Gå til innhold

radeon213

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av radeon213

  1. Folk kommer og går, det vil de gjøre hele livet. Svært få er forøvrig verdt å ta vare på.

     

    Har en venn jeg har hatt siden 2 klasse barneskole. Er fortsatt godvenn med han selvom han bor 3 timer unna, nå går jeg på VG1. Det er den eneste personene jeg vet jeg kan stole på, vi har kanskje hatt en krangel siden vi ble kjent.

    Han flyttet herfra i 6. Og vi besøker hverandre fortsatt.

  2. Hei, hadde en venn jeg trodde var en super person helt til forrige uke. H*n begynte plutselig å være "care" til alt jeg sa og gjorde, oppførte seg overlegent, og var små frekk. Det har snart på gått i 2-3uker. I sommer snakket vi så å si sammen hverdag og fant på ting også nesten hver dag. Jeg begynte virkelig å stole på den personen, og bry meg om den.

     

    Er nå helt knust, noen som vet hvordan jeg bare kan glemme h*n?

  3. Hei, skal på en skole tur i 3-4 dager nå jeg ikke vill være med på. Mamma og pappa tvinger meg. Så jeg lurte på om det er noen måte å skade foten på så jeg ikke får gått nesten. Tenkte på å kanskje tuppe i veggen med full kraft, kanskje jeg brekker en tå eller to?

  4. Har begynt å få depresjoner, dette går utover skole osv. Har allerede fått 9dager fravær fra skolen, å dette er ikke så veldig bra fordi jeg går på VGS. Hva burde jeg gjøre? Har så liten energi at jeg så vidt orker å gjøre noe..

     

    Fortvilet gutt 16.

    Hei.

     

    Det høres ut som du bør ta kontakt med hjelpeapparatet. Et lavterskelstilbud her kan være en helserådgiver på skolen din. De har god kompetanse på å snakke med ungdommer og du trenger ikke noen avtale for å ta kontakt med dem. Ellers er også den kommunale helsestasjonen for ungdom et liknende alternativ.

     

    I tillegg tenker jeg du også bør ta kontakt med fastlegen din eller en annen lege, som kan ordne med henvisning til barne- og ungdomspsykiatrien. Men du må da regne med litt ventetid avhengig av hvor deprimert legen vurderer at du er.

     

    Generelt vil jeg også anbefale ungdommer i din situasjon å snakke med foreldrene sine.

     

    Lykke til :)

     

    Edit: Ser L4r5 kom meg i forkjøpet der ja :) Ift. legeerklæring på at du er syk så kan et visst antall dager av fraværet ditt strykes hvis du har uttalelse fra lege eller psykolog. Hvor mye er jeg ikke sikker på. Det var nylig inntil 14 dager, men det skal ha blitt redusert noe. Jobber selv i psykiatrien og jeg pleier ikke å nøle med å skrive slike uttalelser når noen er deprimerte. Er jo i grunnen litt urettferdig for skoleelever da det forventes at de følger skolegangen som normalt selv om en voksen i samme sitasjon som dem selv ville blitt sykemeldt.

     

    Tror det er 10dager som kan fjernes. :)

  5. Du gjør følgende:

    1: Snakk med rådgiver på skolen. Da er de klar over situasjonen og kan faktisk gjøre tilpasninger. Så lenge de ikke mistenker at du går med reelle selvmordsplaner e.l. har de taushetsplikt. (De har heller ikke taushetsplikt om de tror du blir misbrukt hjemme og ved et par andre situasjoner, men stort sett har de taushetsplikt)

    2: Bestill time hos din fastlege og fortell om problemet der. H*n har også taushetsplikt siden du er 16.

    3: Spør legen din om hjelp. Det kan være alt i fra generelle råd til henvisning til BUP (Barne- og UngdomsPsykiatriske)

    4: Gå jevnlig til en behandler hos BUP.

    Vet det frister utrolig lite, men å snakke med en profesjonell om disse tingene øker sannsynligheten for å komme raskt over en depresjon noe jævlig. Ikke gjør som jeg gjorde i din alder og bare sats på at det går over.

     

    SKal prøve det, men siden jeg er så sinnsykt sliten og utbrent tror du legen skriver ut en legeerklaring på at jeg er syk å får hvert hjemme å hvilt ut noen dager?

  6. så om jeg henger med:

    1: skole

    2: hva skal du gjøre etter skolen

    3: press

    4: jobb

     

    har du noen "ledig" tid for deg selv?

    altså noen tid på kvelden hvor du bare slapper av og ikke gjør noe?

     

    Har en del timer ja, men er da jeg begynner å tenke, å blir enda mere nedstemt og sliten.

     

    Jobben gjør meg ikke noe. Det er det stedet jeg ikke tenker negativt osv..

  7. Er liksom skole, hva jeg skal videre som gjør det og at jeg lager for stort press på meg selv. Kan ligge våken 2-3timer på kvelden etter jeg har lagt meg å tenke. (nesten bare negativt). Vurderer nesten å droppe ut dette skole året, og jobbe, fordi jeg har en deltids jobb kanskje 2-3 ganger i uken. Så begynne på skolen igjen neste semester.

  8. Har begynt å få depresjoner, dette går utover skole osv. Har allerede fått 9dager fravær fra skolen, å dette er ikke så veldig bra fordi jeg går på VGS. Hva burde jeg gjøre? Har så liten energi at jeg så vidt orker å gjøre noe..

     

    Fortvilet gutt 16.

×
×
  • Opprett ny...