390 000, kr 270 000, kr 190 000. Bedriftens avkastningskrav er 20% per år

     

    Forutsetter at maskinen vil bli erstattet med en ny maskin av samme type i all evighet

  8. Amberlamps: Japp, men kun når man får det til! Sjekk f.eks oppg 10 fra høst 2010. Her regner jeg ut svarene ved hjelp av formler fra formelarket. Jeg vet at man kan finne Overskuddsannuitet ved å ploppe inn de hersens grå knappene Nåverdi = PV, Levetid = N, Avkastningskrav = I/Y, deretter CPT PMT. Jeg får derimot ikke riktig svar, men nailer som bare det med formlene og ellers manuelt. Tungtvint, ja, jeg vet...

     

     

    Hva synes folk om Aspiri? Noen som har gått på noen kurs? Var så vittig å høre på foreleseren vår, som er min favorittforelser, på tirsdag om hvor mye han fordrar Aspiri :!: Jeg tror jeg hadde fått veldig mye ut av disse kursene, spesielt rundt eksamensperioden. Har i allefall hørt mye positivt om Aspiri. For øyeblikket er det ingen Aspiri-kurs her hvor jeg bor.

  9. "Du setter et beløp i banken. Innskuddsrenten er 4,0 % per år. Hvor lang tid tar det før innskuddsbeløpet har doblet seg? Avrund svaret ditt oppover til nærmeste hele år".

    I sensor veiledning står det: Vi leter i rentetabellen etter kombinasjonen av 4,0 % rente pr år og sluttverdifaktor = 2.

    Ved 17 år er sluttverdifaktoren 1,9479 og ved 18 år 2,0258. Svaret blir derved 18 år".

     

    Prøve å regne det ut uten rentetabell, og fant et svar på nett: 1 = PV, 4 = I/Y, -2 = FV , CPT N. Da får du ut svar 17,67 år

     

    Jeg får IKKE 17,67 etter å ha trykket CPT -> N. Noen som kan hjelpe?

  10. Elektronikkhjørnet AS har et tilbud på støvsuger. Du kan betale kontant, eller du kan kjøpe støvsugeren på avbetaling. Støvsugeren har en kontantpris på kr 2 400. Hvis du kjøper den på avbetaling, betaler du seks månedlige avdrag på kr 480 (etterskuddsvis). Hva blir den effektive renten per år for finansieringstilbudet?

     

     

    Jeg kan formelen til eff.rente, men prøvde meg på renteregningsfunksjonen og fikk det ikke helt til. Etter å ha trykket på de andre grå knappene og så CPT I/Y, fikk jeg error. Hva gjør jeg feil? Noen andre her som kan komme med en enkel utregning? Takker

  11. "Heisann

     

    Det kan være at det har bredt seg et rykte om at budsjettering ikke er pensum. Det stemmer bare delvis. Den budsjetteringen vi har gjennomgått både på forelesninger og på tirsdag, er pensum. Større oppgaver, som var pensum tidligere, er ikke pensum nå.

     

    Ellers er det fortsatt slik at dere må stå på alle de tre delene for å få bestått.

     

    Lykke til på fredag."

    Samme melding til meg også via itslearning

  12. Huff, gleder meg også til å få dette overstått. Har lest jevnt og trutt fra starten av, men gruer meg fortsatt. Synes heller ikke at det er trygt å BARE fokusere på det de ikke har fått på eksamen. Sitter her med alle powerpointene, artikkelsamlingen, egne notater og sammendrag som har blitt skrevet fra dag 1 pluss det jeg har funnet på nettet, men allikevel er jeg frustrert. Vil ikke kaste bort tiden nå når det kun er en dag igjen, men vet ikke om det jeg leser akkurat nå er noe som kommer på eksamen, DET er frustrerende. Og så lurer jeg på om vi i år får noe om en av filsofene/økonomene mm. som hoveddel i en oppgave. Hva som helst! Kan f.eks ikke så mye om Marx eller Weber eller til å klare å skrive 5-6 velskrevne sider om det. Smith har blitt tatt, Schumper? Ja. Hva kan det være...

  13. Er enig at det ikke blir en etikkoppgave hvor man skal bare reprodusere de ulike teoriene og begrepene. Blir iallefall en veldig kjip oppgave. Men de vil nok kople opp etikkdelen til noe som er relevant til idag, som kanskje finanssektoren.

     

    Har forresten veldig vanskeligheter med å sette meg inn i entreprenørskap og innovasjon ettersom det ble utgitt som oppgave til forrige konteeksamen. Det gjelder også andre temaer som Adam Smith/egeninteresse som har vært gitt de siste årene. Vet ikke om det er noen god strategi, men satser på det likevel...

    Samme greie. Ikke helt motivert på akkurat de temaene du nevnte. Jeg leste hele en side av artikkelen om schumpeter en gang i høst (da visste jeg at de har hatt det som eksamensoppgave) og klappet igjen boka... Jeg leser alt det andre, men får vi nok en oppgave som omhandler innovasjon/entreprenør/leder- og eierskap og den duren er jeg så og si dead meat.

     

     

    Synes dere at Karl Marx og kapitalismen er viktig? Eller forståelse for globalisering generelt?

     

     

    Kommer nok en reprise av CSR, samfunnsansvar og egeninteressens problem. Leser en litt om det, men har vansker med å konsentrere meg 100 % om det når jeg vet at det allerede er blitt tatt opp som eksamensoppgaver. Men noe må jo gå igjen og igjen

  14. Håper også at oppgavene er vide så man kan tolke det på ulike måter.

     

    Hadde ikke vært dumt men en oppgave om staten og bedriften. Først og fremst er det lett å definere hva stat er, deres rolle i samfunnet, hvordan de påvirker og blir påvirket av økonomien, deres oppgaver i forhold til bedriften. Videre kan du trekke inn staten rolle gjennom middelalderen, de tre ind. rev og hvordan det har gått fra å tjene eliten/herskere sin interesse til å tjene folkets fellesinteresser.

     

    Angående den nordiske modellen tenker jeg for det meste om "velferdsstaten" (f.eks. sikkerhetsnettet til arbeidsledige), lønnsstrukturen og det nære forholdet mellom stat og næringslivet. Det hadde vært kjipt om vi fikk en oppgave som bare handlet om den nordiske modellen ja, er jo ikke så mye å trekke inn der...

    Svært mange gode poeng der. Nå hørtes staten og bedriften ikke så fælt ut hvis det skulle komme en oppgave om nettopp det. Mye å trekke inn ser jeg, er jo en rød tråd gjennom læreplanen. Jeg kommer ikke til å hoppe i taket hvis det kommer en sær oppgave med stor S hvor det ikke er så mye å vinkle inn andre deler av kurset i besvarelsen. Please no, så ja til vide oppgaver.

     

    Hva tenker du/dere om etikkdelen? Jeg tror jeg er mer rustet på etikkdelen enn historiedelen. Så er det sånn at de forrige eksamene har bl.a allerede omhandlet om CSR, egeninteressens problem og samfunnsansvar. Hva mer? Er det noen andre temaer som kan puttes under etikkdelen?

     

    Jeg vet ikke hvor stor sjangs det kommer én til oppgave om det, men det burde jo egentlig det ved siden av en historieoppgave. At det derimot kommer en etikkoppgave som kun handler om etiske hovedprinsipper, eller gå i dybden om rettighetsprinsipper mm. er lite sannsynlig. Hadde ikke klødd meg så hardt i hodet under eksamen hvis vi hadde fått det - men hva vet jeg. I grunnen hadde det blitt altfor enkelt for å være en eksamensoppgave. Det samme med f.eks "Redegjør for hva som menes med den ind.rev og viktige forskjeller på disse" som jeg har lest meg blå på. Det må jo nesten komme en oppgave som er noenlunde særere enn det der, altså - om vi så skulle fått de tre ind. rev som en av oppgavene. I såfall måtte oppgaven ha tilføyd en setning til som "og legg særlig vekk på___" eller "drøft dernest____"

  15. Ser at det er ingen som har nevnt staten og bedriften. Noen som har lest mye om det? Og er det noen som vet om kompdiumet fra 2010 hadde staten og bedriften som et av temaene? Jeg har kompendium fra i år, og de må vel ha lagt til et par nye temaer til 2011? Hva tenker dere om den nordiske modellen, bedriftens avhengighet av offentlige rammevilkår mm.? Jeg vet at det er mange som fokuserer utrolig mye på de tre ind. revolusjonene, noe jeg også har gjort, men jeg tenker selvfølgelig at det er så typisk at man får noe for eksempel om temaet jeg nevnte tidligere, og da er det ikke så mye å trekke inn fra de tre ind. revolusjonen når historie-oppgavedelen lyder noe sånt som redegjør hva som menes med den norske modellen... Guu, som jeg gleder meg til å bli ferdig med bedriften-eksamen!

×
×
  • Opprett ny...